Křížení plemen BoA,NoS a FbA

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2012 00:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdavím,rád bych se zeptal máte někdo zkušenost z křížením plemen BoA,NoS a FbA ať už třeba samec FbA-samice NoS nebo BoA,nebo samec BoA a samice FbA,NoS nebo samec NoS -samice Boa,FbA. Jedná se mi o užitek (na maso).Pokud někdo takto křížíte napište a pokud máte i foto potomků přiložte.Díky Jarda Blatná

12.10.2012 18:47
zajeci

XXX.XXX.199.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdavím,rád bych se zeptal máte někdo zkušenost z křížením plemen BoA,NoS a FbA ať už třeba samec FbA-samice NoS nebo BoA,nebo samec BoA a samice FbA,NoS nebo samec NoS -samice Boa,FbA. Jedná se mi o užitek (na maso).Pokud někdo takto křížíte napište a pokud máte i foto potomků přiložte.Díky Jarda Blatná

Téma velkých plemen na maso už tady bylo, zkus zahledat v minulosti fora (jedinejby byl dobrej asi Mm možná s BoA) ale já osobně bych si vybral raději nějaká střední plemena na maso a křížil je. Z mých zkušeností to jsou např.: Vídenák, burgundák,kalifornák a velkej světlej stříbřitej. Třeba Kalifornák s burgundským je super zkřížení...smajlík u křížení velkých plemen si myslím proděláš, než je vykrmíš, budeš tam házet žrádlo lopatou a vykrmovat je jen do kostí a do kožichu. Je to jen můj názor. Snad ti někdo poradí lépe..

12.10.2012 19:20
karel55

XXX.XXX.130.2

Pokusně jsem křížil na maso FB modrý /samice/ + BO modrý /samec/ - přírustky na váze jsou celkem dobré - ve stáří 6 měsíců byla jejich váha 5,3 kg - fotky pošlu zítra

14.10.2012 16:34
janiceno

XXX.XXX.236.50

Dobrý den,
podělím se o zkušenost
nechávala jsem krýt dvě samice -/Vss čistokrevná a druhá MSč X BO/ -stejným samce Nb ve stejný den. Obě porodili 3. 6. Mláďata od Vss měla do 3 měsíce hmotnost přes 4 kg, mláďata od obřice dorůstají dosud. Jsou dlouhá kostnatá, ale málo zakulacená-nemají maso. Teď jsem zabíjela jejíhosamce měl 5 kg, ale stehýnka nic moc. Rozhodla jsem se tuto samici dále nepřipouštět.
To je jen má zkušenost, možná má někdo jinou.

A co se kvality masa týče, je tužší.
Jana N.:-(:-(

20.10.2012 20:20
karel55

XXX.XXX.105.37

Tak jsem se konečně dostal k tomu,abych splnil svůj slib a poslal fota kříženců BO+FB -- maji přírustek 1kg měsíčně,pokusím se je vykrmit na co největší váhu :-)

20.10.2012 20:27
karel55

XXX.XXX.105.37

a poslední - hezky večer a chovu zdar přeje KARELsmajlík

28.12.2012 16:56
karel55

XXX.XXX.105.37

Uběhly dva měsíce od posledního vážení kříženců BO+FB ---takže nyní ve stáří osmi měsíců maji váhu 7,6 kg - celkem jsem spokojený smajlík

28.12.2012 17:00
karel55

XXX.XXX.105.37

Samička křížence BO+FB /modrý/ - stáří 8 měsíců - váha 7,6 kg

7.1.2013 15:53
boaobr

XXX.XXX.38.182

Zde odkaz na křížení belgických obrů albínů s kalifoňáky, spokojenost velká:

https://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/detail/567512/belgicky-obr-albin

9.1.2013 12:56
trnka

XXX.XXX.227.10

ak sa mozem pridat k dotazom, tak mam BO samicku a uvazujem ju skrizit zo samcom hyla, co si myslite o tejto kombinacii?

