Ráno vezmu z garáže mrkev a oves a jdu dát králíkům . Zbyly mi dvě samice a můžu začínat s chovem znova. V noci mě navštívil cizí velký pes a výsledek vidíte. No nic nekouřim piju jen s přáteli tak na nějaký výstavě zas něco koupim králíkárnu opravím a chovám dál.
Tak to je mi líto. Nám se jednou dostali psi k drůbeži - výsledek byl 30 zakousnutých kachen, 4 slepice, králík a 2 morčata. Nejhorší bylo, že to byli naši, takže to se člověk může vztekat jak chce, když zjistí, že blbě zavřel... no jo, taky jsme to nevzdali. Vlastně nakonec i trochu rozšířili. Tak držím palce, ať se zadaří a těšíte se zase z odchovů.
No to je příšerné! Teď mám úplně strach že by se mi mohlo stát to samé až je dám do té nové králíkárny, mám z toho husí kůži ikdyž nevím jak by se k nám nějaký veliký bafan dostal. Každopádně nechápu jak je vůbec možné že utekl, asi přeskočil plot svých majitelů či co. Přeji hodně zdaru s opravou a nákupem nových zvířat, tohle vždy velmi zamrzí, zvláště když zvířata jsou hodně dobře oceněná. Znám jeden stejný případ ale z příkladu dívky, která měla králíky jako mazlíky a takhle se jednou vydala s nima na chalupu kde měla svou králíkárnu a stalo se jí to samé ještě přes den když odjela na nákup, strašné.
Mě se také stalo něco podobného. Sousedův pes nám zakousl 16 králíků. Stalo se to v půlce listopadu. Ještě jsem neviděl ani korunu, a neslyšel ani omluvu.
A to se prosím jedná o známou osobnost (zatím nebudu jmenovat).
kofi
napsal(a):
Ráno vezmu z garáže mrkev a oves a jdu dát králíkům . Zbyly mi dvě samice a můžu začínat s chovem znova. V noci mě navštívil cizí velký pes a výsledek vidíte. No nic nekouřim piju jen s přáteli tak na nějaký výstavě zas něco koupim králíkárnu opravím a chovám dál.
je my vás opravdu moc líto přistihnout tam toho psa tak by to asi nerozchodil
Mám pro tohle tři slova, strašné, nechutné a nezodpovědné. Nemám na to co říct...známá osobnost? Koho tím myslíte?
Alespoň se zasmějem tomu co si o sobě ti lidé myslí, jakože jsou něco víc takže když jejich pes něco takového udělá tak není třeba omluvy, známá osobnost tohle přeci nemá ve zvyku.
P.S. Kokry nemám ráda, nelíbí se mi ani svou povahou, ani vzhledem natož abych měla s takovými sousedy strpení, doufám, že Vám se pán omluvil, chudák utýraný králík.
hototi
napsal(a):
Mám pro tohle tři slova, strašné, nechutné a nezodpovědné. Nemám na to co říct...známá osobnost? Koho tím myslíte?
Alespoň se zasmějem tomu co si o sobě ti lidé myslí, jakože jsou něco víc takže když jejich pes něco takového udělá tak není třeba omluvy, známá osobnost tohle přeci nemá ve zvyku.
P.S. Kokry nemám ráda, nelíbí se mi ani svou povahou, ani vzhledem natož abych měla s takovými sousedy strpení, doufám, že Vám se pán omluvil, chudák utýraný králík.
Soused tehdy zaplatil. Ale samec to byl kvalitní a ještě k tomu mazel. Byl to pes sousedova syna, co tam zrovna byl s rodinou na návštěvě. Schytal to nejen králík, ale také dvě slepice. Kokři jsou bestie nevypočitatelné, mě jeden už visel i za nohu.
Vrátil jsem se z výstavy a domů jsem si hrdě přivezl samce který byl první svého druhu typizován. Manželka krmila když jsem byl na odpolední a ráno jsem našel kůži ze samce vedle králíkárny a spokojeného vlčáka. Co naděláte, vzal jsem krumpáč vykopal jednu jamu, druhou třetí. Díry jsem osázel kůly na ně latě a pes se více ke králikárně bez dozoru dostat nemohl. Je to pes, je to zvíže. Bylo na mě abych si zabespečil to na čem mi záleželo.
nitraner
napsal(a):
Vrátil jsem se z výstavy a domů jsem si hrdě přivezl samce který byl první svého druhu typizován. Manželka krmila když jsem byl na odpolední a ráno jsem našel kůži ze samce vedle králíkárny a spokojeného vlčáka. Co naděláte, vzal jsem krumpáč vykopal jednu jamu, druhou třetí. Díry jsem osázel kůly na ně latě a pes se více ke králikárně bez dozoru dostat nemohl. Je to pes, je to zvíže. Bylo na mě abych si zabespečil to na čem mi záleželo.
No jo, ale to je vlastní pes, ne? Za vlastního psa může člověk nakopat akorát tak sobě, ale za cizího? To je hrůza.
Jen bych se teda zastala kokrů. Krásné lovecké plemeno. Problémy většinou vznikají z toho, že jim člověk nenabídne využití odpovídající jejich temperamentu :o).
kachna
napsal(a):
No jo, ale to je vlastní pes, ne? Za vlastního psa může člověk nakopat akorát tak sobě, ale za cizího? To je hrůza.
Jen bych se teda zastala kokrů. Krásné lovecké plemeno. Problémy většinou vznikají z toho, že jim člověk nenabídne využití odpovídající jejich temperamentu :o).
A jaký je v tom rozdíl? Proti čtyřnohé škodné by chov měl být zabezpečen. Když mám chatrný plot kolem celého pozemku, musím počítat s tím, že mi ke králíkům (nejen ) může něco vlézt. Když po vesnici běhá lišák nebudu doufát, že ke mě nepude. Tohle by mohla být diskuse na dlouho, nejen o čtyřnohých ale i o pernatých dravcích. Co je ale bezesporu měla by být potrestána dvounohá škodná, či už s pozice majitele psa, nebo přímo škodná - zloděj.
Pes nebo jiný dravec jenom využil příležitost která se naskytla.
nitraner
napsal(a):
A jaký je v tom rozdíl? Proti čtyřnohé škodné by chov měl být zabezpečen. Když mám chatrný plot kolem celého pozemku, musím počítat s tím, že mi ke králíkům (nejen ) může něco vlézt. Když po vesnici běhá lišák nebudu doufát, že ke mě nepude. Tohle by mohla být diskuse na dlouho, nejen o čtyřnohých ale i o pernatých dravcích. Co je ale bezesporu měla by být potrestána dvounohá škodná, či už s pozice majitele psa, nebo přímo škodná - zloděj.
Pes nebo jiný dravec jenom využil příležitost která se naskytla.
psa má mít prostě zabezpečeného vlastník, nic víc, nic míň. Nelíbí se mi to posouvání zodpovědnosti směrem k majiteli chovu. Nicméně teda přiznávám, pokud by se mi tohle stalo, tak bych si napříště chov zabezpečila sama.
Zabezpečení proti lesní škodné je něco jiného, tam samozřejmě souhlasím, s tresty taky.
Ale možná by stálo za to fotku vytisknout a dát ve vsi na vývěsku. Třeba majitel psa žije v přesvědčení, jakého má "sluníčkového" psa, který by nikdy nikdy neublížil ani mouše, jen si občas v noci vyjde na procházku. Jo, já vim, je to naivní, ale co kdyby? :o)
kachna
napsal(a):
psa má mít prostě zabezpečeného vlastník, nic víc, nic míň. Nelíbí se mi to posouvání zodpovědnosti směrem k majiteli chovu. Nicméně teda přiznávám, pokud by se mi tohle stalo, tak bych si napříště chov zabezpečila sama.
Zabezpečení proti lesní škodné je něco jiného, tam samozřejmě souhlasím, s tresty taky.
Ale možná by stálo za to fotku vytisknout a dát ve vsi na vývěsku. Třeba majitel psa žije v přesvědčení, jakého má "sluníčkového" psa, který by nikdy nikdy neublížil ani mouše, jen si občas v noci vyjde na procházku. Jo, já vim, je to naivní, ale co kdyby? :o)
Psa má mít zabezpečeného majitel, to je bezesporu. A nese za něj odpovědnost, proto by se měl k věci postavit odpovědně, ale............ Neposouvám odpovědnost na majitele chovu, jenom vlastní zkušenost, čeho se domůžete, jak dokážete koho pes to byl? To že jej majitel králíků viděl je jedna věc a dokázat to je druhá. A další náležitosti kolem, raději nemluvit. Tak mi stoho jednoznačně vychází nejednoduchší a nejlevnější zabezpečení vlastního chovu. A né se spoléhat na odpovědnost někoho dalšího. Nehledě na to, že raději předejít takovehle situaci, kdy se jeden musí koukat na svůj chov poházený kolem. Asi tak jsem to chtěl říct od začátku.
Proti dvounohé škodně toho asi moc nenaděláte, bohužel.
Nápad z fotkou není špatný, ale pokud není odfocen pes v "akci", nedovolil bych si někoho označit jako majitele psa. Pouze ve smyslu co může způsobyt volně pohybujíci se pes po vesnici.
Jo, jo právo někdy silně kulhá.
kofi
napsal(a):
Velmi vás lituji , hlavně králíky . Ale jen poukážu . Vy to nemáte nijak oploceno , nebo plot není vidět . Pak je jen otázkou času až vás navštíví škodná . I pořádný lišák dokáže udělat něco podobného . A ani si to neodnese. Přitom by stačilo tak málo . Máte pěkný přístřešek , tak ho prostě oplotit . Mnohde se tu skloňuje majitel psa. Jsou majitelé a majitelé někdo zaplatí škodu bez váhání , jiný o tom třeba ani neví , že mu pes utekl . Vzláště v noci . Pak je sorta která si myslí že ho má řádně zabezpečeného a nemůže za to , pokud pes plot přeskočí. A poslední sorta arogantních jedinců , ale to bych nerozebíral . Máte právo se obrátit na policii , ale bez důkazů to bude složité . Pořáde mi vychází nejlíp to vlastní zabezpečení.
Ps . Pokud nemáte pozemek řádně oplocen(zabezpečen) , tak neuspějete i kdyby jste to měl nahrané třeba na videu.
S pozdravem Petr
kachna
napsal(a):
Na druhou stranu máte pravdu, kokršpaněl je pes pro zkušeného chovatele, který má čas se mu věnovat a ví, co pes potřebuje. Bohužel pro svůj vzhled je častým psem na zahrádce začátečníků, kde se pak nemůžeme divit když něco takového udělá, resp. uteče a sousedovi způsobí takovouto škodu. Osobně ale tohle plemeno ráda nemám, moc se mi nelíbí a odradila mě povaha psů které vlastní nezkušení lidé.
tommm
napsal(a):
je my vás opravdu moc líto přistihnout tam toho psa tak by to asi nerozchodil
V případě, že by soused dělal mrtvého brouka a nemínil škodu uhradit, pes by nečekaně zemřel.
Je to sice nepříjemné téma....Oko za oko. Pravda pes za to nemůže, má to v genech.
Pokud má soused v genech debilitu, nedá se s tím nic dělat.
Nemá si zvíře pořizovat, když ho není schopný zvládnout.
Hm a slušnost je (nejen) mezi sousedy důležitá.
Nedávno se mému známému stalo, že mu jeho pes sežral samce.Zapomněl zavřít králíkárnu a bylo to.
Psa má vychovaného naostro, ale pes má tvrdý dryl a poslouchá na slovo.
Nic cizího se za jejich branou nesmí objevit, jinak má dotyčný smůlu.Obdivuji jak někdo umí takhle vycvičit psa....V době kdy je brána otevřená a pes je náhodou venku, neublíží nikomu...
borax
napsal(a):
V případě, že by soused dělal mrtvého brouka a nemínil škodu uhradit, pes by nečekaně zemřel.
Je to sice nepříjemné téma....Oko za oko. Pravda pes za to nemůže, má to v genech.
Pokud má soused v genech debilitu, nedá se s tím nic dělat.
Nemá si zvíře pořizovat, když ho není schopný zvládnout.
Hm a slušnost je (nejen) mezi sousedy důležitá.
Nedávno se mému známému stalo, že mu jeho pes sežral samce.Zapomněl zavřít králíkárnu a bylo to.
Psa má vychovaného naostro, ale pes má tvrdý dryl a poslouchá na slovo.
Nic cizího se za jejich branou nesmí objevit, jinak má dotyčný smůlu.Obdivuji jak někdo umí takhle vycvičit psa....V době kdy je brána otevřená a pes je náhodou venku, neublíží nikomu...
S tímto názorem , by se za chvilku lidi povraždili a potrávili .
I ten drezůrník toho psa . Je jen otázkou času než někoho rafne.
Ukazuje to na vaši agresívní povahu.
No abych pravdu rekla,tak k tem dukazum,jeden den jsem nebyla doma a moje bullterierka nakym zahadnym zpusobem jsi otevrela okno a samozrejme hned po drubezi,byla toho svedkem moje mila sousedka,po mem prijezdu jsem byla zhroucenim na dne jak se to mohlo stat ,taky jsem na to doplatila byla na me zavolana policie ktera me zdelila ze me sice pokutu neda sousedku uklidni ale at se to neopakuje ,do 3 tydnu me dosla obsilka z ministerstva prostredi s pokutou na svedectvi o tyrane zveri,(aniz by me sem poslal nekdo kontrolu) ze jsem nemela psa zabezpeceneho proti uniku coz jako majitel jsem povina a nikoho nezajima ze hold zazraky se deji a pes se nak ven dostane.
Po přečtení těchto řádek a názorů musím napsat , že jsem zažil něco podobného. 2 vlčáci(feny) a náš pes Zlatý retrívr se mi dostaly na králíky. Naštěstí vzaly jen jednu kříženku a králíky Mm na výstavu nechaly. Od této chvíle jak uvidím u králíků bez mého vědomí psa jak našeho nebo cizího má smůlu!!!!!!!!! VELKOU SMŮLU. Okamžitě je po nich. Na souseda bych vůbec nebral ohled. Jak se objeví cizí pes na mém pozemku tak to má spočítaný.
Jde o to , že se staráte pipláte a pak by to sežral pes. Tak to ne
masekpavel
napsal(a):
Po přečtení těchto řádek a názorů musím napsat , že jsem zažil něco podobného. 2 vlčáci(feny) a náš pes Zlatý retrívr se mi dostaly na králíky. Naštěstí vzaly jen jednu kříženku a králíky Mm na výstavu nechaly. Od této chvíle jak uvidím u králíků bez mého vědomí psa jak našeho nebo cizího má smůlu!!!!!!!!! VELKOU SMŮLU. Okamžitě je po nich. Na souseda bych vůbec nebral ohled. Jak se objeví cizí pes na mém pozemku tak to má spočítaný.
No vzhledem k tomu, že pár zbraní doma taky mám, měl jsem velký nutkání.Ono když se to stane jednou, tak se to ještě nechá překousnout, ale aby se to opakovalo za měsíc znovu? To už jsem byl rozpálený do ruda.
Aspoň, že do týdne dal soused psa pryč. Ještě má tedy druhého
ten to naštěstí, ale nedělal. Tak doufám, že ho to nikdy nenapadne. Jinak asi už opravdu.
Tohle si totiž ti králíci opravdu nezasloužili.
masekpavel
napsal(a):
Konečně někdo rozumný.
Ke mně na dvorek se sice pes nedostane, ale být Vámi ukončil bych ho taky.
Chodilo mi na půdu spoustu cizích, hladových koček.Několikrát mi zničili napnuté kůže.Pos***é seno atd.
Eliminoval jsem je...a mám svatý klid.
A nikomu nechybí....!??
A to je ten případ kdy si lidi naberou zvířata a nestačí na ně, nebo se o ně nestarají!!
borax
napsal(a):
Konečně někdo rozumný.
Chodilo mi na půdu spoustu cizích, hladových koček.Několikrát mi zničili napnuté kůže.Pos***é seno atd.
A nikomu nechybí....!??
A to je ten případ kdy si lidi naberou zvířata a nestačí na ně, nebo se o ně nestarají!!
Bohužel kočky se stále množí díky hloupým lidem, kteří nechápou že když si pořídí kočku nebo kocoura na ven tak by ho měli vykastrovat. Mnohdy se bohužel stává že kašlou i na jeho nároky, nevyndavají klíšťata ani je nedávají očkovat a tak se to zvláště na vesnicích mezi senochrupy nekontrolovatelně množí protože na svoje "mazlíky" kašlou a neberou je ani domů na mazlení...
hototi
napsal(a):
Bohužel kočky se stále množí díky hloupým lidem, kteří nechápou že když si pořídí kočku nebo kocoura na ven tak by ho měli vykastrovat. Mnohdy se bohužel stává že kašlou i na jeho nároky, nevyndavají klíšťata ani je nedávají očkovat a tak se to zvláště na vesnicích mezi senochrupy nekontrolovatelně množí protože na svoje "mazlíky" kašlou a neberou je ani domů na mazlení...
Každá špatná věc má i dobrou stránku...
Alespoń se lišky, které mají nedaleko za vesnicí v mezích nory, pořádně nažerou.
Už jsou zvyklé a nedělají rozdíl mezi číčou,nebo vyvrhnutým králíkem.
KOLOBĚH ŽIVOTA ...
borax
napsal(a):
Konečně někdo rozumný.
A nikomu nechybí....!??
A to jsem nenapsal že sem na to přišel 6 ráno když sem jel do práce. Šel jsem zkontrolovat samice co se měly kotit a málem mě trefil šlak. Odpoledne jsem zjistil komu ty psi patří , ale vzdal jsem to(je to magor). Za čtrnáct dní jsem je potkal s těma vlčákama a měli DVĚ ŠTĚŇATA KŘÍŽENCŮ navíc.