Helča
napsal(a):
no ano, ale jen 3 - 4 ml, ředím ho do 1 litru vody. Veter. mi natáhne do stříkačky podle toho na kolik litrů vody baycoxu chci, ale ted už ho nepoužívám, raději dávám králíkům cibulu a česnek
Vašemu ředění vůbec nerozumím a nechápu účinek. 0,28 ml se má podávat na 1 kg ž.v. Vaše uvedená dávka odpovídá léčení cca 2 mláďat o hmotnosti 1 kg. Nechápu Vašeho veterináře, že Vám Baycox takto doporučil. Nemocní jedinci většinou nepřijímají, nebo jen velmi omezeně pití, tak nerozumím, ani jaké množství tekutiny s cibulí a česnekem přijímají? Pochybuji, že tento nápoj léčí. Porozumněl bych, že je možné jej použít jako prevenci zdravým králíkům.
no já nejsem veterinářka, ale takhle mi to bylo vždy doporučeno a když jsem v minulosti baycox používala, vždy mi zabral v tohle ředění. Postižení králíci vodu opravdu nepřímali tak jsem jim vždy pomocí stříkačky vpravila baycox s vodou do tlamičky. některé kusy jsem zachránila, ty více postižené už ne. Ale máte pravdu, lepší je králíky po odstavu preventivně přeléčit, dřív než se kokcidioza rozjede.
To platí i o cibulce a česneku. Po odstavu podávám cibulu i 14 dní a králíci ji v pohodě žerou. Nebo se dá taky použít bud voda s rozmačkaným česnekem nebo nat cibule, česneku a pažitky. A zatím je vše v pohodě.. zatím mám s cibulou odzkoušený odstav jednoho vrhu a můžu potvrdit, že se kokcidioza zatím neobjevila...
Můžete ji začít dávat klidně i dřív jak po odstavu, já to začala od 5 týdne. Pro 12 ks králičat jsem na proužky dávala půl velké cibule at si vezme každý a zrní jen tolik co sežerou do půl hodiny. Můžete dávat ráno a večer. V noci jim příjde vhod i ta cibule a klidně i se šlupkou. A za těch 14 dní můžete podávat klidně i celou, jen se nebojte cibule jim neublíží.