kira
napsal(a):
Zdravím všechny , jsem od Zlína a chystám se na tuto výstavu. Hledám samičku Belgického obra. Nejsou tu chovatelé kteří tam s tímto plemenem pojedou? Měla bych zájem i o rady v chovu těchto králíků a budu ráda za každou informaci.
Dobrý podvečer - pokud hledáte samičku BO modrého --černého,tak vám je mohu prodat - -- nějakou radou také rad přispěji,ale do Hodonína nepojedu
lojza
napsal(a):
Vážená,když pojedete do Hodonína,tak si jistě nějakou samičku vyberete,pokecáte s lidmi co je chovají-většinou to budou klubaři,takže pak je to jen na domluvě.Jo je přihlášeno 89 obrů-celkem 2920ks,drůbeže 950ks.
To tam vážně bude skoro tři tisíce králíků, to je vtip ne?
atobajus
napsal(a):
To tam vážně bude skoro tři tisíce králíků, to je vtip ne?
Jako moc nebo málo? Bohužel, nás co chováme s PP a aktivně vystavujeme je méně a méně. Hodně lidí nadává na ceny, ale aby zvýšili cenu a pokryli náklady, to ne. V roce 2007 bylo na CVMK v Hustopečích u Brna okolo 4000ks králíků (abych nekecal katalogy tu teď nemám u sebe) a na jihomoravské výstavě byl loni nárůst až skoro na tisíc králíků. Pokud jste tedy překvapen pozitivně, jsme rádi, přijeďte se podívat. Pokud ještě nemáte nic čistokrevného, bude tam opravdu velká paleta plemen a barevných rázů a snad každý si tam bude moci něco vybrat. Často lidi nadávají na "nízké" počty a přitom sami nevystaví, protože je "to drahé". Já už se taky moc těším, až to vypukne a budu tam, je to přece jenom jeden z největších svátků králíkáře v roce! AH
Tak to je super! Já se snad ani nedočkám. Mám doma modrého dvouletého samce a divokou samičku.Oba s PP a ráda bych ještě jednu holku do party. Chovám je už 4 roky , ale teprve letos budu mít odchovy postavené na pp rodičích. Jsem v chovatelském svazu od jara tak bych ráda nasbírala ještě nějaké rady. U nás v klubu je nikdo nechová.
chovatelpodluzi
napsal(a):
Jako moc nebo málo? Bohužel, nás co chováme s PP a aktivně vystavujeme je méně a méně. Hodně lidí nadává na ceny, ale aby zvýšili cenu a pokryli náklady, to ne. V roce 2007 bylo na CVMK v Hustopečích u Brna okolo 4000ks králíků (abych nekecal katalogy tu teď nemám u sebe) a na jihomoravské výstavě byl loni nárůst až skoro na tisíc králíků. Pokud jste tedy překvapen pozitivně, jsme rádi, přijeďte se podívat. Pokud ještě nemáte nic čistokrevného, bude tam opravdu velká paleta plemen a barevných rázů a snad každý si tam bude moci něco vybrat. Často lidi nadávají na "nízké" počty a přitom sami nevystaví, protože je "to drahé". Já už se taky moc těším, až to vypukne a budu tam, je to přece jenom jeden z největších svátků králíkáře v roce! AH
Zdravím a díky za vyčerpávající odpověď
Zdá se mi to moc, ještě jsem nikdy na takové velké výstavě nebyl, kde by bylo k vidění tolik králíků. Jsem chovatel papoušků a psů takže mě to trochu překvapilo.
My tam letos budeme jen jako návštěvníci, manželka se pustila do chovu zakrslých kastorexů, samozřejmě s PP. Takže příští rok tam už budeme určitě jako vystavovatelé.
Chovu zdar KS
atobajus
napsal(a):
Zdá se mi to moc, ještě jsem nikdy na takové velké výstavě nebyl, kde by bylo k vidění tolik králíků. Jsem chovatel papoušků a psů takže mě to trochu překvapilo.
My tam letos budeme jen jako návštěvníci, manželka se pustila do chovu zakrslých kastorexů, samozřejmě s PP. Takže příští rok tam už budeme určitě jako vystavovatelé.
Chovu zdar KS
Tak to se těšte na Evropskou výstavu v Lipsku v prosinci. Tam bude 100000 zvířat (králíci, drůbež, holubi, morčata, exoti atd.)
atobajus
napsal(a):
Chovu zdar KS
Tak to gratuluji, a určitě si to užijete a ZCa jsou krásní, tak ať se daří. Jinak CVMK se každý rok koná jinde - 2007 Hustopeče, 2008 Březová u Sokolova, 2009 Lysá nad Labem, 2010 Uherčice u Hustopeč, 2011 Lysá nad Labem, 2012 Hodonín, 2013 Lysá n. L., 2014 by měl být Litovel?Termín konání je vždy počátkem září. Je to taková přehlídka toho ročních mláďat jak se zadařilo. Pak probíhá ještě v listopadu celostátní výstava všeobecná, tam jsou i holubi, drůbež, morčata, nutrie, ... vše co ČSCH sdružuje. Tato akce se koná pravidelně v Lysé nad Labem. A jednou za 3 roky je chovatelská " Olympiáda", tou je Evropská výstava, největší akce v Evropě, 2005 Praha, 2006 Lipsko, 2009 Nitra (SK), 2012 LIPSKO (letos 7-9/12 - kousek za hranicemi, skoro doma v ČR), a další roky pokud si dobře pamatuji 2015 Francie, 2018 Dánsko, 2021 opět Lipsko a 2024 Wels (Rakousko). A jak tu již někdo přede mnou uvedl - Němečtí kolegové očekávají 90-100.000ks zvířat od morčat, exoty, ... po králíky, drůbež, holuby... K tomu nádherný areál. AH
http://mapy.cz/#x=17.126534&y=48.860881&z=15&d=muni_5614_1&t=r&rp=m&m=9njphxRwveIu8yVTUCNVWa4BgOCN.g8kg7kgdFBmgafJ7Kq
Naťukal jsem Vám tam trasu, kudy jsem chodil z vlaku na trhy do Hodonína já. Pod tratí je podchod, takže ani nechodit k drážní budově. Rovnou podchodem od nádraží směr sever. Projdete přes sídlišťátko, dojdete na velkou světelnou křižovatku a úhlopříčkou máte Velká kasárna. Přední část už je přestavěna na byty. Půjdete podél kasárna, až začne obří parkoviště, tak tam vejdete. Rovně, a pak po levé ruce 2 haly. Tak tyto dvě haly jsou místem konání.
Po cestě jsou tuším i lavičky, takže dojde i invalidní důchodce o berlích - co pamatuji, bylo po cestě kde sednout, ale já to chodil pod 10minut... AH
kira
napsal(a):
Zdravím všechny , jsem od Zlína a chystám se na tuto výstavu. Hledám samičku Belgického obra. Nejsou tu chovatelé kteří tam s tímto plemenem pojedou? Měla bych zájem i o rady v chovu těchto králíků a budu ráda za každou informaci.
Podle ohlasu /dosti negativní/na výstavu v Hodoníne by mne zajímalo zda jste byla spokojena a zda se vám podařilo koupit králika dle vašich představ
No, králíka jsem koupila, ale negativa nad organizací výstavy převládají.Byla jsem u klecí belgičáků tak desátá a prodejní lístky nikde. Pár rusky a polsky mluvících chlápků s plnou rukou lístků bylo k vzteku.A to byli BO více jak z poloviny prodejní. Nakonec jsem si dovezla pár žlutých belgičáků, asi proto ,že se knim hůře hledají noví jedinci do chovu. A to jsem si lístek na nepříbuzného samečka vybojovala právě s rusky mluvícím mladíkem. Než jsem si přečetla oceňovák tak se mi snažil lístek vzít pod rukou. Jen jsem na něj štěkla , že je můj a lístek mu sebrala z ruky. Jestli mi rozuměl nevím , ale v tu chvíli si to slíznul za všechny neomalené krajany chodící s hrstí lístků v rukou. Dokonce si jeden chovatel stěžoval , že mu ani zbylé lístky nevrátí a vyhodí a ty se doplňují až večer a zvíře je celý den neprodejné.A jedna pokladna na tolik lidí ..... Jak si na to vzpomenu ještě teď mnou lomcuje vztek.Na druhou stranu , zvířata mám moc pěkná a těším se na první mladé.
přesně mi mluvíte z duše......podobně sem psala na moderce v tématu Hodonín včera.....je to hnus.
Narozdíl od vás sem dojela bez králíka/a vím od kolegů-že ti králíci se opravdu všichni neprodali-co neměli lístky/
Dnes byl u nás pro mladého samce jeden chovatel,sice přijel pro jiný barevný ráz , /než sem chtěla z Hodonína/který ještě chovám,ale vypadlo z něj že chová i divoké FB,tak si od něj jednoho mladého samce koupím,kdybych nebyla včera líná mu večer ještě napsat/byla sem z té výstavy tak vytočená/-myslela sem že má i možná i divoké-mohl vzít ušáka na ukázku a mohla být rovnou výměna.Tak tam některý den zajedu a uvidím.
Nikdy sem na výstavách nekupovala-není nad nákup od chovatele a sama prodávám přednostně z domu-celoročně,každý mám možnost vidět celý chov,poradím krmení,péči kdo je třebas začátečník atd.
Jednou sem chtěla udělat výjimku s nákupem-a tak sem dopadla.Je to potupné takto nakupovat,to si člověk připadá,jak kdyby si neuměl nic sehnat......
Takže nebuďme líní se seznámit s jinými chovateli,sehnat nové kontakty ,má to tu výhodu,že když se vám u chovatele nelíbí,nemusíte koupit´.....na výstavě kupujete,často ani nevíte co.
kira
napsal(a):
No, králíka jsem koupila, ale negativa nad organizací výstavy převládají.Byla jsem u klecí belgičáků tak desátá a prodejní lístky nikde. Pár rusky a polsky mluvících chlápků s plnou rukou lístků bylo k vzteku.A to byli BO více jak z poloviny prodejní. Nakonec jsem si dovezla pár žlutých belgičáků, asi proto ,že se knim hůře hledají noví jedinci do chovu. A to jsem si lístek na nepříbuzného samečka vybojovala právě s rusky mluvícím mladíkem. Než jsem si přečetla oceňovák tak se mi snažil lístek vzít pod rukou. Jen jsem na něj štěkla , že je můj a lístek mu sebrala z ruky. Jestli mi rozuměl nevím , ale v tu chvíli si to slíznul za všechny neomalené krajany chodící s hrstí lístků v rukou. Dokonce si jeden chovatel stěžoval , že mu ani zbylé lístky nevrátí a vyhodí a ty se doplňují až večer a zvíře je celý den neprodejné.A jedna pokladna na tolik lidí ..... Jak si na to vzpomenu ještě teď mnou lomcuje vztek.Na druhou stranu , zvířata mám moc pěkná a těším se na první mladé.
Blahopřeji k bezva nákupu - žlutásci jsou moje touha tajná
- zapište si mne do pořadníku --až budete prodávat mladé ,tak si přijedu