Přemístění samice s mladými do většího kotce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2012 09:14
fleure

XXX.XXX.80.14

Dobrý den, prosím o radu. Ráda bych přemístila samici s mladými do jiného kotce. Porodila před týdnem, zatím jsem jen jednou zkusila lopatičkou z koutku odebrat bobky, nelíbilo se jí to. Mláďátka jsou v hnízdě, kam mně samice nepustí, nevyndávám, ale po určitě době bych ji s mladými chtěla přemístit do většího kotce, asi 1,20 m x 70x x 70. Může mi někdo poradit:-), kdy to mohu provést? Myslela jsem tak za tři neděle, měsíc. Nejprve asi budu muset přemístit samici, že? Zatím jsem to nikdy nedělala. Za radu předem děkuji.:-)

15.3.2012 09:53
chovatelpodluzi

XXX.XXX.134.10

fleure napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Ráda bych přemístila samici s mladými do jiného kotce. Porodila před týdnem, zatím jsem jen jednou zkusila lopatičkou z koutku odebrat bobky, nelíbilo se jí to. Mláďátka jsou v hnízdě, kam mně samice nepustí, nevyndávám, ale po určitě době bych ji s mladými chtěla přemístit do většího kotce, asi 1,20 m x 70x x 70. Může mi někdo poradit:-), kdy to mohu provést? Myslela jsem tak za tři neděle, měsíc. Nejprve asi budu muset přemístit samici, že? Zatím jsem to nikdy nedělala. Za radu předem děkuji.:-)

Samici se čistí kotec tak týden před porodem, a poté až vylézají mladí z hnízda nejdřív. Čím míň ji budete otravovat tím líp. Kdysi jsem byl na návštěvě u paní, která měla králíky na maso a také to takto praktikovala, měla 6kotců a tři výběhy. Tři kotce klasické, tři velké a na to šest samic. Vždy tři porodily v malém kotci, v měsíci či jak byli mladí již mimo hnízdo, ale ještě před odstavem je na ten měsíc přesunula do velkého, odstav pak probíhal do výběhů.

16.3.2012 13:42
chulo

XXX.XXX.237.124

fleure napsal(a):

Vůbec se toho nemusíte bát. Prostě až Vám bude připadat, že se tam tísní, tak je přesuňte do většího, taky to tak dělám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík