kakatule
napsal(a):
Mohl byste mi nekdo prosim poradit? V noci mi samice porodila mladé. Jedno sežrala hned po porodu, zbytek sice nechala být, ale nevšímá se jich a nekojí je. Žádnou jinou kojící samici nemám, a tedy nevím co s nimi... Děkuji za odpověď.
Sice Vás to asi moc nepotěší, ale není jiná reálná možnost, než počkat, jak se situace vyvine. Mláďata vydrží bez mléka až 48 hodin a samice si mláďat nikdy moc nevšímá.
Možnost odchování mláďat umělou cestou je téměř nulová
kakatule
napsal(a):
Mohl byste mi nekdo prosim poradit? V noci mi samice porodila mladé. Jedno sežrala hned po porodu, zbytek sice nechala být, ale nevšímá se jich a nekojí je. Žádnou jinou kojící samici nemám, a tedy nevím co s nimi... Děkuji za odpověď.
Sama králíky nechovám, ale na tenhle problém jsem někde slyšela takovouhle radu: Co čtyři hodiny chytnout samici, (pokud se neumoudří a nebude napájet sama) položit ji na bok a přiložit jí králíčky. Určitě je lepší vyzkoušet NĚCO, než trpně čekat na konec. Hodně štěstí!
Jiřina
jirinajanickova
napsal(a):
Sama králíky nechovám, ale na tenhle problém jsem někde slyšela takovouhle radu: Co čtyři hodiny chytnout samici, (pokud se neumoudří a nebude napájet sama) položit ji na bok a přiložit jí králíčky. Určitě je lepší vyzkoušet NĚCO, než trpně čekat na konec. Hodně štěstí!
Jiřina
Moc děkuji za reakce! Králíčky přikládám k zuřivé samici, ale vypadá to, že nemá ani mléko. Na netu jsem četla, že je možno klálíky krmit sunarem nebo kozím mlékem, tak nad tím teď uvažuji. Moc času jim totiž nezbívá a mě jich je hrozně líto... Co myslíte má to cenu nebo budu jen prodlužovat jejich trápení?
kakatule
napsal(a):
Moc děkuji za reakce! Králíčky přikládám k zuřivé samici, ale vypadá to, že nemá ani mléko. Na netu jsem četla, že je možno klálíky krmit sunarem nebo kozím mlékem, tak nad tím teď uvažuji. Moc času jim totiž nezbívá a mě jich je hrozně líto... Co myslíte má to cenu nebo budu jen prodlužovat jejich trápení?
Vzhledem k tomu, že králice kojí jednou za 24 hodin, nemusíte ji při kojení ani spatřit. To, že jedno mládě při porodu sežrala, nic neznamená, někdy se to stává nezkušeností nebo např. při velkém mláděti, které jde špatně ven.
Pokud by králice o mláďata nestála, zlikvidovala by hnízdo, rozházela mladé. Pokud nechává hnízdo v klidu, nechte králici na pokoji a dopřejte ji co nejvíce bez rušení, bez vašich zásahů. Mláďata k samici nepřikládejte, můžete tím samici pouze znervózňovat.