Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2013 11:05
karel55

XXX.XXX.105.37

Protože jsem měl loni v zimě problém s odchovem mládat,tak letos jsem si vybudoval v nevyužité části dílny "zimní porodnu" smajlík - samice mají k dispozici 1+1/obyvák s ložnici smajlík - jsou spokojené a s miminkama prozatím není žáden problém smajlík - posílám vám pár fotek třeba pro inspiraci smajlík

30.1.2013 11:07
karel55

XXX.XXX.105.37

v dílně je okolo +10 stupnů - ideální smajlík

30.1.2013 11:08
karel55

XXX.XXX.105.37

material jsem použil - co dům dal smajlík

30.1.2013 12:08
rabbit

XXX.XXX.13.232

Také používám co dům dal a to i při stavbě kotců.Vaše prostory jsou super smajlík .
Nemají snahu přelézat nebo opuštět kotce?

30.1.2013 12:42
ceskystrakac.cz

XXX.XXX.216.48

Také mám něco podobného ve skleníku, ale s víkem. Využívám je mimo porodny především pro chov křepelek v zimě. V podlaze z dlažby je elektrický topný kabel.

30.1.2013 13:18
karel55

XXX.XXX.105.37

rabbit napsal(a):
Také používám co dům dal a to i při stavbě kotců.Vaše prostory jsou super smajlík .
Nemají snahu přelézat nebo opuštět kotce?

smajlík Samičky jsou v klidu - sem-tam sice nakouknou ale to je tak vše ---horší bylo,když jsem ještě v jedne koji měl samce - ten ,když jsem umístil do sousedství samičky ,přelézal bez problému i 80cm stěnu - řádil jak u vitrženísmajlík,tak musel jit do venkovni kralikárny smajlík

30.1.2013 13:19
karel55

XXX.XXX.105.37

tak to je úúúúúúúplně super smajlík

26.4.2013 20:54
stepik20

XXX.XXX.93.1

Dobrý den, mohu se zeptat jak veliké porodnice máte ? myslím tím jeden ten "kotec" včetně kotiště. Děkuji předem, Vlček

26.4.2013 23:51
stepik20

XXX.XXX.93.1

dobrý den, jak veliké máte porodny včetně kotišt ? mám na mysli jendu porodnici tedy. DĚKUJI smajlík

28.4.2013 09:26
karel55

XXX.XXX.130.20

stepik20 napsal(a):
dobrý den, jak veliké máte porodny včetně kotišt ? mám na mysli jendu porodnici tedy. DĚKUJI smajlík

Dobrý den smajlík "porodny" mám o velikost 1mx1m včetně kotišt --- kotíště 3ocmx1m - kotiště mají stěnu s vlezem odnimatelnou ,takže když mládata vylezou z hnízda ,stěnu lehce zdemontuji smajlík

28.4.2013 12:13
stepik20

XXX.XXX.93.1

karel55 napsal(a):
Dobrý den smajlík "porodny" mám o velikost 1mx1m včetně kotišt --- kotíště 3ocmx1m - kotiště mají stěnu s vlezem odnimatelnou ,takže když mládata vylezou z hnízda ,stěnu lehce zdemontuji smajlík

Velmi dobrá vychytávka :) Taky se chystám postavit porodnice, jelikož chovám BO a kotce mám maximální velikosti 100x50 cm a pak až budou větší tak by se tam sotva hnuli. Jen samice zabere půlku kotce + cca 7 mladých? by se ušlapali smajlík . Takhle budou mít více místa. Děkuji smajlíksmajlík

28.4.2013 13:10
karel55

XXX.XXX.130.20

stepik20 napsal(a):
Velmi dobrá vychytávka :) Taky se chystám postavit porodnice, jelikož chovám BO a kotce mám maximální velikosti 100x50 cm a pak až budou větší tak by se tam sotva hnuli. Jen samice zabere půlku kotce + cca 7 mladých? by se ušlapali smajlík . Takhle budou mít více místa. Děkuji smajlíksmajlík

Snaž se udělat co největší plochu - já samici s mladýma cca ve věku 8 týdnů stěhuji do venkovních kotců o velikosti 210cm x 90 cm -- BO potřebuji k růstů velké kotce - v malém prostoru nevyrostou smajlík - přeji ti hodně krásných králiků smajlík

28.4.2013 13:26
stepik20

XXX.XXX.93.1

Stavím jednu velkou porodnici 150 x 250cm a v případě potřeby ji přepažím a budou dvě- 150x125cm .. A je to stavené hlavně pro obry, aby měly hodně místa. Nemám rád když jsou králíci v malých krcálcích.
Máte venkovní kotce 210x90 ? smajlík to máte udělané jako normální králíkárnu nebo jak ? A ještě se chci zeptat na váš názor, jak jsem se ptal na tu druhou otázku, s tím světlem ? Díky moc za rady :) smajlíksmajlík

28.4.2013 19:08
stepik20

XXX.XXX.93.1

Omlouvám se, příspěvěk jsem posílal do jiné diskuze, tak tady ho posílám a prosím o váš názor : chystám v kůlně udělat tzv. ohradu pro velká plemena králíků. Ale je tu málo světla a chci tam navést solární světlo. Nabíjecí panek bude umístěn venku pod oknem, kde svítí celý den sluníčko a lampičky budou nad ohradou. Akorát jediné dilema- stane se něco když ty světýlka budou LED studená ? Bude se říje dostavovat normálně ? a odchov bude probíáhat dobře ? Nebo mám raději více zainvestovat a koupit "teplé žluté" světlo ? Mockrát děkuji za rady.

28.4.2013 19:45
karel55

XXX.XXX.130.20

stepik20 napsal(a):
Stavím jednu velkou porodnici 150 x 250cm a v případě potřeby ji přepažím a budou dvě- 150x125cm .. A je to stavené hlavně pro obry, aby měly hodně místa. Nemám rád když jsou králíci v malých krcálcích.
Máte venkovní kotce 210x90 ? smajlík to máte udělané jako normální králíkárnu nebo jak ? A ještě se chci zeptat na váš názor, jak jsem se ptal na tu druhou otázku, s tím světlem ? Díky moc za rady :) smajlíksmajlík

Přesně tak,venkovní kotce jsou stavěny jako klasická kralikárna --akorád pro mladé s matkou vždy oddělám mezistěnu a tak vlastně spojím dva kotce v jeden a je to :o) smajlík

28.4.2013 19:49
karel55

XXX.XXX.130.20

stepik20 napsal(a):
Omlouvám se, příspěvěk jsem posílal do jiné diskuze, tak tady ho posílám a prosím o váš názor : chystám v kůlně udělat tzv. ohradu pro velká plemena králíků. Ale je tu málo světla a chci tam navést solární světlo. Nabíjecí panek bude umístěn venku pod oknem, kde svítí celý den sluníčko a lampičky budou nad ohradou. Akorát jediné dilema- stane se něco když ty světýlka budou LED studená ? Bude se říje dostavovat normálně ? a odchov bude probíáhat dobře ? Nebo mám raději více zainvestovat a koupit "teplé žluté" světlo ? Mockrát děkuji za rady.

S nasvicováním zkušenosti nemám -nevím zda led světlo je vhodné anebo ne ---- raději bych podle možnosti vbudoval do stěny okno --------- místnost kde mám zimní porodnu má rozměry 3mx5m - asi v prostředku mám zabudované okno 120cmx60cm a to je na osvětlení dostačující a slouží i k větrání smajlík

28.4.2013 19:53
stepik20

XXX.XXX.93.1

Ano, okno bylo první na co jsem myslel, ovšem to je u nás vyloučené :( To nejde zrealizovat. Jediná možnost je právě to nasvětlení :( Jak to máte vy v té porodnici ? Tam máte tmu nebo necháváte svítit normální světlo ? Já tam mám také navedené normální halogen ale když chvíli svítí tak pak hodně hřeje máme celé kůlny dřevené, takže to je nemožné :( Pak by nám to mohlo chytnout :(

28.4.2013 21:32
stepik20

XXX.XXX.93.1

Špatně jsem si přečetl váš příspěvěk :) už to vidím. Já tam mám také okno, ale jenom z boku a na druhé stěně, než budou porodnice. Okno je cca 70x50 cm. Ale světlo z tohoto okna nestačí smajlík

29.4.2013 19:58
karel55

XXX.XXX.105.37

stepik20 napsal(a):
Špatně jsem si přečetl váš příspěvěk :) už to vidím. Já tam mám také okno, ale jenom z boku a na druhé stěně, než budou porodnice. Okno je cca 70x50 cm. Ale světlo z tohoto okna nestačí smajlík

Ještě mne napadla jedna možnost -- což takhle na střechu zabudovat nějaké staré střešní okno ---anebo část střešní krytiny vyměnit za krytinu průhlednou?? smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík