Prosím o radu pri chove NoS

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2013 10:11
lukasnos

XXX.XXX.254.199

Dobrý deň

Potreboval by som poradiť s chovom NoS. Mám 1 týždeň staré mláďatá a po prezretí hniezda som našiel dvoch čisto bielych (mlynárikov). Potrebujem poradiť že či ich mám odobrať z hniezda alebo ich môžem v hniezde ponechať. Chcel by som ich nechať na jatočné účeli (max. do 3 mesiacov) ale neviem či okolo toho nebudú nejaké komplikácie ako napr. (že mi ochorejú ostatné zajace atd...).
Vážne prosím o radu vopred ďakujem. smajlík

17.5.2013 15:25
makro

XXX.XXX.219.135

lukasnos napsal(a):
Dobrý deň

Potreboval by som poradiť s chovom NoS. Mám 1 týždeň staré mláďatá a po prezretí hniezda som našiel dvoch čisto bielych (mlynárikov). Potrebujem poradiť že či ich mám odobrať z hniezda alebo ich môžem v hniezde ponechať. Chcel by som ich nechať na jatočné účeli (max. do 3 mesiacov) ale neviem či okolo toho nebudú nejaké komplikácie ako napr. (že mi ochorejú ostatné zajace atd...).
Vážne prosím o radu vopred ďakujem. smajlík

Zdravím, ja chovám nos niekoľko rokov. Nedoporučujem nechávať mlynárov z dôvodu, že ak počas života neochorejú a neskapú, tak veľmi dlho a náročne rastú.

Napr. v Holandsku je v chove NOS trestné nechávať mlynárov, z dôvodu degenerácie plemena.

Ja som tiež zo začiatku skúšal nechávať mlynárov na výkrm ale ako som hore uviedol boli viac chorý ako...., väčšinou mali problém s kokcídiozou a nafukovaním, liečba bola finančne náročná a nerentabilná.

Nechávajte iba strakošov a kominíkov!

20.5.2013 22:07
lukasnos

XXX.XXX.254.199

Aha tak vám veľmi pekne ďakujem za radu smajlík . A mam ich vyraďovať aj v prípade ak jedna samica nieje čistokrvná ? smajlík A tiež mi vrhla biele (samec je čistokrvný smajlík ).

21.5.2013 12:13
makro

XXX.XXX.22.50

lukasnos napsal(a):
Aha tak vám veľmi pekne ďakujem za radu smajlík . A mam ich vyraďovať aj v prípade ak jedna samica nieje čistokrvná ? smajlík A tiež mi vrhla biele (samec je čistokrvný smajlík ).

Ak nie je jeden rodič čistokrvný, myslím si že môžete ich nechať. Ale odporúčam to vyskúsať a pozorovať ako sa budú správať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík