Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2011 21:02
micak

XXX.XXX.218.251

24.9.2011 22:13
micak

XXX.XXX.218.251

Kotiště umístěnné mimo kotec...

24.9.2011 22:30
radekseznam

XXX.XXX.16.196

Tak to je luxus. To mám rád, když chovatelské zařízení nějak vypadá a ne když někdo jenom šetří a dělá provizoria.
:-):-):-)smajlíksmajlíksmajlík

24.9.2011 22:44
micak

XXX.XXX.218.251

25.9.2011 12:20
pe3k

XXX.XXX.109.90

Tak toto už ano.Perfektné chovné zariadenie a tie externé priestory na kotenie...no paráááda :-) Konečne niečo ,čo nie je vyrobené z OSB dosiek,tak nevhodných na králikáreň.Chovatelovi patrí môj velký obdiv a úcta. ... p3k smajlíksmajlík

25.9.2011 12:36
kachna

XXX.XXX.188.76

pe3k napsal(a):
Tak toto už ano.Perfektné chovné zariadenie a tie externé priestory na kotenie...no paráááda :-) Konečne niečo ,čo nie je vyrobené z OSB dosiek,tak nevhodných na králikáreň.Chovatelovi patrí môj velký obdiv a úcta. ... p3k smajlíksmajlík

hm, a důvod? odkaz na nějakou studii o nevhodnosti? Odkaz na literaturu?
Řešili jsme to s kamarádem a ani jeden jsme nenašli nic, co by naznačovalo třeba zdravotní závadnost té umělé pryskyřice, která je použitá na lepení OSB desek.

25.9.2011 12:57
pe3k

XXX.XXX.109.90

kachna napsal(a):
Řešili jsme to s kamarádem a ani jeden jsme nenašli nic, co by naznačovalo třeba zdravotní závadnost té umělé pryskyřice, která je použitá na lepení OSB desek.

O zdravotnej závadnosti som ani ja nepočul.Mal som na mysli skôr nasiakavost osb dosiek čo v takomto prípade pri nevhodnej konštrukcii je dost pravdepodobné.A nie som určite sám,kto sa stretol s tým,že aj ked boli hrany zatreté lakom,prípadne farbou sa tieto po určitom čase v exterieri pôsobením poveternostných vplyvov začali drobit.A nehovoriac o agresívnosti králičieho moču.Nechcem tento príspevok kolegu micaka zmenit na debatu o vhodnosti či nevhodnosti daného materiálu,takže z mojej strany je to všetko. p3k

25.9.2011 18:32
majky79

XXX.XXX.96.65

kachna napsal(a):

říká vám něco formaldehid? Tím se ty desky lepí :-|

25.9.2011 18:32
majky79

XXX.XXX.96.65

kachna napsal(a):

26.9.2011 10:23
micak

XXX.XXX.218.251

majky79 napsal(a):

Jo to není zrovna něco extra ,ale tímto se to už snad nelepí smajlík nemyslíte ?

26.9.2011 10:29
micak

XXX.XXX.218.251

Páni kolegové pro "radekseznam a pe3k " děkuji za pochvalu,jsem rád že se to pozdává i někomu jinému, ať se chov daří. :-)smajlík

27.9.2011 16:51
karel55

XXX.XXX.130.3

smajlíksmajlík - nááááááádhera!!!! --- prozradíš mi jak je odváděná moč?? :o)

27.9.2011 17:12
micak

XXX.XXX.218.251

karel55 napsal(a):
smajlíksmajlík - nááááááádhera!!!! --- prozradíš mi jak je odváděná moč?? :o)

Moč neodvádím, původně tam měli být rošty ,ale prubnul jsem to bez nich a jde to. Do vany dávám první hobliny a na ně řezanou (i celou) slámu . moč se vsákne . Králík je s suchu a čistej ,což jsem si ani nemyslel,že to bude bez roštu. Naopak si myslím, že by z těžoval čištění a jak to znám sám by se musel čistit. Tak to když to vyklopím do koleček je to v minutě hotové ,někdy čes od času to opláchnu dezinfekcí . Nikdy jsem tak rád nečistil králíkům ,fakt paráda a pohoda.

28.9.2011 09:49
janahol

XXX.XXX.60.169

Chtěla bych se zeptat z čeho máte ty vany, jestli jsou z plechu, jak silného a čím to máte natřené?
Jinak tohle je z mého pohledu ta nejhezčí králíkárna, co jsem kdy viděla smajlík a to čištění Vám závidím :-))
My na jaře stavěli první králíkárnu a nasekali tam spoustu chyb i když jsem se před tím byla podívat i poptat u několika chovatelů smajlík Druhá, co jsme postavili v létě už se vydařila, ale ta vaše prostě nemá chybu smajlík Jana

28.9.2011 11:39
schmidt

XXX.XXX.91.132

micak napsal(a):
Moč neodvádím, původně tam měli být rošty ,ale prubnul jsem to bez nich a jde to. Do vany dávám první hobliny a na ně řezanou (i celou) slámu . moč se vsákne . Králík je s suchu a čistej ,což jsem si ani nemyslel,že to bude bez roštu. Naopak si myslím, že by z těžoval čištění a jak to znám sám by se musel čistit. Tak to když to vyklopím do koleček je to v minutě hotové ,někdy čes od času to opláchnu dezinfekcí . Nikdy jsem tak rád nečistil králíkům ,fakt paráda a pohoda.

zdravím a musím konstatovat, že kolega micák to dovedl k dokonalosti i dizainově - paráda. já jsem to vyřešil obdobně, kotce mám zhotovené z osb desky, vždy jako jednu velkou bednu o třech kotcích. jako vany používám řeznické bedny rozměru 80 x 60 x 22 cm, které jsem koupil u firmy TBA plast v humpolci - www: tbaplast.cz. přední hranu jsem zkrátil o cca l0 cm pilkou kmitalkou. mají je v nabídce i nyní za 266,- kč bez dph. původně jsem si chtěl dovézt originál vany pro králíky z německa, ale cenově by to vyšlo možná nastejno, možná i dráž, vzhledem k cestovním nákladům. je tam ovšem daleko širší výběr co se rozměrů týče. škoda, že se zatím nenašel nikdo u nás, kdo by se pustil do výroby. řeknu vám - nemá to chybu a jak říká micák, nikdy jsem tak rád neházel hnůj, jak teď.

28.9.2011 12:07
micak

XXX.XXX.218.251

janahol napsal(a):
Chtěla bych se zeptat z čeho máte ty vany, jestli jsou z plechu, jak silného a čím to máte natřené?
Jinak tohle je z mého pohledu ta nejhezčí králíkárna, co jsem kdy viděla smajlík a to čištění Vám závidím :-))
My na jaře stavěli první králíkárnu a nasekali tam spoustu chyb i když jsem se před tím byla podívat i poptat u několika chovatelů smajlík Druhá, co jsme postavili v létě už se vydařila, ale ta vaše prostě nemá chybu smajlík Jana

Dobrý den, vany jsou lepené z plastu ,vybral jsem si zelený odstín a zadal jsem to firmě co lepí nádrže ,bazény apod. Uděláno přesně ,dá se říct na mm. Dodáno do týdne a cena 400 kč za kus.:-)

28.9.2011 12:19
micak

XXX.XXX.218.251

schmidt napsal(a):
zdravím a musím konstatovat, že kolega micák to dovedl k dokonalosti i dizainově - paráda. já jsem to vyřešil obdobně, kotce mám zhotovené z osb desky, vždy jako jednu velkou bednu o třech kotcích. jako vany používám řeznické bedny rozměru 80 x 60 x 22 cm, které jsem koupil u firmy TBA plast v humpolci - www: tbaplast.cz. přední hranu jsem zkrátil o cca l0 cm pilkou kmitalkou. mají je v nabídce i nyní za 266,- kč bez dph. původně jsem si chtěl dovézt originál vany pro králíky z německa, ale cenově by to vyšlo možná nastejno, možná i dráž, vzhledem k cestovním nákladům. je tam ovšem daleko širší výběr co se rozměrů týče. škoda, že se zatím nenašel nikdo u nás, kdo by se pustil do výroby. řeknu vám - nemá to chybu a jak říká micák, nikdy jsem tak rád neházel hnůj, jak teď.

No také jsem hledal nějaké vhodné vany ,ale nějak nepasoval rozměr. A ven se mně nechtělo něco zhánět. Tak jsem to dal udělat ,no a spokojenost . A jak často vyhazuješ ? Já jak kdy , za 2-3 týdny mohl bych co týden ,ale to tam nic není :-)) Když to nastelu těma hoblinama a nahoru slámu tak je tam sucho a králíci čisťounký.:-)

28.9.2011 13:37
schmidt

XXX.XXX.91.132

micak napsal(a):
No také jsem hledal nějaké vhodné vany ,ale nějak nepasoval rozměr. A ven se mně nechtělo něco zhánět. Tak jsem to dal udělat ,no a spokojenost . A jak často vyhazuješ ? Já jak kdy , za 2-3 týdny mohl bych co týden ,ale to tam nic není :-)) Když to nastelu těma hoblinama a nahoru slámu tak je tam sucho a králíci čisťounký.:-)

přizpůsobil jsem rozměr kotce rozměru vany a basta. vyhazuju to podle potřeby v závislosti kolik je v kotci králíků. pokud je tam jeden, tak jak píšeš ty a pokud je tam samice s mladýma, tak každý týden.

28.9.2011 14:14
micak

XXX.XXX.218.251

schmidt napsal(a):
přizpůsobil jsem rozměr kotce rozměru vany a basta. vyhazuju to podle potřeby v závislosti kolik je v kotci králíků. pokud je tam jeden, tak jak píšeš ty a pokud je tam samice s mladýma, tak každý týden.

Přesně, je to rychlovka .

28.9.2011 14:33
schmidt

XXX.XXX.91.132

od koho pocházejí ti třísloví???

28.9.2011 14:59
micak

XXX.XXX.218.251

schmidt napsal(a):
od koho pocházejí ti třísloví???

Od ing. Matyáše něco z rakous a bavor.

30.9.2011 13:45
awake

XXX.XXX.184.85

micak napsal(a):
Zde králíkařím ....

tééééda, to je krásasmajlíksmajlíksmajlík

MichalMichal

1.10.2011 15:11
MichalMichal

XXX.XXX.3.246

Dobrý den, nevím kdo kde přišel na to, že OSB desky jsou nasákavé. Jednu králikárnu z tohoto materiálu mám a při další stavbě bych nic jiného nepoužil než OSB desky. OSB jsou dělané tak , aby odolaly vlhkosti. OSB materiál je používán na stavbu domů,kde je nutnost nejvyšší kvality .

Zde je zdroj na technologie výroby : http://www.dskstavebniny.cz/cs/drevostepkove-desky

Dřevoštěpkové desky - OSB

Jedná se o víceúčelové desky z orientovaných štěpků (z ang. jazyka - Oriented Strand Board). OSB desky jsou vyráběné lepením orientovaných dřevěných třísek ve třech vrstvách. Vrchní a spodní vrstva štěpek je orientována souběžně a prostřední vrstva příčně na podélnou osu desky.

Mezi hlavní přednosti OSB desky patří jejich pevnost a tuhost, velké formáty umožňují méně spojů, a tím méně tepelných a akustických ztrát. OSB desky mají dobrý tepelný odpor a požární odolnost. Jsou zdravotně nezávadné, odolné proti rázům, vibracím, dále proti zemětřesení, silným větrům a vlhkosti. Desky se mohou opatřit na hranách perem a drážkou pro snadnější spojení.

OSB desky jsou určeny pro použití ve vlhkém prostředí, k výrobě palet, obalů, beden, na dřevostavby, nosníky a nosné konstrukce, střechy, podlahy, stěnové panely, ve stavebnictví, atd.

2.10.2011 14:13
micak

XXX.XXX.218.251

Á zase ty božské OBS deky, vedle je na to super otázka ,tak to flákni tam přímo k tématu .

2.10.2011 18:55
michalmichal

XXX.XXX.3.246

Dobrý večer a omlouvám se , že jsem to umístnil jsem do tohoto vlákna. Ale ve starších příspěvcích na tomhle vlákně se toto řešilo, tak sem nějak považoval na to reagovat . Byť pozdě :-)

2.10.2011 19:49
karel55

XXX.XXX.113.165

micak napsal(a):
Á zase ty božské OBS deky, vedle je na to super otázka ,tak to flákni tam přímo k tématu .

smajlíksmajlík posílám večerní pozdrav KAREL:o)

2.10.2011 19:53
micak

XXX.XXX.218.251

Zdravím též ,jak se vede ?:-)

11.2.2012 11:59
frgntiwe

XXX.XXX.165.190

králikáren je dokonalá, je to to najkrajsie co som doteraz videl. Inspirativne. Mam aj jednu otazku. Mozete mi napisat ake mate rozmery kotiste? Predpokladam ze chovate stredne plemena kralikov. Dakujem

11.2.2012 17:48
loudas

XXX.XXX.64.242

Opravdu nádhera. Smekám. Jen bych se chtěl zeptat celá králíkárna je zděná z cihel včetně stropů a podlah u každého boxu a k tomuto jsou připevněna dřevěná dvířka a vložen plastový šuplík? Jen uvažuji jak to vypadá, když vyndáte šuplík na čištění, tak jestli je podlaha zděná nebo na čem je vlastně ten šuplík položen a na čem zajíc po jeho vyjmutí sedí. Děkuji. Louda

Přidejte reakci

Přidat smajlík