Elize

XXX.XXX.201.26
Dobrý den, v noci se nám narodilo 6 mláďátek zakrslých králíčků, jenže samička je porodila do jiého rohu než kde měla vybudované hnízdo. Ale když jsem po 2 hodinách přišla měla je zahrabané v senu a chlupech. Jenomže jsem si ráno všimli, že v místě kde postavila nové hnízdo odhrabala ze dna klece podestýlku. Hned jsem pod klec strčila deku ale bojím se, že to nebude stačit. Nevíme jestli máme mláďata odsunout a nasypat tam podestýlku. A taky jsem si nevšimla, že by je kojila. Mám docela obavy že se o ně nestará, nemám zkušenosti s mláďátkama.
Mockrát děkuji za jakoukoliv radu.
Gratuluji , někdy samice jsou tvrdohlavé a udělají si hnízdo jinde, to vůbec nevadí. To co jste jí udělala dejte pryč. Jestli je má zahrabaná v chlupech a seně, tak se o ně dobře stará. Vidět kojící samici je velice vzácné, kojí 1 až 2x za den a to ještě krátce většinou ráno, nebo v noci - králice mají velice tučné mléko. Za 2 až 3 dny samičku pusťte proběhnout, vemte si klacík, nebo si ruce omažte v jejím kožíšku, popřípadě chlupech, to aby jste na rukou měla její pach a opatrně se podívejte jestli mláďata jsou v pořádku. Měla by spokojeně spát v hnízdě a mít plná bříška. Od 12 nejpozději do 14 dne si hlídejte aby se jim otevřely oči. Přeji šťastný odchov.
usaci
napsal(a):
Souhlasím s předchozí odpovědí a přidávám, že se samice často úmyslně pohybuje co nejdál od mláďat, aby odlákala na sebe pozornost případné predátory (to jsem někde četla). Je to známka správné péče, a tak se nestrachujte.
Naše samička má zase tendenci si jít na ně sednout. Aspoň ty první 2-3 dny, pak už sedí vedle a jen kouká.
Jinak většina chovatelů bere na prohlídku mladých samici z kotce ven. Já nikdy samičku z kotce nevyndavala, vždycky si jen "odhopsla" na stranu a koukala, co tam dělám. A nikdy mláďata nezadupala, apod. Taky na ně běžně sahám už 1.den (popř. odklidím hnedka mrtvolku, ale to se stalo akorát 1x), pravda - obvykle před tím pohladím samici, že jsem to já. :)
Náš poslední odchov - 2 samičky. :) Máma černá, táta hnědý oba holandská kresba. Oba genoví teddy (jeden rodič teddy, druhý krátkosrstý)
elize
napsal(a):
Ano, práve jsem se chtěla zeptat. ta naše na nich také leží, neublíži jim něak ??
Jinak Vaši králíčci jsou moc pěkní ..
Díky. Zrovna asi rodíme další prcky. :) Asi protože jsem přišla, samička sedí a koukám čumáček od krve, kouknu blíž a měla krev i na náprsence... tak jsem se vyplížila, aby měla klid. :)
Jo, je to v pořádku. Kolikrát právě takto kojí. :) Jinak naše dostala na porod krabici - ohlodala si jí dle svých představ, vystlala tak, že vepředu byl kopeček a vzadu hnízdo. Prý aby prcci nebyli vidět. :)
elize
napsal(a):
Tak to gratuluji.
Jinak jsem četla, že se samice může nechat po 14. dnech od porodu znovu připustit. Je to pravda ??
Mockráv vám děkuji za radu ..
Samice po porodu má říji už kolem sedmého dne, ale pokud má 6 mláďat tak bych jí zapouštěla až po odstavu mladých. Jinak se musejí králíčata odstavit zbytečně brzo, už ve 30ti dnech a to se na nich může zdravotně podepsat. Dělá se to při úhynu mláďat, že většinou do tří dnů má samice říji, tak se znova zapustí, ale u zakrslíků pokud odchovává mladé jí tím zbytečně nadměrně zatížíte. Záleží na tom jak dlouho chcete samičku mít. Při intenzivním chovu ve velkochovech - to mluvím o velkých králících je samička v chovu nejvýš 2 roky. Zakrslice "odejde" i dřív. Pokud má 5-6 mláďat, tak při odstavu v 6 -8 týdnech podle kondice samice i mláďat je běžné zapouštět 2x ročně. Ať se Vám odchov vydaří .
elize
napsal(a):
Tak to gratuluji.
Jinak jsem četla, že se samice může nechat po 14. dnech od porodu znovu připustit. Je to pravda ??
Mockráv vám děkuji za radu ..
Myslim, že je to zbytečně brzo. My naší nechali 9 týdnů s mladými a týden měla "volno" (začala už ten 9.týdne po samičce "jezdit"). Pak šla k samcovi, čekala jsem 5 týdnů a nic - nezabřezla. Tak jsem to zkusila znova a snad už je v hnízdě výsledek. :) Takže měla vlastně suma sumárum mezi kojením a dalším zabřeznutím 7 týdnů volna. Ale je to už starší dáma - 3 letá, tak má právo na víc odpočinku. :) Ani jsem si přitom 1.vrhu u nás neuvědomila, že k nám přišla po odstavu králíčat. Takže bude mít letos 3 vrhy. Kdyby jí to bývalo teď nevyšlo, tak jsem to nechala až na jaro. Je spíš na mazla než na chov. Ale zas odolejte těm prdelkám. :)
Jinak teď by to měl být její 8.vrh. Ze začátku měla i 6 králíčat, teď poslední 4 vrhy od 1-3 králíčky. Takže žádné rekord,y ale na zakrslinu dobrý. :)
Dobrý večer, předem moc gratuluji k odchovům. My prožíváme podobnou radost - máme taky náš první vrh, i když králíčci jsou na maso. Naše králičice měla hnízdo nachystané skoro 14 dní dopředu (navršenou slámu bez chlupů) a nakonec to dopadlo tak, že ráno neměla vytržený ani jeden chlup a odpoledne už se jí to tam hemžilo mladýma Sice to byl v první chvíli šok, protože se 3 mláďata povalovala mimo hnízdo, jedno dokonce v místech, odkud odnosila samice veškerou podestýlku, ale potřela jsem si ruce trávou a opatrně je do hnízda přesunula. Teď jsou to už 3 dny, samice asi vzorně kojí, protože mláďátka neknikají a díky Vašim příspěvkům jsem zjistila, že je i v pořádku, že je mimo hnízdo. Děkuji
Mám ale jiný dotaz, slyšela jsem, že se - dřív, dělal to prý můj děda - kojícím samicím dávala miska s bílou kávou - uvařená melta s mlékem. Prý aby měla dost mléka. Poradí mi prosím někdo, zda se to dělá i podle moderních metod???? Děkuji moc
Dobrý večer, mockrát Vám gratuluji. No nevím jestli se dává bílá káva, ale byli jsme se zeptat ve Zverimexu a tam nám ti zkušenější řekli, že jí máme do napáječky namíchat mléko s vodou (asi půl na půl), a dávat jí hodně zelininy (ať mají malincí hodně vitamínů) .
Jinak hodně štěstí v odchovu .. :))
Mléko bych jí nedávala. Pokud vím, tak pokud nepodáváte pravidelně mléko (laktózu), tak králík, ale i jiní savci ztrácí enzymy na jeho trávení. Takže když se pak dá mléko dospělému zvířeti, má průjem. Což bude u kojící samice dost velký problém.
Já dávám po porodu zeleninu - mrkev, jablko + zelené, atd. prostě něco šťavnatého, v čem přijme hodně tekutin. K tomu kousek chleba, oves, popř. trochu kukuřice. Mám tu granule pro březí a kojící ovce, tak jí je občas taky dám. Samozřejmostí je pak voda a seno. Nikdy nebyl problém.
PS: Taky jsou výborné ovesné vločky, ale zas pozor na překrmování - tloustla by a pak by byl problém s dalším připouštěním.
Jo a jinak - ve zverimexu jsou kolikrát tak "zkušení", že ani nerozeznají pohlaví..takže bych ty jejich rady brala radši s rezervou. Pamatuju si jako dnes, když jsme před lety udávali 8 týdenní králíčata zakrslíků, jak nám pani ze zverimexu s úsměvem sdělila, že oni berou pouze 5 týdenní králíčky. Popř i mladší, ale starší nechtějí! A od nich si něco vezte... vím, zakrslíci se běžně odstavují v 6 týdnech, ale pořád je to o týden dýl...
jinak k prckům gratuluji, kolik jich je? A v jakých barvách?
elize
napsal(a):
Dobrý večer, mockrát Vám gratuluji. No nevím jestli se dává bílá káva, ale byli jsme se zeptat ve Zverimexu a tam nám ti zkušenější řekli, že jí máme do napáječky namíchat mléko s vodou (asi půl na půl), a dávat jí hodně zelininy (ať mají malincí hodně vitamínů) .
Jinak hodně štěstí v odchovu .. :))
Já bych se změnou krmné dávky, a to ztvláště při mláďatech, raději moc neexperimentoval, protože by mohla dostat průjem, což by jí při kojení moc neprospělo. Já osobně dávám stejné krmení jako před, akorát úměrně více.
mesič
napsal(a):
Dobrý večer, předem moc gratuluji k odchovům. My prožíváme podobnou radost - máme taky náš první vrh, i když králíčci jsou na maso. Naše králičice měla hnízdo nachystané skoro 14 dní dopředu (navršenou slámu bez chlupů) a nakonec to dopadlo tak, že ráno neměla vytržený ani jeden chlup a odpoledne už se jí to tam hemžilo mladýma Sice to byl v první chvíli šok, protože se 3 mláďata povalovala mimo hnízdo, jedno dokonce v místech, odkud odnosila samice veškerou podestýlku, ale potřela jsem si ruce trávou a opatrně je do hnízda přesunula. Teď jsou to už 3 dny, samice asi vzorně kojí, protože mláďátka neknikají a díky Vašim příspěvkům jsem zjistila, že je i v pořádku, že je mimo hnízdo. Děkuji
Mám ale jiný dotaz, slyšela jsem, že se - dřív, dělal to prý můj děda - kojícím samicím dávala miska s bílou kávou - uvařená melta s mlékem. Prý aby měla dost mléka. Poradí mi prosím někdo, zda se to dělá i podle moderních metod???? Děkuji moc
Myslím si, že neexistují moderní a zastaralé metody, ale dobré a špatné. Opravdu se to dávalo, také se dělala "polévka" tj. spařený ječný šrot. Teď bych to asi neriskovala,není na to pravděpodobně zvyklá, mléko taky nic moc a pokud nemá víc jak 8 mláďat tak je uživí v pohodě. Já malým beranicím, to není zakrslík, dávám granule pro kojící bez léčiv, oves, ovesné vločky a trochu ječmene, ale ten mají rády jen jarní - má slabší slupku a na pohled je kulatější než ozimý. Ten nechají.Samozřejmě dost sena a vodu jim tak 2x,3x týdně malinko přisolím. Podporuje chuť k jídlu. A jinak všechno, co jste jí dávala dřív, jen pozor na zeleninu co nadýmá. A nedávat jí zbytečně moc i když ráda krmíte. Přeji šťastný odchov
A ještě než zapomenu. Vyjmenovalo se tady několik způsobů krmení, tak jak každému vyhovuje. Tak by se nemělo zapomenout, že králík , ať je to zakrslík, nebo obr ke svému trávení potřebuje dostatek vlákniny. Takže si klidně pochutná na delším seně, starších usušených kopřivách, troše slámy-nejlíp ovesné. Otruby bych nedoporučovala. Za 1) musejí se namočit, hrozně nabobtnají a i tak můžou králíkovi udělat ve střevech paseku, a za 2) jsou součástí granulí.
Mléko jsem raději nedala, snažíme se dávat víc zeleniny a dostává hodně zeleného. To co doposud, ale ve větší dávce. Ještě jsme neměli možnost mláďata spočítat, ale 7 jich tam je určitě. Samice je hnědá, nazvala bych to divoké zbarvení a byla krytá - bílým králíkem s tmavým čumáčkem. Název bohužel neznám. Dostali jsme ji vlastně omylem. Sousedovi ji donesl známý, že jich má hodně, tak ať ji zabije a dá ji psům. Tak nám ji nabídli. Rovnou ji dali k výše zmiňovanému samci přes noc, ale vzhledem k tomu, že se mláďata narodila již 29-30 den, je možné, že přišla již březí úplně jiným samcem mláďátka jsou hodně tmavě hnědí. Samice má středně hnědé tělo, bříško má stvětlejší a na hnízdě jsou rezavé a bílé chlupy. Mám podezření, že tady otec není vůbec jistý
.
Dobrý den. Všem Vám moc děkuji za Vaše rady.
Králíčci jsou naprosto úžasní, mají krásné zbarvení. Už pomaličku utíkají z hnízdečka. Jsou až moc živí, a to je snad dobře.
Určitě potom přidám něáké fotky, až budou větší. Teď mám ovšem pár foteček z dneška. :)
elize
napsal(a):
Dobrý den. Všem Vám moc děkuji za Vaše rady.
Králíčci jsou naprosto úžasní, mají krásné zbarvení. Už pomaličku utíkají z hnízdečka. Jsou až moc živí, a to je snad dobře.
Určitě potom přidám něáké fotky, až budou větší. Teď mám ovšem pár foteček z dneška. :)
Nechci Vám kazit radost, jak jsou staří? Vylézat z hnízda by měla cca až když začínají vidět, pokud jsou takhle malá jako na obrázku, je to velice brzo, to by znamenalo málo mléka u samice. Jak jsem počítala je jim asi 5 dní. Napište jak jí krmíte a z čeho pije. Moc pozdravuji.
m.l.
napsal(a):
Nechci Vám kazit radost, jak jsou staří? Vylézat z hnízda by měla cca až když začínají vidět, pokud jsou takhle malá jako na obrázku, je to velice brzo, to by znamenalo málo mléka u samice. Jak jsem počítala je jim asi 5 dní. Napište jak jí krmíte a z čeho pije. Moc pozdravuji.
Ano je jim 5 dní. Nemyslím tím, že přímo vylázají, ale že se tak moc hemží že kdo skoro mimo hnízdo, a když je zahrabeme do tak oni se s toho vyhrabou. Jinak bříška mají hezky zakulacená (napapaná) takže si nemyslím, že by měla málo nebo slabé mléko. Teďkom jí dávám každý den něakou zeleninu, a jinak máme speciální krmivo. Večer dostane plnou misku, ráno seno a něakou tu mrkev. Ale otázku "Z ČEHO PIJE" jsem něák nepochipila ..
lavacca
napsal(a):
Máte krásné strakáčky. Gratuluji
Jinak je mi divné, že se takhle "dokopávají" z peřinky z chlupů. Kde je máte? Nebo spíš kolik je tam stupňů?
Jinak dotaz z čeho pije je zda z misky či napáječky. V misce může být nějaký bacil (může do toho i sama čůrat, kadit).
Mockrát děkuji, tatínek byl strakatý, zřejmě to mají po něm.
Mám je normálně v domě. A máme tady kolem 23°C. Ano tak už chápu, pije z napáječky, misku jsme měli ale pořád ji vylívala.
elize
napsal(a):
Mockrát děkuji, tatínek byl strakatý, zřejmě to mají po něm.
Mám je normálně v domě. A máme tady kolem 23°C. Ano tak už chápu, pije z napáječky, misku jsme měli ale pořád ji vylívala.
Tak to je pak jasný, je jim dost teplo, tak "peřinku" nechtějí. :) Já je mám venku v králíkarně, co je ještě v dřevěném domku, takže je tam chladněji.
Jinak nakonec jsou bobečci oba černí s holandskou kresbou - no, celá máma. Jsou roztomilí a hezky rostou, což je nejdůležitější.
Já dávám např. misku - napáječku ignoruje.
lavacca
napsal(a):
Tak to je pak jasný, je jim dost teplo, tak "peřinku" nechtějí. :) Já je mám venku v králíkarně, co je ještě v dřevěném domku, takže je tam chladněji.
Jinak nakonec jsou bobečci oba černí s holandskou kresbou - no, celá máma. Jsou roztomilí a hezky rostou, což je nejdůležitější.
Já dávám např. misku - napáječku ignoruje.
Jůů. Tak to přeji příjemný odchov.
Všimly jsem si, že jeden mrňousek má chloupky jenom na zádech a na boku a hlavičce je ještě růžový. Tak doufáme, že se to spravý. A už se těšíme až se s nima budeme mazlit . . :)
elize
napsal(a):
Všimly jsem si, že jeden mrňousek má chloupky jenom na zádech a na boku a hlavičce je ještě růžový. Tak doufáme, že se to spravý. A už se těšíme až se s nima budeme mazlit . . :)
Díky. Minule ze stejné spojení byla modrobílá a černá s bílou lysinkou, tak snad se zas povedly holky. :)Ona to tak mívají... zvlášť viditelné je to na bíle zbarvených. U nás na černobílých moc ne. :)
Jinak mazlení přijde, to jo. zatím je to jen kouknutí, zda jsou ok. I když včera jsem je v tom hnízdě nemohla najít...nandala jim tam další seno, asi je chtěla izolovat od toho vedra venku či co..den předtím byli ale jak sudy (přejedený),tak to snad bude ok.
elize
napsal(a):
Tak to znamená, že rodiče buď jsou tedíci, nebo mají teddy vlohu. Pokud má chovatel štěstí, mohou se s tzv. klínem narodit všechna králičata. Klínem se označuje proužek chlupů od hlavy po ocásek, který je znát už 2-3 den. Přibližně ve třech týdnech už není znát, ostatní srst ho doroste.
m.l.
napsal(a):
Tak to znamená, že rodiče buď jsou tedíci, nebo mají teddy vlohu. Pokud má chovatel štěstí, mohou se s tzv. klínem narodit všechna králičata. Klínem se označuje proužek chlupů od hlavy po ocásek, který je znát už 2-3 den. Přibližně ve třech týdnech už není znát, ostatní srst ho doroste.
Oba rodiče jsou lvíčci. Už tam těch chloupků má trochu více. Tak snad z něj nebude skinny králíček . . :))
elize
napsal(a):
Oba rodiče jsou lvíčci. Už tam těch chloupků má trochu více. Tak snad z něj nebude skinny králíček . . :))
u nás to měla hlavně králíčata po matce lvíček, otec angorák. Ale i naši nynější genoví teddíci mají klínek trochu znát. nějak mi vypadlo napsat, že to bývá u králíků s delším chlupem.
Dobrý den, tak naši králíčci už koukají. Jsou to strašní zvědavci.
Omlouvám se za kvalitu fotky, ale je to foceno mobilem.
My bohužel nemáme foťák a z mobilu je to bída To ty Vaše fotky jsou luxus
Navíc by asi byly na fotce jen tmavé šmouhy, protože jakmile se otevřou dvířka (Máme kotec se 2 dvířky - 1 s pletivem, 2 odeskované - funguje jako porodnice), tak mladí začnou skákat jak pobláznění, div nevypadnou ven. Ještě asi nevidí všichni, ale za to jeden filuta se činí - přítel tvrdí, že ho nachytal, jak už okusuje trávu. To mi příjde velkej fičák
.Já se z malých bohužel neraduji tak moc jak Vy - 1. jsem celý den v práci, takže všechny zvířata víceméně oběhnu a za 2. vím, že jsou pro užitek, takže jsme si mazlení a podobný "citový" věci zakázala. 5 let jsme měli zakrslého králíčka - holandského - sice to byla potvůrka, která se prakticky nenechala pohladit, ale měli jsme ji moc rádi. O to víc je pro mě těžký se začít na králíčky dívat z té praktické stránky...
Já odmala mazlila i králíky na maso, takže s tím nemám problém. Přece jen ono jsou králíčátka lákavá. Jsou tak krásně chlupaťoučká. Zrovna dneska jsem jednoho z našich mazlila. Vlastně jsem přišla na to, že mi ti 2 úplně stačí. Aspoň je člověk pořád vymazlí a líp se udají než mít např. 6-7 kousků.
Tak mi příjde, že vidí už skoro všichni. Jeden králíček byl evidentně rozespalý, tak měl očičko ještě zalepené. Dnes mě skoro omyli, když jsem otevřela králíkárnu, lekla jsem se, že jsou 2 králíčci mrtví. Samice totiž, jak nás slyší, letí ke dvířkům jak šílená - a to bych řekla, že má jídla dost a dost. Naprosto nebere ohled na malý. Klidně na ně šlápne. Ráno jsem šla do práce s obavou a odpoledne jsem se musela trochu odhodlat se jít podívat, jak jsou na tom. Dva králíčci leželi vedle misky natažení a vůbec se nehýbali.... No jo, co by člověk nechtěl v 35 stupňových vedrech. Aj těm malejm je vedro Tak se pak zvedli, jako, proč je ruším a tryskem odběhli do vedlejší "místnosti". Takže hlásím, že u nás zatím žádný ztráty!!
lavacca
napsal(a):
už koukáme. :)
Jůů, Vaši králíčci jsou moc krásní. Jak staří jsou? Psala jste 10 dní a jsou tak velcí. Těm našim je 14. dní a zdají se mi oproti těm vašim malincí. Jinak jsem se chtěla zeptat v kolika týdnech se můžou vytahovat z klece (popřípadě králikárny) na mazlení ?? Mockrát Děkuji . . .
elize
napsal(a):
Jůů, Vaši králíčci jsou moc krásní. Jak staří jsou? Psala jste 10 dní a jsou tak velcí. Těm našim je 14. dní a zdají se mi oproti těm vašim malincí. Jinak jsem se chtěla zeptat v kolika týdnech se můžou vytahovat z klece (popřípadě králikárny) na mazlení ?? Mockrát Děkuji . . .
Schválně jsem je vážila - ve 12 dnech měli 134 a 154 g (jeden je o kousek větší, stejně to bylo i u minulého vrhu - to byly 2 holky). Teď to vypadá zase na 2 holčičky. :) Ono taky něco jiného je, když jsou jen 2 a něoc jiného, když jich je 6..to budou 100% menší než ti naši "vycumlánci".
Já na ně sahám už 1.den po narození - zvlášť v těhle vedrech je potřeba případného uhynulého králíčka odstranit. Na mazlení jako takové je beru cca 3 týdenní (v té době už obvykle sami běhají a začínají být akční). Do té doby je občas vyndám, zvážím, zkouknu, dám pusu a jdou zas zpět.
lavacca
napsal(a):
Schválně jsem je vážila - ve 12 dnech měli 134 a 154 g (jeden je o kousek větší, stejně to bylo i u minulého vrhu - to byly 2 holky). Teď to vypadá zase na 2 holčičky. :) Ono taky něco jiného je, když jsou jen 2 a něoc jiného, když jich je 6..to budou 100% menší než ti naši "vycumlánci".
Já na ně sahám už 1.den po narození - zvlášť v těhle vedrech je potřeba případného uhynulého králíčka odstranit. Na mazlení jako takové je beru cca 3 týdenní (v té době už obvykle sami běhají a začínají být akční). Do té doby je občas vyndám, zvážím, zkouknu, dám pusu a jdou zas zpět.
Chovu zdar,
mne sa pred včerom okotila samica NoS č.b a ku podiv keď som sa pozeral po prvý krát tak mala 6 mladých a o 2 hodinky my nedalo sa pozrieť tak som išiel skontrolovať hniezdo a našiel som v hniezde ďalších 7 malých čiže samica ich má v hniezde až 13"kúskov". Všetkých kŕmi bez problémov.Moje samice bez problémov dovolia pozrieť do hniezda,nie sú agresívne aby si bránili mladé.
lavacca
napsal(a):
To mi povídejte. Já se od nich ráno nemůžu odtrhnout...a kdybych je chtěla rušit, tak je muckám i večer. Ale je sranda je pozorovat, jak už běhají po kotci a snaží se něco žužlat.
To věřím. Sestra taky volala, že už hopskají po kleci. Týden jsem je neviděla tak jsem zvědavá jak po tom týdnu vypadají. Už se nemůžu dočkat.
elize
napsal(a):
To věřím. Sestra taky volala, že už hopskají po kleci. Týden jsem je neviděla tak jsem zvědavá jak po tom týdnu vypadají. Už se nemůžu dočkat.
To věřím. Teď jsou v tom nejlepším věku - krásně chlupaťoučcí, nikam moc neutíkají. A jak mají sladké výrazy.
princezna. :) Jsou to nakonec zase 2 holky. Jinak už jí úplně všechno co máma, je to sranda, když jí společně - 2 černobílé kuličky a jedna černobílá koule.
Naši králíčci budou mít zítra měsíc. Je užasné je pozorovat jak se perou s maminkou o mrkvičku. Taky už všechno papáme. Tak jsem si je zamilovala, že mi je líto dát je pryč. Jsou to moji zvědavci.
elize
napsal(a):
Naši králíčci budou mít zítra měsíc. Je užasné je pozorovat jak se perou s maminkou o mrkvičku. Taky už všechno papáme. Tak jsem si je zamilovala, že mi je líto dát je pryč. Jsou to moji zvědavci.
Jsou kouzelní. Ono loučení je někdy smutnější, ale mamina - králice to určitě ocení.
elize
napsal(a):
Jůů, jsou krásné, naprosto roztomilé.. My už máme doma jenom 2 ušáky. Takže si ještě užíváme mazlení v postýlce.. :)
No, je na ně skvělá podívaná.:) A zvlášť ta hnědooká holčička je "k sežrání". Má ty chloupky jak samet. Jo, to znám...i když nám se v posteli válí /teda teď už jen válelo/ štěňátko.