Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2011 08:17
réza

XXX.XXX.212.20

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda králíci mohou dostat pro zpestření jídelníčku chrást z krmné řepy,případně v jakom množství? Děkuji

10.8.2011 21:03
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Přiznám se, že by mě to také zajímalo. Co jsem slyšel, tak pro březí či kojící samice je smrtelně jedovatý (ze zkušeností mého skoropratchána:), pro ostatní ušáky snad jen v malém množství.
Někdo zkušenější nám však jistě poradí odborněji, přesněji. Díky!

10.8.2011 21:12
borsug

XXX.XXX.151.140

cerny.kamil napsal(a):
Přiznám se, že by mě to také zajímalo. Co jsem slyšel, tak pro březí či kojící samice je smrtelně jedovatý (ze zkušeností mého skoropratchána:), pro ostatní ušáky snad jen v malém množství.

nikdy som s krmenim listov z repy nemal problem a to moje kraliky dostavaju skoro obden. Vsetky, len treba postupne navyknut aby nehnackovali.smajlík

11.8.2011 15:02
lavacca

XXX.XXX.1.3

cerny.kamil napsal(a):

Krmíme s tím běžně, když máme. A nikdy žádný problém nebyl. A určitě to dostaly i březí či kojící samice. Ani by mě nenapadlo, že by jim to mohlo nějak ublížit..smajlík

11.8.2011 22:04
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Mému skoropratchánovi uhynuly dvě kojící samice nedlouho po sežrání prý jen opravdu malého množství řepného chrástu. I veterinář o pár dnů později potvrdil, že pro oslabenější organismus kojících samic je i malá dávka chrástu smrtelná...
Věřím, že se najde někdo, kdo tento příběh, jež znám pouze z vyprávění, nikoli z vlastní zkušenosti, potvrdí či vyvrátí. Děkuji!

14.8.2011 12:59
pznm

XXX.XXX.35.43

Historicky..moja babka aj môj otec chrástom krmili............jasa neodvážim....pri tom, ako urputne bojujem s enterokolitidou.....zo zeleného dávam mladým len žihľavu a vrbové vetvičky.....dospelákom +vetvičky z ovocných stromov...z jadra len ovos a otruby....žiadna kukurica, jačmeň....ani suchý chlieb.....................ten len troška dospelákom

14.8.2011 20:04
borax

XXX.XXX.82.71

pznm napsal(a):
Historicky..moja babka aj môj otec chrástom krmili............jasa neodvážim....pri tom, ako urputne bojujem s enterokolitidou.....zo zeleného dávam mladým len žihľavu a vrbové vetvičky.....dospelákom +vetvičky z ovocných stromov...z jadra len ovos a otruby....žiadna kukurica, jačmeň....ani suchý chlieb.....................ten len troška dospelákom

Před mnoha lety jsem tím krmil, ale ušáci začali trpět průjmy.Asi to není vhodné.Raději zasejte na políčko vojtěšku a zazelena ji zkrmujte.K sušení moc vhodná není :-(
Chrást na podzim zaořu.

14.8.2011 21:25
pznm

XXX.XXX.35.43

borax napsal(a):
Před mnoha lety jsem tím krmil, ale ušáci začali trpět průjmy.Asi to není vhodné.Raději zasejte na políčko vojtěšku a zazelena ji zkrmujte.K sušení moc vhodná není :-(
Chrást na podzim zaořu.

Prečo by lucerna nebola vhodná na sušenie ?smajlík

14.8.2011 22:11
borax

XXX.XXX.82.71

pznm napsal(a):
Prečo by lucerna nebola vhodná na sušenie ?smajlík

Protože než ji přivezete z pole tak Vám z ní opadají listy a zbytou jen holé stvoly.
Nemluvě o tom, že se fakt blbě suší.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík