Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2012 13:06
Helča

XXX.XXX.29.84

Mám zhruba 17 dní staré mláďata, vypadá to, že i přes mé veškeré usílý z dokrmováním jejich matky, mi nakonec zahyne. Včera přestala žrát a je vyhublá. Začala jsem ji podávat stříkačkou rozpuštěné vojtěškové granule, ale vypadá to, že boj o její záchranu prohraju. Má 9 mládat..
Ted nevím jak nahradit mladým její mléko. Můžu mláďata krmit třeba sunarem??? více zředěným vodou??? a jak často. Mladta už vidí a občas něco ochutnají.. Díky za rady..

11.4.2012 23:42
janulik

XXX.XXX.193.232

Jestli máte možnost od někoho odebírat kozí mléko, je pro králíčky dobré, jinak si zajděte za veterinářem a poraďte se s ním.smajlík Určitě vám něco doporučí.

14.11.2012 15:04
kralikofil

XXX.XXX.36.70

Helča napsal(a):
Mám zhruba 17 dní staré mláďata, vypadá to, že i přes mé veškeré usílý z dokrmováním jejich matky, mi nakonec zahyne. Včera přestala žrát a je vyhublá. Začala jsem ji podávat stříkačkou rozpuštěné vojtěškové granule, ale vypadá to, že boj o její záchranu prohraju. Má 9 mládat..
Ted nevím jak nahradit mladým její mléko. Můžu mláďata krmit třeba sunarem??? více zředěným vodou??? a jak často. Mladta už vidí a občas něco ochutnají.. Díky za rady..

Pro králíky je složením nejvhodnější mléko šelem - takže u veterináře seženete mléko k dokrmování koťat nebo štěňat. Králičí mléko je hodně tučné a má minimum laktozy oproti ostatním mlékům. Dokrmovat musíte dle potřeby - aby byla králíčata najedená. Králici máte vzít k veterináři, aby zjistil co jí je a mohla se třeba uzdravit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík