Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2010 10:35
patrikf

XXX.XXX.0.0

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li se dá poznat říje u samic? Díky Patrik:-)

8.10.2010 15:27
nitraner

XXX.XXX.37.68

určitě dá, některá si dokonce řekne, konkrétně tahle se ani jinak postavit nechtěla a byl problém udělat fotku ve výstavním postoji, :-))

8.10.2010 15:40
nitraner

XXX.XXX.37.68

ale abych taky řekl něco vážně :-)) samic v říji má trošku jiné chování, spomenu několik evidentních příznaku,
- neklid, neustále pobíhání po kotci a prohrabávaní podestílky - (něco podobného jak po 7 - 10 dnech uspěšného připuštění kdy samice může přehrabat celý kotec - připomínajíci hrabaní nory)
- zdvětšení pohlaví, zvyšené prokrvení kdy je až tmavě červené- do fialova
- při pohlazení ulehá na břicho a zvedá zadek tak jak na fotce
- po vložení do kotce k samcovi okamžitě začína na něm provádět akt lásky
to jsou tak v krátkosti změny v chování, jistě ještě další chovatelé přidají své skušenosti, jedno je jisté - pokud samice po vložení do kotce k samcovi zaleze do koutku, je to zbytečné
měl jsem samicu která měla psichycký blok, pářila se jenom když jsem ji přidžel, :-) jinak výborná matka, na osum mladých stačil jeden skok, víc nechtěla

8.10.2010 15:58
jarvan

XXX.XXX.15.114

Asi nezřejmější je prohrabávání podestýlky. Někdy si králice po uklizení a znovu podestlání může začít stavět hnízdo (někdy i s vytrháváním chlupů). Nejčastěji se projevuje při ustájení několika králic pohromadě tak, že se jedna po druhé tzv. vozí.

www.chovvb.wz.cz

8.10.2010 17:07
fanous

XXX.XXX.166.34

krásně popsané ,ale eště jedna důležitá součást je příprava na připouštění samic u některé je to v podstatě kdykoli ji šoupnete k samcovi samozřejmě záleží na plemenu. Je to v přírodě a nemůžete se divit že zrovna v tomto období nejde samice připustit to je v celku logické podzim línání příprava na zimu ,ale já praktikuji takový fígl důležitá je samozřejmě strava a složení krmné dávky ale co je eště důležítější je správný dávkování a načasování a i ustájení hraje velkou roli a proto musíte toto vfše skloubit . Já osobně začnu tím že dávám samicim jen seno ale né moc kvalitní takovej pruměr co mám a jen trošičku ovsa jen posolit po tejdnu až 14 dní začnu dávat seno lepší i kvalitní a ovsa stále stejně když máte celer taky supr protože to obsahuje stejně jako oves vytamín E co podporuje říji a po týdnu přidám oves na normální krmnou dávku a do tří dnů se v pohodě samička remluje dá se říct v jaké koli období důležitý je samičku zvážit před touto kůrou a před připoštěnim a před připouštěnim musí z :-) hubnout aspon 20dk když neschodí vynechám jádro uplně je to jak v přírodě když má stravy nedostatek tak se taky neprskaj ale jak začne mít stravy dostatek tak ta říje se vyvolává takřka přirozene sama:-)

13.11.2012 10:24
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

Dobrý den, může se samice v době říje i nějak hlasově projevovat?

Přidejte reakci

Přidat smajlík