Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2010 11:38
jikonek

XXX.XXX.156.243

Dobrý den,mám u čtyř samic mladé stáří asi 1 měsíc,jsou to prvničky a všechny mají po 11 mladých,posledních 10 dní mě začínají hynout mladé ale jen u jedné samice,každý den jedno,krmím senem,ovesnými vločkami a zrním,občas jim přidám i granule,do vody jim přidávám přípravek proti kokcidioze ale pořád to samé dokola,ti malí co zbyli tak pořád sedí v koutě a skřípou zubama.
Děkuji za každou odpověď.

26.3.2010 14:41
agria

XXX.XXX.227.68

Podle skřípání zubů by to mohla být kokcidióza. U takto malých králíků jsem to ještě neviděla. Podle mě samice měla mladých hodně a ti mají slabou imunitu. Ti mladí pijou vodu? A jaký přípravek používáte? Myslím, že v tomto stádiu je už pozdě. Samici bych přeléčila a příště ji vrh redukovala.

26.3.2010 14:45
agria

XXX.XXX.227.68

Možné to je i v tomto věku. Blbě jsem si to vysvětlila.

26.3.2010 15:34
jikonek

XXX.XXX.156.243

Používáme Acidomid.

26.3.2010 20:11
nitraner

XXX.XXX.63.171

no, nedivte se, že králící hynou, acidomit není lék, musíte podávat lék na bázi sulfonamidů, já používam trisulmix, a prvně jej podám ve věku mláďat kdy začínají příjmat potravu - prevence, řekl bych - zajděte k vetovi aď Vám něco dá na kokcidiozu, za další zadejte si do googlu - kokcidioza a něco si přečtěte o téhle němoci, dnes je na internetu spousta informací, a spousta i zde na ifauně

27.3.2010 05:04
jikonek

XXX.XXX.156.243

Moc vám velice děkuji ale sranda je v tom že jsem začínající chovatel a Acidomid nám doporučili jako lék proti Kokcidioze. Příště budu chytřejší a radši se dvakrát zeptám.

27.3.2010 10:01
kastef

XXX.XXX.138.131

Acidomid je skutečně pouze prevence,podobně jako ocet.Já používám proti kokcidioze ESB3 Bio ,je to opravdu výborná věc a dá se použít již od 3 týdnů věku.Příště nečekejte a přeléčujte už v ranném věku preventivně-vyplatí se to.Velké vrhy opravdu bývají s horší imunitou,a mám s tým také zkušenost v minulosti,proto nechávejte max. 8 mladých.Mnohopočetné vrhy pak nemají tolik mléka a proto ty slabší kusy sou choulostivější.Taky pokud dáváte ječmen,pryč s ním-do 3 měsíců věku je nevhodný.Já dávám vločky,později oves s hrstí granulí-sena musí mít neustále dostatek-toho nejlepšího.

27.3.2010 10:07
agria

XXX.XXX.227.68

Acidomid je opravdu jen prevence. Na přeléčení používám Sulfakombin, Sulfadimidin, ESB3. Po určité době je vhodné přípravek obměnit.

27.3.2010 12:38
jikonek

XXX.XXX.156.243

Mnohokrát všem děkuji za radu,ihned jsem volal veterináři a prodal mě přípravek SULFACOX T a tak doufám že to již bude v pořádku.:-)

27.3.2010 15:18
vch

XXX.XXX.42.178

Preventivně jsem zatím neléčil,jsem zase o něco chytřejší.Mohu se zeptat na názor ostatních,jestli se díky přeléčení nezastaví,nebo nezpomalí na krátkou dobu růst?

27.3.2010 19:19
peepa77

XXX.XXX.207.136

uvádí se, že při delším používání těchto léků se mohou projevit menší přírůstky, ale pokud to bude aplikovat pouze čas o času - tzn třeba 1x nebo 2x během prvních 3 měsíců života králíka, tak zpomalený růst určitě nehrozí.
Rozhopně ale nechápejte podávání léčiv na kokcidiozu tak, že je dobré to do králíků valit preventivně nepřetržitě. Je to prostě léčivo.
Já osobně nedávám ani Acidomi a ocet ... přijde mi to jako taková prkotinka. Bud je chov zdravý, tak žádný acidomid není třeba, nebo je to prolezlé kokcidiozou a pak má smysl spíše udělat nějakou systematickou léčbu nebo klidně i nějaké zvíře vyřadit.

28.3.2010 09:50
evina66

XXX.XXX.202.71

Pro vch:Pokud podáte Sulfadimidin dle návodu, růst se nezpomalí.Používám u každého vrhu a zatím rostou kucí jako z vody:-), ale je fakt, že tak brzo a tak masivně jako v původním příspěvku u tohoto tématu se mi kokcidioza neprojevila.Já přeléčuji Sulfadimidinem před připouštěním ramlice.Tady to asi byla masivně zamořená samice a nakazila mladý.

29.3.2010 13:48
zajeci

XXX.XXX.199.173

Vlastní zkušenost nemám, protože proti kokcidioze jsem přeléčoval jen jednou a to ESB3, dal mi jí veterinář s tím že Sulfadimidin je na prd protože se po něm na 14 dní zastaví růst. Ale jak říkám nevím nezkoušel jsem. Zatím jen jednou ESB3 a králíci pořád přibírali. Snad na tom něco bude.:-|

31.3.2010 11:13
falcon

XXX.XXX.145.60

Já dávám mladým v pěti týdnech sulfonamid a pokud ho dáváte v předepsané míře tak se mi nestalo, že by králíci měli zbržděné či pozastavené přírůstky. Pokud již mladí sedí bokem, skoro nepřijímají potravu a skřípou zubama, je většinou pozdě a zdechnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík