Uživatel s deaktivovaným účtem

veru10ka
napsal(a):
Ahojte,mám tří roční samičku králíčka a chci jí pořídit morčečího kámoše...máte nějaký typ jaké morčečí plemeno pořídit+kluka nebo holku ?
Dle mě není příliš vhodné mít spolu králíky a morčata. Králíci jsou často nositeli bakterie Bordetella bronchiseptica, která jim nevadí, ale pro morčata je patogenní a klidně udělá i zápal plic.
Proč nepořídíte králíkovi jako kámoše zase králíka? Dyť je to stejné, jakoby vám někdo na samotku pořídil jako společníka opici. Nebo prase, taky všežravec, ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

veru10ka
napsal(a):
Kdybych měla prostory na dalšího králika tak se asi neptám na vztah mezi králíkem a morčetem ;)
O co zabírá morče větší prostor než králík??
veru10ka
napsal(a):
Ahojte,mám tří roční samičku králíčka a chci jí pořídit morčečího kámoše...máte nějaký typ jaké morčečí plemeno pořídit+kluka nebo holku ?
Tak určitě v první řadě musím souhlasit s tou bakterií, může to být velký problém.
Ale jsou morčata, kterým to nevadí, takže bych zkusila sehnat morče od někoho, kdo je má s králíky a vzala si morče již větší, kluk, holka to asi bylo jedno. A počítat s tím, že ne vždy si králík s morčetem "sedne".
pro bodlinka:
já bych na samotku prase brala všema deseti, radši než člověka :o)
veru10ka
napsal(a):
Nám doma víc sedělo králík kluk + morče holka a naopak králík holka + morče kluk. Jinak je společně chováme už asi 10 let a žádný problém není. Samozřejmě musíte dodržovat základní hygienu, ale to stejně člověk dělá i u 1 králíka. :)
Jinak teď máme králíka kluka + morčata 1 kluk a 3 holky společně a taky pohoda. Vhodné je samozřejmě vzít morčátko jako mládě, protože si dobře zvykne. Dospěláka bych určitě nepořizovala.
Naše spokojená banda ve voliéře (na zimu chodí domů).:
lavacca
napsal(a):
Nám doma víc sedělo králík kluk + morče holka a naopak králík holka + morče kluk. Jinak je společně chováme už asi 10 let a žádný problém není. Samozřejmě musíte dodržovat základní hygienu, ale to stejně člověk dělá i u 1 králíka. :)
Jinak teď máme králíka kluka + morčata 1 kluk a 3 holky společně a taky pohoda. Vhodné je samozřejmě vzít morčátko jako mládě, protože si dobře zvykne. Dospěláka bych určitě nepořizovala.
Naše spokojená banda ve voliéře (na zimu chodí domů).:
Souhlasím odjakživa byli na vesnici králíci pohromadě s morčaty a vše v pohodě.Já mám u každého chovného mini králíčka i 1 morče , důvod ten že když byli králíci samci ale i 1 holka sami byli unudění málo aktivní ted když má každý své morče jsou spokojenější i samička kterou jsem koupila jako bázlivou se otrkala je přítulnější , je vidět že králíčkům společnost morčat prospívá , mají společnost a jsou veselejší .Takže morčátko ke králíčkovi určitě ANO .