PROBLÉM S KOCENÍM!! PROSÍM O RADU!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2013 14:30
kvetinka

XXX.XXX.117.62

dobrý den,prosím o radu.. mám dvě králice, jedna se okotila a má 8.králíčat,krásné hnízdo a hezky se stará,ale ta druhá je opak.. v minulosti nebyl problém,ale už minulý vrh dopadl katasrofálně a našla sem 8 mrtvích králíčat,tak sem jí hned připustila a je to tak,že včéra dopoledne sem u ní našla jedno napůl studené mládě,žádné hnízdo.tak sem ho vzala a dala do hnízda k té první.. večer si začala stavět hnízdo,což mi udělalo radost a říkala sem si,že ráno bude plný králičat,ale druhý den nic a až někdy kolem poledne opět to samé,jedno mladé napůl studené,tak opět sem ho dala k té první.. má tam ted 10 králíčat,což nevím zda utáhne a jedině mě napadá,že vedle babička má také okocené a že bych případně nějáký šoupla tam.. ale nechápu to chování??? proč rodí skoro den a půl po jednom a ani nenatrhá chlupy do hnízda a nechá je jen tak!!?? není to třeba věkem?? že je stará?? nevím kolik jí je,dostala sem jí,ale asi tak 3 max 4 roky jí sou a není moc zatížená. max 2 vrhy ročně.. krmím ječmenem,seno,trávu,občas granule,mrkev,větvičky a ani nepřekrmuji,tak nevím co je za problém?? poradí někdo???smajlík

27.6.2013 15:12
kajinek68

XXX.XXX.41.2

ohledně toho věku bych přemýšlel o pořízení jiné mladé samice. záleží na vás jestli se s ní chcete,, trápit" s tím kocením...ale ten věk by mohl hrát roli... já mám ale opačné zkušenosti... z vyjukaných prvniček, které se nestaraly se vyklubaly maminy k pohledání... bez ztráty jediné kytičky... ať se daří...

27.6.2013 18:04
kvetinka

XXX.XXX.117.62

moc děkuji za radu a též si říkám,že to nemá cenu,ale mám tu králici od dědy,co nedávno umřel,tak je trochu těžké se rozhodnout pro sekanousmajlík. nicméně asi nic jiného nezbyde,uvidíme začala si opět stavět hnízdo,tak třeba se to změní smajlík

27.6.2013 19:26
kvetinka

XXX.XXX.117.62

tak to vypadá dobře,začala i chlupy trhat a zrovna tam něco probíhá,tak uvidíme,půjdu ještě večer všechno zkontrolovat.. to e teda drama smajlík

28.6.2013 14:37
usaci

XXX.XXX.38.186

Držím palce

28.6.2013 21:23
morlor

XXX.XXX.120.255

kvetinka napsal(a):
tak to vypadá dobře,začala i chlupy trhat a zrovna tam něco probíhá,tak uvidíme,půjdu ještě večer všechno zkontrolovat.. to e teda drama smajlík

Jak to dopadlo?

30.6.2013 22:15
kvetinka

XXX.XXX.117.62

tak to dopadlo nakonec dobře, poté co sem psala naposled,že se něco odehrává,tak druhý den měla v hnízdě 4 králíčky,bohužel u té druhé co si od začátku vedla dobře se našla 4 mrtvá :( takže stav je dohromady u obou 9 prcků ,což je super stav a zas další až příští rok a to přemýšlím,že se porozhlédnu po nové samici a nahradím už tou starou...

3.7.2013 08:51
kajinek68

XXX.XXX.41.2

tak chci přidat svouji novou zkušenost se zkušenou samicí... samice si většinou dělala hnízdo s předstihem i týden předem a rodila v klasických termínech 29.-31. den... včera to byl 34.den a já začal být mírně nejistý co bude... byl jsem přesvědčen, že je březí, takže jsem ji k Béďovi nedával... jenže včera jsem se vrátil z práce a v kotci měla 1 mrtvé a hnízdo žádné... z rad zkušených tady na netu jsem předpokládal, že to konec nebude... od rána byla rozpačitá, nervózní... tak jsem mladé vyhodil a vytáhnul podestýlku a nastlal ji hodně čerstvého sena aby měla na hnízdo... asi po hodině při kontrole už lítala se senem v hubě a po dalších pár minutách trhala chlupy... asi po 10 minutách už se jich tam válelo asi 6-7ks a mamča je olizovala a kontrolovala.... tak snad to někomu pomůže při nějakých nejistotách.... ať se vám daří tak jako mě letos....smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík