janko0923
napsal(a):
ma dakto kontakt na kvalitne granule?
Pro "velké" množství králíků jsou nejkvalitnější a cenově přijatelné německé Ovator nebo Berkel - vyplatí se nakoupit na německém e-shopu - vyjde nejlevněji i s poštovným (kolem 20-30,--/kg podle místa nákupu).
Pro malé množství králíků - pet jsou pak kvalitnější granule, které jsou samozřejmě dražší (v zahraničí lze od 70,--/kg), v čr se nevyplatí nakupovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janko0923
napsal(a):
ma dakto kontakt na kvalitne granule?
pozri www.supuka.sk Deukanin
uvědomte si že je rozdál krmit ovatorem a berkelem zakrslíky nebo králíky třední nebo velké, chovatelé co mají větší králíky by se nedoplatili...já sice krmím ovatorem teď sem vzala na zkoužku berekela (mám hermelíny) ale myslím si že třeba ty energys nebo jak se to píše nemusí být špatné
lemac
napsal(a):
uvědomte si že je rozdál krmit ovatorem a berkelem zakrslíky nebo králíky třední nebo velké, chovatelé co mají větší králíky by se nedoplatili...já sice krmím ovatorem teď sem vzala na zkoužku berekela (mám hermelíny) ale myslím si že třeba ty energys nebo jak se to píše nemusí být špatné
No jenže energys je výkrmový. A rvát do chovných zvířat výkrmové granule pro mě třeba není ideální řešení.
Střeďáky krmíme po odstavu granulema od Pohledských dvořáků www.vkhsb.cz protože obsahují přírodní kokcidiostatika, což Berkel (a myslím že ani ovator), neumí.
Jinak dávám přednost míchání vlastní směsi
kachna
napsal(a):
No jenže energys je výkrmový. A rvát do chovných zvířat výkrmové granule pro mě třeba není ideální řešení.
Střeďáky krmíme po odstavu granulema od Pohledských dvořáků www.vkhsb.cz protože obsahují přírodní kokcidiostatika, což Berkel (a myslím že ani ovator), neumí.
Energys dělá víc druhů granulí pro králíky, minimálně 4.
m.l.
napsal(a):
Energys dělá víc druhů granulí pro králíky, minimálně 4.
Ano, to máte pravdu, omlouvám se, napsala jsem to špatně, vyjma toho jednoho výkrmového druhu obsahují všechny kokcidiostatika (jsem se teď pro jistotu koukala) a tím pádem to není volba pro mě, tak jsem je prostě "zazdila"
kachna
napsal(a):
Dobrý den, mohu poprosit o složení směsi, kterou si sám mícháte. Mám moravský modrý a jejich křížence údajně s s belgickým obrem. Děkuji.
chovat
napsal(a):
Dobrý den, mohu poprosit o složení směsi, kterou si sám mícháte. Mám moravský modrý a jejich křížence údajně s s belgickým obrem. Děkuji.
Zdravím,
nevím, jestli vám to k něčemu bude, nevím, jak se ti vaši obříci krmí, ale ta moje dávka jim určitě stačit nebude, je to záchovná dávka pro malé až střední plemeno, pro velké bych asi přidala ječmen i kukuřici a senné granule nahradila vojtěškovýma.
Ale třeba se inspirujete:
10dílů oves
10dílů senné granule
3díly slunečnice
po jednom dílu "slaďák" - sladový květ, svatojánský chléb a hrachové vločky.
zatím jsem vynechala jablečné úsušky, protože dávám ještě jablka, ale zase je budu dávat. Těma nahrazuju 1 díl ovsa. Seno nedávám, dávám slámu a větvičku stromů.
můj návrh by byl takovýhle:
4 dílů oves
4 dílů ječmen (nebo 3 oves, 5 ječmen)
12 dílů vojtěškové granule
3 díly kukuřice
1 díl slunečnice
1 díl slaďák
ale ozkoušené ani spočítané to nemám a chce to přidávat slámu nebo seno, protože ten podíl sena je furt celkem nízký.