Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bazzys

11.10.2011 08:29
Bazzys

XXX.XXX.90.193

LIdi prosim poradi nekdo???? Radila mi tu myxomatoza 7 králíku me poslo,zbitek byl v poho takze si myslim ze uz prestala radit.Ale vcera vecer jsem krmil ten zbytek králíku a vse bylo v poho zrali litali po kotci. NO a dnes ráno jdu krmit a tri králici mrtví 2 trimesicni a 1 dokonce 6 mesicni a mam za to ze do dalsiho rana nevidrzi dalsi tri jsou schouleni A ani jidlo neprijimaji sim vas o radu prosim s pozdravem Bazzys smajlíksmajlík

11.10.2011 10:17
lavacca

XXX.XXX.174.230

Já bych ty zbylé zabila dřív než se budou trápit. Pokud takhle padají, byl by zázrak, že by to ti zbylí 4 zvládli. :-|

11.10.2011 11:14
jarvan

XXX.XXX.144.210

Nic moc se dělat nedá. Asi bych počkal jak to dopadne.
A příště očkovat, očkovat a ještě jednou očkovat! A to nejen u Vás, ale musíte přesvědčit o nutnosti očkování i okolní chovatele, jinak se myxomatózy nezbavíme.

11.10.2011 11:46
bazzys

XXX.XXX.90.193

TAk uz jsem je zabil protoze mi zacali kapat nejak rychle do dvou hodin od podani tohoto clanku mi padli dalsi dva byla to ma prvni skusenost s kraliky a myslim ze to vzdam mel jsemjich 50 stoho jsem jich 25 dal do mrazaku pak mam 3 samice a jednoho samce na chov zbytek byly moc mladi a ted za to platim umiraji jak mouchy .

13.10.2011 16:37
danurba

XXX.XXX.40.197

každý začátek je těžký, když už jste jednou začal, bylo by škoda skončit takhle rychle. Spíš to berte jako poučení pro příště. Myxomatóze se dá snadno předejít očkováním.

13.10.2011 23:36
borax

XXX.XXX.91.54

danurba napsal(a):
každý začátek je těžký, když už jste jednou začal, bylo by škoda skončit takhle rychle. Spíš to berte jako poučení pro příště. Myxomatóze se dá snadno předejít očkováním.

Tak to je depres! smajlík smajlíkTo by mě taky zlomilo.
Vše co nemáte očkováno ihned zabijte, pořiďte nové chovné kusy.
Hlavu vzhůru a znovu na to. OČKOVAT!!

15.10.2011 18:39
michalmichal

XXX.XXX.3.246

Zdravím,přesně tak. Vakcinovat a hlavně REVAKCINOVAT (mladé) ! O očkování je tu toho dost . Doporučuji Vám najít si MVDr který Vám je schopen prodat vakcíny a očkujte si sám.Nic na tom není. Hodně chovatelů dojelo na to, že buďto šetří a neočkují , nebo čekají na MUDr až přijde a to bývá i za dost dlouho (už jsem se osobně setkal s odpovědí,že dojede až budu mít 50ks pokupě na očkování smajlík ) . Marně sem mu vysvětloval smajlík , že ikdyby naočkoval 1 ks tak mu zaplatím celou ampuli a může ji klidně vyhodit . Nepochopil. Tak si očkuju sám a Vám doporučuji to samé. Hodně zdaru v chovu a nehažte flintu do žita. M.

15.10.2011 19:43
borax

XXX.XXX.91.54

michalmichal napsal(a):
Zdravím,přesně tak. Vakcinovat a hlavně REVAKCINOVAT (mladé) ! O očkování je tu toho dost . Doporučuji Vám najít si MVDr který Vám je schopen prodat vakcíny a očkujte si sám.Nic na tom není. Hodně chovatelů dojelo na to, že buďto šetří a neočkují , nebo čekají na MUDr až přijde a to bývá i za dost dlouho (už jsem se osobně setkal s odpovědí,že dojede až budu mít 50ks pokupě na očkování smajlík ) . Marně sem mu vysvětloval smajlík , že ikdyby naočkoval 1 ks tak mu zaplatím celou ampuli a může ji klidně vyhodit . Nepochopil. Tak si očkuju sám a Vám doporučuji to samé. Hodně zdaru v chovu a nehažte flintu do žita. M.

Souhlasím s Vámi.
Očkovat si sám a nejen kvůli ceně.Je opravdu problém sehnat v tu pravou chvíli vet.
U králíků"březňáků" jezdil po vesnici jak šílený a pak ho celý rok člověk neviděl!!
Nemluvě o tom, že chovatelů je čím dál méně smajlík

26.10.2011 10:37
mlynář

XXX.XXX.210.37

borax napsal(a):
Tak to je depres! smajlík smajlíkTo by mě taky zlomilo.
Vše co nemáte očkováno ihned zabijte, pořiďte nové chovné kusy.
Hlavu vzhůru a znovu na to. OČKOVAT!!

Mám v plánu taky očkovat.Dočetl jsem se že mladí se očkují po odstavu kolem 8 týdne.A na chovné, že je očkování jednou za rok.Mohl by mi někdo říct kdy je nejlepší očkovat? Děkuji

26.10.2011 18:06
boot

XXX.XXX.232.41

Nejlepší je asi někdy na jaře, než se začnou líhnout komáři.

27.10.2011 06:28
mlynář

XXX.XXX.210.37

boot napsal(a):
Nejlepší je asi někdy na jaře, než se začnou líhnout komáři.

A nevadí když jsem koupil samičku do chovu a ta měla očkování začátkem října?To ji mám nechat taky hned na jaře přeočkovat a nebo zase až na podzim.Já jen aby ji ty dvě dávky po sobě vlastně s odstupem půl roku neuškodily

27.10.2011 10:24
evina66

XXX.XXX.202.71

Klidně na jaře naočkujte kombinovaně, máte na rok vystaráno, mladé očkujte v 10. týdnu, kdy mají vytvořenou imunitu. Jen pokud je špatná nákazová situace očkujte dřív a pak přeočkujte.

27.10.2011 12:51
kralikofil

XXX.XXX.36.70

mlynář napsal(a):
A nevadí když jsem koupil samičku do chovu a ta měla očkování začátkem října?To ji mám nechat taky hned na jaře přeočkovat a nebo zase až na podzim.Já jen aby ji ty dvě dávky po sobě vlastně s odstupem půl roku neuškodily

Očkovací schéma musíte dodržovat dle použité vakcíny - u kombinace je půlroční, u mono je roční. Podívejte se na vakcíny na www.bioveta.cz,

27.10.2011 12:54
kralikofil

XXX.XXX.36.70

mlynář napsal(a):
Mám v plánu taky očkovat.Dočetl jsem se že mladí se očkují po odstavu kolem 8 týdne.A na chovné, že je očkování jednou za rok.Mohl by mi někdo říct kdy je nejlepší očkovat? Děkuji

Očkování u mláďat je trochu složitější. Plnou imunitu si jsou schopna vytvářet až po 10.tém týdnu věku. Před tímto věkem se očkuje v případě nepříznivé nákazové situace - v případě nákazy pak přežije alespon nějaké procento, u kterého se již imunita vyvinula.Pokud se mláďata očkují před tím 10.tým týdnem, tak pak se musí po měsíci přeočkovat. Následně pak již pokračuje schéma běžného očkování - kombinace každý půlrok, mono každý rok.

28.10.2011 17:31
evina66

XXX.XXX.202.71

Úryvek z letáku Pestorin.mormyx:
Plná chráněnost po vakcinaci se vyvine u myxomatózy za 9 dní a u hemoragického onemocnění za 10 dnů a přetrvává proti hemoragickému onemocnění po dobu 1 roku a proti myxomatóze po dobu 6 měsíců.
Doporučuje se očkovat chovné kusy 2krát do roka, ale nevím proč bych ho rvala vakcínou na zimu, kdy myxomatoza není a na mor dle letáku funguje očkování 12 měsíců. Chovné kusy očkuji pouze v květnu (bydlíme na Vysočině, výskyt hmyzu je pozdější než v nížinách), mláďata v 10. týdnu věku. V zimě očkuji mláďata jen na mor, od jara kombinovaně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík