Uživatel s deaktivovaným účtem

Už jsem tento dotaz vložila na jiné forum,ale zatím mi nikdo neodpověl,asi nikdo neví,tak ten sám vkládám sem:
Samička která se má kotit v neděli si dnes začala stavět dvě hnízdy.Vůbec tomu nerozumím,co to má znamenat a co od toho mám očekávat?Ještě ráno jsem vyčistila kotce a bohatě nastlala.Pak si vyházela všechno seno z jesliček a začala pracovat.Hnízda staví součastně,každé v jiném rohu.Už jste se s tím,prosím někdo setkal?
napsal(a):
Už jsem tento dotaz vložila na jiné forum,ale zatím mi nikdo neodpověl,asi nikdo neví,tak ten sám vkládám sem:
Samička která se má kotit v neděli si dnes začala stavět dvě hnízdy.Vůbec tomu nerozumím,co to má znamenat a co od toho mám očekávat?Ještě ráno jsem vyčistila kotce a bohatě nastlala.Pak si vyházela všechno seno z jesliček a začala pracovat.Hnízda staví součastně,každé v jiném rohu.Už jste se s tím,prosím někdo setkal?
Už se to řešilo na nemoderce.Paní je tak dlouho dávala do jednoho,až se na ně samice vyprdla.Třeba můžete očekávat velkej vrh a bude kojit na etapy.Nebo si pak vybere jen jedno hnízdo.
moje samice si udělala jedno velké hnízdo, ale při porodu do něj dala asi jen 2mláďata a zbytek vedle(asi 7ks), které přikryla také... nechal jsem ji být jen jsem kontrolovat aby byly přikrytý a asi během 2dnů to sjednotila do toho původního hnízda.. postupně je přesouvala... přežili všechni takže bych to nechal asi na ni, pokud je to dobrá matka, ak si asi poradí...

kajinek68
napsal(a):
moje samice si udělala jedno velké hnízdo, ale při porodu do něj dala asi jen 2mláďata a zbytek vedle(asi 7ks), které přikryla také... nechal jsem ji být jen jsem kontrolovat aby byly přikrytý a asi během 2dnů to sjednotila do toho původního hnízda.. postupně je přesouvala... přežili všechni takže bych to nechal asi na ni, pokud je to dobrá matka, ak si asi poradí...
Moc Vám děkuji za odpovědi a určitě budu čekat co se bude dít.Nechám to na "mamině"jak si poradí.Je to prvnička,ale je hodná a klidná.
Tak možná tomu nebudete věřit, ale já tomu taky ze začátku nevěřila :D
Sousedova samice si taky udělala 2 hnízda a když porodila půlku dala do jednoho a půlku do druhýho hnízda, ale jakým způsobem. V jednom byly pouze mimča flekatý a v druhým jenom černý a že jich bylo :D škoda že sem to nevyfotila, kdybych se tam nešla sama podívat tak sem mu nevěřila :D jinak krmila obě hnízda na etapy

Děkuju,budu věřit že to moje "mamina Mici"zvládne ať už dělá co dělá.Abych byla upřímná,tak se nemůžu dočkat dne D.Chlupy tam ještě nemá,ale na to má času dost.Stále ještě "pracuje",ale více už odpočívá.Včera byla aktivnější Bříško má chudinka až na podlaze.
Druhá "mamina Maci"ta je zatím v pohodě,jen si stále udržuje ten svůj bordýlek v kotci.

Už aby byla neděle,ať vím jak to dopadne.Jen si myslím že při mé nedočkavosti si mamina Mici dá načas .Jsem jako malé děcko,hlídám je,hladím,rozmazluju.

Stačila micina odchovat ty první?Chudina musela toho mít víc než dost.No nakonec může si za to sama že?

Tak to máte doma sexuálni maniačku,ta Vám asi bude rodit každý měsíc

Tak moje "mamina Mici",to do rána vyřešila obě hnizda vypracovala do jednoho velkého.To hnízdo má asi 30 cm dlouhé a asi 20 cm široké.Tak nevím co zamýšlí,jestli si jenom tak hraje že se nudí nebo nevím.
Druhá "mamina Maci"si dlave hnízdo normální,jak je u králíků zvykem.Už se pomaloučku blíží termín porodu Mici,ale do neděle je ještě dlouho.

Tak jsem se dnes dočkala a "mamina Mici" se dnes ráno okotila.Má jich asi 7,váha všech 0,354 gr,.Jde o to,že si do jednoho hnízda natrhala chlupy.Hnízdo má přikryté načechrané,ale okotila se do druhého bez chlupů.Ani mladé nepřikryla,mimina naříkají a snaží se dostat z hnízda.Naštěstí je teplo,tak snad se jim nic nestane,ale mám strach že mají hlad,že je nenakrmila.Samičku jsem pohladila a mladé dala zpět do hnízda.Teď se bojím aby se o ně postarala a hlavně krmila.
Myslím si že se okotila chvíli před tím než jsem šla krmit,protože je tam dost ještě čerstvé krve.Zatím všichni žijí a jsou teplé.
Zdravím Vás, já mám okocenou dvě samice jedna má 12 mladých a ta druhá 15 nechala jsem je tak, hnízdo má obrovské, skoro půl kotce jsou jen mladí v hnízdě,(nezakryté, pač ty pařáky jsou hrozné) všichni jsou poměrně velicí až na jedno mládě, možná ještě uhyne, králičata mají týden, jeden i druhý vrh a všem se daří dobře.
samice kalifornačka, můžu pro zajemce pak dát třeba foto když stavěla hnízdo měla také dvě a pak se vytvořila jedno obrovské
takže vše je o.k
O samici mám docela strarost jestli jí ti mladí uplně nezhuntují. Ale myslím, že kdyby měla malo mléka, tak by některé mladé zlikvidovala sama. Tak nech se vše daří v chovu
Když jsou venku vedra, bývají mladí vyrovnaní před hnízdem v suchém odkrytém hnízdě.V noci a když se ochladí zalezou do původního. Viděl jsem to vícekrát a nic se neděje. Horší je vysoký počet mláďat. Mám zkušenost, že jak jich nechám více než má samice struků, bývají "podtržené", náchylné a už to nedoženou!!

Nám se jich narodilo 7 a myslím že je to tak akorát.Jsem spokojená.Jak jsem byla dávat nápoj,tak miminka už nepláčou a jsou lehce přikryta chlupy.

Tak se mi právě začala kotit i druhá samička.Zatím rodí,tak uvidím zítra kolik jich bude.Jedna ráno druhá večer Tak snad to taky dobře dopadne.Odpoledne si začala trhat chlupy,myslela jsem si že to bude až ráno.

Tak u druhé jsem jich napočítala 6 kousků.Obě samičky jsou prvničky.