Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fanous

19.6.2010 22:06
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak sem dnes trochu prohlížel letošní odchov a zaujali mě dva samečkové které sem musel jít i vyfotit protože si to zasloužilismajlík . Ty přední nohy má užasně silné a hlavně to umí prodat jen sem ho pohladil a chtěl se mi ukázat .

fanous

19.6.2010 22:11
fanous

XXX.XXX.166.34

sou jim 3měs tak se eště hodně změní ,ale todle už vypadá nadějně. A co u nich vydim jako přednost je že když se ttakhle krásně postavý tak stojí jako přikovaný a opravdu to vydrží dlouho:-)

fanous

19.6.2010 22:13
fanous

XXX.XXX.166.34

fanous

19.6.2010 22:20
fanous

XXX.XXX.166.34

docela pěkná 3 člená kolekce zatim. A to tam mám eště 3 ze stejného hnízda ale ty nechtěli stát vůbec a ani tak pěkný nejsou ,ale určitě jednoho z nich vyberu . Akorát škoda mírného prošlapu

fanous

19.6.2010 22:51
fanous

XXX.XXX.166.34

Kdyby se páníček naučil konečně fotit tak to taky vypadá jinaksmajlík Tak já eště přidám strakáče ze čtyř jsou 4 samcismajlík A jen jeden s výbornou boční kresbou a i docela stejně rozloženou:-). Jen nemají takovou rovnou čelenku kolem uší . Strakaté štěstí

fanous

19.6.2010 22:54
fanous

XXX.XXX.166.34

tet je to vydět na tom čele jak to mají vykrojený . Ani nevim jestli za to není náhodou výluka

fanous

19.6.2010 22:58
fanous

XXX.XXX.166.34

a tady sem si udělal radost novéma napaječka a sem s nimi zatim moc spokojen nalévání z vrchu tak je to supr hlavně uspora času

fanous

19.6.2010 23:12
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak co topiny jak vám rostou já sem začal před týdnem s nimi poprvé krmit a je to supr . PS pro Michala V ten co prezentoval červené tak jsem dostal od svého mladého přítele balíček na oplátku za mé bílé jeho červené a musim konstatovat že se mým nevyrovnajísmajlík ani na 40% je fakt že vylezli dřív ale to je vše vůbec se mi nelíbí ty moje jsou jak palec a tydle jsou poloviční a skoušel jsem je i říznout ve stejný den jako mojí jednu rostlinku a červený mým bílím nestíhají o 50% tak jen takové malé srovnání . Na fotce je mezi červenýma jedna moje je to vydět podle listů snad to bude vydět Bílá vylezla o 14 dní déle a už je v pohodě dohnala tak snad to bude vydět. I listy jsou o dost věčí

fanous

19.6.2010 23:17
fanous

XXX.XXX.166.34

A jedna fotečka zelené králi a chvilku :-) klidu od tahání sena. Červené jsou uprostřed na kraji . Tak snad se vám to bude líbit a když né tak je to váš problémsmajlík .

21.6.2010 10:03
uska

XXX.XXX.253.239

Topiny jsem sehnala až pozdě na jaře, zasadila a už krmím. Je to bezva - díky za tip :-)

22.6.2010 14:40
zajeci

XXX.XXX.199.173

Ahoj Fando. Kdes koupil ty napaječky, kolik mají obsah a co stáli? To plnění z vrchu je určitě super..

23.6.2010 14:46
fanous

XXX.XXX.166.34

Čus tak po dlouhém přemýšlení jaké napájení zvolim jsem se rozhodl v podstatě pro draší variantu a vůbec toho nelituju protože jsou skvělé a zatim si je nemužu vynachválit . Jsou z německa , obědnal mi je jeden chovatelský přítel a vyšli na 108kč i s poslánim . Nejlepší by bylo jet na nějakou jejich výstavu protože je tam prodávaj skoro na všech výstavách a vyšli by i levněji jsou na 1l vody protože jsem chtěl věčí obsach je to lepší nalejt můžu vždycky mín. Obsluha je užasná rychlá a jednoduchá. na konci je nipl a je taky dobrý vubec nekape a králici si na něj i rychle zvykli smajlík

23.6.2010 16:47
zajeci

XXX.XXX.199.173

Tak to je super. Mě už nebaví pořád sundavat napaječky z dvířek když potřebuju doplnit vodu.:-)

23.6.2010 17:26
fanous

XXX.XXX.166.34

moje první napaječky jsou přesně ty samé co vysí na té králikárně . A moje pohnutky byli ty samé pro nákup novýchsmajlík . A jen je můžu doporučit:-) . Jen tak mezi mámi kolik si dával za ty napáječky já nejdřív 75kč a letos je zdražili na 95kč tak jen tak pro zajímavost a samozřejmě v litrovém provedení.

23.6.2010 17:44
zajeci

XXX.XXX.199.173

Mám pocit že mě stáli 65 kč.:-)

25.6.2010 14:47
andremarek

XXX.XXX.54.83

Ahoj Fando, jak máš ty napáječky přichycené. Uvažuji o nich - právě z Německa a mají tam více způsobů na uchycení tak proto se ptám. Asi vyměním své hadičkové rozvody...

26.6.2010 19:19
kastef

XXX.XXX.138.131

27.6.2010 12:51
hrabenka

XXX.XXX.188.51

Tak se taky přidám se svou troškou. Můj první odchov Čvm. Je jim 7 týdnů.

27.6.2010 19:55
zajeci

XXX.XXX.199.173

andremarek napsal(a):
Ahoj Fando, jak máš ty napáječky přichycené. Uvažuji o nich - právě z Německa a mají tam více způsobů na uchycení tak proto se ptám. Asi vyměním své hadičkové rozvody...

A máš prosím tě nějakou adresu odkud se ty napaječky dají objednat?smajlík

27.6.2010 20:56
andremarek

XXX.XXX.54.83

Adrea obchodu je: http://www.breker.de/shop/

27.6.2010 22:02
fanous

XXX.XXX.166.34

Ahoj adresu přesně neznám protože sem to měl přes známého. Uchycení je jednoduché jen to pověsíš jediné co sem musel bylo že sem musel zvěčit očka na pletivu abych tam protáhnul nipl na napájení. Jinak jsou skvělí a vůbec neprokapavaj a sem s nimi na 200% spokojen já ti to vyfotim jek to přesně vypadá smajlík

28.6.2010 15:01
zajeci

XXX.XXX.199.173

Ted jsem prohledával nějaké stránky a nikdo u nás nenabízí niplové napaječky s horním plněním alespon na jeden litra s jedním niplem. Nebo jsem blbě hledal??? To je hnus, no halt dobrý věci se těžko sháněj.smajlík

28.6.2010 19:18
andremarek

XXX.XXX.54.83

zajeci napsal(a):
Ted jsem prohledával nějaké stránky a nikdo u nás nenabízí niplové napaječky s horním plněním alespon na jeden litra s jedním niplem. Nebo jsem blbě hledal??? To je hnus, no halt dobrý věci se těžko sháněj.smajlík

Pokud máte na mysli takové, jako má na fotkách Fanda, tak ty nabízí hned dvě firmy - pokud já vím - jsou to firmy Driml a Hradský - Sunk

8.7.2010 13:03
estčča888králík

XXX.XXX.240.7

Já napáječky nedávám vodu dávám do misek. Ale koukněte se na mého krasavce.:-)

8.7.2010 13:46
stando30

XXX.XXX.74.34

Dobrý deň, ponúkame špičkové 2 niplové napájačky o obsahu 1L. Info na www.kralikarne.weblahko.sk

8.7.2010 14:54
zajeci

XXX.XXX.199.173

Jsou pěkný ale já bych potřeboval jednonyplové.:-)

8.7.2010 15:01
stando30

XXX.XXX.74.34

Neni problém urobiť to s jedným niplom :-)
Keď má samica mladé tak sa mladé naučia rýchlo od samice piť práve preto je tam druhý nipel, keď sa používajú vo výkrme a máte na jednom mieste 15-20 kusov tak stačia 3 takéto 2 niplové napájačky. Predstavte si. že máte jednu napájačku s jedným niplom a toľko kusov minimálne vo výkrme, tak chudák posledný králik sa napije až snaď o 20 minút neskvôr ak Vám dovtedy tú jednu napájačku s niplom jedným nerozmlátia od smädu ostatní. Tak preto takato kombinácia. Máme vyskúšané, že z tohto jedného nipla pijú 2 králici naraz takže z jednej pijú naraz 4 králici !

8.7.2010 17:47
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak já nechci hanit 2 niplové napaječky to není určitě nic špatného ,ALE ta barva je zlá a výte proč začne se vám tam dělat řasa a když máte takle prusvytný plast tak dost rychle proto doporučuju nebrat s průsvitného . PS králik třeba pěkný ,ale špatně vyfocený strácí svojí krásu skuste udělat fotečku z boku a celého králíka:-)

9.7.2010 00:29
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

největší sranda je Stando 30, že na těch webovkách nemáš žádný ceník. A i kdyby, bylo by moc těžký ke každý fotce kde už i tak je text připsat kolonku cca cena? Mne ty napáječky zaujaly. S řasou souhlas s FK, taky mne trápí u průsvitných flašek. Ale tady je to zase výměnou za výhodu průhlednosti a do téhoto pítka je VD přístup na čistění tak to jde skousnout. Jináč, prodáváš aj samotné komponenty - samotný niplový komponent?

9.7.2010 06:44
fanous

XXX.XXX.166.34

http://www.driml-napajecky.cz/?p=katalog&sekce=1&kategorie=1 Levnější napaječky v česku neseženete a mají tam dost velký výběr a za solidní ceny a pak hradecký. Eště dodám není ho hanění příspěvku vejš ,ale když si obědnáte něco ze zahraničí tak je potom složité něco reklamovat a když si spočítáte poštovný a taky vám to nemusej uznat tak je lepší si koupit novousmajlík

9.7.2010 08:40
andremarek

XXX.XXX.54.83

fanous napsal(a):
http://www.driml-napajecky.cz/?p=katalog&sekce=1&kategorie=1 Levnější napaječky v česku neseženete a mají tam dost velký výběr a za solidní ceny a pak hradecký. Eště dodám není ho hanění příspěvku vejš ,ale když si obědnáte něco ze zahraničí tak je potom složité něco reklamovat a když si spočítáte poštovný a taky vám to nemusej uznat tak je lepší si koupit novousmajlík

No ale v tom zahraničí (www.breker.de) zase mají lepší systém uchycení napáječek a taky ty víčka jsou asi praktičtější...
Ondra

9.7.2010 08:48
stando30

XXX.XXX.74.34

Zdravím, táto napájačka nevznikla včera a dnes ju ponúkame. Bola otestovaná celé 4 ročné obdobia. Vynikajúco sa umýva, dezinfikuje a obsluhuje. Neviem si dobre predstaviť ako umývate alebo upevňujete šraub v tej oranžovej napájačke v tvare kvádra, lebo mne sa tam ruka nezmestí a ide práve o to, že tam určite máte kovové časti, ktoré Vám časom budú korodovať a barviť vodu do hneda. Čo sa týka tých rias, pokiaľ vám nesvieti priamo slnečné svetlo do kotca (ak áno, tak potom je zle umiestnená králikáreň, pretože priamo slnečné svetlo nesmie šľahať do koterca) tak sa riasy netvoria. Napájačka s čistou vodou bola testovaná a umiestnená do kotca kde sa nenachádzal žiadny králik, takže hovoríme o stojatej vode za vplyvu klimatických podmienok a bežnej svetelnosti dňa - žiadne riasy sa netvorili. Čo sa týka ceny treba si pozrieť v téme príspevky na stránke www.kralikarne.weblahko.sk . Treba si pozrieť aj stránku www.hyplus.sk :-)

9.7.2010 09:03
stando30

XXX.XXX.74.34

tak ešte jedno foto do diskusie... smajlík

9.7.2010 09:13
stando30

XXX.XXX.74.34

čo sa týka poštovného...ja sa chystám do ČR v auguste takže neni problém poslať to poštou z Českej republiky aby to bolo teda pre dotyčného lacnejšie na poštovnom. k tým komponentom ...samotné komponenty nepredávame, iba hotové napájačky.

9.7.2010 09:56
fanous

XXX.XXX.166.34

Neberte to jako nějaké rejpání ale ceník sem nikde nenašelsmajlík .A ta německá stránka je dobrá a když člověk jezdí do němec tak si pořídí jednu napaječku zhruba za 75kč a to je supr . To že se tam může oběvit zez to máte možná pravdu ale já jí tam eště nemám a pak hold budu lít o trochu mín vody smajlík .Jedinou výhodu mají ty dva nipli ,ale věřte že mám odskoušené i napaječky světlé na místě kde není dosach slluníčka a řesa se tam dělala. A co se týče čistění tak v tom problém nevydim protože sem si pořídil hobičku na klacku:-) . A mám je měsíc a po řase ani stopa :-)

9.7.2010 10:23
stando30

XXX.XXX.74.34

To je v pohode ja nič o rýpaní neberiem a ani nehovorím . Som chovateľ hybridných králiko nejaký ten čas, takže skúsenosti s napájačkami mám. Nechcel som rozvodné systémy ale niečo aby som videl koľko králik pije bez toho aby som si bral okuliare, používať z času načas vitamínové prípravky v podobe prášku, používať okysovadlá a podobne. Vždy bol v niečom problém čo bolo na trhu. Toto vzniklo preto , lebo ja som chcel presne takúto napájačku. Bola testovaná 2 roky. Vydrží prakticky všetko. Komponenty sú kvalitné. Keď hovoríte že sa riasy budú tvoriť tak Vás v tom nechám ja len opakujem naše skúsenosti - riasy sa netvoria. Zmyslom tohto výrobku bolo dať králikom čistú kvalitnú vodu, mať čisto v kotci, zjednodušiť obsluhu pri kŕmení, ušetriť čas chovateľa a hlavne trvalo udržať kvalitu vody v napájačke. Ak by sa niečo z toho čo som spomenul nepodarilo, (alebo ako Vy spomínate tvorbu rias) myslíte že by som behal každý deň s 50timi napájačkami dával ich dole, čistil , umýval, znova hore a nalial vodu znova ? Pri používaní kovových spojov sa to veru dialo, pretože voda hnedla, bola špinavá, matice korodovali aj pozinkované časom. Napájačka stojí 10 eur.

9.7.2010 10:50
stando30

XXX.XXX.74.34

...Ja si myslím, že je jedno koľko dáte vody keď spomínate, že budete dávať menej vody. Niplový spoj máte neustále ponorený vo vode, takže je jedno či dáte menej alebo viac vody v podstate je stále namočený takže ku korózií bude dochádzať časom tak či tak. My máme obsah 1,1l. Čistý využiteľný objem (pri ktorom voda potečie králikovi cez nipel) je 1L ! Tu je malý článok
http://www.ifauna.sk/clanky/uzitkovezvierata/251-napajacky-pre-kraliky

9.7.2010 11:18
stando30

XXX.XXX.74.34

...a inač je tu spomenutá cena v prípevkoch, treba len pozorne čítať :-)
http://www.kralikarne.weblahko.sk/Prispevky.html smajlík

9.7.2010 13:22
uska

XXX.XXX.253.239

• kralikarne | 29.06.2010 07:27:34 | IP: 78.99.109.81
Napájačky predávame, cena za napájačku je 10€ :-(

9.7.2010 13:42
stando30

XXX.XXX.74.34

...Zdá sa Vám to veľa ? Ak áno kúpte si keramickú misku alebo "obyčajnú" bakelitovú jednoniplovku. Do ničoho nikoho nenútíme. Každý investuje podľa svojich možností a svojho uváženia. To je ako keď v markete predávajú šunku určitého typu za cenu poviem príklad 100korún a pritom kilo samotného mäsa tohto typu z ktorého je akože vyrobená stoji 250 korún. Čo si myslíte aká bude asi kvalita a chuť takej šunky ? A tak je to zo všetkým. Kvalitné komponenty, kvalitný komplet celok vyšia cena. :-)

9.7.2010 14:35
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak to sem pletete nebe a dudy já za 250kč mám napaječky 2 a litrové :-)a eště mi zbyde:-) a o kvalitě si trofnu pochybovat když vydim tu pružinku a celá váha napaječky je opřená o ten nipl už jen pro to bych si jí nekoupil za druhý že je průsvytná a ta řasa se tam dělat bude o tom mě nepřesvěčíte i kdyby jste tvrdil cokoli protože já sem už vyskoušel hodně , a to se na mě nezlopte ale 250kč je malá zlodějna a podle mě a můžete tvrdit co chcete jich moc neprodáte ani náhodou. I když králikárny máte krásný to klobouk dolu.

9.7.2010 22:23
zajeci

XXX.XXX.199.173

No to by mě zajímalo co stojí ty králíkárny když napaječka stojí 250- to není malá ale velká zlodějina!smajlík

12.7.2010 07:37
stando30

XXX.XXX.74.34

Tvorba rias je podmienená okrem faktoru priameho slnečného svetla aj uhlíkom, dusíkom a fosforom a organický,i živinami. Takže pokiaľ Vám do napájačky nespadne smietko niečoho tak nie je dôvod na tvorbu rias a opakujem riasy sa netvoria. Váš ďalší názor na to, že celá váha napájačky je postavená na niploch je tiež veľmi nepresný, pretože celú napájačku drží prítlačná pružina, takže sa Vám len zdá, že napájačka je opretá o niple. K cene... ak sa používajú drahé komponenty + nie bežné šrouby, matice z kovu alebo zinku a podobne tak to samozrejme nie je bežný m ateriál a tým sa to premietne do ceny celého komponentu. Takže Vás upozorňujem že žiadna zlodejina to nie je. Keď trváte na svojom objednajte si jednu napájačku a potom po Vašom testovaní tu môžte všetkým napísať či as tie riasy tvoria alebo nie, či váha napájačky leží na niploch alebo nie. Napájačka ma prakticky (pokiaľ ju fyzicky nezničíte) životnosť dlhšiu ako chovný materiál. Čo sa týka predaja, minulý týždeň si jeden pán objednal dobierkou 10 kusov. Dám Vám naňho kontakt a môžte sa ho opýtať ako je s nimi spokojný a či sa robia riasy a kde je váha a podobné Váše komentáre. Zbytočne haníte výrobok ktorý ste nemal možnosť ani vyskúšať a robíte si z toho svoje závery. Ja Vám hovorím, že vo Vašich napájačkách časom budete mať hnedú vodu, zatiaľ Vám to drží ten zinok na šroubach, postupne sa Vám to bude odlupovať s polu s kúskami kovu zo spoja. Je na každom chovateľovi akú variantu si zvolí či drahšiu a overenú alebo lacnejšiu s tým že časom bude mať s napájačkami diskotéku s ich neustálym umyvaním a čistením.

12.7.2010 12:39
fanous

XXX.XXX.166.34

stando30 napsal(a):
Tvorba rias je podmienená okrem faktoru priameho slnečného svetla aj uhlíkom, dusíkom a fosforom a organický,i živinami. Takže pokiaľ Vám do napájačky nespadne smietko niečoho tak nie je dôvod na tvorbu rias a opakujem riasy sa netvoria. Váš ďalší názor na to, že celá váha napájačky je postavená na niploch je tiež veľmi nepresný, pretože celú napájačku drží prítlačná pružina, takže sa Vám len zdá, že napájačka je opretá o niple. K cene... ak sa používajú drahé komponenty + nie bežné šrouby, matice z kovu alebo zinku a podobne tak to samozrejme nie je bežný m ateriál a tým sa to premietne do ceny celého komponentu. Takže Vás upozorňujem že žiadna zlodejina to nie je. Keď trváte na svojom objednajte si jednu napájačku a potom po Vašom testovaní tu môžte všetkým napísať či as tie riasy tvoria alebo nie, či váha napájačky leží na niploch alebo nie. Napájačka ma prakticky (pokiaľ ju fyzicky nezničíte) životnosť dlhšiu ako chovný materiál. Čo sa týka predaja, minulý týždeň si jeden pán objednal dobierkou 10 kusov. Dám Vám naňho kontakt a môžte sa ho opýtať ako je s nimi spokojný a či sa robia riasy a kde je váha a podobné Váše komentáre. Zbytočne haníte výrobok ktorý ste nemal možnosť ani vyskúšať a robíte si z toho svoje závery. Ja Vám hovorím, že vo Vašich napájačkách časom budete mať hnedú vodu, zatiaľ Vám to drží ten zinok na šroubach, postupne sa Vám to bude odlupovať s polu s kúskami kovu zo spoja. Je na každom chovateľovi akú variantu si zvolí či drahšiu a overenú alebo lacnejšiu s tým že časom bude mať s napájačkami diskotéku s ich neustálym umyvaním a čistením.

Dobrý den tak jak píšete o té pružině tak ta vám to samozřejmě taky podží ale zákon přitažlivosti je neuprosný a stejně se to opře co se týče té pružiny tak té nevěřim už vůbec a stejně jí pak člověk vymění ta drát:-) . Co se týče kvality tak na doporučení jsem si koupil tyto co mám a sem snimi nad míru spokojen a jen tak pro zajímavost tydle napáječky používaj němci už 50roků a když pojedete na věčí vystavu do Němec tak tam jednu koupim za plus minus 3eu a o kvalitě nepochybuji a když si spočítám že za 30eu jich budu mít 10 KS a od vás za 30eu 3 KS tak tady vaše argumenty nemůžou zvýtězit a znova opakuju 250kč za jednu je obrovská kaketa PS číslo na toho pána mi rači neposílejte protože já bych mu musel říct kolik stojí napaječky jinde a nebo at si zajede na výlet do Němec a že za 100eu jich tam mohl mít 33,3ks ,ale je zase pravda že jen jedno niplovích smajlík .

12.7.2010 13:01
stando30

XXX.XXX.74.34

smajlík nebudem to komentovať viac túto tému. Ja som tu nato upozornil ako výrobok a kto chce nech si kúpi čo chce a kde chce. Váš kometnár k cene a Vášmu vysvetleniu ostal zasa nepochopený. Keď si niekto kúpi mercedes tak tiež vie koľko stojí a že by za tie peniaze mal asi 3x opel, nebo 2x škodu yeti a z bazáru možno 20x daewoo. smajlík Takže vy tým pádom máte 2 napájačky za cenu mojej jednej a máte jeden nipel. To je celé. A tak je to asi s viacerými výrobkami či už spotrebného, automobilového alebo poľnohospodárskeho priemyslu. Všetko kúpite v rozných cenových kategóriach a tomu odpovedajúcej svojej kvalite, životnosti, spoľahlivosti a podobne. Auto tiež kúpite veľmi lacno dnes aj nové s motorom 1.2...až naraz zistíte veľa vecí že až tak výhodná kúpa to nebola...stačí nejaký výlet ...plné auto a zistíte že auto Vám ledva výjde do kopca... ale máte lacno auto smajlík

12.7.2010 13:26
fanous

XXX.XXX.166.34

stando30 napsal(a):
smajlík nebudem to komentovať viac túto tému. Ja som tu nato upozornil ako výrobok a kto chce nech si kúpi čo chce a kde chce. Váš kometnár k cene a Vášmu vysvetleniu ostal zasa nepochopený. Keď si niekto kúpi mercedes tak tiež vie koľko stojí a že by za tie peniaze mal asi 3x opel, nebo 2x škodu yeti a z bazáru možno 20x daewoo. smajlík Takže vy tým pádom máte 2 napájačky za cenu mojej jednej a máte jeden nipel. To je celé. A tak je to asi s viacerými výrobkami či už spotrebného, automobilového alebo poľnohospodárskeho priemyslu. Všetko kúpite v rozných cenových kategóriach a tomu odpovedajúcej svojej kvalite, životnosti, spoľahlivosti a podobne. Auto tiež kúpite veľmi lacno dnes aj nové s motorom 1.2...až naraz zistíte veľa vecí že až tak výhodná kúpa to nebola...stačí nejaký výlet ...plné auto a zistíte že auto Vám ledva výjde do kopca... ale máte lacno auto smajlík

Dobrý den přirovnání pěkný ,ale já sem si koupil Mercedes mezi napaječky:-) i když jen jedno niploví .smajlík:-):-):-):-) . A já si myslim že ten kdo má s napaječkama nějakou zkušenost tak mi dá za pravdu a pochopil:-) .

12.7.2010 13:32
stando30

XXX.XXX.74.34

áno máte pravdu držím Vám palce a gratulujem k skvelým napájačkám smajlík :-)

12.7.2010 13:53
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

zajímavá diskuze, ale víte co jsem si po jejim pročtení uvědomil? nikdy dopředu nemužete odhadnout jak se následná diskuze vyvine. Fanous ji založil aby se pochlubil pěkným odchovem a mimochodem zmínil potěšení z nových napáječek. No a diskuze se nesvezla po hlavním účelu - letošním odchovu Vm, ale po napaječkách... Osobně by mne zajímalo, zda by bylo možné upravit www tak, aby zakladatel tématu měl možnost i později měnit název. Až toto téma bude zapadat do historie jistě bude lepší když se nazve nějak okolo napaječek, aby bylo dohledatelné nebo s těma Vm, protože "přidám pár fotek" asi nikdo z nás nebude ... hledat. Jen taková úvaha. Protože hodně diskuzí tu má název pro pozdější obsah diskuze neodpovídající... :-) Jinak pěkné odpoledne všem na ifauna.cz

12.7.2010 14:02
stando30

XXX.XXX.74.34

Zdravím smajlík ale je to tak smajlík

12.7.2010 18:58
vch

XXX.XXX.42.178

Málokdy se stane,že obchodník vstoupí do podobné diskuse.A když už,tak většinou neuspěje.Jako v tomto případě,a je jedno,že sám se cítí jako vítěz:-).K napaječkám:Stejnou plastovou nádobku zeshora plnitelnou,s odklápěním jen části víka,jsem viděl dnes v domácích potřebách za 35kč,nipl se koupí řekněme za 40 kč?,pružina je na nic,tu bych tam nechtěl,takže kousek drátku jako háček postačí,dirka se udělá za 3 vteřiny a sešroubování cca 1minutu?Cena cca 75kč.:-) Nic ve zlém.A zpětně se musím smát Tvému prvnímu vstupu tady na ifauna,ohledně reklamy na vlastní stránky.:-(

12.7.2010 19:46
fanous

XXX.XXX.166.34

NO jo ale vtom případě si kupuješ auto na vrakovyšti a sám si ho montuješ ve své garáži na koleně :-). Bohužel Stano30 ,ale dal sis reklamu k nesprávnýmu típkovi .Kdyby si nám sem dal fotky svých králíků a trochu nám o nich napsal tak bys udelal líp.smajlík

12.7.2010 21:31
vch

XXX.XXX.42.178

Když už jsme tak odbočili od zadání otázky,lze to přirovnat i jinak.Například někdo si přiveze z Německa auto za 250tisíc,někdo jiný mírně ťuklé,stejného typu a stáří,a za auto včetně materiálu a práce za 75tisíc.Výsledek je ale stejný.Co bys zvolil Ty?:-)

12.7.2010 21:39
zajeci

XXX.XXX.199.173

vch napsal(a):
Když už jsme tak odbočili od zadání otázky,lze to přirovnat i jinak.Například někdo si přiveze z Německa auto za 250tisíc,někdo jiný mírně ťuklé,stejného typu a stáří,a za auto včetně materiálu a práce za 75tisíc.Výsledek je ale stejný.Co bys zvolil Ty?:-)

Pěkně napsáno.smajlík

13.7.2010 07:34
stando30

XXX.XXX.74.34

Čo sa nepáčilo na mojich stránkach ? Čo to zas melete človeče ? Akú to má súvislosť s mojimi stránkami ? Ja som tu spomenul svoj produkt jeho cenu keby mal niekto záujem a to je všetko. Kto chce tak si kúpi, kto nechce tak si nekúpi a to je celé :-) Viete si ju urobiť sám ? tak si kúpte komponenty presne táke aké tam mám ja a potom mi poviete či Vám to vyšlo za tých 75 Kč :-) . Ja som od začiatku písal len o výhodách a spoľahlivosti , kvalite a životnosti výrobku tak neviem čo furt niekto má ohľadom ceny ? To keď chodíte niekde do obchodu do potravín tak u pokladne frflete keď idete platiť že v obchode vedľa alebo v inom štáte stojí to menej ? smajlík Nikto tu nikoho nenúti ani neznásilňuje aby si niečo kupoval tak nechápem ako niekto melie furt svoje. :-) Každý nakupuje čo chce a kde chce, ale opakovať stále dokola že "dá sa to zohnať za 75Kč, alebo vyrobiť, alebo kúpiť v Nemecku" tak prosím vyrobte si to za tých 75Kč alebo kúpte v Nemecku bakelitovú jednoniplovku :-) je to opakujem na každého z nás a hlavne asi aj o matemike :-)

13.7.2010 07:52
vch

XXX.XXX.42.178

Nevím,jakou doma s manželkou používáte mluvu,prosím,říkejte jí,že mele,mě ne.smajlíksmajlík.Ano,je to o matematice.:-)

13.7.2010 08:10
stando30

XXX.XXX.74.34

"A zpětně se musím smát Tvému prvnímu vstupu tady na ifauna,ohledně reklamy na vlastní stránky." no a tomu nerozumiem akú majú súvislosť moje stránky s mojimi napájačkami ? ? ? smajlík Ano o matematike, lebo po prvé sú tam niple 2, nie sú tam obyčajné šrouby kovové , niplové kolienka nie sú obyčajné a proste škoda rečí smajlík
... a tiež keď si niekto pôjde kúpiť napájačku do Nemecka, alebo do Japonska tak aj kúpi bakelit s jedným niplom za cca 75 Kč tak už to tým pádom nestojí 75 Kč. To je tiež dosť podstatná vec, pokiaľ samozrejme nemá auto na solárný pohon smajlík takže tak. niekomu to dochádza pomalšie niekomu to nedôjde vôbec smajlík ale s tým sa nedá nič robiť , hlavne to chce čas, teplomer do ruky+šumivý celaskon k tomu a vyležať to.

13.7.2010 12:53
vch

XXX.XXX.42.178

Tak už se nám podařilo naučit tě slušně komunikovat.Teď chybí ještě malý detail,odnaučit tě urážet ostatní.A pak tě možná budu brát jako rovnoceného partnera,vhodného do diskuse.Připouštím,počítaná cena 75kč je s jedním niplem,ty máš dvě,tak je cena 115kč.Použiji s dovolením stejné smailíky jako ty.smajlíksmajlík:-)).A prosím,slušně.Jistě to zvládneš.:-)

13.7.2010 13:06
stando30

XXX.XXX.74.34

Nemám pocit že by som sa tu s niekym neslušne bavil, alebo ho urážal. :-) Ja nemám problém s komunikáciou. smajlík niekto ma ale zjavne problém rozoznať hrušky od jabĺčiek a zjavne teda v materiále je dosť veľký rozdiel :-)
Pozeral som sa na tu nemeckú stránku a 1 matica aj s 1 podložkou tam vyšla na 0.30 eur , neviem ale ja som si nevšimol žeby som tam ja mal kovovu maticu aj s podložkou okrém iných vecí dosť podstatných vytvárajúci rozdiel medzi nemeckou bakelitkou a napájačkou ktorú používam ja :-)

13.7.2010 19:45
vch

XXX.XXX.42.178

Jsi prostě nejlepší.:-)

13.7.2010 21:10
zajeci

XXX.XXX.199.173

smajlíksmajlíksmajlík

14.7.2010 10:06
Marcela17

XXX.XXX.74.34

vch napsal(a):
Málokdy se stane,že obchodník vstoupí do podobné diskuse.A když už,tak většinou neuspěje.Jako v tomto případě,a je jedno,že sám se cítí jako vítěz:-).K napaječkám:Stejnou plastovou nádobku zeshora plnitelnou,s odklápěním jen části víka,jsem viděl dnes v domácích potřebách za 35kč,nipl se koupí řekněme za 40 kč?,pružina je na nic,tu bych tam nechtěl,takže kousek drátku jako háček postačí,dirka se udělá za 3 vteřiny a sešroubování cca 1minutu?Cena cca 75kč.:-) Nic ve zlém.A zpětně se musím smát Tvému prvnímu vstupu tady na ifauna,ohledně reklamy na vlastní stránky.:-(

Skáčete do seba ako samec na samicu a obaja sú v ruji. Takže poďme pekne po poriadku. A nielen pre "vch" ale aj ostatných.
Každý ste zaťažený na to čo máte, čo sa Vám podarilo, čo ste si zohnali a funguje to. To je v poriadku, ale nechajte jeden druhého žiť a občas, možno len pre informáciu, možno pre zasmiatie sa na druhom, možno pre nápad do budúcnosti prehovoriť bez toho, aby ste ho potierali.
1. Nevstúpil do diskusie obchodník, vstúpil do diskusie fanatik, zaťažený na svoj chov. Lebo našiel iného fanatika.
2. Chcel ponúknuť nápad.
PREČO?
Lebo keď začal chovať, mal svoju predstavu, ako Fanda, áno takéto napájačky chcem a také budem mať.
A ZNOVU: PREČO?
Lebo si kúpil predtým priehľadnú automatickú jednoniplovú napájačku s oblemom 500ml v poľskom Lidli, keďže ani v našich ani vo Vašich Lidloch v ponuke nebola. Stála na tú dobu, asi 5 rokov naspäť, v prepočte 100,- Sk. Ale kúpil si ju. Vyskúšal na odchove, kde bolo asi 25 králikov. Vtedy si myslel, že pre jednotlivcov v chove stačí miska z pálenej hliny, ale do odchovu by to nebolo zlé, kvôli zoohygiene.
ČAS IŠIEL a rozhodol sa, že sa zameria na istý konkrétny chov. A chcel tomu chovu aj sebe zabezpečiť pohodlie.
LEBO, a to iste uznáte každý, je to dosť čo krútiť sa okolo tých ušiakov aj mimo kŕmenia a "napájania".
A UŽ MÁTE NIEČO SPOLOČNÉ, aj napriek vlastnému pohodliu, ani jeden nemáte klietkový systém.
PREČO? Lebo sa radšej narobíte, len nech sa majú zajace dobre a majú pohodu. A POTOM OBČAS, skoro denne, chytáte infarktový stav, lebo prídete domov a myslíte si, že máte po samcovi a on si len v pohodičke vyvalený chrápe a keď otvoríte dvierka, pozrie na Vás a dobreže sa Vás nespýta, či ste mu doniesli granule. A ten náš ma ešte aj oblíže na čelo.
A K TOMU POHODLIU PATRÍ AJ ČISTÁ VODA. Ako ju zabezpečíte? No najlepšie napájačkou, lebo do misky si našpinia, nech robíte čo chcete. Jedine, že by ste tam mali sluhu a každú hodinu by vymýval misky a dával čistú vodu. Tak išiel po tom, čo som si vyskúšal na odchove pri tej poľskej napájačke. Áno takéto niečo je fajn, ale chcelo by to 2 niple.
ALE, skúste ma niekto odporučiť v rámci slovenského alebo českého trhu predajcu dvojniplových napájačiek. Ak ho zoženiete, klobúk dolu. Skúšali sme to doposiaľ. Tiež by nám bolo pohodlnejšie kúpiť si to, ako pracne zháňať komponenty.
TAK sme objavili 2 roky dozadu jednoniplovú napájačku s podobnou nádobkou a povedali sme si, že by sme to mohli skúsiť na tej nádobke s dvoma niplami.
A, milý "vch" neviem, či sa u Vás zastavil čas, mám v ruke paragon, kde sa píše, že v roku 2008 sme kúpili tú "jednoniplovú napájačku" za 90,- KČ + nipel s kolienkom k tomu za 46,- KČ (nie nepomýlila som sa, KČ je správne), to znamená, že v tej dobe stála tá nádobka, viď vyššie 90-46=44,- KČ. Takže opakujem, neviem, či sa u Vás zastavil čas, u nás nie, asle predpokladám, že teraz by stála porovnateľšne s tou našou, a nie ako píšete, že ste videli v obchode za 35,- KČ. A to pozor, mali sme ešte zľavu, pretože sme ich kupovali 34 ks. Takže rátajme: 90+46=136,- KČ. K tomu ešte pružinka 10,- KČ. A už sme (stále v roku 2008 a v KČ) na 146,- KČ.
Žiaľ, nemali sme k tomu matice, tak sme si cih zohnali už u nás, a na ten počet napájačiek vyšlo cca 600,- SK. Rátajme spolu: 600:34=17,60,- Sk. Na jednu napájačku potrebujeme 2ks, takže cca 35,- Sk. Neviem, aký bol v tej dobe kurz SK:ČK. Tak budem rátať 1:1.
Sme na sume: 146+35=181,- ČK v ROKU 2008.
O ČOM SA BAVÍME? O TOM, že odvtedy nám "nestúpla" životná úroveň a sme na tých istých cenách? Asi nie sme, pravda. Takže aj tá nádobka, čo vtedy stála U VÁS 44 teraz stojí trošku viac.
APROPO NÁDOBKA. Aby sme nemali pri dovezení nových originál chovných kusov za nie málo peňazí len radosť a trošku starostí a obáv, či a ako sa nám aklimatizujú, keďže prišli z klietok do dreveného; z uzavretej miestnosti do exteriéru, tak sme narazili na dosť závažný problém. Najskôr, chybou výroby, všetky nádoby zrejme pri vstrekovaní lisom mali dosť podstatnú závadu, púšťali na spodnom zvare.
Či veríte, alebo nie, "VCH" asi ste lepší, pružnejší, trvalo tri mesiace, kým sme zohnali adekvátnu náhradu, tú čo používame podnes. A ako tam píše, áno je vyskúšaná či v mraze, či v horúčavách, či rozmrazovanie v zime. A na tú dobu vyšla nejakých do 50,- Sk (sme v prvom štvrťroku 2009). Takže ono nie je taký kumšt, zohnať tie správne komponenty.
ALE to nebolo všetko, pridružil sa nový problém. Keďže sa nedala zostrojiť napájačka na spôsob upevnenia nipla ako na tej našej PRVEJ z Poľska (tam bola nádobka už vyrobená tak, že nipel sa zasunul do drážky zvnútra), ale len maticami,tie čo sme kúpili, opäť sme nemali šťastie od výroby, do dvoch dní začala hrdza plávať v napájačke a prechádzala aj do kolienka. Toľko stresu nezažijete ani keď ste futbalový, alebo hokejový fanúšik a ide o veľmi dôležitý zápas. Drahé chovné kusy, ešte neadaptované a hrdzavá voda.
ÁNO, môžete povedať, že prečo sme to neodskúšali. Ale odskúšali, zmontovali sme napájačku, naplnili vodou, netiekla, držala, v pohode, veď matice sú vodeodolné, vodu sme vyliali, keď príde zajkovia, všetko bude O.K. Ako vidíte, nebolo.
TAK sme vymýšľali ďalej. Keďže sa nedopracujeme k uchyteniu na poľský spôsob bez toho, aby nám niekto tie nádobky vyrábal, tak nájdeme plastové matice.
A opäť, klobúk dolu tomu, čo mi zoženie originál matice z plastu so závitom M10/1. Skúste. Už dva roky, opäť, slovenský, český trh, iné zahraničie = 0 bodov. Dokonca, mi povedali jedni predajcovia, že takú mi nikto nevyrobí, lebo je to jemné stúpanie. Ale poradili sme si.
Výsledný produkt ste zavrhli, nevadí, sú ľudia, čo sú s ním spokojní. A že je cena taká aká je? Páani, povedzme si na rovinu, akú maržu si pridáva obchodník u Vás alebo u nás? 50%? 70%? Mám pravdu. Keby sme si to pridali my, tak Vám ani tých 10€ za kus nestačí. A to sme sa snažili zabezpečiť komponenty tak, aby sme mohli stlačiť cenu čo najnižšie. Či sa Vám to páči, alebo nie. A to, lebo to je len transparentný obrázok, sú niple s pevnejšími kolienkami, nie s tými, čo sú na obrázku a tie boli opäť drahšie v ČK.
A teraz poďme k tým praktickým výčitkám.
PRUŽINA. Nepáči sa Vám, nemusí sa. Ja čo sa s ňou dennodenne stretávam, poviem Vám, za drôt by som ju nevymenila. PREČO? Lebo pruží. Keď totiž králik pije, tak taj trošku tá napájačka balansuje, a tým, žer to nie je napevno prichytené drôtom, ale pružinou, neodiera sa nádobka o pletivo, napríklad. Takisto je to praktickejšie pri demontovaní napájačky z dvierok.
NIPLE TLAČIA NA PLETIVO? Omyl Fando. Opäť opakujem, sú to transparentné obrázky. Králikáreň s takým pletivom, doma ešte len budeme mať. Na tej čo máme je klasické šesťhranné králičie pletivo, tiež sme museli, nastihnúť jedno očko pre každý nipel. Tiež sme si mysleli, že to bude záťaž, preto sme niektoré dvierka "poistili" priečne roxorom vo výške, kde mali prísť niple. Ale nie všetky. Časom sme aj tak museli napájačku posunúť vyššie, napr. pri samoch, lebo im to bolo nízko ako dorástli, takže "roxorový efekt" sa nevyužil, muselo sa nastrihnúť a nipel bol prestrčený len cez to nastrihnuté očko, ako aj na tých dvierkach, ktoré neboli poistené roxorom. Buď mi uveríte, alebo nie, ani jeden nipel NELEŽÍ na pletive očka. A to je labilnejšie pletivo, než to na obrázku. A predstavte si, mládenci, ani jedno pletivo nie je deformované, a to tie napájačky tak visia už dva roky a na niektorých dvierkach, ako pridal ďaľšiu fotku sú aj tri.
A nič nebráni aj na to bodované letivo prichytiť napájačku tak, aby neležala niplami na očku. Len sa s tým treba pohrať.
Takže, "vch", už som domlela, a dúfam, že som Vás dostatočne vyčerpala natoľko, že Vás prejdú tie naťahovačky. Žiaľ, je to tak, ako som napísala a s tou cenou, pri dnešnej "životnej" úrovni a jednotlivých položkách nič nenarobíme, lebo sponzormi tiež byť nemôžme.

14.7.2010 10:15
Marcela17

XXX.XXX.74.34

A ešte som zabudla niečo dodať. Jednoniplová napájačka u nás vyjde okolo 5€, taká úzka a podlhovastá ako má Fando, a keby som k nej chcela dokúpiť nippel, jediný čo som našla stojí cez ďaľších 5€, aj to ešte bez kolienka, ešte k tomu potrebujem dokúpiť to kolienko a nejakú maticu a dosť dôležitá prekážka, nie je priestor na tej úzkej nádobke nas pripevnenie. Koľko je to dokopy? A bez marže? Nehovoriac, že by to chcelo preinvestovať do nádobky predsa len.

Nie je ani tento systém najsamfantastickejší, časom, ak budú vyrábať nejaké iné komponenty, možno prídeme na niečo iné.

A ešte k tomu, ako ste si to od začiatku vykrikovali, cez cenu, riasy, ... tiež sa mi nepáči, že máte jasle na seno v koterci, nikdy by som to tak nechcela, pretože si myslím, znovu pre zachovanie pohodlia králika, že keď má v zásobníku dostatok granúl, povedzme na týždeň, nebudem jeho pohodlie narušovať tým, že mu budem pchať seno dnu, ale mu ho naservírujem zvonku ako aj vodu a ani nemusí vedieť, že som tam bola.

14.7.2010 13:04
vch

XXX.XXX.42.178

Tiežchovatel,lebo tiežchovatelka?Pokud to první,proč píšete už som domlela,pokud to druhé,proč máte nick tiežchovatel a ne tiežchovatelka?Přiznám se,nečetl jsem Váš deníček,nemám na to čas.Dočetl jsem to k místu,kde píšete,že se u nás zastavil čas.Proč mají slovenští kolegové ve zvyku psát na české weby v takovém urážlivém tonu?Mohu zato,že někde stojí plast.nádobka 35 a někde 45kč?Kdybych neměl na králíkárně rozvod do napaječek pomocí hadičky,dojel bych to koupit a ukázal vám ofocené paragony.Ale nestojí mě to za to.
Zůstaňme u toho,co jsem napsal v minulém vstupu.Stano je prostě nejlepší a Vy,jedno jestli jste Stanova manželka či někdo cizí,už to nepitvejte.:-)

14.7.2010 13:43
Marcela17

XXX.XXX.74.34

vch napsal(a):
Tiežchovatel,lebo tiežchovatelka?Pokud to první,proč píšete už som domlela,pokud to druhé,proč máte nick tiežchovatel a ne tiežchovatelka?Přiznám se,nečetl jsem Váš deníček,nemám na to čas.Dočetl jsem to k místu,kde píšete,že se u nás zastavil čas.Proč mají slovenští kolegové ve zvyku psát na české weby v takovém urážlivém tonu?Mohu zato,že někde stojí plast.nádobka 35 a někde 45kč?Kdybych neměl na králíkárně rozvod do napaječek pomocí hadičky,dojel bych to koupit a ukázal vám ofocené paragony.Ale nestojí mě to za to.
Zůstaňme u toho,co jsem napsal v minulém vstupu.Stano je prostě nejlepší a Vy,jedno jestli jste Stanova manželka či někdo cizí,už to nepitvejte.:-)

K tomu "domlela" len toľko, že je ľahko urážať hocikoho partnerku, lebo VY - chlapi ste páni tvorstva. Ako by sa to páčilo Vašej partnerke, keby ju takto odšachovali v nejakej diskusii? Ale to nič.
K tomu, prečo mám taký nick, asi mi neuveríte, ale túto otázku som práve od Vás očakávala. No jeden z dôvodov je ten, že musím a viem zastať aj chlapskú robotu. Tiež máte "vch", čo môžu byť iniciály, alebo hocičo iné. A nekritizujem to.
K tomu urážlivému tónu by som to brala Slovensko vs. Čechy 50:50. Myslím si, že z vašej strany - českej je to presne také isté. Viacerí českí chovatelia si tu napísali svoj názor a nebol proslovenský.
Nemyslím, že som písala niečo urážlivé, len som reagovala na to ako potápate slováka, lebo si myslíte, že chce v Čechách urobiť zlatú baňu.
K tomu zastaveniu času len toľko, že skutočne si nemyslím, že túto nádobku dostať kúpiť v takých cenách, keď tá "tečúca" z tenšieho plastu bola už v tom 2008-mom drahšia. Ale pokiaľ je to tak, môžte sa len tešiť.
Hadičkový rozvod sa aj mne napríklad páčil, ale tam som sa viac obávala hygieny v rámci hadičiek.
A hlavne kvôli zime - mrazom. Každý máme svoje.
Vidíte, prečo máte práve Vy právo "veta", nerozpitvávať ďalej, ďaľší slovák, nemôže pridať názor, pokiaľ nie je totožný s väčšinou?
A čo sa týka toho denníčka, vidíte, opäť je to presne o tom, Vy sa zmieňujete o urážlivom tóne slovákov, ja to vidím tak, že keď treba prečítať niečo dlhšie, nad čím porozmýšľať, ešte raz si to nechať prejsť hlavou a prehodnotiť to aj z pohľadu toho píšuceho a navyše je to slovák, tak je to výsmech pod názvom denníček.
Aspoň sa ostatní českí kolegovia opäť zabavia na tom, čo napísal slovák, pardon slovenka, lebo to tak zhodnotil ich český kolega. Lebo z Vašej strany to urážlivý prístup nie je však?
Okrem Vás nikto nehovorí, že Stando je najlepší. Prečo ironizujete Vy? Každý, kto príde s nápadom sa snaží obhájiť.
To Vám vadí? Keď sa niekto teší tomu, že sa mu niečo podarilo, je s tým spokojný a funguje to, dokonca to môže aj ponúknuť i keď je to drahšie, čo my neovplyvníme vzhľadom na trhové ceny, keď je to slovák, je to zdieranie, keby to bol Váš, tak to je asi v poriadku. Že to tak vyšlo, za to nemôže, tak nehaňte, nekrižujte, porovnávajte, zisťujte, dajte tip. Nooooooooo, to nie.

14.7.2010 14:04
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak místo pěkných fotek králíků sem píšete reklamu a pěkný sračky který mě osobně nezajímaji. To že hájíte váš výrobek to se ani nedivym a v podstatě bych dělal to samé:-| . A jestli je u vás tak draho to mi je líto a každej svého strujce štěstí . Ale když vy tady tak chválíte a do krve se bráníte nějakýma argumentama aby se králíci netlačili u napaječky tak bych jim dal ty napáječky 2 sice každá jednoniplová ale oběm je na 2l a už jen proto je jednoniplová lepší další plus a furt sem utratil mín peněz:-).A když je rozdělim tak můžu rozdělit i napaječky na dva kotce to bohužel u 2 niplové nejde další plus a zase sem ušetřil další peníz:-) , naco já budu mít u samice která nemá mladý 2 niplovou to aby si mohla vybrat s který může pít:-) . A pak ta cena A PŘIROVNÁNÍ JAK K ŠUNCE TAK K AUTU:-) . A co to plácáte o seně že je lepší králiky nerušit a jen jim nasipat granule na X dní tak to je na mě už moc třeba v chovu brojlerových králíků je to dobrý ,ale to jste měla napsat :-| protože to já nemůžu vědět protože já brojleri nechovám, a takový příspěvek bych si i rád přečet protože by mi to aspon něco dalo . A když tak chválíte a bráníte se a nestačí vám důkaz že se to dá sehnat levněji vis německé stránky a vy v podstatě tvrdíte že to není dost kvalitní smajlík tak to jste blázni i když jen jednoniploví:-) . A nepodceňujte Českého kutila ten aby ho to stálo co nejméně dokáže vymyslet neskutečné věci smajlík:-). a stačí mu k tomu malá dílnička :-) .Stačí se kouknout každou neděli na Přemka:-):-):-)smajlík .

14.7.2010 14:17
fanous

XXX.XXX.166.34

Výte jen rozmícháváte oheň a zbitečně kdyby dám příklad čech nabízel vaší napaječku za 250kč napsal bych mu to samé, Výte měli byste to Zkusit na nemoderované Diskuzi tam přispívá víc lidí to by bylo zajímavější:-|. A pletete sem politiku a to jste na špatné diskuzi a HLAVNĚ JSEM NEZAKLÁDAL TENTO PŘÍSPĚVEK PRO TYDLE KECI. smajlík

14.7.2010 14:25
vch

XXX.XXX.42.178

Ach jo.Teď se hlavně nezačínejte litovat.Stano sám dokola psal,že jeho hentýoný je nejlepší,a jelikož čas od času zastávám názor,chytřejší iustoupí,tak jsem mu přitakal,a hned je zle.Milá kolegyně,slečno či paní.Netahejte sem rozdíly,jestli to či ono napsal Jožko nebo Josef,já se na slovenském webu také nelituju.To nikam nevede.Přeji Vám hodně úspěchů v chovu a teď už očekávám přínosnější příspěvek.Jen ne tak dlouhý,vše stzačí říct polovinou vět:-).:-)

14.7.2010 15:00
fanous

XXX.XXX.166.34

smajlík:-):-)smajlíksmajlíksmajlík

14.7.2010 15:11
Marcela17

XXX.XXX.0.0

No vidíte Fando, a už sme z Prahy doma. Tak ako sa povrchne vyjadrujete ku všetkému s čím nesúhlasíte, tak to vidno i teraz. Ja som nenapísala, že stačí nasypať králikom na X dní granúl miesto sena. Ak sa k tomu vrátite, ja som napísala, že podľa môjho názoru je lepšie mať senník (jasle na seno) z vonku, lebo keď má zajac dostatočné množstvo granúl vnútri, či už cez zásobník, alebo v drevenom kŕmitku, tak tým, že mám jasle ZVONKU, zabezpečím mu viac pohodlia tým, že nemusím vchádzať do kotca a obslúžim ho zvonka. A že, i keď ja to nechcem, Vaše nekritizujem. Akceptujem Váš spôsob kŕmenia, i keď robím, všetko pre to, aby som ho doma eliminovala. Písala som to len preto, že Vy furt hudiete, že prečo nie radšej dve, možnosť premiestnenia v prípade nadbytku, atď. To je v poriadku, ide len o to, že možno, snáď, je to náš pocit, že pre ten odchov je lepšia táto varianta. A nie tá Vaša. A ešte pre jednu dosť podstatnú vec, súvisiacu s tým, že jasličky sú zvonku. Kvôli priestoru na dverách. Lebo dostať aj dvojlitrové nádobky. Ale dosť by to ovplyvnilo cirkuláciu vzduchu.
Ináč by ste sa veľmi čudovali, ale brojlerovým králikom na týždeň jedno plné kŕmitko granúl nestačí. Možno keby sa nebola kritizovala od počiatku cena napájačky a boli by ste sa pozreli na tú stránku, tak by ste tam našli aj niečo, ako ste teraz napísali, "čo by ste si radšej prečítali".
Tak keď sa budete nudiť skúste, bez zaujatosti nakuknúť.
Pekný deň.

14.7.2010 15:41
fanous

XXX.XXX.166.34

Marcela17 napsal(a):
No vidíte Fando, a už sme z Prahy doma. Tak ako sa povrchne vyjadrujete ku všetkému s čím nesúhlasíte, tak to vidno i teraz. Ja som nenapísala, že stačí nasypať králikom na X dní granúl miesto sena. Ak sa k tomu vrátite, ja som napísala, že podľa môjho názoru je lepšie mať senník (jasle na seno) z vonku, lebo keď má zajac dostatočné množstvo granúl vnútri, či už cez zásobník, alebo v drevenom kŕmitku, tak tým, že mám jasle ZVONKU, zabezpečím mu viac pohodlia tým, že nemusím vchádzať do kotca a obslúžim ho zvonka. A že, i keď ja to nechcem, Vaše nekritizujem. Akceptujem Váš spôsob kŕmenia, i keď robím, všetko pre to, aby som ho doma eliminovala. Písala som to len preto, že Vy furt hudiete, že prečo nie radšej dve, možnosť premiestnenia v prípade nadbytku, atď. To je v poriadku, ide len o to, že možno, snáď, je to náš pocit, že pre ten odchov je lepšia táto varianta. A nie tá Vaša. A ešte pre jednu dosť podstatnú vec, súvisiacu s tým, že jasličky sú zvonku. Kvôli priestoru na dverách. Lebo dostať aj dvojlitrové nádobky. Ale dosť by to ovplyvnilo cirkuláciu vzduchu.
Ináč by ste sa veľmi čudovali, ale brojlerovým králikom na týždeň jedno plné kŕmitko granúl nestačí. Možno keby sa nebola kritizovala od počiatku cena napájačky a boli by ste sa pozreli na tú stránku, tak by ste tam našli aj niečo, ako ste teraz napísali, "čo by ste si radšej prečítali".
Tak keď sa budete nudiť skúste, bez zaujatosti nakuknúť.
Pekný deň.

Tady ale nejde o jeslesmajlík a mě osobně se vaše líběj a to moc:-) a je to i praktické:-). A Já nejsem povrchní člověk:-) a jestli to tak vyzní tak to hold jsem já,:-) já se považuju za tvrdého a né povrchní. Výte kritiku dokáže unést jen málo kdo a podle mě vy jste jí neunesli vůbec. A nepodcenujte mně a ostatní chovatelé vaše stránky znám i jsem si je přečet:-). A já vám řeknu čim to začalo dlouho jste sem nedali cenu a když jste jí sem dali tak jsme vám řekli že jsou drahé a to je pravda a věčinou pravda bolí mi vám neradili at to zlevníte a kde co mi jen vyjádřili názor a podle mně jste to neunesli to není nic proti vám nebo proti slovákum:-) . smajlík

14.7.2010 16:06
Marcela17

XXX.XXX.0.0

Nie, že sme neuniesli kritiku, ja by som to tak nedefinovala, myslíte, že nám sa tá cena páči. Ale keď už je taká, máme právo si ju obhájiť. Nie? Keby že nás niekto nepožiada o nejaké pre seba s tým, že aj my sme si potrebovali doplniť nejaké, tak sme to riešili tak, aby sa nenavyšovala cena, kvôli tomu, že niečo stojí poštovné od každej položky a objednali sme tak, aby sme z ceny finálneho produktu striasli tie nadbytočné položky. A keď niečo ostalo a páči sa nám to, tak to ponúkneme. Možno to niekomu, kto má intenzívny chov aj u vás vyhovovať bude. Mne je tiež ľúto, že nik od výroby takú nerieši. A je to škoda. Lebo nemáte na výber, buď riešite cez rozvody, čo sa niekedy nedá, buď riešite cez dve jednoniplovky, čo sa tiež niekedy nedá, tak idete skladačkou, i keď s vyššími, maximálne minimalizovanými, náklajavascript:insertAtCursor('smajlík');dmi. Tak na zdravie smajlík smajlík

14.7.2010 16:18
nitraner

XXX.XXX.63.171

celkom chápem tie dva králiky, ich činnosť je dokonca prirodzená smajlík ale proč to tady musíte dělat taky vy?
tak se snáď vrátime ktěm fotkám :-)

14.7.2010 16:44
fanous

XXX.XXX.166.34

:-) Fotky jsou lepší jen by mě zajímalo co je to za černého ďábla :-):-)

14.7.2010 21:04
vidlaaak

XXX.XXX.38.6

nitraner napsal(a):
celkom chápem tie dva králiky, ich činnosť je dokonca prirodzená smajlík ale proč to tady musíte dělat taky vy?
tak se snáď vrátime ktěm fotkám :-)

smajlík Tak tenhle hlod nemá chybu :-)

14.7.2010 21:04
nitraner

XXX.XXX.63.171

fanous napsal(a):
:-) Fotky jsou lepší jen by mě zajímalo co je to za černého ďábla :-):-)

co je to za ďábla není pro danou skutečnoust důležité, ale je to již F1, tuhle kombinaci jsem volil kvůli kontrastu, :-) ale kľudne tam mohla byť aj akákoľvek iná farebná varianta smajlík zítra pokud bude čas udělám fotku matky (pocházející z tohto spojení) z vnoučaty smajlík

14.7.2010 23:11
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Pěkně zkažené téma. Jak řekl Fanous názorem, že to obchodník neunesl - promiňte jeho ženo, ale je to tak. to chování není chování chovatele ukazujícího svůj vychytávák a radící ostatním (což by chovatel udělal - poradil ostatním a ZDARMA!), ale snažícího se tržit a držet nejnavštěvovanější téma na TOP místě pro ideální reklamu. Navíc pro boj, že češi su svině a slováci chudáci (ve zkratce, ta hádka byla delší a širší) , trocha chyba webu, ne? toto je českej web :-) prostě zbytečně pindáte o něčem o co nemají přispěvatelé očividně zájem, včetně mne a tak si raději založte vlastní téma. Ale to jste již udělali, nikdo vám do něj nenapsal, tak ste se rozhodli nabourat do tématu založeného na tomto fóru známým přispěvatelem a takto zničit solidní téma. Jo a na závěr moc děkuji příteli Pavolu Grígelovi, který velice vtipně tento hnus ukončil. Jo a mimochodem - je to Slovák a žije u nás. to jen proti dalším útokům :-)

15.7.2010 01:24
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Pavole, nejsou ti "zajíci" nějak příbuzní s tím velmi pohledným experimentem jak jsi tu nedávno ukazoval - vzhled jako černopesíkatý s barevnými končetinami... jak se vůbec jeví ti?

15.7.2010 07:17
nitraner

XXX.XXX.63.171

jsem po noční tak žádné dlouhé rozepisování, v první řadě bych Tě rád poprosil když budeš skloňovat Pavol, skloňuj jej jak české Pavel, zní to lépe než nějaký patvar Pavolovi, pokud se dobře pamatuji mělo by to správně znít Pavlovi, ale za dvacet let , nepčítaje vojenčinu, jsem zvykl na Pavel, děkuji :-)
co se týče těch králíků jak jsem je sem dával a Ty se na ně ptáš tak již se kůže suší, jsou další, a tentokráte bych řekl že lepší - barevnější, a za měsíc vylezou z hnízda ještě jinačejší smajlík , jak se prospím tak udělám pár fotek pro forum

15.7.2010 07:19
stando30

XXX.XXX.74.34

Zdravím , ja som tu nikomu nenadával a ani nenadávam. Všetko je o.k takže neni o čom , ani sa s nikýsmajlíkm o tom nehádam, máte svoj názor a ja svoj a to je celé. Ak som pokazil založené téma tak sa ospravedlňujem, nebolo to mojim úmyslom. smajlík

15.7.2010 10:33
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Tak to se moc omlouvám, doufám že jsem tím neurazil smajlík Původně jsem chtěl napsat jednoduše Pavle, ale zase sem si říkal, že abych neurazil počeštěním jména, atd... Pro příště su chytřejší. Dík a ještě jednou se omlouvám:-)

15.7.2010 10:35
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

ale ještě k tomu novotvaru Pavolu - v češtině bych to napsal jen s tím rozdílem bez O tedy Pavlu:-)

15.7.2010 20:42
nitraner

XXX.XXX.63.171

chovatelpodluzi napsal(a):
Tak to se moc omlouvám, doufám že jsem tím neurazil smajlík Původně jsem chtěl napsat jednoduše Pavle, ale zase sem si říkal, že abych neurazil počeštěním jména, atd... Pro příště su chytřejší. Dík a ještě jednou se omlouvám:-)

:-) to je v pořádku

15.7.2010 20:46
nitraner

XXX.XXX.63.171

Pavole, nejsou ti "zajíci" nějak příbuzní s tím velmi pohledným experimentem jak jsi tu nedávno ukazoval - vzhled jako černopesíkatý s barevnými končetinami... jak se vůbec jeví ti?

tak vypadají jiné mladé, než prvně přelínali připomínali Kuní králíky v žluté barvě

15.7.2010 20:49
nitraner

XXX.XXX.63.171

takhle vypadá mezibarva, doufám že se udrží, tmavší sourozenci ji mají užší zato však výraznější

15.7.2010 20:52
nitraner

XXX.XXX.63.171

nitraner napsal(a):
co je to za ďábla není pro danou skutečnoust důležité, ale je to již F1, tuhle kombinaci jsem volil kvůli kontrastu, :-) ale kľudne tam mohla byť aj akákoľvek iná farebná varianta smajlík zítra pokud bude čas udělám fotku matky (pocházející z tohto spojení) z vnoučaty smajlík

slíbena fotka, všechny se mi nedařilo udržet v sestavě pro fotku, tak jsem zvolil jenom po jednom z každé barvy

15.7.2010 20:56
nitraner

XXX.XXX.63.171

stando30 napsal(a):
Zdravím , ja som tu nikomu nenadával a ani nenadávam. Všetko je o.k takže neni o čom , ani sa s nikýsmajlíkm o tom nehádam, máte svoj názor a ja svoj a to je celé. Ak som pokazil založené téma tak sa ospravedlňujem, nebolo to mojim úmyslom. smajlík

priateľ, podávam Ti pomocnú ruku, daj sem tiež dajakú fotku svojho králika a budeme sa baviť o tom králikovi, čo Ty na to? :-)
ja som nachystal svoju malú veveričku :-)

15.7.2010 21:01
nitraner

XXX.XXX.63.171

a jenom tak, pro srandu králíků, provnání železitého zbarvení a železitého zbarvení s ohnivím faktorem smajlík

15.7.2010 21:04
nitraner

XXX.XXX.63.171

nitraner napsal(a):
a jenom tak, pro srandu králíků, provnání železitého zbarvení a železitého zbarvení s ohnivím faktorem smajlík

a nakonec ještě jednu fotku nepodárka smajlík tohto smajlíka mám fakt rád smajlík

15.7.2010 21:10
andremarek

XXX.XXX.54.83

nitraner napsal(a):
priateľ, podávam Ti pomocnú ruku, daj sem tiež dajakú fotku svojho králika a budeme sa baviť o tom králikovi, čo Ty na to? :-)
ja som nachystal svoju malú veveričku :-)

Ahoj Pavle,
ty se teda snažíš... :-)
Je v té veveričke nějak zapojen kastorex?

16.7.2010 12:31
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

to je nějaký nepovedený Bím? smajlík

17.7.2010 09:04
nitraner

XXX.XXX.63.171

andremarek napsal(a):
Ahoj Pavle,
ty se teda snažíš... :-)
Je v té veveričke nějak zapojen kastorex?

ne, jenom kuna, rus, a ohnivost, a doufám že se tam přeneslo něco málo železa

17.7.2010 09:22
nitraner

XXX.XXX.63.171

to je nějaký nepovedený Bím? smajlík

něco mezi Bím a Tm, podle teorie jeného pána, že po odstranění ohnivosti z genotypu u Tč, by se vlastně fenotypově projevil Tč jako Bíč, já to skoušel síce v modrém provedení, ale jedině čeho jsem dosáhl byla čistě bíla spodina pírka, sítě tamavě modrá podsada na břiše (celé břicho) a navíc, spojením dvou takovích králíků (jak je na fotce) se o málinko zvedla intenzita ohnivosti ve fenotypovém projevu.

Sergej

27.2.2012 15:51
Sergej

XXX.XXX.254.51

fanous napsal(a):
a tady sem si udělal radost novéma napaječka a sem s nimi zatim moc spokojen nalévání z vrchu tak je to supr hlavně uspora času

možem sa opýtat kde ste kupili tie napajačky :-)

27.2.2012 17:40
majino11

XXX.XXX.251.249

Sergej napsal(a):
možem sa opýtat kde ste kupili tie napajačky :-)

ak ste zo slovenska, predavam ich aj ja ak by ste mali zaujem....4,30 eur za kus plus postovne ak to chcete na dobierku...ale budu az na velku noc lebo momentalne mam vypredane...ak mate zaujem tak sa ozvite...dakujem...

Přidejte reakci

Přidat smajlík