Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2011 14:06
usaci

XXX.XXX.38.186

Jak se připravujete na zimu? Krmíte ještě zelenou trávou, když nemrzne (ale v noci je na nule)? Jak plánujete napájení v mrazech?
Obalila jsem kuličkovou napáječku včetně kovového sosáčku topným kabelem s termostatem(+3 až +10 C) a zkouším, kdy zamrzne kulička. Máte s tím někdo zkušenost?
Díky za rady.

29.11.2011 16:45
chulo

XXX.XXX.170.246

usaci napsal(a):
Jak se připravujete na zimu? Krmíte ještě zelenou trávou, když nemrzne (ale v noci je na nule)? Jak plánujete napájení v mrazech?
Obalila jsem kuličkovou napáječku včetně kovového sosáčku topným kabelem s termostatem(+3 až +10 C) a zkouším, kdy zamrzne kulička. Máte s tím někdo zkušenost?
Díky za rady.

Mohla byste ten patent vyfotit? Docela by mě to zajímalo.smajlík Já zeleným nekrmím už od října, tady na Vysočině je vše zamrzlé i přes den. Jinak taky používám kuličkové napáječky, kromě jedné závěsné niplové, kterou jsem vzal na zkoušku. Všechny napáječky večer kolem 21.00 sundám a dám je do garáže, kde nemrzne. Ráno jim je vrátím a přes den v nich voda nestačí zamrznout. Přes noc teda králíci vodu nemají, ale pro mě je to lepší, než ráno všechno rozmrazovat. Tak to ale jde dělat za těchto "mírných" klimatických podmínek, děsím se toho, až přijdou tuhé mrazy. S tím kabelem by to asi šlo, ale já mám 12 napáječek a králíkárny daleko od zdroje elektřiny, tak by to bylo složitější.
Musím se pochlubit fotkou - můj první vrh čistokrevných ČShav. Je jich tam šest a dneska mají 8 dní.:-)

29.11.2011 17:57
borax

XXX.XXX.91.54

chulo napsal(a):
Mohla byste ten patent vyfotit? Docela by mě to zajímalo.smajlík Já zeleným nekrmím už od října, tady na Vysočině je vše zamrzlé i přes den. Jinak taky používám kuličkové napáječky, kromě jedné závěsné niplové, kterou jsem vzal na zkoušku. Všechny napáječky večer kolem 21.00 sundám a dám je do garáže, kde nemrzne. Ráno jim je vrátím a přes den v nich voda nestačí zamrznout. Přes noc teda králíci vodu nemají, ale pro mě je to lepší, než ráno všechno rozmrazovat. Tak to ale jde dělat za těchto "mírných" klimatických podmínek, děsím se toho, až přijdou tuhé mrazy. S tím kabelem by to asi šlo, ale já mám 12 napáječek a králíkárny daleko od zdroje elektřiny, tak by to bylo složitější.
Musím se pochlubit fotkou - můj první vrh čistokrevných ČShav. Je jich tam šest a dneska mají 8 dní.:-)

Pěkné foto. :-)
Radost pohledět smajlík

2.12.2011 06:05
usaci

XXX.XXX.38.186

Nemám sice foto kuličkové napáječky - stejně je celá obalená vodovodní izolací, ale mám foto své první vyhřívané misky ( je focena zespodu, aby byl viděn ten kabel a modrý termostat) . Ta asi nezamrzne!

5.12.2011 19:43
chulo

XXX.XXX.170.246

usaci napsal(a):
Nemám sice foto kuličkové napáječky - stejně je celá obalená vodovodní izolací, ale mám foto své první vyhřívané misky ( je focena zespodu, aby byl viděn ten kabel a modrý termostat) . Ta asi nezamrzne!

Vypadá to dobře. Jak to zatím funguje? Já ty nerezové ani plastové misky nepoužívám, protože jsou moc lehké a králík by je převrhnul. A když se to stane v zimě králici s malými, nechci domyslet. Přidávám foto toho mého hnízda, dnes jim bylo 14 dní.

6.12.2011 06:07
usaci

XXX.XXX.38.186

chulo napsal(a):
Vypadá to dobře. Jak to zatím funguje? Já ty nerezové ani plastové misky nepoužívám, protože jsou moc lehké a králík by je převrhnul. A když se to stane v zimě králici s malými, nechci domyslet. Přidávám foto toho mého hnízda, dnes jim bylo 14 dní.

Takhle připravená miska je přišroubovaná na prkénko - jednak, aby se nepřevrhla a také aby nemohli ke kabelům zoubky.

Králíčata jsou teď na podzim vzácná! Ty přední jsou moc pěkná...:-)

6.12.2011 11:59
chulo

XXX.XXX.170.246

usaci napsal(a):
Takhle připravená miska je přišroubovaná na prkénko - jednak, aby se nepřevrhla a také aby nemohli ke kabelům zoubky.

Králíčata jsou teď na podzim vzácná! Ty přední jsou moc pěkná...:-)

Tak to je fajn vychytávka, to by mě nenapadlo. Ale letos je zima dost mírná, tak to jde. Je to s tím napájením piplačka. Jindy bývají mrazy od října do dubna, teď už je prosinec a sníh nikde. I když teď jsem kouknul z okna a začíná něco padat. smajlík Díky za pochvalu, za týden sem dám třeba zase fotku. :-)

12.12.2011 06:09
usaci

XXX.XXX.38.186

Pokud to někoho zajímá, tak mám první test vyhřívané kuličkové napáječky za sebou - bylo u nás -4 stupňů a kulička nezamrzla!smajlík
Další test - až bude mrazivý vítr nebo -20.

Také jsem zjistila, že výhřívaná napájecí miska má velké nedostatky. Špatně se vylévá stará voda, když je připevněná kabelem ke kraji králíkárny, aby kabel nemohli králíci okousat. Také únik tepla je asi větší než u kuličkové napáječky, která je celá zabalená do vodovodní izolace. Zase je potřeba u kuličkové napáječky pokaždé odtočit tepelný kabel ze sosáčku, když se má odšroubovat, aby se vyměnila voda.

Chovu zdar!

13.12.2011 07:14
usaci

XXX.XXX.38.186

kuličková napáječka omotaná tepelným kabelem s termostatem(+3 až +10) a obalená izolací

13.12.2011 09:09
usaci

XXX.XXX.38.186

chulo napsal(a):
Tak to je fajn vychytávka, to by mě nenapadlo. Ale letos je zima dost mírná, tak to jde. Je to s tím napájením piplačka. Jindy bývají mrazy od října do dubna, teď už je prosinec a sníh nikde. I když teď jsem kouknul z okna a začíná něco padat. smajlík Díky za pochvalu, za týden sem dám třeba zase fotku. :-)

Tak jak rostou strakáči?
Konečně jsem také připustila jednu samičku.:-)

13.12.2011 14:23
chulo

XXX.XXX.170.246

usaci napsal(a):
Tak jak rostou strakáči?
Konečně jsem také připustila jednu samičku.:-)

Jakou máte samičku? Mně na Štědrý den porodí další dvě (ČSč a Kal) a v lednu ještě jedna ČShav. Nedaří se mi připustit samičku Bu, dám je se samcem k sobě, ale jsou oba apatičtí, stojí jak sochy z kamene. Teď jsem dal do sklenice s vodou naklíčit oves, tak to vyzkouším.
Strakáči se mají k světu, dneska je jim 22 dní a už tak 3 dny lezou samici do misky s ovsem a ovesnými vločkami, dokonce jsem je viděl pít z kuličkové napáječky. Jsou to divočáci, v momentě jako když do nich střelí, musím je hlídat, aby nevyskočili ven z kotce, když krmím. A mámě nedají pokoj, pořád chtějí cucat. Zachytil jsem je dnes za ospalého zimního odpoledne. :-)

2.1.2012 13:52
usaci

XXX.XXX.38.186

smajlík

9.1.2012 09:10
usaci

XXX.XXX.38.186

chulo napsal(a):
Najdi matku. :)

Už ji vidím - kouká ji vlevo jen hlava. :-)
Téměř Vám závidím - u nás zatím samice nezabřezla...smajlík

9.1.2012 17:58
muki

XXX.XXX.108.182

Ak mate problemy s parením skuste nasledujuci trik: celých 10 dni pred planovaným pripustením VYDATNE krmit, granulovane krmivo, seno, jadrove krmivo a pokial mozno zozente si slnecnicu jadra resp. repku, taktiez celych desat dni podavat kusok zeleru - uvedené platí aj pre aj samca. Na desiaty den dajte samicu na velmi kratko do kotca k samcovi cca - 1min absolutne postaci. Nasledne samicu ihned odobete a nasledujucich 16 az 18 hodin ju nechajte bez akejkolvek stravy podavajte jej len vodu a po 16 až 18 hodinách ju dajte do kotca k samcovi na parenie. Na 90% zabrezne. Poniektorí skusaju na zvysenie pohlavnej aktivity aj Rabitin, je to na Vás.

10.1.2012 12:38
usaci

XXX.XXX.38.186

muki napsal(a):
Ak mate problemy s parením skuste nasledujuci trik: celých 10 dni pred planovaným pripustením VYDATNE krmit, granulovane krmivo, seno, jadrove krmivo a pokial mozno zozente si slnecnicu jadra resp. repku, taktiez celych desat dni podavat kusok zeleru - uvedené platí aj pre aj samca. Na desiaty den dajte samicu na velmi kratko do kotca k samcovi cca - 1min absolutne postaci. Nasledne samicu ihned odobete a nasledujucich 16 az 18 hodin ju nechajte bez akejkolvek stravy podavajte jej len vodu a po 16 až 18 hodinách ju dajte do kotca k samcovi na parenie. Na 90% zabrezne. Poniektorí skusaju na zvysenie pohlavnej aktivity aj Rabitin, je to na Vás.

Provedu! :-)

10.1.2012 22:19
muki

XXX.XXX.109.169

Je este jedna vec ktora s chemiou nema nic spolocne a garantujem Vam ze samica zabrezne aj v tej najtuhsej zime a pocet mladat bude mat min. o 30-40% vyssi. Trvalo mi roky nez som to dostal zo skusenych chovatelov "ako z chlpatej deky" :)preto by som ju nerad publikoval,( aj dobreho vela skodi :)))) ) ale v pripade ze budete mat vazne problemy so zabreznutim nadalej kludne sa ozvite a nechajte mail:) verim ze pomozem:)
Nech sa Vám dari:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2012 20:23

mozem vas poprosit , exoty905@azet.sk dakujem velmi pekne

18.1.2012 09:19
chulo

XXX.XXX.170.246

Kdepak krmení, ruka je lepší. (8 týdnů)
A pozor, všichni jsou k mání! 5 samiček, 1 samec (samec je strakatý, dvě samičky taky, tři jsou celobarevné).
chulo@email.cz

1.2.2012 07:31
usaci

XXX.XXX.38.186

usaci napsal(a):
Pokud to někoho zajímá, tak mám první test vyhřívané kuličkové napáječky za sebou - bylo u nás -4 stupňů a kulička nezamrzla!smajlík
Další test - až bude mrazivý vítr nebo -20.

Také jsem zjistila, že výhřívaná napájecí miska má velké nedostatky. Špatně se vylévá stará voda, když je připevněná kabelem ke kraji králíkárny, aby kabel nemohli králíci okousat. Také únik tepla je asi větší než u kuličkové napáječky, která je celá zabalená do vodovodní izolace. Zase je potřeba u kuličkové napáječky pokaždé odtočit tepelný kabel ze sosáčku, když se má odšroubovat, aby se vyměnila voda.

Chovu zdar!

Vyhřívanou napájecí misku jsem zrušila pro veliký únik tepla a mám 3 kuličkové napáječky omotané topným kabelem s termostatem obalené vodovodní izolací. Teď při těhle mrazech u jedné ze tří lehce přimrzla kulička - ale když jsem ji
ocucla, hned se uvolnila. Záleží tedy na králíkovi, jestli se nechá odradit nebo je vytrvalejší při své snaze se napít. Musím ještě nějakým dřevem podložit sosáček, který se opírá o kovovou mřížku a ta odvádí hodně tepla.:-)

21.2.2012 12:43
usaci

XXX.XXX.38.186

chulo napsal(a):
12 týdnů.

Vašim strakáčům posílám potlesk smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Mě se zatím nepodařilo připustit moji 4-letou samici, která vždy snadno zabřezla. Teď mého nového nadějného šampiona odhání. Ani se mi nedaří koupit novou mladou samici - sháním jen nad 94 bodů - a tak jsem smutnásmajlík

Snad se podaří až propukne jaro!

25.3.2012 11:52
chulo

XXX.XXX.170.246

Poslední dvě mohykánky už si našly svůj nový domov. :-) Stáří 18 týdnů.

29.3.2012 11:55

krásní strakáči. Mě se teda osvědčilo něco jiného na podporu zabřeznutí. Já totiž krmím v zimě především jen řepou a senem ať mi králíci nezatuční. Než začne připouštění tak nasadím na týden jádro (granule, ječmen, oves), klidně o něco větší množství. Po týdnu připouštím a jde to skvěle. Používá se to i u prasat při stimulaci do říje. Říká se tomu flushing.

29.3.2012 12:04
usaci

XXX.XXX.38.186

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
krásní strakáči. Mě se teda osvědčilo něco jiného na podporu zabřeznutí. Já totiž krmím v zimě především jen řepou a senem ať mi králíci nezatuční. Než začne připouštění tak nasadím na týden jádro (granule, ječmen, oves), klidně o něco větší množství. Po týdnu připouštím a jde to skvěle. Používá se to i u prasat při stimulaci do říje. Říká se tomu flushing.

Já také zkoušela přidat jádro - protože celou zimu krmín senem a mrkví, ale králice čeká potvůrka buď na zelené nebo se jí nelíbí ten můj šampion.
Už asi týden rozhrabuje podestýlku, tak je tu snad naděje, pokud nehledá nějakou dobrotu.:-))

6.4.2012 07:34
usaci

XXX.XXX.38.186

Hurá!!! Už máme čerstvě narozená králíčata!
Už od prosince připouštím poměrně starou ale osvědčenou králici, ale ona usoudila, že teprve teď je dostatek trávy!

Pozn. Když to pořád nešlo pomocí všech fíglů, nechala jsem ji se samcem pohromadě téměř měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík