Asi jsem špatný chovatel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2011 18:17
h1972

XXX.XXX.191.182

Dokáže mi někdo poradit kde dělám chybu?Před pul rokem jsem koupil 5 samic a samce.Samice ČV,FB s rodokmenem a 3 kříženky.Samec papírovej Vss prověřený v chovu.Připustil jsem všech 5 samic,ale bohužel žádná neměla mladé.Tak jsem začal pochybovat o samcoj a koupil jsem další dva papírové samce FB a ČV.Znovu jsem připustil všechny samice a zase nic.Před měsícem jsem jim dal poslední šanci a co myslíte? smajlík Tak a ted mi někdo řekněte kde je zakopanej pes?Samice jsou vždycky připuštěny 5-8 x během 3 dnu,normálně se remlujou.Krmeni klasika,seno,ječmen,,mrkev,řepa,kukuřice,voda + acidomid ,samozřemě to nedostávají každý den(nejsou tlusté),acidomid dávám do každého pití.
Dík za radu Honza

8.12.2011 19:32
jindřich

XXX.XXX.130.3

Jen klídek,už se tady o tom psalo.Jsou krátké dny,samice někdy nechtějí.Já připouště 3 a z těch má mladé jenom jedna.Neva,připustím znovu.Nejsem odborník,ale chce to trpělivost.Já chovám králíky asi 4 roky,takže mě možná někdo opraví.Říkám jenom svůj názor z mých zkušeností:-)

8.12.2011 19:55
h1972

XXX.XXX.191.182

No nevim,je to 5 samic 3 měsíce po sobě připuštěnejch a žádná nic,to mi moc normální nepříde.Kdyby měla aspon jedna dvě,tak to pochopím,ale tohle,tam musí bejt něco špatně smajlík

8.12.2011 23:15
borax

XXX.XXX.91.54

h1972 napsal(a):
No nevim,je to 5 samic 3 měsíce po sobě připuštěnejch a žádná nic,to mi moc normální nepříde.Kdyby měla aspon jedna dvě,tak to pochopím,ale tohle,tam musí bejt něco špatně smajlík

Taky jsem měl jednu ušandu Burgundskou, která si týden před předpokládaným kocením dělala hnízdo.
Hm a nic.Normálně se remlovala-to se snad ani nedá rozeznat.Kdyby to udělala třeba týden či dva po skoku!!...smajlík
Před měsícem jsem nechal skočit 6 samic a březí jsou jen dvě.Teď jsem je dal znovu a nechtěla jen jedna ze zbylých čtyř.
Tak teď nezbývá než čekat do ledna.Snad nebude -20" C

9.12.2011 07:59
boot

XXX.XXX.232.41

Nechci se Vás dotknout, ale popištemi, jak vypadá úspěšný skok. Při skoku musí samec padnout jak mrtvola k zemi ze samice. Jestli jen po nich skákal, tak to nic neznamená.

9.12.2011 14:02
ivisek

XXX.XXX.61.146

Taky se mi to stávalo. Nechala jsem samici u samce 2 týdny. Zabřezly takhle všechny postupněsmajlík

9.12.2011 16:18
nitraner

XXX.XXX.37.68

www.picasaweb.google.com/117869128226069183855/20100414Porod#

skok, porod, kojení - jednotlívé ukázky

smajlík pro ty kteří to ještě neviděli

9.12.2011 16:50
h1972

XXX.XXX.191.182

Samozřejmě že z ní spadne i s tím zvukovým projevem :-) všechny pokusy skončí takto,tak že samice jsou regulérně 6-8 X oremlované a není to nic platné.Je mě 40 roku,tak že sem už něco viděl a poznám regulérní skok.

9.12.2011 17:42
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

letos je asi blbý rok,minulý rok sem měla mladých plno,ale letos mi zůstala jen jedna samice,měla 7 malých,pak sem koupila nového samce a po něm nezůstala ani jedna-mám 3 a zkoušela sem všechny 2X anic,teď sem koupila nového samce ověřenýho v chovu,a ač bych normálně teď nepřipouštěla tak sem jednu zkusila novým zapustit a zajímavý je že tomuhle krásně držela,výborně skočil narozdíl od toho prvního,tak sem zvědavá jestli z toho něco bude,a taky doufám,že nebude moc mrznout ikdyž mám králíkárny zateplené a plno slámy

11.12.2011 12:06
mozaik

XXX.XXX.40.144

Pokud samice línají, často nezabřeznou. Dal bych jim vitamíny do trošky ovesného šrotu a po pár dnech je dal třeba po dvou s jedním samcem na líbánky aspoň na 2 týdny. To je vyzkoušeno a funguje to.

12.12.2011 06:23
usaci

XXX.XXX.38.186

mozaik napsal(a):
Pokud samice línají, často nezabřeznou. Dal bych jim vitamíny do trošky ovesného šrotu a po pár dnech je dal třeba po dvou s jedním samcem na líbánky aspoň na 2 týdny. To je vyzkoušeno a funguje to.

Souhlasím - také dávám samici k samci v zimě na dva týdny. Přes léto stačí jen pár minut...

13.12.2011 17:51
vlada

XXX.XXX.8.198

někdy pomůže i pach konkurenčního samce ,třeba jatečného ,pokud cítí chovný samec na samici pach jiného samce většinou se probere k aktivitě,hlavně toho jatečného uhlídat aby nenahradil toho chovného beze zbytku

13.12.2011 18:09
h1972

XXX.XXX.191.182

vlada napsal(a):
někdy pomůže i pach konkurenčního samce ,třeba jatečného ,pokud cítí chovný samec na samici pach jiného samce většinou se probere k aktivitě,hlavně toho jatečného uhlídat aby nenahradil toho chovného beze zbytku

Ale já nemám problém,že by samec(samci) neskákali ,ty se mužou přervat,samici obskočí třeba 3 X do minuty,ale je to prd platný prostě nezustanou,to je ten problém!!!!!

13.12.2011 18:46
chulo

XXX.XXX.170.246

h1972 napsal(a):
Ale já nemám problém,že by samec(samci) neskákali ,ty se mužou přervat,samici obskočí třeba 3 X do minuty,ale je to prd platný prostě nezustanou,to je ten problém!!!!!

Honzo, sleduju tohle vlákno od začátku a je mi Vás upřímně líto. Já už bych to asi zabalil. Odkud jste? Měl jsem v začátcích podobný problém, ale já měl jen jednoho samce a jednu samici, která nechtěla zabřeznout. Ale asi z toho důvodu, že byla moc mladá - to předpokládám není jádro pudla u Vašich samic. Já jsem byl tak nezkušený, že jsem nepoznal, když už březí byla, a den před porodem jsem ji strkal k samci. Nakonec to dobře dopadlo a odchovala 6 mladých.

Přidejte reakci

Přidat smajlík