cincilkyzvysluni
napsal(a):
Dobrý den,jak prosím podáváte kukuřici králikům na výkrm...ti moji ušáci si kousnou a nechají ji tak..zbytečný odpad.Jde nějak nadrtit?Děkuji za radu Monika
Dobrý den,
jde nadrtit a dávat jim krmení - řepa, brambory + šrot. Smostatnou ji celkem rozhážou a raději volím ječmen na výkrm.
Ing. Panda
ing.panda
napsal(a):
Dobrý den,
jde nadrtit a dávat jim krmení - řepa, brambory + šrot. Smostatnou ji celkem rozhážou a raději volím ječmen na výkrm.
Ing. Panda
Komu neni rady,tomu nnie je pomoci. Jačmeň obsahuje protirastové inhibítory. Ak nie ste chovateľ povolaním a nevyznáte sa v problematike,tak sa k veciam nevyjadrujte.Viac škodíte ako pomáhate.
Uživatel s deaktivovaným účtem

chov.majster
napsal(a):
Komu neni rady,tomu nnie je pomoci. Jačmeň obsahuje protirastové inhibítory. Ak nie ste chovateľ povolaním a nevyznáte sa v problematike,tak sa k veciam nevyjadrujte.Viac škodíte ako pomáhate.
Myslím si že je to blbost,rodiče dávali králíkům ječmen a já ho dávám taky.Ne jako jediné krmivo,samozřejmě.

cincilkyzvysluni
napsal(a):
Děkuji,ječmen dávám taky..a možná blbá otázka...jak ji drtíte
Ječmen není třeba drtit,micani si ho pokoušou a pokud chcete šrot do matení tak kupte.Nejlépe v ZZN.
chov.majster
napsal(a):
Domácí chov králíků - Ing. Fingerland
"Ječmen uvedeme po právu hned na druhém místě. Obsahuje více glycidů než oves a hodí se tedy lépe pro výkrm králíků."
Jsem jen "hobby" chovatel, ale
cincilkyzvysluni
napsal(a):
Dobrý den,jak prosím podáváte kukuřici králikům na výkrm...ti moji ušáci si kousnou a nechají ji tak..zbytečný odpad.Jde nějak nadrtit?Děkuji za radu Monika
Moniko,krmení kukuřici u králiků není až tak dobrá volba - králici jdou hodně do tuku ! - lepší pro výkrm je kombinace ječmen+granule

karel55
napsal(a):
Jo,ještě jsem zapoměl - ječmen netřeba drtit
Už jsem uvedla výše,jenže každému se nechce číst diskuze .Moje samice a samec byli zvyklí na kukuřici od předchozí majitelky.Ano,králíčci jdou více do tuku,ale u jatečných to vůbec nevadí.Je známo,že králičí maso je suché a po krmení kukuřici se mi zdá maso přece jen lepší
.Dávám vydrcené zrno.To je pouze můj názor.Jinak,pořád jen ty granule,mám na to podstatné jméno alergii
.Granule jsou na víc předražené a pak si chovatelé stěžují že je králíčí maso drahé.Na víc jsem četla myslím že na www.kralikar.cz že ani nelze pořádně zjistit co v granulích vlastně je.K chovu králíků jsem se vrátila z toho důvodu,když jsem se dočetla co králíci u větších chovatelů dostávají.Přešla mě na kupovaného králíka chuť.Granule,granule a hlavně plné léčiv.Děkuji nechci.
Děkuji všem za ohlas v tomto tématu...taky jsem začínala na granulích...jsou drahé a pak bych si klidně mohla koupit králika na granulích v obchodě...a jak píšete...taky mně přechází chuť...proto pomalu přecházím na klasiku.Taky si myslím,že u vykrmových králiku trocha sadla neuškodí,když jsou suší.Monika
napsal(a):
Už jsem uvedla výše,jenže každému se nechce číst diskuze .Moje samice a samec byli zvyklí na kukuřici od předchozí majitelky.Ano,králíčci jdou více do tuku,ale u jatečných to vůbec nevadí.Je známo,že králičí maso je suché a po krmení kukuřici se mi zdá maso přece jen lepší
.Dávám vydrcené zrno.To je pouze můj názor.Jinak,pořád jen ty granule,mám na to podstatné jméno alergii
.Granule jsou na víc předražené a pak si chovatelé stěžují že je králíčí maso drahé.Na víc jsem četla myslím že na www.kralikar.cz že ani nelze pořádně zjistit co v granulích vlastně je.K chovu králíků jsem se vrátila z toho důvodu,když jsem se dočetla co králíci u větších chovatelů dostávají.Přešla mě na kupovaného králíka chuť.Granule,granule a hlavně plné léčiv.Děkuji nechci.
Souhlasím s vámi i ne je to tak 50na 50
- každý sám si musí určit co jeho chovu a jeho možnostem vyhovuje - u nás cenový rozdíl mezi granulemi a zrním není až tak markantní /granule 900kč/q a dovoz až do domu --- ječmen 600kč/q a musím se jej sám dovézti
/ - co v granulích je a není se dá vyčíst na etiketách,které jsou přiloženy ke každému krmivu / zda věřit či nevěřit je již druhá otázka
/ -- co se týče tučnosti - moji králici,kteří byli krmení kukuřici měli odpad v tuku cca1,5kg ,který jsem vyhodil - výtěžnost tim šla do kopru
- léčiva?? - netřeba kupovat granule s léčivy - nerad bych dráždil vaši alergii
,takže už tady o granulích dál psát nebudu
. Přeji krásný den
karel55
napsal(a):
Souhlasím s vámi i ne je to tak 50na 50
- každý sám si musí určit co jeho chovu a jeho možnostem vyhovuje - u nás cenový rozdíl mezi granulemi a zrním není až tak markantní /granule 900kč/q a dovoz až do domu --- ječmen 600kč/q a musím se jej sám dovézti
/ - co v granulích je a není se dá vyčíst na etiketách,které jsou přiloženy ke každému krmivu / zda věřit či nevěřit je již druhá otázka
/ -- co se týče tučnosti - moji králici,kteří byli krmení kukuřici měli odpad v tuku cca1,5kg ,který jsem vyhodil - výtěžnost tim šla do kopru
- léčiva?? - netřeba kupovat granule s léčivy - nerad bych dráždil vaši alergii
,takže už tady o granulích dál psát nebudu
. Přeji krásný den
Dobrý den,
co to máte za granule? Tady se pohybuje cena kolem 12 kč/kg a naopak ječmen seženu po 5 kč/kg.
Dědovi musím vykrmit jednoho králíka na tuk, ten pak pečlivě ořezat a smaží si na nich bramborové placky. Není to vůbec špatné, škoda vyhazovat.

ing.panda
napsal(a):
Dobrý den,
co to máte za granule? Tady se pohybuje cena kolem 12 kč/kg a naopak ječmen seženu po 5 kč/kg.
Dědovi musím vykrmit jednoho králíka na tuk, ten pak pečlivě ořezat a smaží si na nich bramborové placky. Není to vůbec špatné, škoda vyhazovat.
Proč sádlo z králíka vyhazujete?My to nikdy nedělali.Do králíčí polévky,to je přece luxus.Na pečeného králíka nakrájet.I když kilo a půl jsme ještě nikdy z králíka neměli .A co třeba nakrájet a rozpustit?Škvarečky by musely být jako mandlička.
.Až budu zabíjet,tak sádlo z králíka krmeného kukuřicí zvážím a podám info.
.

cincilkyzvysluni
napsal(a):
A zas takovou alergii na granule nemám
Vy jíte granule?
cincilkyzvysluni
napsal(a):
U nás taky vyjdou granule na 11kč/kg a ječmen na 7kč/kg....taky by mně zajímalo odkud máte granuleděkuji M.
Nerad dělám reklamu zadara ---- v mém okolí/ tj.Přerov / se dají zakoupit granule do 900kč/q u firem -- ZD Kelečsko ---- VK Drcman a MJM Litovel - zde jsou i nejlevnější -848 kč/q -- já si nechám posílát granule z líhně.cz jsou sice za 960kč/q ,ale připadají mi složením jako nejkvalitnější - prodavají od výrobce de haus a do 100km od sídla prodejny je dovezou až do domu zadara
ing.panda
napsal(a):
Dobrý den,
Granule - viz moje odpověd pro cincilku vysluněnou
napsal(a):
Proč sádlo z králíka vyhazujete?My to nikdy nedělali.Do králíčí polévky,to je přece luxus.Na pečeného králíka nakrájet.I když kilo a půl jsme ještě nikdy z králíka neměli .A co třeba nakrájet a rozpustit?Škvarečky by musely být jako mandlička.
.Až budu zabíjet,tak sádlo z králíka krmeného kukuřicí zvážím a podám info.
.
to koukám - to koukám - já jsem ale tululum ,že mne to nenapadlo - njn člověk se stále učí - hned při další zabijačce vaše rady /které se mi líbí/ vyzkouším
- to kilo a půl sadla byl extrém - zkoušel jsem krmit pokusně křížence BOxFB -krmivem kde převládala kukuřice,abych se sám přesvěčil o vlivu kukuřice na tučnost králiků /granule+ječmen+kukuřice - jako přídavek suchý chleba a seno/ -- sádla ,jak jsem již psal bylo bohatě
,ale i porce masa byly dostačující -- viz můj přízpěvek v diskuzi ,která je již minulosti https://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/detail/567512/belgicky-obr-albin

karel55
napsal(a):
to koukám - to koukám - já jsem ale tululum ,že mne to nenapadlo - njn člověk se stále učí - hned při další zabijačce vaše rady /které se mi líbí/ vyzkouším
- to kilo a půl sadla byl extrém - zkoušel jsem krmit pokusně křížence BOxFB -krmivem kde převládala kukuřice,abych se sám přesvěčil o vlivu kukuřice na tučnost králiků /granule+ječmen+kukuřice - jako přídavek suchý chleba a seno/ -- sádla ,jak jsem již psal bylo bohatě
,ale i porce masa byly dostačující -- viz můj přízpěvek v diskuzi ,která je již minulosti https://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/detail/567512/belgicky-obr-albin
A co když jsou micani tuční více z granulí než z kukuřice?Když jsem si ještě kupovala králíky krmené tím hnusem,tak měli sádla taky dost.

karel55
napsal(a):
nééééééééé - tuk nebyl z hnusu - byl opravdu z kukuřice
Tím spíše musel být luxuxní na škvarečky a Vy to vyhodíte
ing.panda
napsal(a):
Domácí chov králíků - Ing. Fingerland
"Ječmen uvedeme po právu hned na druhém místě. Obsahuje více glycidů než oves a hodí se tedy lépe pro výkrm králíků."
Jsem jen "hobby" chovatel, ale
Na okrasnom vtáctve o tom prebehla dosť veľká a zaujímavá diskusia na téma ječmen-krmení.Oplatí sa nájsť si to. Tiež som o tom nevedel.