chovatelMiki

XXX.XXX.161.32
Zdravím, ako sa preliečuje proti kokcidióze a v akom veku?
Ďakujem.
cruyff
napsal(a):
Radšej mu pomôž alebo tu vôbec nič nepíš!!! JA to tieže neviem, prešiel som 8 strán a nevidel som to nikde tak nemudruj
Preventivní přeléčování proti kokcidioze je dle mého názoru naprostý nesmysl.
Léčím králíky až po vypuknutí nemoci.
Antikokcidik je několik druhů.Já používám ESB 3 dle příbalového letáku.Hm a už mudrovat nebudu
chovatelMiki
napsal(a):
Ďakujem.
Dávam celoročne do vody acidomid a mladé nepreliečujem. Po odstave kontrolujem zdravotný stav mladých. Ak sa na niektorom prejaví kokcidioza tak ho izolujem a preliečujem podla návodu výrobcu antikokcidika. Používam čistý sulfadimidín, našťastie za posledné dva roky som ho použil iba u dvoch mladých.
Jano
cruyff
napsal(a):
Radšej mu pomôž alebo tu vôbec nič nepíš!!! JA to tieže neviem, prešiel som 8 strán a nevidel som to nikde tak nemudruj
Nahoře je okénko vyhledávání,tam stačí napsat například Kokcidioza,a zobrazí se Ti všechna témata na daný problém,tím si ulehčíš vyhledávání.Mě to vyjelo např toto:
https://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/hledat/?q=kokcidioza&sort=1
boot
napsal(a):
Někdo přeléčuje při odstavu a rozdělování králíků. Osobně doporučuji léčit až při propuknutí nemoci. Je to jakoby, když berete prášky proti chřipce, když jí nemáte a pak je přestanet brát, tak ji dostat můžete a ty prášky už nemusí být tak účinné.
Ještě jsem zapoměl, králíci jsou náchylní na kokcidiózu nejvíce od 6 do 11 týdne, tak to musíte hlídat a budeli se Vám zdát nějaký apatický, tak nasadit léčbu.
honzo
napsal(a):
Sulfadimidín je ATB, nemůže být volnoprodejné. Pouze na předpis, ale v tomhle státě je všechno možné. Prodá Vám ho každej veterinář.
Honzo
A je to docela na palici.
Kmivo s "léčivy"prodává kde kdo.A řekl bych, že je to dnes mnohem větší zlo....
Dnes už je problém koupit ušáka vychovaného na normální stravě( co zahrada dá )
A na léčiva si pak ještě vet.přihodí( zejména ti městšťí ) náležitou marži.
Až se divím, že jim není stydno.....
chovatelMiki
napsal(a):
Ďakujem.
Proti kokcidioze nepřelečuji --- snažím se spíše o řádnou prevenci --- pití - acidomit ----- čistota v kotcích --- kvalitní krmivo -- jednou za tři měsíce dezinfekce kotců plamenem a vyvápnění - králik pokud není v hnoji až po uši a pokud není stresovaný a řádně krmený,tak u něj kokca nepropukne
borax
napsal(a):
Preventivní přeléčování proti kokcidioze je dle mého názoru naprostý nesmysl.
Léčím králíky až po vypuknutí nemoci.
Antikokcidik je několik druhů.Já používám ESB 3 dle příbalového letáku.Hm a už mudrovat nebudu
Tak to tedy nesmysl není aplikuje se lék i preventivně a vím zcela jistě,že to pomáhá.Léčit při je samozřejmě taky dobrý ale je více ztrát.Já mám vše z první ruky osobního veterináře i léky i zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

karel55
napsal(a):
Proti kokcidioze nepřelečuji --- snažím se spíše o řádnou prevenci --- pití - acidomit ----- čistota v kotcích --- kvalitní krmivo -- jednou za tři měsíce dezinfekce kotců plamenem a vyvápnění - králik pokud není v hnoji až po uši a pokud není stresovaný a řádně krmený,tak u něj kokca nepropukne
Tak tak, konečně rozumné slovo. Králík, který je v čistém, bez stresu, dobře krmený, problém s kokcidiemi či enterokolitidou nemá. U králíků, kteří sedí v hnoji a jsou krmení jak slepice se to musí zachraňovat chemií a často ani to nestačí.