14.1.2013 09:06
3111943

XXX.XXX.209.190

karel55 napsal(a):
další

Opravdu kříženecká krása!!!! FUJ!!! smajlík

14.1.2013 11:39
karel55

XXX.XXX.105.37

3111943 napsal(a):
Opravdu kříženecká krása!!!! FUJ!!! smajlík

K zemíííííííí smajlík smajlík smajlík smajlík

14.1.2013 19:43
martin30

XXX.XXX.142.35

Zdravim,ja som krizil samicku hyla a samec BO max spokojnost kamos krizil kalifornaka s VVs a tiez je spokojny takze moj nazor,ked skrizis velke plemeno s strednym tak je to asi jedno co mas.Ja by som skor to urobil opacne velky samec a mensia samicka to je moj pohlad

14.1.2013 19:52
trnka

XXX.XXX.235.169

martin30 napsal(a):
Zdravim,ja som krizil samicku hyla a samec BO max spokojnost kamos krizil kalifornaka s VVs a tiez je spokojny takze moj nazor,ked skrizis velke plemeno s strednym tak je to asi jedno co mas.Ja by som skor to urobil opacne velky samec a mensia samicka to je moj pohlad

no urcite by som sa bala velke plemeno samec a mensie samica aby nedoslo ku komplikaciam pri porode. Mam samicky BO a teraz som dokupila nepribuzny parik hyla tak to skusim prestriedat a uvidim co to da

16.1.2013 18:25
martin30

XXX.XXX.142.35

jasne, ja sa tiez len rozbieham,prave staviam novu klietku takze som zvedavy ako Ti to krizenie dopadne.Stryko chova dlchsie a nikdy sa este nestalo aby mala samicka neaky problem.........ale co nieje moze byt, vyskusaj a potom sa pochval.prajem vela stastia

18.1.2013 19:12
langoska.32

XXX.XXX.96.10

Zdravím, byla jsem na návštěvě u dlouholetého zkušeného chovatele se stejnou otázkou. Samec BO a samice KAL. Kříží takto léta a bez problémů Samec BO - samice VSS, KAL,BU, FB a bez problémů. Podotýkám, že jeho samec má 12 kg a samice v pořádku. Takže jsem připustila svou VSS samcem BO a čekám. Má to být 21.1., tak uvidíme:)smajlík.

Jen tak mmch.to křížení samcem hyla - není to škoda? Přece tolik lepších a hezčích plemen, tak proč to takhle prznit?!!!!!

18.1.2013 21:12
trnka

XXX.XXX.233.65

langoska.32 napsal(a):
Zdravím, byla jsem na návštěvě u dlouholetého zkušeného chovatele se stejnou otázkou. Samec BO a samice KAL. Kříží takto léta a bez problémů Samec BO - samice VSS, KAL,BU, FB a bez problémů. Podotýkám, že jeho samec má 12 kg a samice v pořádku. Takže jsem připustila svou VSS samcem BO a čekám. Má to být 21.1., tak uvidíme:)smajlík.

Jen tak mmch.to křížení samcem hyla - není to škoda? Přece tolik lepších a hezčích plemen, tak proč to takhle prznit?!!!!!

preco myslis ze prznit? Je fakt ze nemam skusenosti s krizenim, proste to vyskusam a uvidim, ak to nebude ok budem uvazovat o niecom inom.

20.1.2013 11:32
karel55

XXX.XXX.105.37

trnka napsal(a):
no urcite by som sa bala velke plemeno samec a mensie samica aby nedoslo ku komplikaciam pri porode. Mam samicky BO a teraz som dokupila nepribuzny parik hyla tak to skusim prestriedat a uvidim co to da

při křížení BO s menší samičkou /nějakého středního plemene / bych se nebál --- ale proč chceš křížit hyla s BO nechápu -- pokud doopravdy máš ČISTOKREVNÝ nepříbuzný pár hyla,tak bych ničim jinym hyla nekřížil / v hylech je již BO / -- kde jsi hylaky koupila??

20.1.2013 12:51
trnka

XXX.XXX.231.14

karel55 napsal(a):
při křížení BO s menší samičkou /nějakého středního plemene / bych se nebál --- ale proč chceš křížit hyla s BO nechápu -- pokud doopravdy máš ČISTOKREVNÝ nepříbuzný pár hyla,tak bych ničim jinym hyla nekřížil / v hylech je již BO / -- kde jsi hylaky koupila??

Hyly som kupila u nas nedaleko Kosic, chovatel mi zostavil nepribuzny par.. A z mojich 4 samiciek o ktorych som si to do predvcera myslela sa po kupe krasneho BOA samca vykluli z dvoch nakoniec asi samci lebo ked som chcela pripustat tak taka bitka aka sa strhla ked som ich tam po jednom dala som myslela ze z nich nic neostane. A to mi ich predal dlhorocny chovatel ako samicky. Tie druhe dve sa sice trosku ponahanali, ale nakoniec sa nechali skocit. O krizeni BO a Hyla uvazujem z dovodu vyrovnania velkosti, znizenia odpadu pri kuchynskom vyuziti a skratenie obdobia rastu, ale vzhladom k mojim nulovym znalostiam v tejto oblasti - vychadzam len z toho co som si nacitala, smajlík takze ma kludne opravte ak sa mylim.

20.1.2013 17:01
venca21

XXX.XXX.220.211

janiceno napsal(a):
Dobrý den,
podělím se o zkušenost
nechávala jsem krýt dvě samice -/Vss čistokrevná a druhá MSč X BO/ -stejným samce Nb ve stejný den. Obě porodili 3. 6. Mláďata od Vss měla do 3 měsíce hmotnost přes 4 kg, mláďata od obřice dorůstají dosud. Jsou dlouhá kostnatá, ale málo zakulacená-nemají maso. Teď jsem zabíjela jejíhosamce měl 5 kg, ale stehýnka nic moc. Rozhodla jsem se tuto samici dále nepřipouštět.
To je jen má zkušenost, možná má někdo jinou.

A co se kvality masa týče, je tužší.
Jana N.:-(:-(

Já mám mimo jiné také křížence KvM a Čv kuní velký modrý a činčily velké.Čistokrevné činčili jsem již zručil protože málo rodila když už rodila.Jsou to těžká mastná plemena tyto rodí méně.Kuníky mám stále jsou nádherní a na maso křížím z křížencema kuníků a činčil z kuníkama.
Ale čistokrevní kuníci,kteří nejsou jako mladé na výstavy ani na prodej jsou velice chutní a mají jemné masíčko.Také jsem si všiml,že mají červenější maso.

21.1.2013 07:05
karel55

XXX.XXX.105.37

trnka napsal(a):
Hyly som kupila u nas nedaleko Kosic, chovatel mi zostavil nepribuzny par.. A z mojich 4 samiciek o ktorych som si to do predvcera myslela sa po kupe krasneho BOA samca vykluli z dvoch nakoniec asi samci lebo ked som chcela pripustat tak taka bitka aka sa strhla ked som ich tam po jednom dala som myslela ze z nich nic neostane. A to mi ich predal dlhorocny chovatel ako samicky. Tie druhe dve sa sice trosku ponahanali, ale nakoniec sa nechali skocit. O krizeni BO a Hyla uvazujem z dovodu vyrovnania velkosti, znizenia odpadu pri kuchynskom vyuziti a skratenie obdobia rastu, ale vzhladom k mojim nulovym znalostiam v tejto oblasti - vychadzam len z toho co som si nacitala, smajlík takze ma kludne opravte ak sa mylim.

Sem tam si něco málo přečtu o králičích brojlerech typu hyla a myslím si,že tě chovatel z Košic napálil -- mládata od Hyla nelze již dále používat jako chovný hybrid a prodávat je na chov jako hybridy je podvod ,ale nejlépe by ti na toto téma odpověděli přímo na farmě http://www.hyplus.sk/ ---- nerad jim dělám reklamusmajlík - protože já hybridy jako chovatel neuznávámsmajlík ---- koukni se i na diskuse https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/923885/re-kralici-hyla ---- anebo https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/977878/kralik-plemene-hyla ----- no a co se týče BO ak to je králik opravdu s dosti velikým odpadem -- těžka kůže - veliké uši atd... - i přesto bych neměnil sežerou sice více krmiva,ale pokud chceš opravdu veliké králiky,tak to je to pravé ořechové smajlík -- ještě malá rada na závěr -- nikdy bych nekupoval do chovu králiky bez PP - jen čistokrevné - jinak nemáš jistotu čim byli jedinci nakřížení a jaké budou mít potomstvo smajlík pa pa Trnečko at se ti v chovu daří !!!smajlík KAREL:o)

21.1.2013 08:39
trnka

XXX.XXX.227.10

karel55 napsal(a):
Sem tam si něco málo přečtu o králičích brojlerech typu hyla a myslím si,že tě chovatel z Košic napálil -- mládata od Hyla nelze již dále používat jako chovný hybrid a prodávat je na chov jako hybridy je podvod ,ale nejlépe by ti na toto téma odpověděli přímo na farmě http://www.hyplus.sk/ ---- nerad jim dělám reklamusmajlík - protože já hybridy jako chovatel neuznávámsmajlík ---- koukni se i na diskuse https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/923885/re-kralici-hyla ---- anebo https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/977878/kralik-plemene-hyla ----- no a co se týče BO ak to je králik opravdu s dosti velikým odpadem -- těžka kůže - veliké uši atd... - i přesto bych neměnil sežerou sice více krmiva,ale pokud chceš opravdu veliké králiky,tak to je to pravé ořechové smajlík -- ještě malá rada na závěr -- nikdy bych nekupoval do chovu králiky bez PP - jen čistokrevné - jinak nemáš jistotu čim byli jedinci nakřížení a jaké budou mít potomstvo smajlík pa pa Trnečko at se ti v chovu daří !!!smajlík KAREL:o)

Dakujem za info a rady, uz som pisala na farmu hyla uvidim co a ci mi odpisu.
Zatial som este nepripustala BO s hyla, nakolko hyla su mlade ale podarilo sa mi ziskat samca BOA s PP je nadherny, obavam sa ze si asi zamilujem toto plemeno smajlík a urcite sa pozriem aj po nepribuznej samici BOA, zrejme od toho isteho chovatela mam ho blizko a ma nadherne kusy, vsetko len s PP u nas na Slovensku ma na sutaziach vzdy svoje kraliky na prvych miestach.
Akrat sa budem musiet pustit do stavby novej kralikarne lebo na tie nadherne kraliky ta co mam velkostou staci len tak tak, ale tesim sa na to, celkom ma to chovatelstvo vzalo. smajlík

21.1.2013 09:36
rabbit

XXX.XXX.13.157

Před pár lety jsem jsem na burze v Přerově koupil samici masného plemene. Krásné pevné zmasilé tělo. To že takový králík má jít na pekáč a né do kotce jsem nevěděl. Prodávající paní se mi o tom taky nezmínila, jen básnila jaké mají přírůstky.
Křížím ji s FB, odchovaných mláďat ve vrhu 6-10. Jsem s ní spokojený, pro kuchyňské účely plně dostačuje.Samozřejmě efekt pro který byli vyšlechtěni její rodiče není tak patrný

5.4.2013 14:21
boaobr

XXX.XXX.19.34

Dobrý den, to se tak nedá napsat, že jste při vašem pokusu hokusu nespokojená, vaše mláďata mohla prodělat kokcidiozu-čemuž by odpovídalo vaše popsání o kostlivosti, dále je třeba zohlednit podmínky chovu a krmení a to jak jeho kvalitu tak jeho množství. U belgických obrů je zmasilost z dlohodobého hlediska výborná a to i při křížení, nelze dělat závěry a hned do diskuzí psát při prvním neúspěchu,že je nějaké plemeno špatné, navíc poznámka o tuhosti masa belgických obrů je nesmysl. Já chovám belgické obry albíny v čistokrevném chovu, na maso jsou vynikající a výborní jsou i na křížení s ostatními plemeny - to vše ale platí pouze v případě, že mají obři dobré podmínky chovu. Ostudu tomuto obru mezi králíky dělají chovatelé, kteří je chovají v nevyhovujících podmínkách a při neodpovídající péči,vybírají si z inzerátů co nejlevnější jedince na chov atd. - to jsou potom velmi "důvěryhodné" zprávy či články o jejich malé zmasilosti, malé plodnosti, tuhosti masa a podobných nesmyslů což samozřejmě není pravdivé.

6.4.2013 14:36
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

boaobr napsal(a):
Dobrý den, to se tak nedá napsat, že jste při vašem pokusu hokusu nespokojená, vaše mláďata mohla prodělat kokcidiozu-čemuž by odpovídalo vaše popsání o kostlivosti, dále je třeba zohlednit podmínky chovu a krmení a to jak jeho kvalitu tak jeho množství. U belgických obrů je zmasilost z dlohodobého hlediska výborná a to i při křížení, nelze dělat závěry a hned do diskuzí psát při prvním neúspěchu,že je nějaké plemeno špatné, navíc poznámka o tuhosti masa belgických obrů je nesmysl. Já chovám belgické obry albíny v čistokrevném chovu, na maso jsou vynikající a výborní jsou i na křížení s ostatními plemeny - to vše ale platí pouze v případě, že mají obři dobré podmínky chovu. Ostudu tomuto obru mezi králíky dělají chovatelé, kteří je chovají v nevyhovujících podmínkách a při neodpovídající péči,vybírají si z inzerátů co nejlevnější jedince na chov atd. - to jsou potom velmi "důvěryhodné" zprávy či články o jejich malé zmasilosti, malé plodnosti, tuhosti masa a podobných nesmyslů což samozřejmě není pravdivé.

Zdravím .prosím v čem vidíte zásadní rozdíl v chovu obrů a středních plemen???díky

7.4.2013 11:42
boaobr

XXX.XXX.19.34

Zásadní rozdíl v chovu belgických obrů a králíků středních plemen je ten, že obři jsou dvakrát až třikrát tak velcí a tudíž potřebují k chovu řádně velký kotec, tím rozdíly končí, jinak jsou belgičtí obři králíci jako všichni ostatní, jen snad mají podstatně větší plodnost, málokdy mívám pod 10mladých v hnízdě, průměrně samice rodí cca 11mládat. Nesmyslů a názorů "odborníků" je na internetu a i zde na fauně ohledně chovu těchto králíků hodně, je potřeba diskutovat s lidmi, kteří obry opravdu chovají dlohodobě a nebrat si příklady z těch, kterým se chov narychlo(s vidinou zisku asi?) nevede a obry chovají chvilku a pak plácají ty svoje zaručené zprávy o nevhodnosti belgických obrů na maso, pro malou plodnost, malou výtěžnost a bla bla bla..... Moje rada zní, koupit si kvalitní jedince do chovu a pak při dodržení běžných zásad chovu králíků jen se zřetelem na velikost kotců lze obry bezproblémově chovat. Trochu se směji pod vousy, když někdo prodává "belgického obra" za pár stokorun ve věku deseti měsíců a on mu váží 6kilo, ono ta cena láká, ale z takových podprůměrných jedinců nelze mít základ kvalitního chovu. Na straně druhé jsou zde chovatelé nebo spíše podvodníci viz často inzerující pan Bo.ya ze Slovenska, který vás za neskutečnou sumu dost pravděpodobně okrade.

7.4.2013 13:00
karel55

XXX.XXX.130.20

boaobr napsal(a):
Zásadní rozdíl v chovu belgických obrů a králíků středních plemen je ten, že obři jsou dvakrát až třikrát tak velcí a tudíž potřebují k chovu řádně velký kotec, tím rozdíly končí, jinak jsou belgičtí obři králíci jako všichni ostatní, jen snad mají podstatně větší plodnost, málokdy mívám pod 10mladých v hnízdě, průměrně samice rodí cca 11mládat. Nesmyslů a názorů "odborníků" je na internetu a i zde na fauně ohledně chovu těchto králíků hodně, je potřeba diskutovat s lidmi, kteří obry opravdu chovají dlohodobě a nebrat si příklady z těch, kterým se chov narychlo(s vidinou zisku asi?) nevede a obry chovají chvilku a pak plácají ty svoje zaručené zprávy o nevhodnosti belgických obrů na maso, pro malou plodnost, malou výtěžnost a bla bla bla..... Moje rada zní, koupit si kvalitní jedince do chovu a pak při dodržení běžných zásad chovu králíků jen se zřetelem na velikost kotců lze obry bezproblémově chovat. Trochu se směji pod vousy, když někdo prodává "belgického obra" za pár stokorun ve věku deseti měsíců a on mu váží 6kilo, ono ta cena láká, ale z takových podprůměrných jedinců nelze mít základ kvalitního chovu. Na straně druhé jsou zde chovatelé nebo spíše podvodníci viz často inzerující pan Bo.ya ze Slovenska, který vás za neskutečnou sumu dost pravděpodobně okrade.

Přééééééééésně tak smajlík -- hezkou neděli ti přeje Karelsmajlík

11.7.2018 19:10
12matess3

XXX.XXX.240.135

Zdravim páni, kamarát obdivuje BOA, kúpil si jednu samicu, naozaj skvost, krásna hodvábne biela, osvalená, no nemá samca BOA k dispozícii a tak chcem pripúšťať pekným samcom NB, ktorého chová známy, je vhodná takáto kombinácia, kedy je samica BOA a na ňu sa použije menší ale na svoje plemeno krásne narastený samec NB? Králiky chová na mäso, taktiež by chcel učiť samicu behať po dvore, cez deň, dvor je skutočne ohradený, v minulosti tam králiky mával volne a večer zatvoril do kotca, len sa bojí, že ju bude každý deň naháňať hodinu po dvore... Vďaka za skúsenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík