Problém se zabřeznutím králic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2012 18:07
frantisekh

XXX.XXX.208.218

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s chovem králíků. Mám 3 samice, které už měli mladé, ale už delší dobu - cca 4 měsíce nemouhou zabřeznout. Mladé měli i s mým samcem. Zkusil jsem vyměnit samce, nebo zajít za jiným chovatelem. Pak následuje falešná březost, po 3 týdnech si naškubou chlupy a mladé nemají. Přitom samice mají o páření zájem. Poraďte mi prosím, co mám s nimi dělat, nebo čím to je. smajlík Děkuji za odpovědi.

11.11.2012 19:49
880923

XXX.XXX.57.246

A nie sú zasadlené ja som mal taký problém ako vy potom nasledovala diéta a potom už nebol problém aby zabrezli

11.11.2012 19:54
frantisekh

XXX.XXX.208.218

Zpočátku zasádlené nebyly, vždy po odstavu mladých jsem je hned připouštěl. Teď už po těch 4 měsících jsou trochu zasádlené, ale páření se nebrání.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2012 23:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

ja bych jim dal na chvili dietu a pak je pripustil a myslim si ze to pujde pak samo

13.1.2013 14:59
araj

XXX.XXX.31.160

zdravím, již jsem také měla takový problém - a víc lidí z mého i širšího okolí. Ze své zkušenosti jen uvedu, že je hloupost dávat samici nějakou větší dietu - já mám samice jako koule a zabřeznou bez problémů a mají i větší počet mladých. Ve finále a po mnoha různých pokusech jsem zjistila, že je to krmením. Nevím, jestli krmíte granule nebo jen ječmen, atd.... Spousta lidí - a to i v jiných diskusích si stěžuje na nepřipuštění nebo malé vrhy a krmí granule z Nezvěstic! Já krmím Primagru (výrobce Milín) a absolutně bez problémů - komu jsem tohle poradila je již také bez těchto komplikací. Zkuste tedy změnit granule, když to není samcem a samice se ramluje, je problém jinde ;)

13.1.2013 20:25
frantisekh

XXX.XXX.208.218

Děkuji za reakci,
králíky nekrmím granulemi vůbec, krmím klasicky senem, tvrdým chlebem, řepou a ječmenem. Situace dopadla tak, že i po zapuštění jiným samcem jsem je přezkoušel u vlastního samce. Když jsem zjistil, že ani potom nebyly samice zabřeznuty, rozhodl jsem se celý chov zrušit a obnovit novými kusy. Po zakoupení nových samic jsem si původní kusy ještě měsíc pro jistotu nechal. Mezitím jedna pošla a zbývající dvě měly na nový rok k mému překvapení mladé. Mladí králíčci jsou zbarvením po našem samci a narodili se 31 dní po posledním přezkoušení ( u našeho samce se byly ramlovat aspoň desetkrát).
Abych Vám pravdu řekl, nevím vůbec čím to je , ani proč se to stalo, nikdy jsem se s tím ještě nesetkal.

14.1.2013 09:00
3111943

XXX.XXX.209.190

frantisekh napsal(a):
Děkuji za reakci,
králíky nekrmím granulemi vůbec, krmím klasicky senem, tvrdým chlebem, řepou a ječmenem. Situace dopadla tak, že i po zapuštění jiným samcem jsem je přezkoušel u vlastního samce. Když jsem zjistil, že ani potom nebyly samice zabřeznuty, rozhodl jsem se celý chov zrušit a obnovit novými kusy. Po zakoupení nových samic jsem si původní kusy ještě měsíc pro jistotu nechal. Mezitím jedna pošla a zbývající dvě měly na nový rok k mému překvapení mladé. Mladí králíčci jsou zbarvením po našem samci a narodili se 31 dní po posledním přezkoušení ( u našeho samce se byly ramlovat aspoň desetkrát).
Abych Vám pravdu řekl, nevím vůbec čím to je , ani proč se to stalo, nikdy jsem se s tím ještě nesetkal.

Už to bylo napsáno mnohokrát!!!! Zimní vrhy jsou proti přírodě!!!! Až příjde jaro, bude po problému. Ta chytrá paní, co Vám radila, abyste začal krmit jinými granulemi, tak dle svého příspěvku vůbec králíkům nerozumí. Neměla by radit, neboť sama potřebuje poradit.

14.1.2013 10:09
araj

XXX.XXX.31.160

3111943 napsal(a):
Už to bylo napsáno mnohokrát!!!! Zimní vrhy jsou proti přírodě!!!! Až příjde jaro, bude po problému. Ta chytrá paní, co Vám radila, abyste začal krmit jinými granulemi, tak dle svého příspěvku vůbec králíkům nerozumí. Neměla by radit, neboť sama potřebuje poradit.

pane číslo :311943 - děkuji "za radu", Vy zřejmě radit nepotřebujete, ale radu sám znáte - tu správnou smajlík Ano, zimní vrhy jsou sice proti přírodě, nicméně králík domácí pokud se samice ramluje a samec jí připustí, je vše v pořádku. Pak už je jen na chovateli a samotné samici, aby se postarali o to, aby mláďata nezmrzli. Granule byli jedna z možností, kterou mám já sama vyzkoušenou - u pána to bylo zřejmě něčím jiným. Také mu tímto gratuluji k úspěšným vrhům smajlík a přeju ať mláďata rostou ve zdraví.

14.1.2013 19:54
martin30

XXX.XXX.142.35

Zdravim, mam samicku krizenca Bo a hyla velmi pekna dal som ju pripustit podotykam,ze prvy raz sledoval som ich najprv robila drahoty a potom sa to podarilo. pre istotu som ich nechal spolu aj cez noc teraz som ocakaval prirastok a nic krmim granule,jacmen,kukurica,seno,chleba. Neviem ci jej mam teraz davat len seno a vodu za tyzden??? A potom to skusit znova,alebo ju rovno pripustit zas??,smajlík

18.1.2013 20:07
langoska.32

XXX.XXX.96.10

311943
.............................................................
Ten chytrý pán 311943 by si měl stoupnout za chytrou paní do fronty.....a až se bude rozdávat, řekněte si o nášup.smajlík
Zimní vrhy jsou možná proti přírodě, ale pouze v přírodě. Na polích leží sníh a ZAJÍCI mají ztížený přístup k potravě. My chováme KRÁLÍKY. Víme?
Mám samici, Francouzský beran - září nechtěla, říjen nechtěla, v listopadu přestala dělat drahoty a výsledek? smajlíkJejí první vrh v prosinci, bezproblémově odchovaný. Mám ze šesti samic jednu s mladými, 3 zabřeznuté a dvě budu připouštět na březňáky. Krmím seno, vojtěška, ječmen, oves ,kukuřice, občas chleba a něco na mlsku.Granule jen mrňatům ve směsi s oves. vločkami. A oboustranná spokojenostsmajlík. Dobré a spokojené samice nemají problém se zimními vrhy. Přítel má 30 slepic a 2-3 vajca denně. Mých 7 slepic dá 5-6 vajec denně. čím to asi je? Není to taky proti přírodě, že slepice v lednu snášejí jak o život?

19.1.2013 00:30
terka009

XXX.XXX.31.160

langoska.32 napsal(a):
311943
.............................................................
Ten chytrý pán 311943 by si měl stoupnout za chytrou paní do fronty.....a až se bude rozdávat, řekněte si o nášup.smajlík
Zimní vrhy jsou možná proti přírodě, ale pouze v přírodě. Na polích leží sníh a ZAJÍCI mají ztížený přístup k potravě. My chováme KRÁLÍKY. Víme?
Mám samici, Francouzský beran - září nechtěla, říjen nechtěla, v listopadu přestala dělat drahoty a výsledek? smajlíkJejí první vrh v prosinci, bezproblémově odchovaný. Mám ze šesti samic jednu s mladými, 3 zabřeznuté a dvě budu připouštět na březňáky. Krmím seno, vojtěška, ječmen, oves ,kukuřice, občas chleba a něco na mlsku.Granule jen mrňatům ve směsi s oves. vločkami. A oboustranná spokojenostsmajlík. Dobré a spokojené samice nemají problém se zimními vrhy. Přítel má 30 slepic a 2-3 vajca denně. Mých 7 slepic dá 5-6 vajec denně. čím to asi je? Není to taky proti přírodě, že slepice v lednu snášejí jak o život?

To máte naprostou pravdu - králík domácí je prostě domácí a když má vhodné podmínky a jak píše "araj" samice se ramluje, je vše OK.
Mám teď také dva vrhy a ještě další 4 čekám do konce měsíce - protože prostě zimáčci jsou nejlepší smajlík
Ale zastala bych se "chytré paní" s těmi granulemi - sice to byla jedna z možností, ale já mám úplně stejnou zkušenost - a to i další přátelé z organizace.
Dlouhou dobu jsme krmili zmíněnými granulemi - samice velmi často nezabřezávali, měli malý počet mladých a většinou jich ještě přežilo tak 50%. Mláďata se často jakoby nafukovali a prostě hynuli. Pak nám poradil veterinář, ať zkusíme změnit alespoň pro mláďata a chovné samice granule a ono to zabralo. A když nám jen tak ze zvědavosti jeden synek udělal rozbor "nevhodných" granulí, vylezlo z toho, že jsou tam plísně, moc vlhkosti, příliš bílkovin,...atd....
Pán s číslem, co tak rád poučuje a používá vykřičníky má možná sám nějaké špatné zkušenosti se zimní přírodou a nebo že by sám se sebou?
Tak chovu zdar a hlavně v pohodě - každá rada se hodí a někdy zabere zrovna ta nejpodivnější smajlík

22.1.2013 13:45
anča

XXX.XXX.34.66

Já mám se zimními vrhy jen ty nejlepší zkušenosti - pokud má samice všeho dostatek (jak žrádla, vody i pěkné podestýlky) tak nemá problémi s vrhy i při velkých mrazech smajlík , mláďata se rychleji osrstí a jsou otužilejší a prostě lepší, rychleji mi rostou než klasiký jarní vrhy. Ale je pravda že mám jednu samici, která se nechává řipustit jen jedenkrát ročně a to na jaře ale zase se odměňuje pravidelně 13ti mladými, vše vždy odchovala a mláďata jsou v dobré formě - je to samice Německého obrovitého strakáče. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík