Jak oslaví Vaši králíci Štědrý den? Nenecháte je opuštěné, abyste odjeli na hory nebo k moři?
Každý rok mě nejvíc trápí, jak vše zařídit, aby netrpěli žízní a hladem, nebo aby se jednorázově nepřežrali, když je opustím na pár dní.
Králíci u nás maji pěkný den, jako všechna zvířata - takže ráno nakrmim standartně a večer jim přidám nějaký to jablíčko, mrkvičku nebo tvrdou vánočku, nebo dostanou kousací tyčku, nebo nový minerální liz
Když jedu pryč na jeden den, nakrmí kamarádka, na víc jezdit prostě nemůžu, protože mám i dobytky a hajtry, takže jejich dávkování žrádla už by nikdo neustál, takže buď ať nakrmí soused, kamarád, a nebo nikam nejezděte.
Viděla jsem v některých chovatelských potřebách krmítka s dávkovačem zrní i vody, takže pokud jezdíte často pryč, určitě se vám vyplatí
V letě nemám problém, ale v zimě zamrzá voda...
Tak jsem nejdřív králíky stěhovala do sklepa - byla to akce na celý den a dovolená se mi zkrátila o den na začátku a o den na konci. Na dovolené jsem pak potřebovala odpočinek. Proto jsem začala králíky bez králíkárny stěhovat ke známým - ale moc jsem si nepolepšila.
Už jsem zimní dovolenou vzdala, ale teď znovu zkouším vyhřívané napájení.
Aspoň na týden s kamarády vypadnout!!! A přitom najít své poklady po dovolené vpořádku...
kralikofil
napsal(a):
Dovolená je u nás jednoduchá - buď najdeme hlídání či dozor nebo prostě králíci jedou také. Většinou se postará mamina, ale když byla jedna králice nemocná, tak bylo jasné, že musí jet s námi a když už jela jedna, tak proč nechávat doma druhou. Dovolenou jsme si užili všichni
Nic proti Vám nemám a nerejpám. Ale jenom jsem si představil jak bych jel na dovolenou se 70 králíky. To by byl cirkus. Jirka
jirka13
napsal(a):
Nic proti Vám nemám a nerejpám. Ale jenom jsem si představil jak bych jel na dovolenou se 70 králíky. To by byl cirkus. Jirka
V tom případě pokud není hlídání, tak se musí dovolená oželet. Proto si radši nepořizuji tolik zvířat, abych pak musela otravovat s hlídáním - o jedno, dvě, tři se většinou někdo postará, ale o desítky zvířat - to už se hledá horko těžko a spíš nenajde - tudíž bez dovolené.
kralikofil
napsal(a):
V tom případě pokud není hlídání, tak se musí dovolená oželet. Proto si radši nepořizuji tolik zvířat, abych pak musela otravovat s hlídáním - o jedno, dvě, tři se většinou někdo postará, ale o desítky zvířat - to už se hledá horko těžko a spíš nenajde - tudíž bez dovolené.
Já mám dovolenou na své louce při sušení sena . Večer vlezu do řeky a to je relax. Kam se hrabe Bibione . :-)