Na začátku roku jsem se zařekl, že již nebudu chov rozšiřovat. Před měsícem jsem ale králíky opět neměl kam dávat. Takže jsem opět začal budovat další novou šestikotcovou králíkárnu a opět jako stavebnici (což se mi velmi osvědčilo). Dnes jsem ji zdárně dokončil.
Uživatel s deaktivovaným účtem

veľmi pekná práca-nech sa chov darí,aby ste o rok musel znovu pristaviť aspoň jednu takúto parádu
drozd
napsal(a):
Vím, že to toto vlákno staré, ale zkusím. Prosím jak máte řešen vnitřek kotce? Je vyplechován, nebo to je nátěr a jaký? Epoxid? Šel by uveřejnit i snímek ze zadu? Děkuji
Vnitřek je natřený epoxid + polyuretan a pořád to perfektně drží. Zezadu je to klasicky: spádovaná přetažená podlaha a mezera na odtok moči.
radekseznam
napsal(a):
Vnitřek je natřený epoxid + polyuretan a pořád to perfektně drží. Zezadu je to klasicky: spádovaná přetažená podlaha a mezera na odtok moči.
Zrdavím!
Můžete mi prosím upřesnit co je to (expoxid + polyuretan) přesně za nátěr? Případně jaký je obchodní název? Právě řeším jak udělat podlahu, takže je to pro mne autuální. Děkuji.
Já jsem si tu barvu přinesl z práce, kde jsme stříkali ocelová sila. Byla to profi barva HEMPEL. V maloobchodě se asi sehnat nedá, ale jistě jsou dvosložkové barvy na bázi epoxidu, které vedou v drogeriích. Já jsem použil jako základ epoxid a na vrchní nátěr polyuretan (je to prakticky na stejné bázi) , takže lze použít na oba nátěry pouze epoxi.
radekseznam
napsal(a):
Na začátku roku jsem se zařekl, že již nebudu chov rozšiřovat. Před měsícem jsem ale králíky opět neměl kam dávat. Takže jsem opět začal budovat další novou šestikotcovou králíkárnu a opět jako stavebnici (což se mi velmi osvědčilo). Dnes jsem ji zdárně dokončil.
Gratulujem vam,jje to nadhera, ozaj velmi pekne ,mozem poprosit rozmery a spytat sa akych kralikov chovate. Ci pouzijete tuto klietku na vykrm odstavenych kralikov, alebo pre chovne kraliky? Este ma zaujima preco tento material, viem ze je s nim perfektna robota a vzhlad je super no na tomto fore je prezentovano vela nazorov proti tomuto materialu, ake su vase skusenesti s nim. Dakujem.
Toto je 6k králíkárna pro chovné samice po odstavu (se zelenou podlahou) a pak mám dva velké kotce nad sebou (okrová podlaha) na odchov mladých od okocení po rozdělení. Mohu si nakreslit jaké chci rozměry (výkres v Autocadu který snadno a rychle upravím). Jinak chovám vídeňské šedé a modré. S OSB mám cca desetileté zkušenosti a zatím jen ty nejlepší. Desky si nechám nařezat a pak to jen skládám k sobě (rychlost a kvalita). Zatím se mi ještě nestalo, že by to králík někde prokousal, protože se nemá kde chytit, narozdíl od prken, kde se dostane přes hrany. Králíkárny bez venkovního nátěru mám pod střechou, ale jednu mám také na dešti cca 6 let(také pořádně natřenou z venku) a je také v pohodě (viz foto). Sice se trochu desky natáhly, ale dál už nepracují. Dřív jsem dělal králíkárny s kostrou z trámků, ale desky jsou samonosné a kostru nepotřebují. Někteří chovatelé argumentují, že je to drahé, a lze udělat králíkárnu i z odpadových prken mnohem levněji. To je pravda, ale já nestavím králíkárnu na 5 let, ale na 15 - 20 let a chci, aby také nějak vypadala. A když jsem byl u chovatelů v SRN tak tam to používá prakticky skoro každý. Už teď mám nakreslenou novou králíkárnu 9k. Nahoře 5 kotců pro chovné samce a dole 4 kotce pro samice s mladými.