Zdravím, tak posílám pár fotek ušáků z našeho chovu . At někteří vidí jak vypadá králík .
kozoroh
napsal(a):
Zdravím, tak posílám pár fotek ušáků z našeho chovu . At někteří vidí jak vypadá králík .
...
kozoroh
napsal(a):
...
kozoroh
napsal(a):
...
... a poslední , pekáčníci.
9 vlastních a 9 adoptovala cca věk 5 týdnů, spolu jsou druhý týden.
kozoroh
napsal(a):
... a poslední , pekáčníci.
9 vlastních a 9 adoptovala cca věk 5 týdnů, spolu jsou druhý týden.
..
kozoroh
napsal(a):
No tak ti jsou boží, opravdu krásní. Máte je na chov? Posílám taky pár foteček
Toto je samec Hugo
lucie malina
napsal(a):
No tak ti jsou boží, opravdu krásní. Máte je na chov? Posílám taky pár foteček
Toto je samec Hugo
Julča s mladými
hanys
napsal(a):
zdar beranáři - jak odliším tmavě divoce zbarveného od železitého :-) díky.
Ahojky Hani, div.zb. musí mít zákl.rysy specifické pro tuto barvu t.j. světlý oční kroužek, světlý lem uší, spodek břicha a musí mít mezibarvu. Toto žel. nemá, ale může se stát co se stalo i nám, že po 1.0, který byl tmavě div. a 0.1 také div. vypadly kromě div. i žel. Někdy je to problém i pro posuzovatele.
Pro Lucku Malinu : máme je na chov. A od koho máte ušáky nebo už je to vlastní odchov ?
Jinak se známe , zdraví Eva a Jarda
kozoroh
napsal(a):
Ahojky Hani, div.zb. musí mít zákl.rysy specifické pro tuto barvu t.j. světlý oční kroužek, světlý lem uší, spodek břicha a musí mít mezibarvu. Toto žel. nemá, ale může se stát co se stalo i nám, že po 1.0, který byl tmavě div. a 0.1 také div. vypadly kromě div. i žel. Někdy je to problém i pro posuzovatele.
Pro Lucku Malinu : máme je na chov. A od koho máte ušáky nebo už je to vlastní odchov ?
Ahoj, podle mailu jsem koukala, že už se znaáme. Nene, to není vlastní chov, samičky a vlastně i samce mám od Jirky Johánka.
Kolik už máte letošních mláďat?
lucie malina
napsal(a):
Ahoj, podle mailu jsem koukala, že už se znaáme. Nene, to není vlastní chov, samičky a vlastně i samce mám od Jirky Johánka.
Kolik už máte letošních mláďat?
no střídavě oblačno, tam kde to vypadolo nadějně : při narození byli vrhy kolem 9 ks, holky to vytahali na strucích a zůstalo tak mezi 3-4. A tam kde jsme to nečekali / MaB a Fb č / se to zatím pěkně vyvíjí. Tak uvidíme, jěště mají 4 sypat. Máme od vánoc nového samce tak ted čekáme co po něm bude, zatím mají hlavy jak melouny.
kozoroh
napsal(a):
no střídavě oblačno, tam kde to vypadolo nadějně : při narození byli vrhy kolem 9 ks, holky to vytahali na strucích a zůstalo tak mezi 3-4. A tam kde jsme to nečekali / MaB a Fb č / se to zatím pěkně vyvíjí. Tak uvidíme, jěště mají 4 sypat. Máme od vánoc nového samce tak ted čekáme co po něm bude, zatím mají hlavy jak melouny.
