kralik
napsal(a):
Ahoj chci se zeptat po čem nejlépe přibírají vaši králici?
Zdravim, kazdy krmi inak kazdy ma svoj zaručeny sposob, tak ja napisem svoj sposob cisto iba vykrmovy. Vykrmovat zacinam uz pri samici. Davam ovsene vlocky precedene cez kozie mlieko. To je na zaciatok . Ako male rastu pridavam zrnoviny( zmes ovos jačmen psenica kukurica prazena lisovana soja peluska ovsene vlocky slnecnica) samozrejmost su granule KK, pokial mam tak varene zemiaky posypane kukuricnym srotom a otrubami suche pecivo a lucerna. Krmim to tak ze cez den maju zrnoviny zemiaky zelenu lucernu ( v zime samozrejme seno) na noc dostavaju granule zelenu lucernu a suche pecivo (seno uz na noc nedavam ) samozrejmost je voda s optiminom ci rabitinom. Dostavaju tiez zahradny odpad zo zeleniny ( redkev mrkva petrzlen kapusta spenat a kopa inych plus opadane ovocie )vela vrbovych vetviciek a ovocnych. V lete som objavil topinambury tak som zaradil do jedalnicka aj tie ako hluzu tak aj zelene casti, vo velkom som skrmoval vo vykrme aj strukovu kukuricu ak som mal pristup k nej. Krasne od nej priberali. Pridaval som dva x tyzdenne aj susenu alebo sviezu pokryvu( koprivu). Obcas ked mi sused dal tak aj struhanu repu so srotom. K tym topinamburam este tolko ze ked som krmil zelenymi castami nemal som ziadny vyskyt kokcidiozy alebo enterokolitidy. Pri lucerne sa mi to obcsa stalo aj napriek prelieceniu ale bez uhynu. (az na par vynymiek ked som bol u svokri na dovolenke). Takze to je moj sposob chovu zdar.