cerny.kamil
napsal(a):
Přiznám se, že by mě to také zajímalo. Co jsem slyšel, tak pro březí či kojící samice je smrtelně jedovatý (ze zkušeností mého skoropratchána:), pro ostatní ušáky snad jen v malém množství.
Někdo zkušenější nám však jistě poradí odborněji, přesněji. Díky!
nikdy som s krmenim listov z repy nemal problem a to moje kraliky dostavaju skoro obden. Vsetky, len treba postupne navyknut aby nehnackovali.
cerny.kamil
napsal(a):
Přiznám se, že by mě to také zajímalo. Co jsem slyšel, tak pro březí či kojící samice je smrtelně jedovatý (ze zkušeností mého skoropratchána:), pro ostatní ušáky snad jen v malém množství.
Někdo zkušenější nám však jistě poradí odborněji, přesněji. Díky!
Krmíme s tím běžně, když máme. A nikdy žádný problém nebyl. A určitě to dostaly i březí či kojící samice. Ani by mě nenapadlo, že by jim to mohlo nějak ublížit..
Mému skoropratchánovi uhynuly dvě kojící samice nedlouho po sežrání prý jen opravdu malého množství řepného chrástu. I veterinář o pár dnů později potvrdil, že pro oslabenější organismus kojících samic je i malá dávka chrástu smrtelná...
Věřím, že se najde někdo, kdo tento příběh, jež znám pouze z vyprávění, nikoli z vlastní zkušenosti, potvrdí či vyvrátí. Děkuji!
Historicky..moja babka aj môj otec chrástom krmili............jasa neodvážim....pri tom, ako urputne bojujem s enterokolitidou.....zo zeleného dávam mladým len žihľavu a vrbové vetvičky.....dospelákom +vetvičky z ovocných stromov...z jadra len ovos a otruby....žiadna kukurica, jačmeň....ani suchý chlieb.....................ten len troška dospelákom
pznm
napsal(a):
Historicky..moja babka aj môj otec chrástom krmili............jasa neodvážim....pri tom, ako urputne bojujem s enterokolitidou.....zo zeleného dávam mladým len žihľavu a vrbové vetvičky.....dospelákom +vetvičky z ovocných stromov...z jadra len ovos a otruby....žiadna kukurica, jačmeň....ani suchý chlieb.....................ten len troška dospelákom
Před mnoha lety jsem tím krmil, ale ušáci začali trpět průjmy.Asi to není vhodné.Raději zasejte na políčko vojtěšku a zazelena ji zkrmujte.K sušení moc vhodná není :-(
Chrást na podzim zaořu.