Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2011 18:18
réza

XXX.XXX.90.129

Dnes jsem musela nechat utratit dvouměsíčního zajíčka,kterého jsem se ujala po tom,co ho můj příbuzný nešťastnou náhodou zmrzačil. Chtěla bych se zeptat,zda někdo nemá podobnou zkušenost -Včera normálně jedl a dnes ráno jsem si všimla,že se trochu naklání k levé straně,když jsem přijela domů už na levé straně ležel.. a jen těžko se hýbal a lehce třásl hlavou..jeho stav se velice rychle horšil a bylo vidět,že má křeče..později veliké křeče a tomu jsem nemohla přihlížet :( nevíte zda se jedná o nějakou nemoc? je možné,že to souviselo s jeho zraněním,které se společně s jeho růstem stalo neslučitelným se životem :((smajlík

24.6.2011 18:22
réza

XXX.XXX.90.129

Ještě bych chtěla podotknout,že jsem ho měla doma v pokoji,takže mi nepřijde moc raálné,aby se jednalo o mor ..i když jeden nikdy neví.... :(((

24.6.2011 22:46
jarvan

XXX.XXX.144.210

réza napsal(a):
Ještě bych chtěla podotknout,že jsem ho měla doma v pokoji,takže mi nepřijde moc raálné,aby se jednalo o mor ..i když jeden nikdy neví.... :(((

to se mýlíte, mor můžete vyloučit až teprve tehdy, kdy je na něj zvíře očkováno. Dle příznaků by to právě vypadalo na ten mor.

25.6.2011 07:26
réza

XXX.XXX.90.129

Já vím,už jsem k tomu názoru taky dospěla.. Očkovaný ještě nebyl,měla jsem to v plánu . A taky jsem si bláhově myslela,že dokud je u mne v pokoji,že mu mor nehrozí. Ale u moru je prý také krvavý výtok z nosu,což zajda neměl?

25.6.2011 08:44
kralikofil

XXX.XXX.221.2

réza napsal(a):
Dnes jsem musela nechat utratit dvouměsíčního zajíčka,kterého jsem se ujala po tom,co ho můj příbuzný nešťastnou náhodou zmrzačil. Chtěla bych se zeptat,zda někdo nemá podobnou zkušenost -Včera normálně jedl a dnes ráno jsem si všimla,že se trochu naklání k levé straně,když jsem přijela domů už na levé straně ležel.. a jen těžko se hýbal a lehce třásl hlavou..jeho stav se velice rychle horšil a bylo vidět,že má křeče..později veliké křeče a tomu jsem nemohla přihlížet :( nevíte zda se jedná o nějakou nemoc? je možné,že to souviselo s jeho zraněním,které se společně s jeho růstem stalo neslučitelným se životem :((smajlík

Bez pitvy bohužel nic nezjistíte. U mláďat je většina úhynů způsobena kokcidiemi či chybou ve výživě. Také to může být příznak encefalitozoonozy. Nemocí je spousta, tudíž na co uhynul zjistíte opravdu pouze pitvou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík