jarvan
napsal(a):
Také s tím mám letos určitý problém. Touto dobou již mívám druhé vrhy a letos nic moc. Některé králice ještě vůbec nezabřezly (zvláště ty starší). Jediné mláďata které mám jsou od mladých (loňských) králic, ty se tolik nezdráhaly.
To bych chtěl vidět ty druhý vrhy na konci Února
a já s tím letos problémy nemám ale je pravda že mám max. dvouleté samice
Přeji pěkný den ,jsem začínající chovatel BO a mám tři samice div.zbarv.,jednu dvouletou a dvě rok a půl staré v lednu dostali všechny dvakrát za sebou dva skoky ,Připouštěl jsem po třech dnech to samé ale za měsíc jsem žádné mladé ještě neměl.Připouštěl jsem je 12.1.2011.Znovu jsem tedy samice připustil a to 17.2.2011 zase dostali pěkné tři skoky ale nezdá se že by byli připuštěny.Chci jen dodat že mám dva samce Bo a to rok a půl staré .Nemůže být problém prosím v těch samcích?
Přeji pěkný den ,jsem začínající chovatel BO a mám tři samice div.zbarv.,jednu dvouletou a dvě rok a půl staré v lednu dostali všechny dvakrát za sebou dva skoky ,Připouštěl jsem po třech dnech to samé ale za měsíc jsem žádné mladé ještě neměl.Připouštěl jsem je 12.1.2011.Znovu jsem tedy samice připustil a to 17.2.2011 zase dostali pěkné tři skoky ale nezdá se že by byli připuštěny.Chci jen dodat že mám dva samce Bo a to rok a půl staré .Nemůže být problém prosím v těch samcích?
televize1
napsal(a):
Tak je zkuste pustit na nějakou jinou samičku a uvidíte, že mláďata mít bude.
Když se belgičanda neremluje, tak z ní většinou mláďata nevymámíte. Holt budeme muset počkat na teplejší počasí.
ja som daval 22.12 pripustit tri samice...dve z toho mali mlade..jedna ich vychovala super v 17 stupnovych mrazoch..maju mesiac teraz...ta druha ich rozniesla po klietke a pomrzli tak som ju dal na treti den zas pripustit a za mesiac mala zase mlade ale ich pozrala a ostatne zase pomrzli..je dost agresivna...tak neviem co s nou...ci to este skusit alebo na pekac s nou...hmmm..a ta tretia neostala kotna...tak som ju dal zase pripustit...tri skoky ukazkove...vzdy ked ju tam dam tak pekne samcovi da a neostane kkotna...tak tiez neviem co s nou..ci tiez na pekac...a ta co ma mlade po piatich tyzdnoch ju skusam davat k samcovi a vobec mu nechce dat...je to zavcasu?...po kolkych tyzdnoch ked ma mlade davate pripustat?....
když mám lednové (připouštěl jsem v prosinci) tak samici nejdřív připouštím po odstavu mladých, tedy v březnu. mladé se pak narodí v dubnu. Občas dám i pauzu tak že mám druhý vrh od samice až v květnu, asi to tak udělám i letos z mladýma z května mám nejlepší zkušenosti. nevidím důvod je honit, půlka samic měla mladý na leden druhá na únor. ty co se jim to nepovedlo jsem dal po týdnu či později až měli říji připustit a mladé budou na půli března. jen jednou jsem samici kryl, když ještě kojila a to proto, že měla tak silnou říji že napadala a ojížděla své mladé co kojila. tak jsem ji připustil, aby jim dala pokoj. výsledek byl supr, těm co kojila dala pokoj, následující vrh byl početnější jak ten kvuli kterému sem to dělal a taky bez problémů. otázka je jaký způsob si kdo vybere, když tu samici budete takto točit tak uděláte 2-3 vrhy brzy na jaře a zbytek roku ji nechat odpočívat. já si rači udělám ty 3 vrhy pomalu v klidu, jedna, dvě kolekce co poskládám z tech leden - únor na výstavy stačí a zbytek je do kuchyně tak nemusí jich být moc naráz. a když se mezi nima najde něco fakt povedenýho no tak si to nechám taky a holt bude chodit akce jako jednotlivec či na pozdních výstavách v chovné skupině, to už budu mít králíky probrané. jinak pokud jde o problémy s připouštěním, mám samice které prostě v zimě nakrýt nejde. a přes to prostě nejede vlak. řekněme že od půlky února jak se začne oteplovat už si pak dají říct a přes rok zase není problém až do zimy. jiné mají zase své oblíbené partnery a jinému samci nedají. co se týče problémů po porodu, stalo se mi že mi udělala ukázkový hnízdo, mladý v něm a zmrzlý. nevím co si o tom mám myslet. ale tak holt počkám na jaro a na sluníčko a zkusím ji znovu.