Dobrý den,mám problém,vždy jsme chovali králíky,starala jsem se o ně prostě vše co je potřeba,ale nikdy jsem nebyla u připouštění.Nyní máme svoje králíky a jsem asi hloupá.Máme 3samičky,jednu jsem již koupila připuštěnou,ale ty dvě jsem připouštěla doma.Je pravda,že se samec vždy svalí?Nechala jsem je i chvíli sami,aby měli chvilku klid a nenapadlo mě je sledovat.Poradil mi jeden soused at je dám znovu k němu a pokud jsou tak mu budou prskat a lehnou tak by měli být ?Po té jedné skákal,ale nesvalil se ,takže asi nic,Děkuji za Váš názor?
pajakrejcirikova
napsal(a):
Dobrý den,mám problém,vždy jsme chovali králíky,starala jsem se o ně prostě vše co je potřeba,ale nikdy jsem nebyla u připouštění.Nyní máme svoje králíky a jsem asi hloupá.Máme 3samičky,jednu jsem již koupila připuštěnou,ale ty dvě jsem připouštěla doma.Je pravda,že se samec vždy svalí?Nechala jsem je i chvíli sami,aby měli chvilku klid a nenapadlo mě je sledovat.Poradil mi jeden soused at je dám znovu k němu a pokud jsou tak mu budou prskat a lehnou tak by měli být ?Po té jedné skákal,ale nesvalil se ,takže asi nic,Děkuji za Váš názor?
Dobrý den.Je lepší když jste jako pozorovatel u samotného aktu.Samozřejmě,že se samec po úspěšném skoku svalí.Většinou pokud je při chuti,tak se mu nechají 3 skoky a za 5 dní se dělá kontrolní připouštění a pokud samice vrčí nebo kňučí,tak se nejspíše zadařilo.
A co se týče toho,že se samec nesvalil,tak se nabízí jednoduchá odpověď. Samice holt nechtěla,ale zkoušejte to každý den,nebo nejlépe když vysledujete říji.(zarudlá pochva).
S pozdravem Martin
Dobrý de, svalit se samec určitě nemusí. Chováme francouzské berany a již opakovaně se nám stalo, že se samec nesvalil, samice podle nás nedržela (vždy jsme po celou dobu připouštění u nich, abychom viděli průběh) a po měsíci nás překvapila s mladými (cca 7 kousků). Takže rozhodně neplatí, že se musí na 100% svalit.
hary69

XXX.XXX.199.239
Souhlasím, taky za poslední dva měsíce se samci nesvalili a ani jsem nebyl přesvědčen o zdárném skoku, samice se plazily po kotcích a po měsíci měly 4 samice mladý. O víkend se mi to u dalších opakovalo, tak se uvidí v listopadu.
Tak mne se samec svali vzdy, znameho ne, ale za to si poctive pokazde zakvici.Zkusenost jinou tedy nemam, ale myslim si, ze po zdarnem par vterinovem aktu je mozne vypozorovat tu krec ktera se myslim dostavi i kdyz neodpadne.A k tomu opakovanemu skoku po peti dnech si myslim ze to moc stasna volba neni v pripade ze se na poprve podarilo.Kralik muze tim padem mit dva porody a peti denni odstup u mladat je asi dost.Vlastni zkusenost nemam.