Francouzský beran činčilový

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2009 22:56
polajda

XXX.XXX.113.73

Ahojte všichni,

musím se s Vámi podělit o radost a trošku se pochlubit a to tím, že mám konečně nepříbuzného samce na české berany tohoto barevného rázu

Tak to je náš Hans od Německého chovatele M. Wölke z Mellingenu. Prosím, neřešme kvalitu, jsem šťastná, že vůbec nějakého samce mám.

27.8.2009 22:58
polajda

XXX.XXX.113.73

polajda napsal(a):
Ahojte všichni,

musím se s Vámi podělit o radost a trošku se pochlubit a to tím, že mám konečně nepříbuzného samce na české berany tohoto barevného rázu

Tak to je náš Hans od Německého chovatele M. Wölke z Mellingenu. Prosím, neřešme kvalitu, jsem šťastná, že vůbec nějakého samce mám.

Hlavička z profilu. Narozdíl od českých FBči má delší uši a hezčí hlavu.

27.8.2009 23:00
polajda

XXX.XXX.113.73

polajda napsal(a):
Ahojte všichni,

Nechtělo se mu pózovat a je vidět, že dost líná...

27.8.2009 23:02
polajda

XXX.XXX.113.73

polajda napsal(a):
Ahojte všichni,

Pořád se snažil utéct na zem...

27.8.2009 23:09
polajda

XXX.XXX.113.73

polajda napsal(a):
Ahojte všichni,

A teď samičky, které na něj čekají. Snad se dočkám od každé pěkné kolekce na příští sezónu.

28.8.2009 13:42
hanys

XXX.XXX.4.122

polajda napsal(a):
A teď samičky, které na něj čekají. Snad se dočkám od každé pěkné kolekce na příští sezónu.

Leňulko, je to super - držím Ti palce

6.1.2010 22:37
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

polajda napsal(a):

nádhera, jaké pak neřešme kvalitu. vždyť jsou pěkní je jich tu jak šafránu a kdo by chtěl srovnávat s divočákama není soudný držím palce ať se povedou první odchovy, aby se mohl tento barevný ráz FB více prezentovat a ukázat se možným zájemcům GRATULUJI

7.1.2010 21:03
polajda

XXX.XXX.187.138

chovatelpodluzi napsal(a):
nádhera, jaké pak neřešme kvalitu. vždyť jsou pěkní je jich tu jak šafránu a kdo by chtěl srovnávat s divočákama není soudný držím palce ať se povedou první odchovy, aby se mohl tento barevný ráz FB více prezentovat a ukázat se možným zájemcům GRATULUJI

Zdravím. Nádhera už to zase moc není. Je to děs poděs. Samec z Německa mi pošel (nevím z čeho, jen dostal jako novinku do krmení hrst kukuřice a druhý den už mu nebylo pomoci) a půl roku potrvá než nějakého seženu. U nás je jeden chov kde jsou nepříbuzní králíci, ale nemají teď nic na prodej. Snad budou na svazu schovívaví a povolí mi regenerační s divokýma. Jinak se nikam nedostanu a tak či tak bych brzy skončila na příbuzenské plemenitbě. Je jich jak šafránu a i v Německu jsou mi známy zatím jen 3 chovy. Je to trnitá cesta hold...

8.1.2010 18:02
pasacka

XXX.XXX.138.131

polajda napsal(a):
Zdravím. Nádhera už to zase moc není. Je to děs poděs. Samec z Německa mi pošel (nevím z čeho, jen dostal jako novinku do krmení hrst kukuřice a druhý den už mu nebylo pomoci) a půl roku potrvá než nějakého seženu. U nás je jeden chov kde jsou nepříbuzní králíci, ale nemají teď nic na prodej. Snad budou na svazu schovívaví a povolí mi regenerační s divokýma. Jinak se nikam nedostanu a tak či tak bych brzy skončila na příbuzenské plemenitbě. Je jich jak šafránu a i v Německu jsou mi známy zatím jen 3 chovy. Je to trnitá cesta hold...

No to je ale moc velká škoda.To ste od něj ani nestihla odchovat nějaké potomky?
Zrovna včera se můj muž na ty vaše králíky koukal,že se mu moc líbí.Já mám raději černé,ale mému muži se činčiloví berani líbí.To je fakt smůla,a takhle akorát na začátek sezony...

8.1.2010 21:24
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

polajda napsal(a):

A ten inzerát co byl v CHOVATELI 12/09 který uvadí FB činčilové obojí pohlaví k prodeji na tel. 376 508 159 nebo 607 793 958 jste nezkoušela?? Na slovensku jsou berani značně oblíbení, nezkoušela jste popřípadě hledat i tam?? přeji ať se povede co nejdříve sehnat samce

8.1.2010 22:08
polajda

XXX.XXX.187.138

A ten inzerát co byl v CHOVATELI 12/09 který uvadí FB činčilové obojí pohlaví k prodeji na tel. 376 508 159 nebo 607 793 958 jste nezkoušela?? Na slovensku jsou berani značně oblíbení, nezkoušela jste popřípadě hledat i tam?? přeji ať se povede co nejdříve sehnat samce

No jo, škoda to je a dost mě to naštvalo. Ale co dělat, že? Jsem se přesvědčila, že já v chovatelství nemůžu mít cestičku jednoduchou.

Ten inzerát je od pána, od nějhož mám své dvě samice a nemá ke mě nepříbuzného samce. Na Slovensko jsem psala pár emailů na různé chovatele a nikdo mi nebyl schopný poradit. Prý tam činčiloví někde jsou, ale na jejich svazu ani nejznámější Slovenský chovatel mi nebyli schopni říct kde.

Ale věřím,že se to povede a jednou budu schopna odchovávat a vystavovat lepší a lepší jedince. A jestli mi povolí regeneraci, tak pak budu mít víc možností.

9.1.2010 00:23
parukar

XXX.XXX.176.35

polajda napsal(a):
No jo, škoda to je a dost mě to naštvalo. Ale co dělat, že? Jsem se přesvědčila, že já v chovatelství nemůžu mít cestičku jednoduchou.

Ten inzerát je od pána, od nějhož mám své dvě samice a nemá ke mě nepříbuzného samce. Na Slovensko jsem psala pár emailů na různé chovatele a nikdo mi nebyl schopný poradit. Prý tam činčiloví někde jsou, ale na jejich svazu ani nejznámější Slovenský chovatel mi nebyli schopni říct kde.

Ale věřím,že se to povede a jednou budu schopna odchovávat a vystavovat lepší a lepší jedince. A jestli mi povolí regeneraci, tak pak budu mít víc možností.

Zdravím Vás,

myslím si, že regenerace je pro Vás ta správná cesta, takže držím palce, aby Vám ji povolili. FBdiv je po genetické stránce FBči velice blízký a hlavně je u tohoto barevného rázu nesrovnatelně snazší sehnat pěkného samce. To pomůže kvalitě Vašich FBči mnohem víc než průměrný FBči.

Na stránkách www.cestistrakaci.estranky.cz, jsem v rubrice Regenerace ohrožených rázů zkoušel popsat, jak regenerovat ČSči pomocí ČSdiv. V případě FB je ten postup stejný. Když by pro Vás bylo něco z toho nejasného, tak napište, pokusím se to dovysvětlit.

9.1.2010 11:28
polajda

XXX.XXX.187.138

parukar napsal(a):
Zdravím Vás,

myslím si, že regenerace je pro Vás ta správná cesta, takže držím palce, aby Vám ji povolili. FBdiv je po genetické stránce FBči velice blízký a hlavně je u tohoto barevného rázu nesrovnatelně snazší sehnat pěkného samce. To pomůže kvalitě Vašich FBči mnohem víc než průměrný FBči.

Na stránkách www.cestistrakaci.estranky.cz, jsem v rubrice Regenerace ohrožených rázů zkoušel popsat, jak regenerovat ČSči pomocí ČSdiv. V případě FB je ten postup stejný. Když by pro Vás bylo něco z toho nejasného, tak napište, pokusím se to dovysvětlit.

Já jsem to tu řešila už mnohokrát a pár lidí mě přesvědčilo, že div je správný směr.
Teď jen, aby mi to povolily...

Lenka

11.1.2010 11:43
pasacka

XXX.XXX.138.131

polajda napsal(a):
Já jsem to tu řešila už mnohokrát a pár lidí mě přesvědčilo, že div je správný směr.
Teď jen, aby mi to povolily...

Lenka

Ach jo,tak sem tu litovala toho vašeho berana,a dnes ráno mi pošel i můj samec.Sice ne beran,těm mým beránkům se daří hezky,ale jiné plemeno-sice sem ho do chovu nepotřebovala,,měl připustit jen pokusně 1 samici a pak ho měl kupovat můj kamarád,ale i tak..Ach jo,toto ten rok začíná.Taky nevím,co mu bylo jeden den nežral a pospával a do rána byl konec.Zadek měl od krve,vlastně celý spodek,jestli se třeba neucpal a něco mu neprasklo.Je to škoda,koupila sem ho na výstavě v září.Ani si nestihl skočit.

11.1.2010 12:32
polajda

XXX.XXX.187.138

pasacka napsal(a):
Ach jo,tak sem tu litovala toho vašeho berana,a dnes ráno mi pošel i můj samec.Sice ne beran,těm mým beránkům se daří hezky,ale jiné plemeno-sice sem ho do chovu nepotřebovala,,měl připustit jen pokusně 1 samici a pak ho měl kupovat můj kamarád,ale i tak..Ach jo,toto ten rok začíná.Taky nevím,co mu bylo jeden den nežral a pospával a do rána byl konec.Zadek měl od krve,vlastně celý spodek,jestli se třeba neucpal a něco mu neprasklo.Je to škoda,koupila sem ho na výstavě v září.Ani si nestihl skočit.

Já po něm vrh měla, ale samice nepostavila hnízdo a po porodu se dala do požírání mladých. Čtyři jsem zachránila, ale nepodařilo se mi je vypiplat. Byli tam 3 strakoši a jeden jednobarevný, který byl pro mě nejcennější. Bohužel, zvládli jen 9 dní. Od maminy neměli možnost se napít, takže neměli asi dobrou imunitu.

11.1.2010 12:44
pasacka

XXX.XXX.138.131

polajda napsal(a):
Já po něm vrh měla, ale samice nepostavila hnízdo a po porodu se dala do požírání mladých. Čtyři jsem zachránila, ale nepodařilo se mi je vypiplat. Byli tam 3 strakoši a jeden jednobarevný, který byl pro mě nejcennější. Bohužel, zvládli jen 9 dní. Od maminy neměli možnost se napít, takže neměli asi dobrou imunitu.

Jo jo to sou radosti,když smůla tak pořádná

11.1.2010 12:47
polajda

XXX.XXX.187.138

pasacka napsal(a):
Jo jo to sou radosti,když smůla tak pořádná

Ale musí se to předsi někdy otočit ne?

11.1.2010 13:19
pasacka

XXX.XXX.138.131

polajda napsal(a):
Ale musí se to předsi někdy otočit ne?

To snad jo-mne teď strašína nemoderce,že mi ten samec uhynul na mor-ale toby snad krvácel z nosu či huby a ne z konečníku?A taky od té soboty-první příznaky-už by snad onemocněl i jiný králík.Navíc vedle něj sou vrhy 2,5 měsíčních mladých,zatím neočkovaní,a tenhle je koupen na výstavě nedávno-očkován by tedy být měl-tak snad to není nic nakažlivého.To by mě prclo.

11.1.2010 14:54
polajda

XXX.XXX.187.138

pasacka napsal(a):
To snad jo-mne teď strašína nemoderce,že mi ten samec uhynul na mor-ale toby snad krvácel z nosu či huby a ne z konečníku?A taky od té soboty-první příznaky-už by snad onemocněl i jiný králík.Navíc vedle něj sou vrhy 2,5 měsíčních mladých,zatím neočkovaní,a tenhle je koupen na výstavě nedávno-očkován by tedy být měl-tak snad to není nic nakažlivého.To by mě prclo.

no snad ne

Já právě před chvíli objevila konečně chovatele ze Slovenska, který má na ty mé činčiláky rovnou regenerační chov. Takže snad bude možnost získat další chovný materiál od něj.

Musí se to zlomit a začít se trošku dařit.

11.1.2010 15:14
pasacka

XXX.XXX.138.131

polajda napsal(a):
no snad ne

Já právě před chvíli objevila konečně chovatele ze Slovenska, který má na ty mé činčiláky rovnou regenerační chov. Takže snad bude možnost získat další chovný materiál od něj.

Tak přeji hodně zdaru !

13.1.2010 15:09
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

polajda napsal(a):
no snad ne

upně z haluze sem klikl ve staré diskusy na jedno téma

https://www.ifauna.cz /rubriky/mdiskuse/show.php? tema=478562&r=9&m=405&page=5

je to z návštěvy u někoho na slovensku, mezi fotama je samec FBčinčilový...

Za pokus nic nedáte...

P.S- před zobrazením si smažte mezeru za .cz a za ? v kuse to nejde vložit...

14.1.2010 09:55
polajda

XXX.XXX.187.138

upně z haluze sem klikl ve staré diskusy na jedno téma

https://www.ifauna.cz /rubriky/mdiskuse/show.php? tema=478562&r=9&m=405&page=5

je to z návštěvy u někoho na slovensku, mezi fotama je samec FBčinčilový...

Za pokus nic nedáte...

P.S- před zobrazením si smažte mezeru za .cz a za ? v kuse to nejde vložit...

Velice Vám děkuji. Super tip, třeba bude mít pán kontakt na toho chovatele. Je to z nějaké návštěvy u kamaráda.

3.2.2010 17:16
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

polajda napsal(a):
Velice Vám děkuji. Super tip, třeba bude mít pán kontakt na toho chovatele. Je to z nějaké návštěvy u kamaráda.

sem rád že jsem mohl nějak pomoct, pak zase dejte vědět jak jste dopadla, jestli se letos urodí nějací ti FBčin AH

4.2.2010 09:55
polajda

XXX.XXX.187.138

sem rád že jsem mohl nějak pomoct, pak zase dejte vědět jak jste dopadla, jestli se letos urodí nějací ti FBčin AH

Zdravím,

bohužel to nedopadlo. Z toho emailu se nikdo neozývá. Našla jsem na Slovensku další dva chovatele, ale ti nekomunikují emailem a teď na hovor k nim nejsou finance. A aby to bylo lepší, tak se mi sám ozval jeden Slovák, že má na výměnu 10 měsíčního samce, ale když jsem mu poslala obratem zpět email, že na výměnu nic nemám, ale že ho koupím. To už se neozval a je to týden a poslala jsem mu emaily tři. Tak že by ani jeden nedošel. To už s tím pánem z Německa bylo lepší jednání, i když mi občas nerozuměl co mu vlastně píši!!

Koupila jsem si nádherného samce FBdiv a tím mám připuštěno. Brzy by mi měli dovézt druhého. Oba mají z EV v Nitře 95,5 bodu. Podala jsem žádost o RK, takže buď projde a budu registrovat už tahle mláďata a nebo letos nic mít nebudu a všechno půjde na maso nebo prodej a já budu čekat na něco činčilového.

Lenka

4.2.2010 23:09
nitraner

XXX.XXX.63.171

polajda napsal(a):
Zdravím,

bohužel to nedopadlo. Z toho emailu se nikdo neozývá. Našla jsem na Slovensku další dva chovatele, ale ti nekomunikují emailem a teď na hovor k nim nejsou finance. A aby to bylo lepší, tak se mi sám ozval jeden Slovák, že má na výměnu 10 měsíčního samce, ale když jsem mu poslala obratem zpět email, že na výměnu nic nemám, ale že ho koupím. To už se neozval a je to týden a poslala jsem mu emaily tři. Tak že by ani jeden nedošel. To už s tím pánem z Německa bylo lepší jednání, i když mi občas nerozuměl co mu vlastně píši!!

Koupila jsem si nádherného samce FBdiv a tím mám připuštěno. Brzy by mi měli dovézt druhého. Oba mají z EV v Nitře 95,5 bodu. Podala jsem žádost o RK, takže buď projde a budu registrovat už tahle mláďata a nebo letos nic mít nebudu a všechno půjde na maso nebo prodej a já budu čekat na něco činčilového.

Lenka

pokud mohu poradit, ten druhý samec je stejně světlý jako tenhle? Tak jej neberte, na regeneraci činčilového zbarvení schánějte tmavší odstím, jsou tři odstíny divokého zbarvení světlý, střední a tmavý, tak mám na mysli tmavý. Zaměřte se na ucelenou krycí barvu, tj. zataženou co najníže na bocích (ten na obrázku je moc světlý) to platí i o hrudi a předních končetinách. co se zanedbá u výběru rodičovské generace pak se u potomstva těžko odstraňuje. vše je ve Vaších rukou. Ze Slováky je někdy těžké pořízení, vím o čem mluvím

5.2.2010 09:38
polajda

XXX.XXX.187.138

nitraner napsal(a):
pokud mohu poradit, ten druhý samec je stejně světlý jako tenhle? Tak jej neberte, na regeneraci činčilového zbarvení schánějte tmavší odstím, jsou tři odstíny divokého zbarvení světlý, střední a tmavý, tak mám na mysli tmavý. Zaměřte se na ucelenou krycí barvu, tj. zataženou co najníže na bocích (ten na obrázku je moc světlý) to platí i o hrudi a předních končetinách. co se zanedbá u výběru rodičovské generace pak se u potomstva těžko odstraňuje. vše je ve Vaších rukou. Ze Slováky je někdy těžké pořízení, vím o čem mluvím

Dobrý den,

moje prvotní zaměření je na ty typové nedostatky a hlavně znepříbuznění. To je můj nejhlavnější problém. Druhý samec je tmavší. Uvidím co bude po tomhle, má rodiče železité. Mám s tím práci na hodně dlouho, ale aspoň mám co dělat.

7.2.2010 17:03
polajda

XXX.XXX.187.138

polajda napsal(a):
Dobrý den,

moje prvotní zaměření je na ty typové nedostatky a hlavně znepříbuznění. To je můj nejhlavnější problém. Druhý samec je tmavší. Uvidím co bude po tomhle, má rodiče železité. Mám s tím práci na hodně dlouho, ale aspoň mám co dělat.

Máme to !!!

Tak se podařilo a žádost prošla okresním výborem . Teď ještě dvě razítečka, která nebudou snad problém.

Já mám takovou radost, že to tu ani nejde popsat.

Lenka

7.2.2010 22:33
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

polajda napsal(a):
Máme to !!!

Tak se podařilo a žádost prošla okresním výborem . Teď ještě dvě razítečka, která nebudou snad problém.

Já mám takovou radost, že to tu ani nejde popsat.

Lenka

Moc gratuluji. Jaký jste uváděla postup regenerace? Předpokládám když máte již samce FBdiv tak přes ně, nebo jste zároveň uváděla i možné využití činčily velké? Ať se Vám moc a moc daří. Bude to těžké, ale výsledky si myslím budou stát opravdu za to, když budete trpělivá

8.2.2010 08:40
polajda

XXX.XXX.187.138

Moc gratuluji. Jaký jste uváděla postup regenerace? Předpokládám když máte již samce FBdiv tak přes ně, nebo jste zároveň uváděla i možné využití činčily velké? Ať se Vám moc a moc daří. Bude to těžké, ale výsledky si myslím budou stát opravdu za to, když budete trpělivá

Dobrý den,

děkuji. Činčilu jsem vypustila. Zatím to nemá smysl, abych si už tak špatné králíky zhoršovala. Prozatím budu pracovat především na pozicích tvar, typ, hmotnost a závěs. A hlavně musím řešit tu příbuzenskost. Až budu mít dostatek činčilových beranů, a bude-li to nutné, budu uvažovat o té činčile. Snad nebude nutná, protože tím si zase rozbiju králíky v těch pozicích, které chci zlepšovat teď. Ale třeba se časem objeví někdo, kdo by se tomu taky chtěl věnovat Hned všechno řešit nemůže jen jeden člověk. Nebudu předbíhat. Teď už mám připuštěny 2 činčilové samičky, z jejichž mladých budu vybírat do dalšího chovu. Letos bych ráda poskládala tu skupinu, kterou potřebuji, abych mohla začít opravdu systematicky pracovat.

L.

21.3.2010 16:07
polajda

XXX.XXX.68.82

Zdravím, tak se po nějaké době hlásím s novinkou a to:

Mám to schváleno!!!:-)

Tak teď jen, jestli se to povede.

L.

16.4.2010 22:48
nitraner

XXX.XXX.63.171

jenom pro potěšení oka, je to sic jenom MaB, ale byl pěkný

19.4.2010 20:19
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

jojo, MaBčin jsou moc pěkní. Loni jsem je viděl na výstavě v Bohdalově. Ani oni nejsou nic běžnýho, ale rozhodně častější jak FBčin. Pro jejich chovatele možná trochu škoda že je tam tak velká hmotnostní mezera. Nelze s jimi pomoci...
Foto je taky z Nitry?

20.4.2010 11:34
nitraner

XXX.XXX.63.171

ne, ne, tentokrát to byla místní výstava Náklo - Mezice u Olomouce, pěkná výstava a opět několik unikátů
foto Sa zaj, chovatele př. Karla Kadlčíka, pochází s chovu posuzovatele př. Jirků

22.4.2010 23:58
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

moc pěkné foto, by mne zajímalo - co dalšího tam bylo zajímavý? co se tak dívám celkem ty výstavy dost objíždíte :-) Jinak honza dodal vystavovateli rodiče nebo i přímo tohto králíka? :-) Pěkný satén, musela být supr akce satéňák i činčilovej beran :-) AH

23.4.2010 08:02
nitraner

XXX.XXX.63.171

Vrba Vladimír, BOA 95b čestná cena, na tak velké králíky jsem měl malou podložku při focení :-))

23.4.2010 08:06
nitraner

XXX.XXX.63.171

Forman Jakub, Heč 95,5b čestná cena, občas někam na výstavu vyrazím, doufám že nebude nikdo nadávat, diskuse se trošinku odklonila od tématu

23.4.2010 08:18
nitraner

XXX.XXX.63.171

do holubů moc nedělám, tak vím jenom tolik že je to jednonožec :-), co jsem tak zaslechl, tak ten Sa zaj pochází od Honzi, př. Kadlčík má k němu i samici, tak za rok budou snáď i mladé v Náklu - Mezicích. Pěkná výstava býva i v Uničově, teda loni se mi tam líbilo, 30. dubna od 14 hodiny a 1. máje od 8 hodín, v sobotu také zde proběhne soutěž mladých chovatelů okresu Olomouc, ale mladé chovatele fotit nebudu pač už budu na opačném konci okresu teda přesněji v Přerově - Bochoř a místní výstava :-))

23.4.2010 16:31
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

pěkné, já zase dost pendluju po mém blízkém okolí - břeclav, znojmo, hodonín :-) Loni jsem si udělal foto dopoledne na meziokresní soutěži Hodonín (CZ) vs. Senica (SK). zvířat mraky, mi osobně se moc líbili Vč - na foto samice 96b, v srsti (lesku) dalece předčila vystavené aljašky a k tomu byla úžasně široká (bohužel pohled z vrchu nemám, byla stejně široká od čumáku k zádi) :-) AH

23.4.2010 16:34
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

jinak zajímavost z výstav v okolí jistě je německý velký stříbřitý žlutý, které chová Martin Šlancar z Němčiček (tedy, on má Nvs ve všech pěti barevných rázech :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík