Zdravím,
mohu-li poprosit, koukněte mi svýma zkušenýma očima na ty moje ušáčky a prozraďte mi, co je to za plemeno (pokud nějaké) a barvu?
První - moje Sunny :) Sunnynka je asi tříletá holčička, pochází ze zrušeného chovu (nevím jakého, mám ji z xté ruky), nemám k ní žádné podklady, ale údajně by to měla být Teddynka s německým původem.
Na fotkách je bohužel dost okousaná, bydlela krátce mezi morčátky a těm se asi nelíbil její dlouhý kožíšek. Dám hezčí foto, až budu mít. Jinak mívala opravdu srst dlouhou (asi 4 cm) vč. na hlavě.
Jinak Sunny má 1500g (při donesení měla kilo :-o) a ouška asi 4,5 cm
A tohle je Jesse, klučík, barva je myslím havana, je mu asi rok a je to velký mazel. Srstičku má jemňounkou, kratší než Sunny (když nebyl okousaná), na hlavě spíš krátkou.
Jessík váží kilečko a ouška má 4cm dlouhá. Jinak ta srst je delší, je ale "ulízaný" po česání. Které se mu - mimochodem a k mému velkému překvapení - velmi líbí :)
zelvickahanka
napsal(a):
Na fotkách je bohužel dost okousaná, bydlela krátce mezi morčátky a těm se asi nelíbil její dlouhý kožíšek. Dám hezčí foto, až budu mít. Jinak mívala opravdu srst dlouhou (asi 4 cm) vč. na hlavě.
Jinak Sunny má 1500g (při donesení měla kilo :-o) a ouška asi 4,5 cm
typl bych tedík Ho jap. - holandský japanovitý
zelvickahanka
napsal(a):
A tohle je Jesse, klučík, barva je myslím havana, je mu asi rok a je to velký mazel. Srstičku má jemňounkou, kratší než Sunny (když nebyl okousaná), na hlavě spíš krátkou.
na tohle jste si odpověděla sama, srst je nejednotná, stím budou mít značné problémy pokud jej bude chtít někdo někdy uznat za plemeno, tedíci by měli zůstat mazlíkma pro mazlitele, ale kdo chce kam.......
Já je nechci za nic uznávat :) jen mě to zajímá, Teddy králíky jsem nikdy neměla (ani neviděla na vlastní oči), ale napadlo mě, že vypadají podobně. Jinak chovně je využívat nechci, jsou to vysloveně "ti mí dva mazlíci", jeden darovaný a druhý útulkáč.. Možná jeden vrh bych ráda, protože se mě kamarádky pořád ptají, zda plánuju miminka, že by chtěly taky.
problém je, že u fotek havanovitého ušáka se jeví že má klasickou krátkou srst na hlavě a uších. takže by spíš než o tedíka šlo o zakrslého liščího havanovitého. Jenže těch je fakt málo, nevim jak by se takovej králík mohl dostat do útulku. Jen že by šlo o výsledek těch hmm... množení všeho se vším a vypadlo z toho něco co by mohlo vypadat trochu do liščího. barvu vám určil výše nitraner, havanu jste uvedla sama. Samička na teddíka vypadá, u samečka o tom pochybuji, tam může být něco teddyho, něco lvíčka, ...