Zkušenost se společným zásobníkem na seno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2011 19:26
parukar

XXX.XXX.106.182

Přátelé, chtěl bych se zeptat, zda má někdo z vás praktickou zkušenost s používáním zásobníku na seno, který je společný pro dva sousední kotce (viz přiložený obrázek). Vidím v tomto systému velkou výhodu v úspoře času při zakládání sena, přesto ale není takový typ králíkárny zcela běžný. Má to nějaký důvod, např. kvůli převažujícím nedostatkům? Pokud ano, jaké jsou tedy reálné nedostatky tohoto společného zásobníku? Napadá mě, že jeden králík může vyhrabat seno určené i sousedovi, samci po sobě můžou močit, když budou sdílet stejné patro, ještě by v úvahu připadalo riziko přenosu nákazy mezi souseními zvířaty. Jsou to ale jen mé domněnky, proto bych uvítal příspěvek od někoho, kdo tímto systémem své králíky krmí. Za odpovědi děkuji. Lukášsmajlík

23.1.2011 16:14
michaela83

XXX.XXX.208.4

Dobrý den, u starých králíkáren, které jsem podědila takové společné zásobníky byly. Výhoda určitě byla ta, že k zásobníkům byl samostatný přístup, nemusel se otvírat celý kotec a hlavně rychlé zakládání. Avšak velmi negativní zkušenost jsem měla s tím, že v jednom kotci králíci třeba seno vyhrabali a v tom sousedním kotci pak neměli co žrát. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem udělala pevné přepážky a každý kotec má svoje samostatné jesle.

4.2.2011 18:32
parukar

XXX.XXX.106.182

Děkuji za odpověď. Myslíte, že by se problém dal vyřešit tím, že by se do sousedních kotců umístili podobně žraví králíci? Přeci jen, když není chov moc velký, tak má každý chovatel vysledováno, jak čilé při odebírání sena to které zvíře je...

Přidejte reakci

Přidat smajlík