Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2009 22:08
boaobr

XXX.XXX.154.90

Zdravím všechny chovatele, byl bych rád, kdy jste zde napsali pár vět o různých typech napaječek, já už jich vyzkoušel několik typů, ale vždy jsem se po čase vrátil ke klasice t.j. k miskám. Ted mám na vyzkoušenou napaječky tzv. kapátkové, máte s nima někdo zkušenosti?? Díky za reakce

1.10.2009 22:44
nitraner

XXX.XXX.63.171

boaobr napsal(a):
Zdravím všechny chovatele, byl bych rád, kdy jste zde napsali pár vět o různých typech napaječek, já už jich vyzkoušel několik typů, ale vždy jsem se po čase vrátil ke klasice t.j. k miskám. Ted mám na vyzkoušenou napaječky tzv. kapátkové, máte s nima někdo zkušenosti?? Díky za reakce

moje napaječky

2.10.2009 07:59
borsug

XXX.XXX.136.22

nitraner napsal(a):
moje napaječky

tie iste kapatkove teda niplove pouzivam aj ja a nemozem im nic vytknut

3.10.2009 08:35
agria

XXX.XXX.7.16

boaobr napsal(a):

My používáme klasické plastové láhve třeba od mlíka. Do víčka uděláme dva otrvory a připevníme na dvířka. Pokud láhev zezelená a nebo ji králíci rozkoušou tak ji jednoduše vyhodíme do plastů. A teoreticky nás to nic nestojí. Ale najdou se i králíci, kteří láhev zlikvidují každý den a těm pak dáváme misky. Kolik stojí ty kapátkové napáječky?

4.10.2009 15:31
nitraner

XXX.XXX.63.171

agria napsal(a):
My používáme klasické plastové láhve třeba od mlíka. Do víčka uděláme dva otrvory a připevníme na dvířka. Pokud láhev zezelená a nebo ji králíci rozkoušou tak ji jednoduše vyhodíme do plastů. A teoreticky nás to nic nestojí. Ale najdou se i králíci, kteří láhev zlikvidují každý den a těm pak dáváme misky. Kolik stojí ty kapátkové napáječky?

kolik stojí v obchodě nevím, je inzerát na ifauně kde je prodejní cena 10,- já je sehnal po revoluci když se likvidovala drubežárna - byl to odpad, tedy zdarma. Plotny které se používali jako podlahy pod klece - rozměr 3 x 0,97x 0,1 m byli po 30,- a rošty z klecí o rozměru 0,9x0,9 m byli po 5,- , ještě pořád mám nějakou zásobu

6.10.2009 20:31
nitraner

XXX.XXX.63.171

agria napsal(a):

napáječky zimní - vlastní nápad i výroba, spodek z 2 l pet láhve

6.10.2009 20:33
nitraner

XXX.XXX.63.171

agria napsal(a):

takovéto ještě občas používam, taky vlastní výroba, kousek plastové trubky

4.11.2009 19:48
jirkainzerat

XXX.XXX.42.96

nitraner napsal(a):
takovéto ještě občas používam, taky vlastní výroba, kousek plastové trubky

Pouzivam niplove napajecky do drimla a nema to chybu. Voda je porad cista, nezavadna a kralikarni je sussi nez predtim ;-) Kralici se z ni naucili pit behem dvou dnu :-) Pred tim jsem mel keramicke misky - voda byla porad spinava a kralici toho moc vycvachtali a neustele do ni skakali a bylo zdlouhave cisteni. Vsechno toto jiz odpadlo

20.3.2014 14:28
lennanov

XXX.XXX.110.4

Já mám výbornou zkušenost s kapátkovými, měla jsem je pro křečky a mám ji i pro králíka a fungují skvěle. Akorát u nás ve zverimexu nemají vůbec výběr, tak sem nakoupila online pře heapco.cz http://www.heapco.cz/stajove-potreby/napajecky/pro-kraliky-a-ostatni-hlodavce/

20.3.2014 20:12
koňadra

XXX.XXX.128.24

Zkoušela jsem zinkované napáječky na plastové láhve, láhev byla uvnitř kotce, ale neosvědčilo se to. 1) ve vodě byl nepořádek, včetně bobků, 2) když byla láhev prázdná, králíci ji vytáhli z držáku váleli po kotce, nebo i rozkousali, 3) po třech letech se napáječky začaly rozpadat díky rzi. Tak jsem koupila niply, nádobky u ťamanců a napáječky vyrobila. Jsou vně králíkárny, do králíkárny zasahuje jen nipl. Když z toho umí králíci pít, tak je to paráda, ale bohužel jsou jedinci, kteří se to nenaučili vůbec, naštěstí to jsou výjimky. Ale nedoporučuji to učit králíky v létě, někdy to trvá i pár dní než pochopí, a to by mohli chcípnout žízní.

21.3.2014 05:19
verka1

XXX.XXX.199.239

Akorát máte ten nipl namontovaný vzhůru nohama. Králík ho olizuje zespoda, takhle mu to komplikujete.smajlík

21.3.2014 06:31
koňadra

XXX.XXX.128.24

Když jsem ty niply koupila, tak jsem přemýšlela, jak ten nipl vlastně patří? Tak jsem pátrala na internetu a našla napáječky, ze kterých je zřejmé, že mají nipl nasazený tak, jak jsem ho nasadila i já. Ale není problém ho otočit. Králíci ho většinou koušou, takže je možná logičtější, že je tak jak je, ale nevím, třeba s tím jiní chovatelé mají jiné zkušenosti?

21.3.2014 09:59
berenika

XXX.XXX.219.10

Mám je stejně jako vy, králíci si čumákem přizvednou tu tyčinku a voda jim teče krásně do tlamičky. V otočení niplů nevidím vůbec žádnou logiku, spousta vody musí být vycejpraná. No ale třeba se to někomu osvědčilo....

22.3.2014 20:13
koňadra

XXX.XXX.128.24

Tak nevím. JAK TEN NIPL VLASTNĚ PATŘÍ NAMONTOVAT??!! Připadá mě logičtější mít nipl otočený tak, jak ho mám u napáječek já, tedy tou "tyčinkou" nahoru. Ale zviklali jste mne tady, takže jsem dnes ráno niply otočila. Když jsem se vrátila odpoledne z práce, zjistila jsem, že králíci neupili vůbec nic! Tak jsem niply otočila zase zpátky a u napáječek nastala tlačenice a králíci pili jako o život. Tak jak to tedy je??? Nakonec to bude asi o tom, že záleží na tom, jak jsou králíci naučení.

23.3.2014 08:01
rabbit

XXX.XXX.13.202

koňadra napsal(a):
Tak nevím. JAK TEN NIPL VLASTNĚ PATŘÍ NAMONTOVAT??!! Připadá mě logičtější mít nipl otočený tak, jak ho mám u napáječek já, tedy tou "tyčinkou" nahoru. Ale zviklali jste mne tady, takže jsem dnes ráno niply otočila. Když jsem se vrátila odpoledne z práce, zjistila jsem, že králíci neupili vůbec nic! Tak jsem niply otočila zase zpátky a u napáječek nastala tlačenice a králíci pili jako o život. Tak jak to tedy je??? Nakonec to bude asi o tom, že záleží na tom, jak jsou králíci naučení.

Podle toho co se dá najít na netu a taky logickou úvahou si myslím že to máte správně. Nedejte se "zvyklat" vším co se tu píše, zvlášť když to funguje tak jak to máte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík