Dobrý den, prosím o radu. Ráda bych přemístila samici s mladými do jiného kotce. Porodila před týdnem, zatím jsem jen jednou zkusila lopatičkou z koutku odebrat bobky, nelíbilo se jí to. Mláďátka jsou v hnízdě, kam mně samice nepustí, nevyndávám, ale po určitě době bych ji s mladými chtěla přemístit do většího kotce, asi 1,20 m x 70x x 70. Může mi někdo poradit, kdy to mohu provést? Myslela jsem tak za tři neděle, měsíc. Nejprve asi budu muset přemístit samici, že? Zatím jsem to nikdy nedělala. Za radu předem děkuji.
fleure
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Ráda bych přemístila samici s mladými do jiného kotce. Porodila před týdnem, zatím jsem jen jednou zkusila lopatičkou z koutku odebrat bobky, nelíbilo se jí to. Mláďátka jsou v hnízdě, kam mně samice nepustí, nevyndávám, ale po určitě době bych ji s mladými chtěla přemístit do většího kotce, asi 1,20 m x 70x x 70. Může mi někdo poradit, kdy to mohu provést? Myslela jsem tak za tři neděle, měsíc. Nejprve asi budu muset přemístit samici, že? Zatím jsem to nikdy nedělala. Za radu předem děkuji.
Samici se čistí kotec tak týden před porodem, a poté až vylézají mladí z hnízda nejdřív. Čím míň ji budete otravovat tím líp. Kdysi jsem byl na návštěvě u paní, která měla králíky na maso a také to takto praktikovala, měla 6kotců a tři výběhy. Tři kotce klasické, tři velké a na to šest samic. Vždy tři porodily v malém kotci, v měsíci či jak byli mladí již mimo hnízdo, ale ještě před odstavem je na ten měsíc přesunula do velkého, odstav pak probíhal do výběhů.
fleure
napsal(a):
Vůbec se toho nemusíte bát. Prostě až Vám bude připadat, že se tam tísní, tak je přesuňte do většího, taky to tak dělám.