Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Boot

17.10.2011 12:48
Boot

XXX.XXX.232.41

Dobrý den. Samice se nechce prskat, je asi moc zatloustlá. Chci se zeptat, jestli by nevadilo, kdybych jí nechal třeba pár dní u samce v kotci, zda-li by se něco špatného nestalo. A také u těch, co to již tak udělali, jaké byli výsledky? Děkuji za odpověď.

17.10.2011 12:56
usaci

XXX.XXX.38.186

Já nechávám samce u samice klidně 3 týdny, brzy se zklidní a jsou k sobě přátelští. Nikdy se mi samec ani samice neuštvali , jak jsem někde četla.
Nevýhoda je v tom, že se neví přesný termín porodu!

17.10.2011 12:59
usaci

XXX.XXX.38.186

Oprava - nechávám samici u samce.

17.10.2011 13:02
kralikofil

XXX.XXX.36.70

Boot napsal(a):
Dobrý den. Samice se nechce prskat, je asi moc zatloustlá. Chci se zeptat, jestli by nevadilo, kdybych jí nechal třeba pár dní u samce v kotci, zda-li by se něco špatného nestalo. A také u těch, co to již tak udělali, jaké byli výsledky? Děkuji za odpověď.

Králice mají dvojitou dělohu, tudíž mohou zabřeznout dvakrát, což je následně pro matku i mláďata velmi nebezpečné - samici to vyčerpá a nemusí přežít ani ona, ani mláďata. Samičku prostě připusťte, když je v říji. Na zimu připouštění nebývá úspěšné.

17.10.2011 16:46
lavacca

XXX.XXX.1.3

Boot napsal(a):

Jak již někdo psal, samice může zabřeznout nadvakrát. Nám se to stalo - samice byla u samce týden, po 3 týdnech potratila (1 plod a 1 cca 2 týdenní zárodek). Všude psali, jak je dobré ji po potratu dát zase k samci, a hle - ona u známé, která má samce, porodila 4 králíčky! Takže jsme pak přesouvali týdenní králíčata i s mámou.

Já bych do toho bydlení samce se samici už nikdy nešla, dát k sobě na skok, zapsat a zas od sebe.

Jinak já si letos brala začátkem března samičku - taky byla tluščí než má a po 14 dnech jsem jí zkusila připustit a byli z toho 2 krásní králíčci. Pak si sama dala po odstavu měsíc pauzy a poté měla opět 2 králíčky. Teď bude mít do jara pauzu. :) Jinak je už 3 letá, zakrslina, takže mi ti 2 prcci úplně stačí.

17.10.2011 19:21
martin1147

XXX.XXX.130.54

Samice se neprskaj, samice se remlují.Prskaj se kozy pane chovately!!!

18.10.2011 09:44
evina66

XXX.XXX.202.71

martin1147 napsal(a):
Samice se neprskaj, samice se remlují.Prskaj se kozy pane chovately!!!

Když už tak ramlují a ne remlují, paní chovatelko (z německého rammeln =pářit se) a "pane chovateli" (jako muži) nikoli "pane chovately"! Když už tady tedy chcete řešit věci, které jsou pro chov irelevantní.

9.1.2012 18:36
muki

XXX.XXX.108.182

:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík