?... Materiál pro králíkárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2011 23:07
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Prosím o radu zkušenějších: Přemýšlím o nové králíkárně (odchovně) a chtěl bych se zeptat, jaké zkušenosti máte s osb, qsb či jinými deskami. - Jaká je životnost, jsou i jiné varianty materiálu krom prken a zmíněných desek? Díky moc za každou radu, chovu zdar!

12.9.2011 23:58
jarvan

XXX.XXX.144.210

cerny.kamil napsal(a):
Prosím o radu zkušenějších: Přemýšlím o nové králíkárně (odchovně) a chtěl bych se zeptat, jaké zkušenosti máte s osb, qsb či jinými deskami. - Jaká je životnost, jsou i jiné varianty materiálu krom prken a zmíněných desek? Díky moc za každou radu, chovu zdar!

Zdravím,
ač OSBčka někteří lidé chválí, tak já jsem z nich udělal několik rezervních nástavků k úlům a i když jsem řezy několikrát zetřel epoxidovým lakem, tak se mi vlivem, převážně vzdušné, vlhkosti začaly vydrolovat a nadouvat, nebo lépe řečeno boptnat.
Nejlepší a nejlevnější je klasické prkno, může být klidně i od někuď vybourané ale dřevo je dřevo. Na spádované dno natahuji lino, na trámky proti okusu dám růžky z plechu, z venku natírám vyjetým olejem a králíkárna vydrží klidně i tři generace.

13.9.2011 10:05
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Já využil na jednu králíkárnu nevyužitou plovoucí podlahu. Je to skládačka, tak jsem si ji poskládal tak, aby se udělala jedna celá stěna. Takto jsem poskládal všechny stěny a pak je jen spojil pomocí hranolů. Pokud by někdo nechtěl dřevěné, šlo by použít určitě jeklů. S odstupem 6ti let už jsou ale patrné nedostatky. Špatně jsem vyřešil uchycení podlah, atd. no a přes takto vzniklé dírky v materiálu se do něj dostala voda a okamžitě bobtná. Problém je, že pak vyskočí celý spoj a stěna je v háji. Jinak jsem byl spokojený, údržba byla výborná, přetřel jsem vlhkým hadrem a králíkárna byla z venku i vnitř čistá.

13.9.2011 19:55
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Moc vám oběma děkuji za tipy a rady! Také si myslím, že klasická prkna jsou pro takto vytěžovanou stavbu lepší. Králíkárnu budu mít pod střechou, i tam se však vlhkost dostane, životnost zmíněných desek by byla určitě nižší než u prken (pevného dřeva). Ještě jednou díky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík