Novozélandský červený/Burgundský králík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2013 23:03
ratatou

XXX.XXX.142.1

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká bude výsledná barva srsti ze spojení Nč a Bu. A zda je jedno, jestli bude matka Nč a otec Bu či obráceně. V rodině máme rádi červenou barvu srsti. Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den smajlík.

8.8.2013 00:25
chovatelpodluzi

XXX.XXX.242.20

Opět oranžová. Píšu schválně oražnová, protože mne nenapadá, jak to lépe rozdělit. Dle genetického založení těch barev je to vlastně jedna a tatáž barva, jen je různě modifikována - směřována šlechtěním. Asi jako modrá ocelová u mor. modrých a tmavě modrá u vídeňských modrých. No u Bu je to žlutá a u Nč sytě červená. Mladé budou nejspíš něco mezi, ale třeba vypadne i něco skoro jako Bu nebo Nč... Tož asi tak. AH

8.8.2013 21:53
ratatou

XXX.XXX.142.1

chovatelpodluzi napsal(a):
Opět oranžová. Píšu schválně oražnová, protože mne nenapadá, jak to lépe rozdělit. Dle genetického založení těch barev je to vlastně jedna a tatáž barva, jen je různě modifikována - směřována šlechtěním. Asi jako modrá ocelová u mor. modrých a tmavě modrá u vídeňských modrých. No u Bu je to žlutá a u Nč sytě červená. Mladé budou nejspíš něco mezi, ale třeba vypadne i něco skoro jako Bu nebo Nč... Tož asi tak. AH

... v to jsem doufala. Děkuji moc za odpověď a za vysvětlení na příkladu. Pěkný večer smajlík. H

5.1.2014 12:13
ratatou

XXX.XXX.142.1

"Mladé budou nejspíš něco mezi" .... tak takhle to přesně u nás dopadlo - jsou úžasný smajlík.

5.1.2014 14:16
chovatelpodluzi

XXX.XXX.242.20

Tak moc gratuluji, doufám, že je vrh silný a zdravý a dělá radost. Není nad to když jsou naši svěřenci zdraví a prospívají.To pak úžasně dobíjí baterky. smajlík

5.1.2014 18:30
ratatou

XXX.XXX.142.1

Tak moc gratuluji, doufám, že je vrh silný a zdravý a dělá radost. Není nad to když jsou naši svěřenci zdraví a prospívají.To pak úžasně dobíjí baterky. smajlík

.... "To pak úžasně dobíjí baterky".... králičí pravda smajlík.... a děkuji. H.

23.2.2016 00:48
Štefanh

XXX.XXX.54.123

ratatou napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká bude výsledná barva srsti ze spojení Nč a Bu. A zda je jedno, jestli bude matka Nč a otec Bu či obráceně. V rodině máme rádi červenou barvu srsti. Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den smajlík.

Vyskúšať ste ich skrížiť? ja mam samicu burgundský a samec novozélandsky. Mam skôr záujem o výťažnosť masa, je dobrá?

Danko

23.2.2016 05:53
Danko

XXX.XXX.107.126

Ja som burgunsku samicu skrizl z Nemeckym obr strakakacom vysledok niektore kusy su 2,5 kg aj o 3 tyzdne skor ako ine.

calfa

23.2.2016 06:19
calfa

XXX.XXX.231.94

Dobry den a jaka vytěžnost bude po skřížení NBxNos?děkuji za odpověd.

7.3.2016 07:59
viu

XXX.XXX.125.33

Včera porodila Novozélandská červená samice obskočená burgundským. Je to první vrh, ale jsem moc zvědavá.
Z minulých vrhů rychleji narostli kříženci, proti čistým BU. Také se nám líbí oranžoví králíci, proto zkoušíme... za 4 měsíce bude jasno smajlík
Jinak kříženka od souseda (černá směs kdečeho) má s BU černo-rezavé králíky + min. zaječích.6+2 9+2. zajímavé je, že ti světlí jsou mnohem mohutnější než tmaví sourozenci.

8.3.2016 10:58
Vídeňský modrý

XXX.XXX.136.238

To budou krásní zrzci. Nemá tu někdo zkušenost křížení BU a Kalifornským. Jakou barvu budou mít mláďata? Já křížím VM s Kal. Přírůstky dobré, početné vrhy a mláďata zdravá. Bohužel černá tak je to trošku nuda.

8.3.2016 21:50
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.13

Vídeňský modrý napsal(a):
To budou krásní zrzci. Nemá tu někdo zkušenost křížení BU a Kalifornským. Jakou barvu budou mít mláďata? Já křížím VM s Kal. Přírůstky dobré, početné vrhy a mláďata zdravá. Bohužel černá tak je to trošku nuda.

Bu - AAbbCCDDGG x Kal - ananBBCCDDgg
F1 - AanBbCCDDGg

Mladí tedy budou divoce zbarvení. Pokud by Bu nebyl Bu ale prostě žlutý kříženec s Gg, mohla b část mladých být černá. Kal je černý, takže s vyjímkou situace spojení s albínem či králíkem divoké barevné řady (činčila, žlutí, divoce zbarvení) prostě mladé černé budou.

28.3.2016 09:02
viu

XXX.XXX.125.33

Fotka z minuleho tydne. Ted uz zacinaji bastit s mamou a vypadaji nadherne.

dusanv3s

6.3.2019 11:05
dusanv3s

XXX.XXX.183.40

čo by ste povedali na kombinaciu matka NB a otec NČ???

11.3.2019 20:15
bonaventur

XXX.XXX.44.201

viu napsal(a):
Včera porodila Novozélandská červená samice obskočená burgundským. Je to první vrh, ale jsem moc zvědavá.
Z minulých vrhů rychleji narostli kříženci, proti čistým BU. Také se nám líbí oranžoví králíci, proto zkoušíme... za 4 měsíce bude jasno smajlík
Jinak kříženka od souseda (černá směs kdečeho) má s BU černo-rezavé králíky + min. zaječích.6+2 9+2. zajímavé je, že ti světlí jsou mnohem mohutnější než tmaví sourozenci.

Dobrý večer,
mám burgundskú aj novozélandskú samicu, obe pripustené Bu samcom. Kotili sa deň po dni. 11. a 12. februára. Obe majú po päť kusov. Budem teda môcť porovnávať hmotnostné prírastky. Kŕmim ich rovnako. Granule+ovos+jačmeň, seno a voda. Pre porovnanie farby srsti prikladám foto. Novoz. vľavo burg. vpravo.

12.3.2019 13:07
kavis

XXX.XXX.158.5

Zdravím.
Kříženci pojedou vždy rychleji,alespon z masnaku . Když jsem křížil s Meklenburakem už to tak slavné nebylo.

Makyna1991

18.9.2020 18:34
Makyna1991

XXX.XXX.40.55

Tak jaké bylo porovnání?

Nikol777

21.9.2020 07:39
Nikol777

XXX.XXX.245.49

Budou divoce zbarvený. Tmavě a světle žíhaný. Dobře rostou, pěkná zmasilost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2020 21:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prečo by mali byť len divoko zbarvený? Klidne tam môže byť aj čierne...

22.9.2020 10:58
horal

XXX.XXX.13.28

Já mám samici kříženku (poslední foto) ♀Vss x ♂Bu kterou připouštím Ča. Potomstvo je zbarveno 2 x Bu, 2 x Ča a 4 x divoké zbarvení. Každý vrh je jiný, objevují se i černý a z nich některý zešedne a některý zůstane černý. Takže někdy až 5 barev v jednom vrhu. Vždy ale převládá divoké zbarvení. Váhově je to o něco lepší než je standard čistých plemen. Konkrétně, samice (2017) 5,8 kg, králíčata (27/5) v průměru 2,9 kg. Krmím směsí - granule (energys), ječmen, oves, kukuřice a slunečnice. Poměr měním podle ročního období. Dení dávka 60-70 g v létě 80 - 100 g v zimě. K tomu v létě tráva, v zimě seno a voda neustále v napáječkách.

7.10.2020 21:11
bonaventur

XXX.XXX.65.6

Makyna1991 napsal(a):
Tak jaké bylo porovnání?

Dobrý večer,
nechodím tu často skoro som aj zabudol, už je to viac ako rok , ale spomínam si na to dobre. Už od začiatku krížence strácali na Burgundske. Ale to záleži asi aj od mliečnosti samic.
V konečnom zučtovaní pri porážke bola hmotnosť krížencov menšia o cca 8%.
Pripisujem to aj tomu, že krížence žrali podstatne menej sena.
P.S.: Obe samice mám dodnes a v podstate som s nimi spokojný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík