Mixematoza v králíkárně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2010 17:14
1koki11

XXX.XXX.32.73

chci se zeptat zda je nutné pokud se v chovu objeví mixematoza zničit celé králíkarny a také zlikvidovat celí chov díky za odpověď všem

22.8.2010 07:48
agria

XXX.XXX.78.7

Asi myslíte myxomatózu. Stačí běžné vyčištění kotce. A celý chov určitě není nutné vybít. Myxomatózu přenáší především komáři (bodavý hmyz). A pokud jsou králíci očkováni tak by mohli někteří určitě přežít.

23.8.2010 22:36
majky79

XXX.XXX.147.9

souhlas

Zuzacek

16.10.2011 12:11
Zuzacek

XXX.XXX.171.194

Dobrý den,náš králíček ze dne na den onemocněl,pan veterinář říkal,že mu špatně pracuje mozek.Že by tam mohl být parazit.Dá se to nějak léčit.Nikde jsem nenašla žádnej článek kde bych se o této nemoci dozvěděla.A jestli se to dá nějak léčit.Předem děkuji za odpověd.

16.10.2011 13:21
kralikofil

XXX.XXX.221.2

Zuzacek napsal(a):
Dobrý den,náš králíček ze dne na den onemocněl,pan veterinář říkal,že mu špatně pracuje mozek.Že by tam mohl být parazit.Dá se to nějak léčit.Nikde jsem nenašla žádnej článek kde bych se o této nemoci dozvěděla.A jestli se to dá nějak léčit.Předem děkuji za odpověd.

Co se týče encefalitozoonozy, obraťe se s dotazem na www.kralici.cz.

16.10.2011 16:18
jarvan

XXX.XXX.144.210

agria napsal(a):
Asi myslíte myxomatózu. Stačí běžné vyčištění kotce. A celý chov určitě není nutné vybít. Myxomatózu přenáší především komáři (bodavý hmyz). A pokud jsou králíci očkováni tak by mohli někteří určitě přežít.

Souhlas, jen bych doplnil, že ne především, ale pouze.

17.10.2011 07:51
usaci

XXX.XXX.38.186

Zuzacek napsal(a):

Jeden můj králík loni prodělal encefalitozoonózu - léčili jsme 2x - poprvé se úplně srovnal, podruhé už ne, ale vesele žije. Léčba nebyla drahá. Dostával denně do hubičky injekční stříkačkou lék podobu měsíce. Tehdy jsem si nebyla jistá, jestli to má cenu, ale teď jsem ráda - byl a je to můj nejstarší a nejmilejší králíček, původně určený k chovu (ne k jídlu). K jídlu bych ho nepoužila ze strachu z přenosu parazita (zoonóza = mezidruhově přenosná).
Také není prokázáno, zda po dokončené léčbě není stále zdrojem nákazy. V mém chovu se zatím další případ neobjevil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík