Zdravím,v současné době si stavím svoji první králíkárnu a přemýšlím nad odtokem moči z kotců.Mohu poprosit,zda by někdo měl fota svých králíkáren focené zezadu,se záběrem na odtok z kotců?Prozatím mám připravenou podlahu v kotci sešikmenou k zadní části,budu přidávat lino a v létě i rošty.Řešíte to klasickým okapem,či nějaké zlepšováčky?Uvítám i fota králíkáren zepředu,pro inspiraci,jak vše řešit co nejlépe.Díky.Vojta
vch
napsal(a):
Zdravím,v současné době si stavím svoji první králíkárnu a přemýšlím nad odtokem moči z kotců.Mohu poprosit,zda by někdo měl fota svých králíkáren focené zezadu,se záběrem na odtok z kotců?Prozatím mám připravenou podlahu v kotci sešikmenou k zadní části,budu přidávat lino a v létě i rošty.Řešíte to klasickým okapem,či nějaké zlepšováčky?Uvítám i fota králíkáren zepředu,pro inspiraci,jak vše řešit co nejlépe.Díky.Vojta
na odtok moči mám našroubované profily na sádrokarton je to menší než nějaký okap a cena je taky rozumná asi 50 kč 4 metry,svedený to mám do kbelíku který je umístěn v zemi.Foto nemám jelikož je to přiražený ke stěně
vch
napsal(a):
Já mám nějakou fotku na http://picasaweb.google.cz/ kralici.andre/NovaKralikarna#
- je třeba vymazat mezeru před kralici.andre
andremarek
napsal(a):
Já mám nějakou fotku na http://picasaweb.google.cz/ kralici.andre/NovaKralikarna#
- je třeba vymazat mezeru před kralici.andre
Díky za radu a za odkaz.Našel jsem v dílně zbytek th trubek,tak je nakonec asi použiju.Rozříznul jsem rozbruskou trubku průměru 75mm podél napůl,z té bude okap,nějaké kolínka a podobné kousky mě tady zbyly ze stavby,tak je aspoň zdělám.Díky za ochotu.V.
vch
napsal(a):
Díky za radu a za odkaz.Našel jsem v dílně zbytek th trubek,tak je nakonec asi použiju.Rozříznul jsem rozbruskou trubku průměru 75mm podél napůl,z té bude okap,nějaké kolínka a podobné kousky mě tady zbyly ze stavby,tak je aspoň zdělám.Díky za ochotu.V.
nějaká fotka ze předu 3 šestikotcové
vch
napsal(a):
3 králikárny čtyřkotcové,mám je pro zakrslé tak je ještě půlim
vch
napsal(a):
Ahoj Majku,tak jsem prohlédl Tvé www stránky,to je soda,tolik kotců:-) Musím uznat,králíky máš nádherné.Já si jedu pro první samičku v sobotu,tak jsem zvědav:-).Vybral jsem si kalifornskou.
Dobrá volba na produkci masa .PS Tak jsem koukal na vaše www a musim konstatovat ,že jsme zkoro sousedé a vaše fotky jsou asi opravdu na stránkách Kolína1
. Tak musim dodat pěkné králikárny a jen sem si všiml vy dáváte do kotce lepenku? Taky bych se chtěl dopracovat na 50až 60kotců
,ale jsem limitován podmínkama ,ale na jaře už jich budu mít 30kotců urČitě na začátek mi to musí stačit
FK
fanous
napsal(a):
Dobrá volba na produkci masa .PS Tak jsem koukal na vaše www a musim konstatovat ,že jsme zkoro sousedé a vaše fotky jsou asi opravdu na stránkách Kolína1
. Tak musim dodat pěkné králikárny a jen sem si všiml vy dáváte do kotce lepenku? Taky bych se chtěl dopracovat na 50až 60kotců
,ale jsem limitován podmínkama ,ale na jaře už jich budu mít 30kotců urČitě na začátek mi to musí stačit
FK
to není lepenka ale guma 0,80*0,60 a 1 cm silná je to na stránkách popsaný
fanous
napsal(a):
FK
Tak jsem přivezl první obyvatelku do nové králíkárny,hned je to vesejší.
vch
napsal(a):
Tak jsem přivezl první obyvatelku do nové králíkárny,hned je to vesejší.
Původní otázka se týkala okapů zezadu,přikládám foto,ale asi to ze zmenšené fotky nebude moc vidět.Ještě před doděláním detailů.
vch
napsal(a):
Původní otázka se týkala okapů zezadu,přikládám foto,ale asi to ze zmenšené fotky nebude moc vidět.Ještě před doděláním detailů.
Zatím neobsazeno.
andremarek
napsal(a):
Vypadá to pěkně, ale pozor na ty napáječky - rády začínají kapat.
Nemáte taky fotky celé králíkárny a její konstrukce?
Ondra
To jsi mě Ondro moc nepotěšil,ale co nadělám.Když začnou kapat,vyzkouším jiný typ,nebo budu mít celoročně klasické misky na vodu,jako nyní.Napaječky jsem zvolil spíš kvůli čistotě vody,aby neměli vodu z misek,do kterých můžou třeba na....t. Foto konstrukce jsem nepořídil,což si uvědomuji až nyní.Pouze jedno foto králíkárny zepředu,ještě se tam povaluje několik latí,zítra nafotím lépe.
vch
napsal(a):
To jsi mě Ondro moc nepotěšil,ale co nadělám.Když začnou kapat,vyzkouším jiný typ,nebo budu mít celoročně klasické misky na vodu,jako nyní.Napaječky jsem zvolil spíš kvůli čistotě vody,aby neměli vodu z misek,do kterých můžou třeba na....t. Foto konstrukce jsem nepořídil,což si uvědomuji až nyní.Pouze jedno foto králíkárny zepředu,ještě se tam povaluje několik latí,zítra nafotím lépe.
S tím kapáním je to tak, že když začne kapat, musí se odpojit - většinou to znamená odšroubovat z králíkárny a vytáhnout a poté rozšroubovat a podívat se na to těsnění které je kolem té tyčinky, kterou králíci mačkají, aby jim tekla voda. Většinou na ní je nějaká nečistota. Někdy stačí jen dotáhnout ten kus na kterém je nasazena hadička...
Ondra
p.s. Proč jsi udělal jen dvě řady nad sebou a né tři?
andremarek
napsal(a):
S tím kapáním je to tak, že když začne kapat, musí se odpojit - většinou to znamená odšroubovat z králíkárny a vytáhnout a poté rozšroubovat a podívat se na to těsnění které je kolem té tyčinky, kterou králíci mačkají, aby jim tekla voda. Většinou na ní je nějaká nečistota. Někdy stačí jen dotáhnout ten kus na kterém je nasazena hadička...
Ondra
p.s. Proč jsi udělal jen dvě řady nad sebou a né tři?
Tak snad to nějak v případě potřeby vyřeším,výměnou těsnění apodobně,díky za radu.A tu třetí řadu,no,už mě to teď štve,že jsem si to nerozplánoval jinak,ale neva.Třeba budu dělat ještě jednu a tam se polepším:-)
vch
napsal(a):
Zdravím, králíkárna je moc pěkná, jen doporučuji delší přesah lina nad žlábek, protože tak, jak to máte nyní, bude moč stékat přes prkna podlahy a ta se nasákne....
třeba jen podsuňte 5 cm proužek lina pok konec.
vch
napsal(a):
Zdravím, v případě použití roštů mám poslední prkno nad podlahou vzadu asi 3-4 cm, v případě roštu to pak odtéká snadněji a i bobky se kutálejí pryč., pokud budete chtít foto, dám sem
Jiří Herynek
napsal(a):
Zdravím, v případě použití roštů mám poslední prkno nad podlahou vzadu asi 3-4 cm, v případě roštu to pak odtéká snadněji a i bobky se kutálejí pryč., pokud budete chtít foto, dám sem
Za každé foto jsem rád, klidně i jiné než ten odtok (např. jednotl. kotec, konstrukce králíkárny, celek apod.)
andremarek
napsal(a):
Za každé foto jsem rád, klidně i jiné než ten odtok (např. jednotl. kotec, konstrukce králíkárny, celek apod.)
Tak jedna králíkárna z Hoštic:-)
vch
napsal(a):
Pane Herynek,mohu poprosit o fota,jak máte řešeny rošty?Díky.
Snad nebude vadit,když odbočím od tématu o stavbě králíkárny.Takové malé pokračování.dnes poprvé opustilo sedm prcků hnízdo,je to radost.
vch
napsal(a):
Tady je foto roštů - již používané, takže jsou trochu znečištěné, cca 14 dní až 3 týdny jsou králíci bez bobků, záleží, jak dobře se odkulují po podlaze kr.
vch
napsal(a):
..
vch
napsal(a):
Mezera mezi prkýnky je dosti široká na propadnití bobků a i rošty jsou do spádu.
vch
napsal(a):
O těchto roštech jsme se bavili ve foru pana Fanouše - níže. Mohl by zdělit, jak se mu osvědčili. Momentálně se chystám na rekonstrukci staré králíkárny s rošty, které bych rád vyměnil za kovové nebo plastové. Původní dřevěné jsou nahlodané jak časem, tak od králíků
Jiří Herynek
napsal(a):
O těchto roštech jsme se bavili ve foru pana Fanouše - níže. Mohl by zdělit, jak se mu osvědčili. Momentálně se chystám na rekonstrukci staré králíkárny s rošty, které bych rád vyměnil za kovové nebo plastové. Původní dřevěné jsou nahlodané jak časem, tak od králíků
dobrá schovka pro myši nejlepší je klasika pevná podlaha už jen kvůli hygieně
majky79
napsal(a):
dobrá schovka pro myši nejlepší je klasika pevná podlaha už jen kvůli hygieně
Za králíkárnou s oblibou číhhají kocouři, ta díra je tam ještě po původních majitelích. Za dva roky jsem neviděl myš a je to dobrá prevence kokcidiozy. Samozřejmě, že kdyby nebyli v baráku kočky, tak je to samá myš.