Dobrý den, nenašel by se prosím někdo z Moravskoslezského kraje, nejlépe z okolí Krnova, Opavy a Ostravy, kdo by mi daroval, nebo levně prodal pár dní staré (co nejmladší) mládě belgického obra - divoce zbarveného k umělému odchovu ?? Chtěl bych ho jako neobvyklého domácího mazlíčka. Děkuji mockrát všem za odpovědi.
agro19
napsal(a):
Dobrý den, nenašel by se prosím někdo z Moravskoslezského kraje, nejlépe z okolí Krnova, Opavy a Ostravy, kdo by mi daroval, nebo levně prodal pár dní staré (co nejmladší) mládě belgického obra - divoce zbarveného k umělému odchovu ?? Chtěl bych ho jako neobvyklého domácího mazlíčka. Děkuji mockrát všem za odpovědi.
Pokud chcete králíka jako mazlíka, berte si ho po odstavu - umělý odchov nemá význam a spíš mu tím uškodíte. To že vezmete chudáka několikadenní mládě od matky neznamená, že z něj bude mazlík, nevím, kde jste na takovou hloupost přišel. Pokuc chcete mazlíka, vyberte si takového, který je již samostatný cca 8 týdnů starý - po odstavu. Eliminujete tím nejen možnost brzského úmrtí mláděte, ale též přemnožení kokcidíí a zdravotní problémy v dospělosti. Mateřské mléko je to nejdůležitější pro každého savce, má vliv na imunitní systém. Předčasně se odstavují jen králíci určení k jinému účelu - konzumaci.
Zdravím, na ochočení si určitě pořidte odstaveného mladého belgického obra, tito králíci jsou klidní a velmi přítulní takže při každodenní péči si na vás jistě brzy zvykne a bude to mazel domácí, který vám bude při dobré péči dělat jen samou radost. Já chovám belgické obry albíny a stejně jako jiné barevné rázy belgického obra jsou to klidní a bezproblémoví králíci, zajímavostí je, že každý králík má svou povahu, takže při výběru mláděte na ochočení bych si určitě chtěl vybrat z více mladých abych je viděl jak se chovají a projevují. Přeji chovu zdar!