To je ten samec na první fotce, ten vypadá moc hezky. Já jsem měla u Jirky zamluvenou tu železitou samičku a on mi potom navrhl, že má cestu k nám na jih a že jestli chci, tak mi doveze i samici s mladýma. No já a můj nedostatek králíků, tak jsem ji brala všemi deseti. Ti mladí jsou po nějakém německém samci a vypadají taky slibně, tak uvidíme jak vyrostou.
lucie malina
napsal(a):
To je ten samec na první fotce, ten vypadá moc hezky. Já jsem měla u Jirky zamluvenou tu železitou samičku a on mi potom navrhl, že má cestu k nám na jih a že jestli chci, tak mi doveze i samici s mladýma. No já a můj nedostatek králíků, tak jsem ji brala všemi deseti. Ti mladí jsou po nějakém německém samci a vypadají taky slibně, tak uvidíme jak vyrostou.
jééé tak uží vím kdo je kozoroh - no já teď s tím určením taky bojuju, tobě se řekne bílé břicho - ale já mám strakáče divoce i železitě zbarvené - tam kde jsou světlí není co řešit - ale když to od narození vypadá téměř černé - uši to má jak železák, ale barva srsti světlá nebo je tam náznak mezibarvy - tak jsem z toho jelen :-)
Ale s tím očním kroužkem jsem to nevěděla.
kozoroh
napsal(a):
K rozeznavani barevnych razu:
Genotyp (v idealnim pripade homozygotnosti) divoce zbarveneho razu je AA BB CC DD GG, zeleziteho AA BeB CC DD GG. Zamerime se ale jen na lokus G, jehoz alespon jedna pritomna dominantni alela Gg v uplne dominanci (v idealnim pripade dominantnich homozygotu GG), je zodpovedna za vznik divokych znaku. Divoke znaky u divoce zbarveho razu tvori nahnedly az nacervenaly zatylkovy klin a skvrny u pohlavi, svetla skranova obruba, bile zbarveni bricha, vnitrnich stran koncetin a spodiny pirka, tmave lemy usi a take svetlejsi ocni krouzky. U divoce zbarveneho razu rozeznavame tri odstiny: svetly, stredni a tmavy. U svetleho odstinu je kryci chlup (tzv.housenkovani, stinovani) tvoren stridanim cernych a nahnedle zlutych pesiku. Smerem k tmavemu razu klesa pomer "svetlych" chlupu. Vyrazne rezavocerveny prouzek mezibarvy je u divoce zbarveneho razu ostre ohranicen od modre podsady, smerem k tmavemu odstinu se jeho intenzita snizuje (to muze vysvetlit moznou zamenu s zelezitym). Jak vidime z genotypu, i u zeleziteho najdeme alespon jednu dominantni alelu G. Divoke znaky jsou tedy i u zeleziteho, jsou ale tmavesede az nacernale, v porovnani s krycim chlupem temer neznatelne. Kryci chlup tvori nahnedle zlute a prevazujici cerne pesiky. Mezibarva je zcela nevyrazna a casto zcela prechazi v tmavosedu podsadu.
nellisek
napsal(a):
Genotyp (v idealnim pripade homozygotnosti) divoce zbarveneho razu je AA BB CC DD GG, zeleziteho AA BeB CC DD GG. Zamerime se ale jen na lokus G, jehoz alespon jedna pritomna dominantni alela Gg v uplne dominanci (v idealnim pripade dominantnich homozygotu GG), je zodpovedna za vznik divokych znaku. Divoke znaky u divoce zbarveho razu tvori nahnedly az nacervenaly zatylkovy klin a skvrny u pohlavi, svetla skranova obruba, bile zbarveni bricha, vnitrnich stran koncetin a spodiny pirka, tmave lemy usi a take svetlejsi ocni krouzky. U divoce zbarveneho razu rozeznavame tri odstiny: svetly, stredni a tmavy. U svetleho odstinu je kryci chlup (tzv.housenkovani, stinovani) tvoren stridanim cernych a nahnedle zlutych pesiku. Smerem k tmavemu razu klesa pomer "svetlych" chlupu. Vyrazne rezavocerveny prouzek mezibarvy je u divoce zbarveneho razu ostre ohranicen od modre podsady, smerem k tmavemu odstinu se jeho intenzita snizuje (to muze vysvetlit moznou zamenu s zelezitym). Jak vidime z genotypu, i u zeleziteho najdeme alespon jednu dominantni alelu G. Divoke znaky jsou tedy i u zeleziteho, jsou ale tmavesede az nacernale, v porovnani s krycim chlupem temer neznatelne. Kryci chlup tvori nahnedle zlute a prevazujici cerne pesiky. Mezibarva je zcela nevyrazna a casto zcela prechazi v tmavosedu podsadu.
Ano, děkuji za další radu. Po vašem článku se mi moji železití zdají více železití
Teoreticky to vlastně zvládám. Nastudovala jsem si králičí genetiku, ale bohužel v genetice neplatí jedna a jedna jsou dvě. Abych měla železáky, tak jsem chtěla spojit černě železitého str AABeBeCCDDGGKk s divoce zbarveným str AABBCCDDGGKk potomstvo by mělo být celé železitý. (Ať už strakáči nebo kominíci). Výsledek je jeden mlynář, 2 divocí (světle) a 3 železití. No, ale ti železití mi trochu světlají. Je tam vidět jasná mezibarva. Tak jsem začala přemýšlet, jestli ten černý strakáč má opravdu na lokusu B zdvojenou alelu železitého králíka Be. V případě, že by byl AABBCCDDgg jeho potomstvo by bylo hibridní AABBCCDDGg s jednou dominantí alelou na lolusu G. Což by vysvětlovalo tu jasnou mezibarvu charakteristickou pro divoké králíky. Když jsem v zoufalství šla prohlédnou samce jestli má nějaké náznaky po div nebo žel předcích - tak jsem našla v zátylku řídce se vyskytující žlutohnědé pesíky a musím zkonstatovat, že ani lesk srsti neodpovídá černému králíkovi AABBCCDDgg. Tak teď babo raď. Jestli jsou hibridní divocí (Gg), tak jsou mi naprd, protože nemám povolení na křížení a nebo jsou tmavě divocí, tak jsem je registrovala jako železité a stejně dostanou výluku.
nellisek
napsal(a):
střední dovoce zbarvní
nitraner
napsal(a):
střeníní železité zbarvení
fotky nejsou tak znatelné jak při větším rozlíšení, bohužel víc jak 200 kB sem nejde vložit, ale i tak pro zajímavost, i u železitého zbarvení jde o více odstínu jak bylo řečeno u divokého zbarvení výše. Vámi popisovaný železitě černý může být opravdu železitě černý ale velice tmaví. Ale to je jenom odhad, variant může být více proč je tak zbarven, ale přikláněl bych se k té železité. Nepředpokládal bych zdvojenou železitost u daného jedince, navíc při štěpném poměru který z daného spojení vychází a variabilitě divokého zbarvení se ideálně železitě zbarvený králík nemusí objevit vůbec, holk je to trochu i o štěstí.
nitraner
napsal(a):
fotky nejsou tak znatelné jak při větším rozlíšení, bohužel víc jak 200 kB sem nejde vložit, ale i tak pro zajímavost, i u železitého zbarvení jde o více odstínu jak bylo řečeno u divokého zbarvení výše. Vámi popisovaný železitě černý může být opravdu železitě černý ale velice tmaví. Ale to je jenom odhad, variant může být více proč je tak zbarven, ale přikláněl bych se k té železité. Nepředpokládal bych zdvojenou železitost u daného jedince, navíc při štěpném poměru který z daného spojení vychází a variabilitě divokého zbarvení se ideálně železitě zbarvený králík nemusí objevit vůbec, holk je to trochu i o štěstí.
moc děkuju - to mi dává smysl. Tak si popřejme hodně štěstí :-)
hanys
napsal(a):
moc děkuju - to mi dává smysl. Tak si popřejme hodně štěstí :-)
Ještě přidám fotku našeho Taťku králíka u kterého není sporu že je divoce zbarvený :-)
hanys
napsal(a):
Ještě přidám fotku našeho Taťku králíka u kterého není sporu že je divoce zbarvený :-)
co to je div nebo žel
hanys
napsal(a):
tady je vidět mezibarva
z tehle těch fotek bohužel nelze udělat závěr, pokud jsi ochotná tak je pošli na e-mail, ale musí být min. ve velikosti 1,5 MB, aby se dali přiblížit, ikdyž nejlepší by byla osobní prohlídka, ale možné je vše, "volná kombinace vloh" jak jsem psal výše může jít o hranici mezi žel a div z vlivem Kk, ale tohle je jenom spekulace.
kozoroh
napsal(a):
Táááááák co beranáři, nějak nám to tady vázne
nitraner
napsal(a):
fakt jo? už chystáš samce na výstavu, aď je v pořádný kondici
No jasně že joooo
už cvičíme výstavní pozice
lucie malina
napsal(a):
No jasně že joooo
už cvičíme výstavní pozice
náš mazel a hlavně dobrý skokan
hanys
napsal(a):
náš mazel a hlavně dobrý skokan
tyhle jsem odpiplala ručně stříkačkou kondenzovaným mlékem. Dodneska jsou přítulní a když jdu za nima tak mě olizují
hanys
napsal(a):
tyhle jsem odpiplala ručně stříkačkou kondenzovaným mlékem. Dodneska jsou přítulní a když jdu za nima tak mě olizují
Bobek
roklanka
napsal(a):
Bobek
jé tak ten má nádhernou kresbu - to je černý nebo č-žel? a co zátylek má tam skvrny? nafot fotku z boku. já přidám ještě jednu zepředu moho č.želstr. Já ho mám i s vadami přípustnými na zátylku, A taky má trochu divokou kresbu hlavy :-) a taky má bílé chloupky v kožichu
hanys
napsal(a):
jé tak ten má nádhernou kresbu - to je černý nebo č-žel? a co zátylek má tam skvrny? nafot fotku z boku. já přidám ještě jednu zepředu moho č.želstr. Já ho mám i s vadami přípustnými na zátylku, A taky má trochu divokou kresbu hlavy :-) a taky má bílé chloupky v kožichu
Bobek byl černý.Nejsem chovatel v pravém slova smyslu.Toužila jsem po beranovi.Koupila jsem si od Pražského chovatele samce Bobka a nepříbuznou samici.Samice prý měla jen dvě mláďata.U mě se vzpamatovala,první vrh měla 6 mladých,ale Bobek po půl roce uhynul,měl srdeční vadu.Toto je jeho dcera.
roklanka
napsal(a):
Bobek byl černý.Nejsem chovatel v pravém slova smyslu.Toužila jsem po beranovi.Koupila jsem si od Pražského chovatele samce Bobka a nepříbuznou samici.Samice prý měla jen dvě mláďata.U mě se vzpamatovala,první vrh měla 6 mladých,ale Bobek po půl roce uhynul,měl srdeční vadu.Toto je jeho dcera.
neskutečně krásná kresba
lucie malina
napsal(a):
Táááááák co beranáři, nějak nám to tady vázne
Ahojky , tak jak při velikonocích . Jarda fotil, tak přidáváme.
kozoroh
napsal(a):
Ahojky , tak jak při velikonocích . Jarda fotil, tak přidáváme.
a kluci ...,, Konrád,, z SRN
kozoroh
napsal(a):
....
Konrád je fešák
přidávám foto našich miminek, francouzáčku po spojení dvou baravných rázů FBdiv a FBchin
lucie malina
napsal(a):
Konrád je fešák
přidávám foto našich miminek, francouzáčku po spojení dvou baravných rázů FBdiv a FBchin
...
hanys
napsal(a):
berany berany duc - samec 4 měsíce
Nazdar beranáři, tak už patřím mezi Vás.
polajda
napsal(a):
Nazdar beranáři, tak už patřím mezi Vás.
to byla Amina a teď Béďa
Díky Luci za ně.
polajda
napsal(a):
to byla Amina a teď Béďa
Díky Luci za ně.
Leni není vůbec zač, doufám, že se ti všechno povede, tak jak to máš namyšlené. A tady je Béďův bráška Jóhan
lucie malina
napsal(a):
Leni není vůbec zač, doufám, že se ti všechno povede, tak jak to máš namyšlené. A tady je Béďův bráška Jóhan
A nevlastní sestřička Gertrůda
lucie malina
napsal(a):
A nevlastní sestřička Gertrůda
ahojky, tak nějaké foto