Zdravím všechny chovatele, byl bych rád, kdy jste zde napsali pár vět o různých typech napaječek, já už jich vyzkoušel několik typů, ale vždy jsem se po čase vrátil ke klasice t.j. k miskám. Ted mám na vyzkoušenou napaječky tzv. kapátkové, máte s nima někdo zkušenosti?? Díky za reakce
boaobr
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele, byl bych rád, kdy jste zde napsali pár vět o různých typech napaječek, já už jich vyzkoušel několik typů, ale vždy jsem se po čase vrátil ke klasice t.j. k miskám. Ted mám na vyzkoušenou napaječky tzv. kapátkové, máte s nima někdo zkušenosti?? Díky za reakce
moje napaječky
boaobr
napsal(a):
My používáme klasické plastové láhve třeba od mlíka. Do víčka uděláme dva otrvory a připevníme na dvířka. Pokud láhev zezelená a nebo ji králíci rozkoušou tak ji jednoduše vyhodíme do plastů. A teoreticky nás to nic nestojí. Ale najdou se i králíci, kteří láhev zlikvidují každý den a těm pak dáváme misky. Kolik stojí ty kapátkové napáječky?
agria
napsal(a):
My používáme klasické plastové láhve třeba od mlíka. Do víčka uděláme dva otrvory a připevníme na dvířka. Pokud láhev zezelená a nebo ji králíci rozkoušou tak ji jednoduše vyhodíme do plastů. A teoreticky nás to nic nestojí. Ale najdou se i králíci, kteří láhev zlikvidují každý den a těm pak dáváme misky. Kolik stojí ty kapátkové napáječky?
kolik stojí v obchodě nevím, je inzerát na ifauně kde je prodejní cena 10,- já je sehnal po revoluci když se likvidovala drubežárna - byl to odpad, tedy zdarma. Plotny které se používali jako podlahy pod klece - rozměr 3 x 0,97x 0,1 m byli po 30,- a rošty z klecí o rozměru 0,9x0,9 m byli po 5,- , ještě pořád mám nějakou zásobu
agria
napsal(a):
napáječky zimní - vlastní nápad i výroba, spodek z 2 l pet láhve
agria
napsal(a):
takovéto ještě občas používam, taky vlastní výroba, kousek plastové trubky
nitraner
napsal(a):
takovéto ještě občas používam, taky vlastní výroba, kousek plastové trubky
Pouzivam niplove napajecky do drimla a nema to chybu. Voda je porad cista, nezavadna a kralikarni je sussi nez predtim ;-) Kralici se z ni naucili pit behem dvou dnu :-) Pred tim jsem mel keramicke misky - voda byla porad spinava a kralici toho moc vycvachtali a neustele do ni skakali a bylo zdlouhave cisteni. Vsechno toto jiz odpadlo
Já mám výbornou zkušenost s kapátkovými, měla jsem je pro křečky a mám ji i pro králíka a fungují skvěle. Akorát u nás ve zverimexu nemají vůbec výběr, tak sem nakoupila online pře heapco.cz http://www.heapco.cz/stajove-potreby/napajecky/pro-kraliky-a-ostatni-hlodavce/
Zkoušela jsem zinkované napáječky na plastové láhve, láhev byla uvnitř kotce, ale neosvědčilo se to. 1) ve vodě byl nepořádek, včetně bobků, 2) když byla láhev prázdná, králíci ji vytáhli z držáku váleli po kotce, nebo i rozkousali, 3) po třech letech se napáječky začaly rozpadat díky rzi. Tak jsem koupila niply, nádobky u ťamanců a napáječky vyrobila. Jsou vně králíkárny, do králíkárny zasahuje jen nipl. Když z toho umí králíci pít, tak je to paráda, ale bohužel jsou jedinci, kteří se to nenaučili vůbec, naštěstí to jsou výjimky. Ale nedoporučuji to učit králíky v létě, někdy to trvá i pár dní než pochopí, a to by mohli chcípnout žízní.
Když jsem ty niply koupila, tak jsem přemýšlela, jak ten nipl vlastně patří? Tak jsem pátrala na internetu a našla napáječky, ze kterých je zřejmé, že mají nipl nasazený tak, jak jsem ho nasadila i já. Ale není problém ho otočit. Králíci ho většinou koušou, takže je možná logičtější, že je tak jak je, ale nevím, třeba s tím jiní chovatelé mají jiné zkušenosti?
Tak nevím. JAK TEN NIPL VLASTNĚ PATŘÍ NAMONTOVAT??!! Připadá mě logičtější mít nipl otočený tak, jak ho mám u napáječek já, tedy tou "tyčinkou" nahoru. Ale zviklali jste mne tady, takže jsem dnes ráno niply otočila. Když jsem se vrátila odpoledne z práce, zjistila jsem, že králíci neupili vůbec nic! Tak jsem niply otočila zase zpátky a u napáječek nastala tlačenice a králíci pili jako o život. Tak jak to tedy je??? Nakonec to bude asi o tom, že záleží na tom, jak jsou králíci naučení.
koňadra
napsal(a):
Tak nevím. JAK TEN NIPL VLASTNĚ PATŘÍ NAMONTOVAT??!! Připadá mě logičtější mít nipl otočený tak, jak ho mám u napáječek já, tedy tou "tyčinkou" nahoru. Ale zviklali jste mne tady, takže jsem dnes ráno niply otočila. Když jsem se vrátila odpoledne z práce, zjistila jsem, že králíci neupili vůbec nic! Tak jsem niply otočila zase zpátky a u napáječek nastala tlačenice a králíci pili jako o život. Tak jak to tedy je??? Nakonec to bude asi o tom, že záleží na tom, jak jsou králíci naučení.
Podle toho co se dá najít na netu a taky logickou úvahou si myslím že to máte správně. Nedejte se "zvyklat" vším co se tu píše, zvlášť když to funguje tak jak to máte.