Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2013 18:39
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

Zdravím stala se mi nemilá věc okotila se mi samice Bu mám ji druhou sezonu.žádný náznak hnízda nikde žádné chlupy mládé pocelém kotci po dvou dnech vše uhynulo.přičítal jsem to těm vedrům a samici znovu připustil dnes se mi znovu okotila a zas to samé,pokusil jsem se je teda aspon dát na jedno místo a trošku to hnízdo udělat ale nevěřím že to dopadne dobře.....co dělat???co sem udělal špatně??????dík za radysmajlíksmajlík

11.9.2013 21:41
velpap

XXX.XXX.219.2

chovatelalois napsal(a):
Zdravím stala se mi nemilá věc okotila se mi samice Bu mám ji druhou sezonu.žádný náznak hnízda nikde žádné chlupy mládé pocelém kotci po dvou dnech vše uhynulo.přičítal jsem to těm vedrům a samici znovu připustil dnes se mi znovu okotila a zas to samé,pokusil jsem se je teda aspon dát na jedno místo a trošku to hnízdo udělat ale nevěřím že to dopadne dobře.....co dělat???co sem udělal špatně??????dík za radysmajlíksmajlík

Zkuste ji ještě jednou a potom do troubysmajlík

12.9.2013 06:51
novotnazu

XXX.XXX.193.94

Týden dopředu před kocením ji pořádně nastelte, zabezpečte klid (pozor na psy, myši, kočky),popř. ji přehoďte přes část dvířek hadru, dejte dostatek vody, vynechte ječmen dejte oves, seno a několik dnů po kocení nelezte do hnízda.Přeji ať se zadaří a dejte vědět jak to dopadlo.

14.9.2013 09:29
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

zdravím tak jak sem je dal do rožku a udělal jakž takž hnízdo.,tak jsou živý.tak kdyby jich nekrmila tak už uhynula ..jinak co mi radíte vše dělám ,chovám králíky delší dobu ale takový problém sem ještě neměl.... jaký má vliv ten ječmen???já jim krmím nonstop spolu s ovsem a mladým kolem odstavu granule,líp překonají ten odstav....a přiznávám že se nevyhýbám výkrmovým granulím.ted mi tu všichni vynadají.jsou prý aji granule pro březí samice ale ještějse nezkoušel.

14.9.2013 13:04
ing.panda

XXX.XXX.51.83

chovatelalois napsal(a):
zdravím tak jak sem je dal do rožku a udělal jakž takž hnízdo.,tak jsou živý.tak kdyby jich nekrmila tak už uhynula ..jinak co mi radíte vše dělám ,chovám králíky delší dobu ale takový problém sem ještě neměl.... jaký má vliv ten ječmen???já jim krmím nonstop spolu s ovsem a mladým kolem odstavu granule,líp překonají ten odstav....a přiznávám že se nevyhýbám výkrmovým granulím.ted mi tu všichni vynadají.jsou prý aji granule pro březí samice ale ještějse nezkoušel.

Dobrý den,
krmím bez problému celoročně jen ječmenem všechny králíky od mladých po chovné kusy, jen mladým dávám do začátku ovesné vločky. Oves mi králíci "vylouskají" a zbyde krmítko slupek, takže krmím ječmen a jen upravuju množství.

Máte ji sice druhou sezenou, přesto se zeptám. Měla úspěšně odchovaný vrh u Vás? Nevím odkud ji máte, jestli koupenou či vlastní odchov, jelikož dost chovatelů dnes používá kotiště. Pro příště bych ho zkusil dát do kotce jako poslední instanci, jinak opravdu na pekáč.

14.9.2013 17:13
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

ing.panda napsal(a):
Dobrý den,
krmím bez problému celoročně jen ječmenem všechny králíky od mladých po chovné kusy, jen mladým dávám do začátku ovesné vločky. Oves mi králíci "vylouskají" a zbyde krmítko slupek, takže krmím ječmen a jen upravuju množství.

Máte ji sice druhou sezenou, přesto se zeptám. Měla úspěšně odchovaný vrh u Vás? Nevím odkud ji máte, jestli koupenou či vlastní odchov, jelikož dost chovatelů dnes používá kotiště. Pro příště bych ho zkusil dát do kotce jako poslední instanci, jinak opravdu na pekáč.

zdravím..vloni nebyl žádný problém ...mám ji od jinud křížím samcem Čv na maso.....s kotištěm zkušenost nemám ale nastuduju jak má vypadat a vyzkouším....díky za rady!!!

16.9.2013 20:39
monikan

XXX.XXX.29.43

Dobrý den, to je divné buď ji něco ruší nebo prostě není dobrá máma, ja samice nicim neprikryvam,krmim taky jecmen,chleba,mrkev... a vsechno v pohode. Pokud nemate jen jednu samici,tak bych tuhle z chovu vyradila.smajlík Chovu zdar smajlík

4.10.2013 00:03
králíkárny

XXX.XXX.226.60

monikan napsal(a):
Dobrý den, to je divné buď ji něco ruší nebo prostě není dobrá máma, ja samice nicim neprikryvam,krmim taky jecmen,chleba,mrkev... a vsechno v pohode. Pokud nemate jen jednu samici,tak bych tuhle z chovu vyradila.smajlík Chovu zdar smajlík

Dobrý den, je běžné že prvororodičky se zvládnou o své potomstvo postarat, je to jejich instinkt a vrozená "potřeba". Máte radost , že jsou mladé, a předpokládáte , že to tak bude i nadále . Další chov je na základě její zkošenosti. Pokud necháte samici s mladými déle než 6 týdnů , je frustrovaná, a chtěla by jít od mladých protože je vše naučila . Tedy dejte samici od mladých jak začnou žrát sami , po šesti týdnech . Samice není neustále obtěžována o mléko . Sama se zregeneruje a po sléze se nechá připustit. Další problém je samec . Samec, který neumí králíci podzvednot , aby se dostal pod ocas není vhodný samec. Samec musí být silný a velký. Dobrý samec musí zvládnot samici i když nechce, je pravda , že potom samice nemá 9 mladých , ale jen 4.
Je to potom na chovateli aby poznal kdy je samice vhodná k připuštění. Ale znovu opakuji , základ je samec.
DBS Prusinovice s.r.o.

Přidejte reakci

Přidat smajlík