Teď asi nic , moje teta dává šunku, já přidávám kočičí granule, holt někdy po porodu mají potřebu nějakých látek které jsou jen v masu nebo v plodových obalech, morčata to dělají, když mají samice pocit, že mladé nemá šanci vychovat.Moje jedna belgická obryně to udělala taky, podruhé porodila a bylo vše v pořádku. Hodně úspěchů a Zdravím Veronika
misa1
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat co můžu dělat když samice Belgického obra začala druhý den po porodu žrát svoje mladé. Pití jídlo všechno má, dávám ji brambory aby se ji snížila poporodní horečka, ale dělá to dále co s tím? děkuji za každou radu
Možná tato rada bude někomu k smíchu. Již je to nejméně 8 roků co mi stejnou věc udělala samice celkem třikrát po sobě. Na její utracení jsem nechvátal, neboť se jednalo u nás o málo chované plemeno. Připustil jsem ji tedy počtvrté a asi týden před kocením jsem jí začal do krmení přidávat p s í granule. A světe div se, samice mladé nesežrala, řádně se o ně starala a problém jsem měl odstraněn. Zda to bylo skutečně psími granulemi, nemohu stoprocentně tvrdit, ale mě se to osvědčilo. A proto od té doby nedám na rady, jako např. když sežere nebo pokouše mláďata ihned jí zabít, to je pouze to nejjednodušší řešení. Tolik má maličká rada.