Dobrý den, ráda se přidám k milovníkům ušáků, v zimě jsem se ujala černé králičí slečny, ač jsem v tomto ohledu naprostý laik, podařilo se mi pět krásných králíčat. Měla jsem na zahradě v králíkárně bílého samce (nevím druh - nejspíš vesnický mix). Myslela jsem si že dětičky podědí nějakou bílou barvu ale ani jeden znak či náznak. Dva celý černí po matce, a tři přírodní (řekla bych laicky zaječí barvy). Pilně studuji toto forum.
olina30
napsal(a):
Dobrý den, ráda se přidám k milovníkům ušáků, v zimě jsem se ujala černé králičí slečny, ač jsem v tomto ohledu naprostý laik, podařilo se mi pět krásných králíčat. Měla jsem na zahradě v králíkárně bílého samce (nevím druh - nejspíš vesnický mix). Myslela jsem si že dětičky podědí nějakou bílou barvu ale ani jeden znak či náznak. Dva celý černí po matce, a tři přírodní (řekla bych laicky zaječí barvy). Pilně studuji toto forum.
Dobrý den,
gratuluji k pěknému odchovu. Co se týče barviček, tak ty se nedědí tak že by byl jeden bílý druhý hnědý a tak se narodí hnědí s bílou (selsky řečeno) Bílé odznaky v barvě mohou být způsobeny jedině vlohou pro kresbu - např. holandská strakatost, nikoliv tím že je jeden z rodičů bílý. Pokud jste zvědavá jaké barvičky by jste mohli v různých kombinacích odchovávat tak doporučuji projít minimálně web www.kralik.plivnik.cz v rubrice vzorník plemen jsou uvedena čistokrevná plemena i s genotypem. Samozřejmě jsou na to i knižní publikace, ale toto je nejrychlejší a nejlevnější varianta :) Ať Vám dělaj mladí radost
Ahoj, tak to já se také podělím. Nám se ta strakatost povedla dokonale. Matka Zakrslý saténový Meklenburský strakáč a otec Zakrslý beránčí Hototský. No mimina mají z každého něco.