Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2011 18:17
majky79

XXX.XXX.147.17

chtěl bych vybudovat venkovní výběhy cca 1,5x2 metry máte někdo nějaký fotky abych se měl čeho chytit smajlík a nebo nějaký zkušenosti díky

25.2.2011 18:32
jarvan

XXX.XXX.15.114

Zdravím,
má to zhruba 1,5 x 1,5m. Část z prken je tam proti průvanu a kvůli stínu. Doporučuji použít svařované pletivo, dal jsem tam králíkářské a je to hned rozervané. Na spodu staré lino, jinak jsou hned podhrabaní.
Dávám tam králice (Nb, BO) s mláďaty ve stáří tak 3-4 týdnů.
http://www.chovvb.wz.cz/

25.2.2011 18:39
majky79

XXX.XXX.147.17

právě jsem chtěl aby to vostalo na trávě sakra,třeba to pletivo zakopnout do země cca 40 cm jestli by to pomohlo jinak at si tam norujou jak chtěj :-))
provedéný je to pěkně :-) na zimu to nějak rozkládáte a uklízíte?

25.2.2011 19:04
jarvan

XXX.XXX.15.114

Neuklízím, mám v tom králíky :c). Zrovna před 14-ti dny jsem tam dával králici s mladýma.

Když jim tam necháte hlínu, tak budou hrabat a budou strašně špinavý a když to nijak nezajistíte, tak Vám zdrhnou.

25.2.2011 19:58
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

já mám cca 1,5 x 0,5m, u kontejneru sem našel na vyhození kostru s většími oky, obalil sem to pletivem a nahoru dal taky jen aby nevyskočili. mám to na "prolufování" mladé do toho nedávám aby se mi nějak nezesypali, ale dospělé aby byli chvilku na sluníčku, králičinec mám totiž v budově a moc světla tam nemám. spodek chráněný nemám, králík za půl dne nic nevymyslí :-)

25.2.2011 20:00
majky79

XXX.XXX.147.17

to je fakt něco tam fouknu bud lino nebo nějakou gumu,takže je tam máte i přes zimu jo?

25.2.2011 20:03
majky79

XXX.XXX.147.17

chovatelpodluzi napsal(a):
já mám cca 1,5 x 0,5m, u kontejneru sem našel na vyhození kostru s většími oky, obalil sem to pletivem a nahoru dal taky jen aby nevyskočili. mám to na "prolufování" mladé do toho nedávám aby se mi nějak nezesypali, ale dospělé aby byli chvilku na sluníčku, králičinec mám totiž v budově a moc světla tam nemám. spodek chráněný nemám, králík za půl dne nic nevymyslí :-)

to chcu nějak upravit aby tam byly aj přes zimu takže dovnitř i nejakou boudu udělat,bych chtěl udělat cca 10 až 15 výběhů jeden je málo

2.3.2011 22:28
fanous

XXX.XXX.166.34

majky79 napsal(a):
to chcu nějak upravit aby tam byly aj přes zimu takže dovnitř i nejakou boudu udělat,bych chtěl udělat cca 10 až 15 výběhů jeden je málo

Nazdar Majky79 ty výběhy to je supr já bych je bral taky kdybych měl místo . Sem tet vyděl dělané vyběhy uděláš rámi každy zvlášt a ty spojíš třeba do čtverce obdelník co chceš a jaké velikosti chceš. Mě se to líbilo můžeš jich mít vedle sebe kolik chceš jen napojuješ další na ty postavené a když je už nepotřebuješ tak je složíš a nezabíraj místo a navrchu byl taky rám jen né z pletiva ale i s lepenky aby na ně nechcalo a taky sluníčko nešlo ty tvoji černí berani by byli z toho sluníčka rezaví jak lišky :-) ,bylo to praktické a pěkné jen mezi stěnami mezi králíky byla výplň do 60cm do výšky aby se nerušili a měli výc klidu také praktické. A jestli je tam chceš mít i přes zimu tak bych stěnu od kut fouká taky zadělal i kvůli dešti a sněhu i kvůli suchu. Jo a měl je na roštech z palet protože by se mu pohrabali a zdrhli i čištění bylo snadné fakt pěkné. A co je zajímavé tak ty králici z výběhu neměli kyčle šahal jsem teda jen na dva ,ale ty byli suproví:-) . A eště jedna věc jak se ten kálik vyc hejbe tak má věčí spotřebu krmiva tak to je i tak trochu logické ,ale já sem to nevěděl a ani mě to nenapadlo jen mi to chlápek povýdal a taky ,že jsou zdravější . Tak sem ti snad dal malou inspiraci na přemýšlení. Fanouš PS jinak pozvánka do řád platí až pojedeš přes Lípusmajlík

2.3.2011 22:52
jarvan

XXX.XXX.15.114

fanous napsal(a):
Nazdar Majky79 ty výběhy to je supr já bych je bral taky kdybych měl místo . Sem tet vyděl dělané vyběhy uděláš rámi každy zvlášt a ty spojíš třeba do čtverce obdelník co chceš a jaké velikosti chceš. Mě se to líbilo můžeš jich mít vedle sebe kolik chceš jen napojuješ další na ty postavené a když je už nepotřebuješ tak je složíš a nezabíraj místo a navrchu byl taky rám jen né z pletiva ale i s lepenky aby na ně nechcalo a taky sluníčko nešlo ty tvoji černí berani by byli z toho sluníčka rezaví jak lišky :-) ,bylo to praktické a pěkné jen mezi stěnami mezi králíky byla výplň do 60cm do výšky aby se nerušili a měli výc klidu také praktické. A jestli je tam chceš mít i přes zimu tak bych stěnu od kut fouká taky zadělal i kvůli dešti a sněhu i kvůli suchu. Jo a měl je na roštech z palet protože by se mu pohrabali a zdrhli i čištění bylo snadné fakt pěkné. A co je zajímavé tak ty králici z výběhu neměli kyčle šahal jsem teda jen na dva ,ale ty byli suproví:-) . A eště jedna věc jak se ten kálik vyc hejbe tak má věčí spotřebu krmiva tak to je i tak trochu logické ,ale já sem to nevěděl a ani mě to nenapadlo jen mi to chlápek povýdal a taky ,že jsou zdravější . Tak sem ti snad dal malou inspiraci na přemýšlení. Fanouš PS jinak pozvánka do řád platí až pojedeš přes Lípusmajlík

To jo, záď mají králíci z výběhů perfektní, ale zase (oproti klasickému kotci) se jim zhoršují přední (náznak prošlapu).

3.3.2011 16:04
majky79

XXX.XXX.147.17

fanous napsal(a):

nazdar fano už jsem to nějak vymyslel zhruba :-)) určitě jsem potom hodím fota,výběhy budou stabilní na betonovém základu a steny budou z prken a kary sítí s malímy oky nějak si stím pohraju,samozřejmě budou pro zaječáky :-)) už mám prvních 5 Za tč po samcoj co jsem koupil ve Strabingu a vypadaj solidně.Počítám stebou na bundes do německa ja bude se dělat zájezd předpokládaný počet králíků 25-30 tisíc bude masakr a dáme nějaký pivko i když nebude tak dobrý jak v bavorech smajlík :-) květen nebo červen jedu do litoměřic tak se na tuty stavím :-| a my máme v Nové Pace výstavu 14 května bys mohl též dojet smajlík

3.3.2011 19:08
fanous

XXX.XXX.166.34

majky79 napsal(a):
nazdar fano už jsem to nějak vymyslel zhruba :-)) určitě jsem potom hodím fota,výběhy budou stabilní na betonovém základu a steny budou z prken a kary sítí s malímy oky nějak si stím pohraju,samozřejmě budou pro zaječáky :-)) už mám prvních 5 Za tč po samcoj co jsem koupil ve Strabingu a vypadaj solidně.Počítám stebou na bundes do německa ja bude se dělat zájezd předpokládaný počet králíků 25-30 tisíc bude masakr a dáme nějaký pivko i když nebude tak dobrý jak v bavorech smajlík :-) květen nebo červen jedu do litoměřic tak se na tuty stavím :-| a my máme v Nové Pace výstavu 14 května bys mohl též dojet smajlík

Čus Tak jestli budu mít volno tak se do Paky zajedu mrknout a nemáte tam jen stolní bodování? Co se tíče Litoměřic tak letos se tam má znova konat vystava 22=23.10 tak to mě osobně potěšilo. Jak budou vyběhy velké ? A kdo bude pořádat zájezd zase autobusem nebo autem ,ten autobusovej by byl určitě lepší ,ale pojedu klidně autem ,ale jen za předpokladu ,že se jede s bedínkama:-) . V bavorech to pívo bylo fakt dobrý a docela nakládalo smajlík .Já mám zatim jen jeden vrch od němců a taky se mi moc líbí já sem snima připouštěl až tet první vrhy jsem udělal se svíma samcema a pak sem je sežral chudáky smajlík . Ale 60Vm mám za měsíc udělám selekci nechám si tak 16-20 kousků zbitek půjde k dědovy na maso . A Co ten angličan vypadlo něco pěkného po něm?

4.3.2011 16:47
majky79

XXX.XXX.147.17

fanous napsal(a):
Čus Tak jestli budu mít volno tak se do Paky zajedu mrknout a nemáte tam jen stolní bodování? Co se tíče Litoměřic tak letos se tam má znova konat vystava 22=23.10 tak to mě osobně potěšilo. Jak budou vyběhy velké ? A kdo bude pořádat zájezd zase autobusem nebo autem ,ten autobusovej by byl určitě lepší ,ale pojedu klidně autem ,ale jen za předpokladu ,že se jede s bedínkama:-) . V bavorech to pívo bylo fakt dobrý a docela nakládalo smajlík .Já mám zatim jen jeden vrch od němců a taky se mi moc líbí já sem snima připouštěl až tet první vrhy jsem udělal se svíma samcema a pak sem je sežral chudáky smajlík . Ale 60Vm mám za měsíc udělám selekci nechám si tak 16-20 kousků zbitek půjde k dědovy na maso . A Co ten angličan vypadlo něco pěkného po něm?

ne v květnu je výstava,stolní máme až v prosinci ale to můžeš také dojet je tam cca 70 králiků :-) do liťáku na výstavu asi nedám ale pojedu ke známím tak bych se u tebe votočil,výběhy budou 3 x2 m a budu to půlit kvůli závětří a z jedné třentiny sastřešeno a dovnitř jim dám nějakou boudu aby vegetovaly i přes zimu.Zájezd bude pořádat p. Pawlas už jsem s ním předběžně mluviautem bych to nedal není to vono a hlavně je to daleko,to jsi to rozjel teda 60 mladejch zachvilu mě trumfneš smajlík s anglánem to dopadlo blbě vytáhnul ho pes tak si ani v čechách neštrejch smajlík na to Paku se ještě dohodnem dám ti echo jo a fota výběhů sem pak též hodim

Zorkka

10.3.2011 11:57
Zorkka

XXX.XXX.235.6

Já mám výběh celý s králičího pletiva, jenom spodek je s plotového pletiva s většímy oky. Výběh můžu přenášet. Říkám tomu pasák. Velikost je 1,5x2m a výška je asi 60cm

28.6.2011 08:34
usaci

XXX.XXX.38.186

Ahoj! Já mám málo králíků, tak výběhy mám na trávě, aby se napásli. Musím je jednou měsíčně přesunout, abych mohla posekat rostliny, které nežerou. Je na ně pěkná podívaná. Moji králíci se nepodhrabávají, pokud hrabou, tak do hloubky, aby si udělali noru. Nikdy nehrabali dolů, a pak nahoru - kudy by mohli utéci. Spíš mám starost, abz se k nim nepodhrabala škodná. Řeším to pletivem, které položím k plůtku zvenku - pak je škodná před plotem na pletivu a nemůže hrabat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík