Venkovní výběh-pletivo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2011 10:49
réza

XXX.XXX.212.20

Dobrý den,mám v plánu výrobu venkovního výběhu a ráda bych se poradila ohledně výběru pletiva.Máte někdo zkušenost jaké pletivo se hodí nejlépe? Jak silné musí být ,aby jej králík (v mém případě zajíc) neprokousal a aby mu nehrozilo žádné nebezpečí z venku. Děkuji

10.6.2011 17:04
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Já jsem měla pletivo , které se používá na zednickou prohazovačku písku. Je pevné .

10.6.2011 21:16
jarvan

XXX.XXX.144.210

Já používám klasické svařované pletivo s okem 2cm a bez problémů. Klasické králíkářské pletivo králíci bezproblému rozcupují.

12.6.2011 12:30
michaela83

XXX.XXX.208.4

tak já mám leta na výběhu klasické kfálíkářské pletivo, králíci jsou tam téměř každý den a zatím mi ho ani jeden nerozcupoval. To samé mám na dvířkách u králíkárny a také nic. Podotýkám že mám normální masňáky, žádné zakrslíky. Jediné co dělají, tak se snaží podhrabat

13.6.2011 12:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

měli jsme dřív výběh pro obyč. králíky - pletivo 5x5 cm. teď používáme "posadu" na drůbež - oka cca 2x1 cm, tvrdší konstrukce. Problém je ale spíš s podhrabáváním. :-|

13.6.2011 13:02
réza

XXX.XXX.212.20

No a co se týká podhrabávání tak to máte teda nějak ošéfované?? Taky přemýšlím co by se dalo použít alespoň několika centimetrového po obvodu výběhu,aby nebylo tak snadné se podhrabat..??

13.6.2011 22:40
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

- určitě , asi pletivo i na spodek výběhu . . .
Já jsem dala po obvodu cihly .
Byl tam zakrslý králíček , taky si rád zahrabal , ale nepřeháněl to - cihly po obvodu stačily.
Pak tam - po něm byla samička , ale ta teda "jela".
Kdybych na ni nedohlížela a tunely průběžně neucpávala (cihlama) rozhodně by se podhrabala . . . .
- bude to chtít i vrchní zakrytí .

14.6.2011 18:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

réza napsal(a):
No a co se týká podhrabávání tak to máte teda nějak ošéfované?? Taky přemýšlím co by se dalo použít alespoň několika centimetrového po obvodu výběhu,aby nebylo tak snadné se podhrabat..??

My nakonec udělali výběh ve stylu: dole oka 5x5, okolo konstrukce s pevnějším cca ty 2 cm x 1 cm a přiklopeno z půlky plechem (stín a proti dešti) a půlku obyč. králíkářským pletivem. A dobrý. :-)

15.6.2011 12:59
réza

XXX.XXX.212.20

A stalo se vám někdy někomu,že by se snažilo dosta něco právě ke králíkům?? (liška,pes...? )

15.6.2011 18:04
evina66

XXX.XXX.202.71

réza napsal(a):
Dobrý den,mám v plánu výrobu venkovního výběhu a ráda bych se poradila ohledně výběru pletiva.Máte někdo zkušenost jaké pletivo se hodí nejlépe? Jak silné musí být ,aby jej králík (v mém případě zajíc) neprokousal a aby mu nehrozilo žádné nebezpečí z venku. Děkuji

Pletivem králíkářským se mi prokousali samice k samcům a bylo z toho 19 incestních mladých u ani ne pětiměsíčních samic. Takže když o něco jde, ten králík se prokouše úplně klidně. Kuna nebo liška stopro taky.

15.6.2011 21:29
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Ano , zkoušeli to .
Pes , kočky a nějaký dravý pták . . . .

16.6.2011 06:46
réza

XXX.XXX.212.20

rapotacka11 napsal(a):
Ano , zkoušeli to .
Pes , kočky a nějaký dravý pták . . . .

Ale nepodařilo se jim tam dostat,nebo podařilo???

18.6.2011 08:04
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

- ne , jsme doma , dohlíželi jsme a postupně "vychytali blechy" .
Králíček byl v bezpečí . Myslím , že byl i za kočičí i psí návštěvu za plotem výběhu rád.
Nebál se jich a zajímali ho.
Měl tam přístřešek i tunely(různé roury).
Ty tunely měli rádi mladí. Proháněli se - hráli si venku . . . . . .

24.6.2011 09:52
usaci

XXX.XXX.38.186

Dobrý den!
Chovám několik let králíky pouze s výběhem a mám mnoho špatných zkušeností. Nejdříve mi je zabíjela kuna, ale jen v noci. Tak jsem je začala zavírat na noc do králíkárny. Teď mám problémy přes den se sousedovic kocourem, který si vždy najde nějakou skulinu v pletivu(nebo si ji vytvoří) a systematicky mi vybíjí tak 3-5 měsíční králíčata. Je to nejhorší nepřítel - nebojí se lidí, i když jsem ho už párkrát vytrestala, klidně loví PŘEDE MNOU I PŘED SOUSEDKOU!!! V okolí je hodně koček (i já mám dvě), ale žádná jiná se tímto nebaví. Jediné je zajistit výběh a při tom neudělat žádnou chybu, což já tu a tam udělám.
Přeji Vám úspěch - moc ráda se na králíky a jejich společenský život dívám!

24.6.2011 18:13
réza

XXX.XXX.90.129

Mockrát děkuji za nové informace,budu se snažit výbeh co nejvíce zabezpečit:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík