Dobry den,
kedze aj ja sa chcem pridat medzi kralikarov, rozhodol som sa ze si spravim kralikaren. Kvoli uspore miesta som ju spravil s 9 kotcami. celkove rozmery kralikarne su 3x0,6x1,8-2,2 (SxHxV) metra. Jednotlive kotce maju 95x60x50 cm.
Vsetko to zacalo takto.
Michal H.
podlahy maju spad 5,5 cm na celu sirku. podlahove dosky su podoprete doskami konstrukcie
na podlahach je linoleum, z ktoreho som spravil vanicky - aby moc nepretiekol do vedlajsieho kotca
priecky su dvojite, aby kraliky neohlodavali konstrukciu (ktora je zostavena z lat 5x5 cm)
...zavetrenie, aby som zabezpecil priecnu stabilitu, je priamo v prieckach
moc odkvapkava do CD-profilov, ktore su vyspadovane. na konci je dalsi CD, ktory moc spusta priamo do zberneho kybla.
kedze podlahove dosky su polozene na inych 2,5 cm hrubych doskach, presnost bola velmi dolezita.
podkladove rosty su zostavene zo starych plastovych roliet. jaslicky na seno su zas z vyhodenych chladniciek.
medzi rostom a podlahou je 5 cm. sam som zvedavy, za ako dlho sa priestor zaplni.
spodne a vrchne dvierka su z OSB - je to sice menej pekne, ale zostavenie je ovela rychlejsie...
A teraz som si uvedomil, ze este nemam odfotenu strechu. Ale pouzil som klasicku staru skridlu, ktoru som mal zo zburaneho domu.
Snad som niekoho inspiroval podobne ako ini inspirovali mna (ktorym tymto dakujem) :)
Michal H.
deko
napsal(a):
ak budu v stenach hlodavce, macky budu mat radost lino je podlepene nejakou textiliou, ktora by drzala vlhkost. takze otacat ho nebudem. a rosty tiez vyhadzovat nebudem, nechcem aby sa kraliky valali vo vlastnych vykaloch a takisto nechcem kralikaren cistit kazdy den.
Michal H.
vidno že nemáte žiadnu skúsenost s chovom králikov inak by ste nepísali takúto blbost.
Jano
deko
napsal(a):
nebolo by odveci prestat s urazkami a dat normalne argumenty...
Michal H.
Zdáte se mi trochu ješitný pane. Někdo tu vyjádří názor, že ta králíkárna není ideální, uvede Vám chyby. Poté reaguje slovem blbost a Vy to hned považujete za urážku? Ano, králíkárna se nelíbí ani mně, malá dvířka, mně by nevyhovovala manipulace, atd. Ale to je subjektivní a na to si přijdete časem také. Chyba dvojitých stěn nenapadla ani mne, že by v tom byli hlodavci, ale pokud tam budou, tak kočky Vám budou k ničemu. Myši budete mít u králíků ať chcete či ne, jen zde dle názoru předchozího pisatele Vám budou kočky k ničemu. Pokud dáte králíkovi dost prostoru, a podestýlky, tak není žádné prase a většina králíků sama vykonává potřebu v jednom místě (rohu) kotce a zbytek má čistou suchou podestýlku. Takže žádné válení ve výkalech se nekoná. Čištění každý den je je ale opravdu projev nezkušenosti. Nemám rošty a opravdu nečistím každý týden. I když je to ve výsledku možná snazší. Ale přeji hodně úspěchu a snad jste měl štěstí, okoukl hodně králičinců a králíkárnu nebudete za rok bourat a stavět jinou, protože Vám tato nevyhovuje. Není to neobvyklý jev AH
chovatelpodluzi
napsal(a):
Zdáte se mi trochu ješitný pane. Někdo tu vyjádří názor, že ta králíkárna není ideální, uvede Vám chyby. Poté reaguje slovem blbost a Vy to hned považujete za urážku? Ano, králíkárna se nelíbí ani mně, malá dvířka, mně by nevyhovovala manipulace, atd. Ale to je subjektivní a na to si přijdete časem také. Chyba dvojitých stěn nenapadla ani mne, že by v tom byli hlodavci, ale pokud tam budou, tak kočky Vám budou k ničemu. Myši budete mít u králíků ať chcete či ne, jen zde dle názoru předchozího pisatele Vám budou kočky k ničemu. Pokud dáte králíkovi dost prostoru, a podestýlky, tak není žádné prase a většina králíků sama vykonává potřebu v jednom místě (rohu) kotce a zbytek má čistou suchou podestýlku. Takže žádné válení ve výkalech se nekoná. Čištění každý den je je ale opravdu projev nezkušenosti. Nemám rošty a opravdu nečistím každý týden. I když je to ve výsledku možná snazší. Ale přeji hodně úspěchu a snad jste měl štěstí, okoukl hodně králičinců a králíkárnu nebudete za rok bourat a stavět jinou, protože Vám tato nevyhovuje. Není to neobvyklý jev AH
keby uviedol chyby aj so zdovodnenim a bez slova blbost, tak by som to zobral ale okydat nieciu pracu bez zdovodnenia vie kazdy blb. navyse, ak tam maju byt mysi, tak tam budu ci tam bude dvojita stena alebo nie - v pohode sa dostanu aj cez pletivo s okami 1x1 cm. a to iste aj s rostom. az na to, ze ked tam bude rost, tak mysi budu pod nim (kde budu zrat spadnute krmivo) a nebudu behat po celom kotci. navyse, jednotlive poschodia su uplne od seba oddelene a dosky su narazene uplne na seba. takze ak uz sa mys bude chciet ubytovat, pojde radsej do sena ku kozam...
no ale k veci. dvierka maju na vysku 35 cm a su zavesene na klavirovych pantoch. cize ked sa cele otvoria, mam k dispozicii cely kotec.
Michal H.
deko
napsal(a):
keby uviedol chyby aj so zdovodnenim a bez slova blbost, tak by som to zobral ale okydat nieciu pracu bez zdovodnenia vie kazdy blb. navyse, ak tam maju byt mysi, tak tam budu ci tam bude dvojita stena alebo nie - v pohode sa dostanu aj cez pletivo s okami 1x1 cm. a to iste aj s rostom. az na to, ze ked tam bude rost, tak mysi budu pod nim (kde budu zrat spadnute krmivo) a nebudu behat po celom kotci. navyse, jednotlive poschodia su uplne od seba oddelene a dosky su narazene uplne na seba. takze ak uz sa mys bude chciet ubytovat, pojde radsej do sena ku kozam...
no ale k veci. dvierka maju na vysku 35 cm a su zavesene na klavirovych pantoch. cize ked sa cele otvoria, mam k dispozicii cely kotec.
Michal H.
Nemá ta střecha nějak moc velký sklon? Při větším větru to nebude dobré a při děšti z boku....
Jednou jsem chtěl vylepšit králíkárnu" zateplením".Zdvojil jsem vnější stěny....Je to fakt naprd.
Myší se nezbavíte...!
borax
napsal(a):
Nemá ta střecha nějak moc velký sklon? Při větším větru to nebude dobré a při děšti z boku....
Jednou jsem chtěl vylepšit králíkárnu" zateplením".Zdvojil jsem vnější stěny....Je to fakt naprd.
Myší se nezbavíte...!
cim vacsi sklon strechy, tym lepsie, lebo hnany dazd neprejde cez skridlu. v mojom pripade boky nemusim riesit - nalavo aj napravo od kralikarne je kozin.
jj, mysi sa nezbavim. ani nikto, kto chova nejake hospodarske zvierata. ale macky dokazu krasne regulovat ich pocty - nechovam malo zvierat, tak tu mam aj nejake mysi. nic brutalne to ale nie je
Michal H.
deko
napsal(a):
cim vacsi sklon strechy, tym lepsie, lebo hnany dazd neprejde cez skridlu. v mojom pripade boky nemusim riesit - nalavo aj napravo od kralikarne je kozin.
jj, mysi sa nezbavim. ani nikto, kto chova nejake hospodarske zvierata. ale macky dokazu krasne regulovat ich pocty - nechovam malo zvierat, tak tu mam aj nejake mysi. nic brutalne to ale nie je
Michal H.
musím sa prikloniť k názoru, že dvojité steny sú to horšie riešenie stých zlých, myši nebudú až tak hrozný problém horšie budú potkany - maji rádi dvojité dno, ak sa raz nasťahujú bude veľký problém sa ich zbaviť.
mačka sa na myši nedostane - že ich pochytá je len Vaše prianie nie zkutočnosť
počkajte do jesene keď sa stiahnu z okolia, potom zistíte, že najlepšia mačka je pravidelná dratizácia
myš z králikarne vobec nemusí vyliezť, budete zatvárať mačku do koterca ku králikom?
riešite tum myši potkany dvojite priečky dvojite dna .Ja mám kralikarne s roštamy pod nimi vyspadovane plechy na odvod moču a trusu a žiadny potkan myška sa najde tosa zabranit neda nikde kedže zrno dava každyy a na tie potkany???? stači mat doma psa ja mam tu vyhodu že ich mam 4ks. maju pristup ku klietkam a vec je vybavenáá chovam kraliky už nie jeden rôčik a potkana som nikdy pri kralikarni nevydel. a k tým roštom nie je nič lepšie na udržanie kralika v čistote . ja som ich objednaval od pana Hradskeho. original.vyborna vec kraliky su mimo kontakt s močom či bobkami . chovu zdar.
Noo, já teda nevim, je pravda že králíkárna se mi vůbec nelíbí, rošty jsem už také zavrhnul, propadalo většina sena, dnes na roštěch normálně podestýlám...Ale hlavní důvod proč píšu.Myši jsou mrchy, ale pokud je dobře uděláno, tak si myš musí prohryzat díru aby se dostala mezi.To si nikdo té díry snad nevšimne?natož pak od potkana?Jak vůbec ta myš má vedět že to je dvojité a že by se tam mohla zabydlet.Myslíte že je tak chytrá a pozná to?proč se neprokousávají z kotce do kotce pouhou příčkou?ona pozná že na druhé straně je hned kotec a né mezera?
Na jedné fotce se mi zdá, že vzadu už teď prosvítají škvíry mezi prkny. Až to vyschne, bude hůř. Sklon moc velký a přesah střechy žádný. Ten prostor 5 cm mezi roštem a podlahou, se vám hned v jednom místě zaplní a králici budou stejně v bobkách. A jak to budete čistit? Tou škvírou 5 cm vyhrabovat? Dvojí stěny je neštěstí, o tom se přesvědčíte brzo. Prkna vyschnou a mini škvírou budou neustále myši před vámi utíkat a hned se zase vrátí na krmení. Je to jako mít králikárnu někde na samotě a nebo opřenou o stodolu, zrovna tak ji mít na nohách a nebo přímo na zemi. Myš když se má okamžitě kde schovat, tak tam taky trvale bydlí. Až budete stavit třetí a další králikárnu, určitě se budete divit i vy, tomuto výtvoru. Přeji úspěšný chov. V
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myši a potkani se tu řešili nedávno.To všichni chovatelé co mají doma tuto havěť,mají špatně postavené králíkárny?.Každý kdo začíná si myslí,že staví pro své králíky to nejlepší.Postupem času chovatel nabyde zkušeností.Však je tu na diskuzích hodně takových chovatelů,co si postavili první králíkárnu a tu druhou-třetí už řešili jinak.
Já bych chtěla vidět vážení Vaše králíkárny.Tento chovatel si na svém výtvoru zakládá a je pyšný na to,že to dokázal.Pochlubte se Vy v čem chováte králíky.No podle mého je to úplně jedno jestli je králíkárna hotel Hilton nebo jen jednoduše ztlučená králíkárna.Hlavně že mají králíci dostatek místa a nechcípají.
Někdy pochybuju o soudnosti.lidí na diskuzi.
Vážený pane,nic si tady z lidi nedělejte.Já jsem to poznala sama,když jsem tu zveřejnila králíkárnu.To bylo tóčo.Věřte mi,že mi to bylo fuk.Další už sem nedám.
Přeji Vám,ať v ní odchováte hodně mladých.To je důležité.
V 90-tých létech jsem měl králíkárny dělané tak, že nad šikmou podlahou pokrytou linem se sklonem 10-12 cm byla zadní 1/3 rošt a přední 2/3 desky. Vyhraboval jsem zezadu. Výsledek: Králíci byli více v čistotě, ale, ale rošt se zanášel - s čistěním roštů bylo více práce, pod rošt propadávalo nejen seno, ale i zrní z misek co králíci převrhli. Myšičky to objevily velice rychle a bylo jich pod rošty požehnaně. Lino mi spolehlivě prožraly. Že chodily i do kotců, nemusím zdůrazňovat. Nicméně čistota v kotcích opravdu byla plusem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Myši a potkani se tu řešili nedávno.To všichni chovatelé co mají doma tuto havěť,mají špatně postavené králíkárny?.Každý kdo začíná si myslí,že staví pro své králíky to nejlepší.Postupem času chovatel nabyde zkušeností.Však je tu na diskuzích hodně takových chovatelů,co si postavili první králíkárnu a tu druhou-třetí už řešili jinak.
Já bych chtěla vidět vážení Vaše králíkárny.Tento chovatel si na svém výtvoru zakládá a je pyšný na to,že to dokázal.Pochlubte se Vy v čem chováte králíky.No podle mého je to úplně jedno jestli je králíkárna hotel Hilton nebo jen jednoduše ztlučená králíkárna.Hlavně že mají králíci dostatek místa a nechcípají.
Někdy pochybuju o soudnosti.lidí na diskuzi.
Vážený pane,nic si tady z lidi nedělejte.Já jsem to poznala sama,když jsem tu zveřejnila králíkárnu.To bylo tóčo.Věřte mi,že mi to bylo fuk.Další už sem nedám.
Přeji Vám,ať v ní odchováte hodně mladých.To je důležité.
SUPER napisanéé ......každy hlada len chyby a nedostatky pochvala žiadna ,,,,,zdá sa mi že najviac krityzuju tý čo nemaju ani taku kralikaren ,,,,,,,inak nič v zlom to len moj nazor.