Čím krmím ? Základ : granule, seno a pamlsky v podobě petržel, mrkev,jablko. A chystám se na letní sezonu s topinamburem a amarantem......výsledek
hyla
napsal(a):
Čím krmím ? Základ : granule, seno a pamlsky v podobě petržel, mrkev,jablko. A chystám se na letní sezonu s topinamburem a amarantem......výsledek
Zdravím!
Zaujala mne ta zmínka o Amaranthu. Moc o této rostlině a jejím využití a vhodnosti pro krmení králíků nevím. Vím jen, že existuje amaranthová mouka - tudíž zrno, a že má z obilnin nejvíce vlákniny. Pěstujete si jej sám? Používá se i zelená složka? Díky za informace.
bronda
napsal(a):
Zdravím!
Zaujala mne ta zmínka o Amaranthu. Moc o této rostlině a jejím využití a vhodnosti pro krmení králíků nevím. Vím jen, že existuje amaranthová mouka - tudíž zrno, a že má z obilnin nejvíce vlákniny. Pěstujete si jej sám? Používá se i zelená složka? Díky za informace.
Zdravím, chystám se letos pěstovat amaranth, tak žádné zkušenosti s tím ještě nemám. Jen co jsem zjistil že je problém sehnat sadbu, tak jsem zkusil zakoupit zrna ve zdravé výživě. Vyzkoušel jsem jejich klíčivost a je kupodivu dobrá. Tak už se těším na jaro jak zaseji.
Vše co se týče amaranthu a jeho využití u králíků je popsáno zde :
http://www.kralikar.cz/index.php/rady-a-tipy/item/116-jak-jsem-p ěstoval-amarant
http://kralikar.cz/index.php/rady-a-tipy/item/130-jak-jsem-p ěstovat-amarant-2-díl
palino
napsal(a):
paráda, tiež chcem znovu začať, a počul som o krížení kal x bu samica, ale ja môžem zohnať momentálne len opačnú kombináciu samice kal a samca bu, nejaké skúsenosti?
Tak s křížením 0.1 kal x 1.0 Bu zkušenost nemám, ale můj názor je že by to taky mělo být dobré. Kal samice jsou výborné a plodné matky jak Burgundské.
Přeji štastnou ruku při výběru chovných kusů a zdařilí chov
hyla
napsal(a):
příprava na páteční termín 1.3.
Zdravim moc se mi líbí vase králíkarna a tak se chci optat zrovna u teto fotky je samice na rostech jak se to osvedcilo a chtel jsem se optat na podestilani na fotce nic neni a nevadi to samici???? Dost me vase fotky inspirovali zacinam stavet novou kralikarnu a tak doufam ze bude aspon tak pekna jako ta vase :D
bazzys
napsal(a):
Zdravim moc se mi líbí vase králíkarna a tak se chci optat zrovna u teto fotky je samice na rostech jak se to osvedcilo a chtel jsem se optat na podestilani na fotce nic neni a nevadi to samici???? Dost me vase fotky inspirovali zacinam stavet novou kralikarnu a tak doufam ze bude aspon tak pekna jako ta vase :D
Děkuji za pochvalu, vůbec žádný problém to nedělá, samice je pořád v suchu a v čistotě. Obden vyndám rošt, vyberu lopatkou bobky a je uklízeno. Jednou za čtrnáct dní po vyčištění vystříkám rozprašovačem kotec i z roštem ředěným savem.
Samice byly na roštech bez podestýlky i v zimě za mrazů -20°°C a nepozoroval jsem že by nějak strádaly. Jen před okotěním do kotiště dávám slámu, aby samice měla hmotu na stavbu hnízda
Ale pozor na průvan, králíkovi zima nevadí, ale průvan je velký průser.
hyla
napsal(a):
Děkuji za pochvalu, vůbec žádný problém to nedělá, samice je pořád v suchu a v čistotě. Obden vyndám rošt, vyberu lopatkou bobky a je uklízeno. Jednou za čtrnáct dní po vyčištění vystříkám rozprašovačem kotec i z roštem ředěným savem.
Samice byly na roštech bez podestýlky i v zimě za mrazů -20°°C a nepozoroval jsem že by nějak strádaly. Jen před okotěním do kotiště dávám slámu, aby samice měla hmotu na stavbu hnízda
Ale pozor na průvan, králíkovi zima nevadí, ale průvan je velký průser.
Nemate vubec za co. Tak dobra skusim to take tak podobne udelat jestli nebudete proti . Pruvan mi nehrozi mam je ve zdene králíkarně a když je venku -20 tak tam je teplota porad okolo +5 stupnů. Jen bych mel na vas dotaz na kotiste kolik bych mel udelat miry dekuji vam
bazzys
napsal(a):
Nemate vubec za co. Tak dobra skusim to take tak podobne udelat jestli nebudete proti . Pruvan mi nehrozi mam je ve zdene králíkarně a když je venku -20 tak tam je teplota porad okolo +5 stupnů. Jen bych mel na vas dotaz na kotiste kolik bych mel udelat miry dekuji vam
Já osobně mám velikost kotiště v - 50, š - 35, h - 70 cm a otvor v - 20, š - 15 cm Jinak pro střední plemena se uvádí velikost 60 x 35 x 30 cm (dxšxv)
Hyla 96. den s průměrnou váhou 3150 g Označené samičky křížkem v uších zůstávají v mém chovu. Jsou nejpěknější s osmi početného vrhu a obě váží 3400 g.
Ostatní dostanou v pátek za uši
hrop1
napsal(a):
Dobrý den. Mám v plánu vyrobit si devěné rošty. Mohu se zaptat,jak se Vám osvědčují ty co máte na fotkách? Mám obavu z toho,že za pár týdnů to bude jen močí nasáklé dřevo,které se nedá rozumě vydesinfikovat. Děkuji za příp.odpověď. Jirka
Dobrý den. Mám krátkou zkušenost (od letošního ledna). Vždy po odstavu mladých vydezinfikuji savem a nechám oschnout. Zatím bez problémů......