Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2010 11:33
t.skamenová

XXX.XXX.53.213

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte co by mohlo být s mým králíkem. Mám ho teprve pár dní, a začla si požírat své bobky.Dnes jsem zjistila že jeí bobky jsou lepivé a jsou v hrudkách v docela velkých a snaží si je odstranovat.Ještě mi příde že je celá načepířená a sedí v rohu a neustále se meje...nevím vubec co sní co by mohla mít za nemoc....Budu moc ráda když mi někdo poradíte....

13.9.2010 18:01
kralikofil

XXX.XXX.221.1

t.skamenová napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte co by mohlo být s mým králíkem. Mám ho teprve pár dní, a začla si požírat své bobky.Dnes jsem zjistila že jeí bobky jsou lepivé a jsou v hrudkách v docela velkých a snaží si je odstranovat.Ještě mi příde že je celá načepířená a sedí v rohu a neustále se meje...nevím vubec co sní co by mohla mít za nemoc....Budu moc ráda když mi někdo poradíte....

Co s ním opravdu je Vám řekne jedině veterinář - tam jste s ním už měla být. Pokud má lepivé bobky a v hroudách, tak to vypadá s největší pravděpodobností na kokcidiozu nebo na chybu v krmení. Posbírejte bobky - a podobné útvary, u veta udělejte rozbor a podle výsledku zjistíte, co králíkovi je. Čím rychleji budete u veta, tím má větší šanci na uzdravení. Jestliže sedí v rohu, tak má nejpíš bolesti.

13.9.2010 20:23
st toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Myslím si, že to, jak popisujete chování vašeho králíka, není důvod k žádné panice. Králík produkuje dva druhy bobků. Ty první jsou měkké a jak říkáte mazlavé a ty požírá a potom teprve produkuje bobky tvrdé. Je to normální chování králíka. Sledujte jeho chování, když půjde normálně ke dvířkům na krmení, není problém. Nemocný králík sedí v zadním rohu kotce ,naježený a smutný a nechce se moc pohybovat. Zdraví St. Toman

Přidejte reakci

Přidat smajlík